Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. április 22., kedd 14:55

Egyébként szerintem az se lenne egy rossz húzás ha mondjuk CR csak a második félidőre jönne be vagy úgy a 60.perc környékén. Addig meg mehetne az IscoDisco.
Egy bayern ellen Ronaldot nem kezdetni??? :roll: Ugyexezt most nem gondoltad komolyan...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

hehe
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.

HozzászólásSzerző: hehe » 2014. április 22., kedd 14:43

aki nem a Realt választja egy Barcával szemben én azt nem tartom 100asnak.
:lol:

erre mit lehet mondani? :lol:

tipikus "magyarországi" példa, már a gyerek mindennek a legalja, csak mert a barcát választotta :lol:
Kép
Kép
Kép

sander
Kedvenc játékosaid: Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: sander » 2014. április 22., kedd 14:34

Matt009 írta:.....A tiki-taka nem a Barca taktikája, hanem Pep taktikája........Maga a tény, hogy ezt a Barcát még mindig baromi nehéz megverni, igazolja azt, hogy a tiki-taka alapjai, ami még halványan él a Barcában, simán működőképes.
A Barcelonáról leírtakkal teljesen egyet értek :agree:

Nyilván az lenne a cél, hogy az első csapathoz felkerüljek, és az a Barcánál könnyebb.
Annyiban egészíteném ki itt a leírtakat hogy a két klub filozófiája is más, illetve az anyagi lehetőségeket is érdemes figyelembe venni. Szerintem a Barca sokkal jobban rá van utalva az akadémiájára mint mi. És még ehhez vegyük hozzá azt hogy egy kész csapatba sokkal könnyebb beilleszteni egy - egy játékost mint egy félkészbe, ez ugye ott jöhet ki hogy lehet hogy az a játékos nem is olyan jó de a csapat teljesítménye rendszerint feljavítja az adott játékos teljesítményét. Érdemes még megemlíteni persze magát a képzést is mert nagyon remekül csinálják. Elkezdik kiskorától tanítani a játékosokat és csak ezt a bizonyos játékfilozófiát tanítják nekik. Nem feltétlenül azt amit a nagy csapat játszik de ahhoz nagyon hasonlót. Így nem igazán kell azon gondolkodniuk hogy tudja -e azt játszani a nagy csapatban mint az utánpótlásban. Könnyebb is így kiválasztani azokat a játékosokat akiket érdemes felvinni a nagy csapathoz.

Ettől függetlenül azért nem kell fejre állni a Barca utánpótlásától sem mert ott is - ahogy nálunk is- csak néha néha tűnnek fel igazán értelmes játékosok akik télleg magas színvonalon tudnak teljesíteni.
Az meg, hogy Tajti milyen szintet ér el, az nem csak az akadémián múlik, hanem Tajti tehetségén, és hozzáállásán, illetve a korábbi képzésén is. Az, hogy csak Bojan szint lehet, szerintem erős. Ezt senki nem tudhatja. Aki látta már focizni, mondjuk fél éve, az talán tehet jóslatot, de mi innen a PC elől, nehezen. Mindkét akadémián megvannak a feltételek a nagy játékossá váláshoz, de egyik sem garancia (pl.: az az Alipio gyerek, akit kora csodagyerekének tartottak 16 évesen, elég szépen eltűnt). Szerintem jól döntött. Nem lett volna rossz a Real sem, de pusztán a szakmai szempontokat nézve a Barca egy kicsivel jobb.
Ez meg szerintem egy olyan bonyolult kérdés hogy kár is belemenni..... Még az sem biztos hogy sikerül neki beilleszkedni... ettől függetlenül a tehetsége megvan hozzá de már hány játékosnak megvolt az a bizonyos tehetsége... aztán.........

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. április 22., kedd 14:30

Tajti gyerek volt kint Madridban is, de őfelsége nem érezte kint jól magát... Most ne haragudj, aki nem érzi kint jól magát Madridban, a Valdadesben az menjen a picsába. Bezzeg, ha a Barca nem hívta volna. Nem érdekel, hogy valaki magyar v. brazil v. bármi, aki nem a Realt választja egy Barcával szemben én azt nem tartom 100asnak.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. április 22., kedd 14:14

Realista24 írta:Aki meg a puskás akadémián focizik, annak kötelező Real drukkernek lennie? :smile:
Én nem azt mondtam, hogy kötelező! Azt mondtam, hogy mint Puskás Akadémista bíztam benne, hogy a Realba megy. A másik, hogy a faterja is Real Madrid drukker tudtommal aztán úgy voltam vele, hogy hátha.
Viszont el kell ismerni, hogy azért a barca ifije most is behúzta a mini BL-t, és nem akármilyen utánpótlás van ott. Az más dolog, hogy nagy százalékban elcseszik őket, de fejlődni ott tud igazán... Nem vagyok rá mérges, csak kicsit csalódott... :-(
Realista24 írta:Coentrao fog kezdeni.
Cristianóról holnap döntenek, ma jól edzett, ha esélyes a visszaesése, akkor biztos, hogy nem vállalják a kockázatot.
Nagyon jó lenne egy BBC előre. Coentrao most lehet jobb is, mert védekezésben nem rosszabb kicsit sem, sőt lehet jobb is mint a brazil.

doncsontos
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2014. április 22., kedd 14:02

Realista24 írta:Coentrao fog kezdeni.
Cristianóról holnap döntenek, ma jól edzett, ha esélyes a visszaesése, akkor biztos, hogy nem vállalják a kockázatot.

Hát nagyon nehéz dolog ez.. hazai környezetben főleg égető szükség van az ő jelenlétére a pályán... de ha olyan állapotban lesz akkor ne kezdjen, legyen 100%os a visszavágóra. Egyébként szerintem az se lenne egy rossz húzás ha mondjuk CR csak a második félidőre jönne be vagy úgy a 60.perc környékén. Addig meg mehetne az IscoDisco.
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. április 22., kedd 13:53

Coentrao fog kezdeni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. április 22., kedd 13:35

A. Cole egy nulla, az nem forgatja, aki nem akarja, raadasul 34 eves. Omg. :roll:
Szerencsere csak pletyka. :hmmm:

Moreno/Siqueira vagy maradjon Fabio. :)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. április 22., kedd 13:26

És amint elküldtem jutott eszembe, hogy Cole balhátvéd. Ezesetben nem szólok semmit.

Viszont már tényleg öreg ide. Mondjuk ingyen jönne, egy évig elfocizgathat..
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. április 22., kedd 13:23

szilamer írta:Miért kell ekünk védő? Tudom, hogy csak pletyka stb, de nem az első és azért ilyenkor már szokott alapja lenni egy kicsi. Van 4 belső védőnk... valaki távozni fog? Nachót én megtartanám, hozza a szintet, a csere védő szintet, és amikor idén játszott nem okozott csalódást.
Ashley Cole balhatved, Coentrao helyere szannak. Mondjuk december tolti be a 34-et, szoval pont ezert nem hoznam meg 2 evre se.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. április 22., kedd 13:22

szilamer írta:Miért kell ekünk védő? Tudom, hogy csak pletyka stb, de nem az első és azért ilyenkor már szokott alapja lenni egy kicsi. Van 4 belső védőnk... valaki távozni fog? Nachót én megtartanám, hozza a szintet, a csere védő szintet, és amikor idén játszott nem okozott csalódást.
Coentrao helyére, Marci mögé.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2014. április 22., kedd 13:20

Miért kell ekünk védő? Tudom, hogy csak pletyka stb, de nem az első és azért ilyenkor már szokott alapja lenni egy kicsi. Van 4 belső védőnk... valaki távozni fog? Nachót én megtartanám, hozza a szintet, a csere védő szintet, és amikor idén játszott nem okozott csalódást.
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. április 22., kedd 12:36

Ez már nonszensz...Tajti most húzta le magát a lefolyón. Elmegy abba a barcába ahol megtanítsák neki azt ami már abszolút nem működik. Örüljön ha Bojan szintjét eléri majd. Egy srácnak aki a Puskás akadémián nevelkedik a két nagy spanyol csapat közül egy percig sem lehetne kérdés melyiket választja. 5 év múlva meg kiderül itt is elcsaltak valamit katalánék.
Azt hiszem itt valamit nagyon félreértettél.

1. A tiki-taka nem a Barca taktikája, hanem Pep taktikája. Mielőtt Pep odakerült volna szó sem volt tiki-takáról. Labdatartós focit játszottak, de nem ennyire masszív labdakontrollra épülőt. Ezt Pep tanította meg nekik. A korábbi évek Barcái ezt nem tudták, alapjaiban hasonló, de perspektívában teljesen más futballt játszottak. A Ronaldinho féle Barca sokkal direktebb, gyorsabb játékot játszott, nem volt labdatutujgatás. Ezt Xavi sem a Barca akadémián tanulta, hanem Peptől. A jelenlegi Barca nem tiki-takát játszik, hanem annak egy elkorcsosult formáját, Pep tanításain és labdakontrollon alapszik, de nincs meg a feltolt, jól szervezett precíz védekezés, ami nélkül a tiki-taka lényegében használhatatlan.

2. Mivel ez Pep taktikája, és nem a Barca sajátja, ezért az akadémián nem tiki-takát játszik minden korosztály. Labdatartós focit tanítják nekik ez igaz, de nem tiki taka. Ezen felül ezt a legnehezebb jól elsajátítani, és én személy szerint azt gondolom, hogy ezt kell megtanulni gyerekkorban, mert a kontrajáték vagy az angol szélen rohanós-beadós foci sokkal könnyebben elsajátítható felnőtt korban egy adott csapatnál, amelyik ezt játssza.

3. A tiki-taka abszolút nem halott. Már nem olyan domináns, mint régen, de csak azért, mert a BM kerete, nem teljesen megfelelő ehhez a taktikához. A Barca meg egyrészt nem azt játssza, másrészt meg ha még azt is játszaná, akkor is figyelembe kell venni, hogy Xavi kiöregedett, Messi motiválatlan, Alves már évek óta önmaga karikatúrája. A nagy Barca alapjátékosai fölött eljárt az idő. Maga a tény, hogy ezt a Barcát még mindig baromi nehéz megverni, igazolja azt, hogy a tiki-taka alapjai, ami még halványan él a Barcában, simán működőképes.

Ha én juthattam volna ehhez a lehetőséghez, én sem biztos, hogy a Realt választottam volna. A szívem ide húzott volna ez egyértelmű. De a józan ész kétszer meggondoltatta volna a dolgot, és szerintem 50-50 az esély, hogy melyiket választottam volna. Nyilván az lenne a cél, hogy az első csapathoz felkerüljek, és az a Barcánál könnyebb. 16 évesen nem az a célom, hogy egy spanyol középcsapatban elfutballozgassak jó gázsiért, hanem világsztár szeretnék lenni, ha már a Real vagy a Barca iskolájába kerülök. Ebből a szempontból a jelenlegi helyzetben a Barcába könnyebb bizonyítási lehetőséghez jutni. Ezen felül a sok saját nevelés miatt a képzés jobbnak tűnik, mint a Real képzése, de ez nagyon csalóka. Lényegi különbség egyébként ebben szerintem nincs. A Real viszont rendszeresen nagy bevásárló. Sok játékost igazolunk, sokszor még a padra is sztárt veszünk, és kp-s tehetség már rég volt az első csapat tagja akár egy teljes szezonon át. Mivel kényes poszt, talán nem véletlen. Ezen felül Carvajal, aki nagyszerű játékos, ő is egy évre eligazolt, és csak utána lett az első csapat tagja. Sarabia azonban nem is jutott vissza a Realba, de például Nacho is relative későn került a nagy csapathoz, inkább vettünk 10 milláért egy 19 éves Varane-t (az más kérdés, hogy megérte, és könnyen lehet, hogy baromi nagy játékos lesz, de Albiol mellett, akár el is férhetett volna Nacho, és Varane nem lett volna létszükség). Úgyhogy sokkal nehezebb a Realba bizonyítási lehetőséghez jutni. Szerintem kell 7-8-10 meccs a felnőttek között (meccsenként legalább 30 perc), hogy valakire azt mondhassuk, hogy kuka, nem ér semmit. Ez a Realban nincs meg, a Barcában több esély van erre.
Még egyszer: ha én dönthettem volna, akkor csak a szívem miatt nem fogadnám el gondolkodás nélkül a Barca ajánlatát. De valószínű, hogy hosszas gondolkodás után a Barca lenne a befutó.

Az meg, hogy Tajti milyen szintet ér el, az nem csak az akadémián múlik, hanem Tajti tehetségén, és hozzáállásán, illetve a korábbi képzésén is. Az, hogy csak Bojan szint lehet, szerintem erős. Ezt senki nem tudhatja. Aki látta már focizni, mondjuk fél éve, az talán tehet jóslatot, de mi innen a PC elől, nehezen. Mindkét akadémián megvannak a feltételek a nagy játékossá váláshoz, de egyik sem garancia (pl.: az az Alipio gyerek, akit kora csodagyerekének tartottak 16 évesen, elég szépen eltűnt). Szerintem jól döntött. Nem lett volna rossz a Real sem, de pusztán a szakmai szempontokat nézve a Barca egy kicsivel jobb.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. április 22., kedd 12:28

Di Maria sosem tudta annyira konstansan megbontani a védelmeket, mint Robben. Itt Madridban is nagyon ment neki. Rengeteg gólt szereztünk az általa kialakított helyzetekből. Di Maria ezt sosem tudta olyan szinten megvalósítani, mint Robben. Kár, hogy most van ez a vita, amikor DM a szezon embere belső kp-s poszton. De jobb oldali támadóként mindenki el akarta adni a nyáron, nem véletlenül. Meccseket hozott le vállalható megmozdulás nélkül. Míg Robbent senki sem akarta eladni, és sok meccsünkön hozzátett a győzelemhez. 
Én itt arról beszélek,hogy Robbennek mennyivel volt több esze ehhez a játékhoz...semennyivel..megbontotta a védelmet?Ok...de hogy...vagy lefutotta a védőt,aztán beadta,vagy behúzta középre,aztán lőtt....több-kevesebb sikerrel.Ugyan ezt tette DM a szélen,csak neki valahogy kevésbé nézték el az emberek a céltalan megoldásokat,mint a hollandnak.S mivel ő korántsem.olyan önző mint Robben,jobban kijött egy egy rossz passz vagy megoldás...neki az volt a legnagyobb baja hogy mindig épp a legrosszabb döntéseket hozta,míg Robben tette amit tudott,beadott vagy lött...
DM-nek úgylátszik megtalálták a posztját,míg Robben csak egy Bale féle halvány lenyomat....ugyan azt csinálja csak sokkal gyengébben...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. április 22., kedd 12:14

dannen írta:nem nagyon vagyok gépközelben pár napja, valaki mondja már meg, hogy bale játéka kérdéses holnap? annyit hallottam, hogy megfázott vagy mi :roll:
Bale lázas volt, ma már normálisan edzett, ott lesz a meccsen.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. április 22., kedd 12:09

csabi87 írta: Most ha kimegy majd,teljesen mindegy hogy a Barcelonát választotta csak kapkodni fogja a fejét szerintem egy darabig.Azért ott elég erős lesz a versenyhelyzet.
Teljesen jó lesz neki. Lényeg az, hogy nem itthon edződik, innentől kezdve nyert ügye van, ha nem fog szarni az egészbe.

Szalainak is jót tett, hogy fiatalon kiment külföldre, mert bár nem egy hatalmas tehetség, de kihozta a maximumot magából, és azért valljuk be, elég szép szintre jutott. (magyar viszonylatban)
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. április 22., kedd 12:08

Ez igaz,de én nem fűzök hozzá nagy reményt.Én azt mondom,hogy ha valaki tehetséges akkor azt észreveszik teljesen mindegy az,hogy akadémia vagy nem akadémia...
Most ha kimegy majd,teljesen mindegy hogy a Barcelonát választotta csak kapkodni fogja a fejét szerintem egy darabig.Azért ott elég erős lesz a versenyhelyzet.
Hiába vagy tehetséges, ha a csapatod nem szerepel olyan tornán, ahol játékosmegfigyelők vannak. Mert nehogy azt hidd, hogy a spanyolok megfigyelői Felcsútra járnának kéthetente. :) Az sem mellékes, hogy versenyszituációban teljesen más teljesíteni, mint egy edzésen megpörgetni az orrodon a labdát
Tajtit pedig egy rangos tornán választották a legjobbnak, és ott figyeltek fel rá.
Igenis sokat számít(hat) egy akadémia.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csabi87

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2014. április 22., kedd 12:03

Realista24 írta:
Akkor minek az akadémia?Semmi sem változott...
Azért nem mindennapos, hogy egy magyar fiatalnak esélye van választani, hogy a Realba vagy a Barcába igazoljon.

Ez igaz,de én nem fűzök hozzá nagy reményt.Én azt mondom,hogy ha valaki tehetséges akkor azt észreveszik teljesen mindegy az,hogy akadémia vagy nem akadémia...
Most ha kimegy majd,teljesen mindegy hogy a Barcelonát választotta csak kapkodni fogja a fejét szerintem egy darabig.Azért ott elég erős lesz a versenyhelyzet.
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. április 22., kedd 11:58

Akkor minek az akadémia?Semmi sem változott...
Azért nem mindennapos, hogy egy magyar fiatalnak esélye van választani, hogy a Realba vagy a Barcába igazoljon.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csabi87

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2014. április 22., kedd 11:49

Én azért írtam,hogy teljesen mindegy mert a teganpi meccsen látszott hogy gyorsabbak voltak,fejben is meg fizikálisan is a spanyolok,szinte az összes párharcból ők jöttek ki jól.A szokásos magyar betegség ott van továbbra is a játéksokban.Nézzünk rá a felnőtt válogatottra.Ugyanezek a bajok ott is megvannak.
Akkor minek az akadémia?Semmi sem változott... :agree:
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

Vissza: