RealMiki írta:@Toky:
A Santosnak nem adtunk el senkit közvetlenül a Neymarról szóló szóbeli megállapodás előtt.
A Riberyről hozott ( általad feltételezett ) szóbeli megállapodás semmit nem módosít a helyzeten.
Ez esetben szóban megállapodtunk volna Robbenről és a 25 millióról.
A papírokat pedig csak akkor írtuk volna alá,amikor Beckenbauer készen állt volna a Ribery- egyezségről is papíron szerződni.
Először is, én egy szóval nem mondtam, hogy biztosan volt gentlemen's agreement a két klub között. Én azt mondtam, hogy lehetett! Többször is kiemeltem, hogy én a Bayern rabszolgatartási politikáját nem értettem.
Másrészről, mind a kettő szóbeli megállapodás, akár adunk el játékost, akár nem. (Arról nem beszélve, hogy nem a Santosszal volt az egyesség, hanem Neymar apjával. Neki meg nem igen tudunk játékost eladni.

)
Végül, amit Te mondasz, az valóban a magyar mentalistás (félre ne érts, egyet értek vele). De Te itt egy szóbeli egyességről írsz. Az pont attól szóbeli, hogy nem írásban van. Előszerződést/"szándéknyilatkozatot" (mert gondolom erre célozhatsz) meg nem abban az átigazolási időszakban történő seftre szoktak kötni. (Értelmetlen is lenne.)
De így belegondolva (akkor most kiemelem, hogy ez pusztán spekuláció, nem tételezem fel, nem bizonyítom, pusztán heurisztika), a vezetőség simán hihette azt, hogy ha adunk nekik egy szélsőt, akkor tudunk szerezni tőlük egy másikat, aki (emlékeim szerint) igen csak jött is volna. Ez utóbbi -ahogy már korábban is írtam- általában működik.
Arról nem beszélve, hogy Robben továbbra is el akart menni, továbbra is sérülékeny volt. Nekik kellett egy szélső, nekünk tőlük kellett volna egy szélső. Továbbra sem hiszem, hogy annyira áron alul adtuk volna el, vagy rossz ötlet volt pont a bajoroknak adni. És a hollandért kapott pénzre sem kizárt, hogy szüksége volt. (Ha jól emlékszem Ribéry is hitelből jött volna. Tehát nem azonnali kiadás.)