Anthony írta:http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb ... ja-2330601
Valahogy nem ver mellbe a hír, nem mostanság futottak be a nagy magyar tehetségek (bár lehet pont ezért ideje lenne már csak statisztikai alapon is

), de két dolog azért mégis szúrja a szememet:
Alá is írtuk a szerződést, amely három évre szól – mondta a Blikknek ifjabb Tajti József , a középpályás édesapja, aki maga is a Puskás Akadémia alkalmazottja, szakmai igazgatója. – Szempontunkból annak sincs jelentősége, hogy a Barcát kizárták az átigazolásokból, ugyanis a mi megállapodásunk már a döntés meghozatala előtt megszületett."
Ha már rég aláírták a szerződést minek kellett ködösíteni, hogy gondolkoznak, meg ilyenek?
Most olvastam el
origon ezzel kapcsolatban a cikket
origo.hu írta:A Real Madrid egykori utánpótlásedzője, Tóth-Zele József jól ismeri a Tajti-ügyet, hiszen jelenleg egyszerre a PFLA szakmai irányító testületének tagja, és a spanyol klub szakmai tanácsadója. "Másfél hónappal ezelőtt velem volt egy hétig Madridban a srác, megmutattak neki mindent, körbevitték a klubnál, és a végén feltették neki a kérdés: akarsz a Real Madrid játékosa lenni? Ő erre határozott igennel válaszolt. Innentől kezdve én nem is értem az egész ügyet, hiszen mint ahogy most megtudtuk, akkor már elkötelezte magát a Barcelonához" – mondta Tóth-Zele az Origónak.
"A Realnak annyira azért fontos volt a játékos, hogy az utánpótlás-igazgató utáni második ember, Paco De Garcia jött el Felcsútra, kimondottan azért, hogy megnézze Tajtit. A madridiak tehát még a múlt héten sem tudtak arról, hogy már hiába próbálkoznak, ami azért érdekes, mert az Origónak már hetekkel ezelőtt jelezte egy, a nemzetközi átigazolási piacon jártas forrás, hogy Tajti Mátyás biztosan a Barcelonában fog kikötni. Édesapja akkor érdeklődésünkre tagadta ezt az értesülést."
Vannak itt azert erdekes dolgok. Van egy jatekos, akit mindket klubb kinez maganak, elmegy a Barca akademiajara, korulnez, majd a Real akademiajat is megnezi, odaaigerkezik hozzank, majd alairjak a katalanokkal a szerzodest, akikrol kozben kiderul hogy nem igazolhatnak. Na de meg mindig nem jelenti be hogy a Barcaba megy, hanem azt mondja hogy meg gondolkozik a dolgon. Eljon a PSK kupa, a Real Madridtol a utanpotlas masodik embere fokent miatta eljon, majd masnap bejelenti a jatekos hogy Barcelonaba igazol, raadasul mar reg alairta a szerzodest is.
Itt a masik dolog:
origo.hu írta:Forrásunk szerint a Real korosztályos játékosai a Puskás-Suzuki-kupa 1-0-ra megnyert döntője után azt állították, hogy Tajti a meze alatt egy Barcelona-mezt viselt. "Matyin nem volt hivatalos Barcelona-mez, ezt kijelenthetem. Hogy kinek mi szúr szemet a pályán egy másik játékos felszerelésén, az más kérdés" – jegyezte meg a játékos apja. "Én nem láttam semmit, de a játékosok közül tényleg mondták néhányan, hogy valami barcelonás felső volt rajta, amit mutogatott nekik a pályán" – mondta Tóth-Zele József.