Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. április 21., hétfő 21:40

Matt009 írta:Üveglábú volt? Lehet, de érdekes módon ott lesz ellenünk is, mint ahogy az elmúlt években is ott volt az összes fontos BM meccsen (nem ugrik be hirtelen olyan, amit sérülés miatt hagyott volna ki).
Egy szoval valaszolok neked: Sanitas. :vivo:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2014. április 21., hétfő 21:28

sneijderben én sem láttam annyit mint a többség,ami jó volt benne,az hogy mindig leadott egy egyenletes átlagtól talán kicsivel jobb teljesitményt,a rúgótechnikája jó volt,ereje volt,felfelé játszott.......viszont a kisjátékokban elpattogott tőle a lőttpassz,nem is érezte azt igazán,neki maga előtt terület kellett,inditani,fellőni a labdát,visszakérni majd lőni....
nekem túl egysikú volt,váratlanoktól mentes,rakkolt,agilis volt,de kiszámitható.

Most megy a city meccs,egy david silva osztályokkal okosabb,fineszesebb játékos,ha én döntök,akkor ott már a valenciai jön,és nem sneijder.Jobban is jártunk volna.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. április 21., hétfő 21:05

Realista24 írta:Pogba: "A jövőm? Most csak a bajnokság megnyerésére gondolok. Hogy ezután mi lesz? Nem tudom."
Most is akasztott egy szép gólt :)!

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2014. április 21., hétfő 20:49

Lehet hogy egyedül vagyok vele de én személy szerint Snejder és Robben elengedésének is kifejezetten örültem. Mind két játékos helyett jött két jobb játékos Kaká és Ronaldo személyében. Az igaz hogy Kaká igazolása sportszakmailag teljes kudarc volt .... de abban a nyárban ezt még nem lehetett tudni. Viszont visszatérve a Snejder Robben témához. Azért annyit érdemes megemlíteni hogy az igazán döntő pillanatokban egyikük sem tudott a csapat húzó embere lenni. Snejder első évében hozott egy egész jó kis szezont és ennyi is volt bent. Robben pedig... nagyon nem szerettem... egyrészt mert olyan önző játékost ismertem meg a személyében amit nagyon nehezen emésztett meg a gyomrom. Másrészt nagyon sérülékeny játékos volt az ittléte alatt és elég sok fontos meccsen hiányzott is.

Az eladott játékosok közül egyedül Robinho elengedése fájt... benne sokkal több volt. Sajnos ő korántsem futott be akkora karriert mint amekkorát bejárhatott volna...

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. április 21., hétfő 20:27

morientes írta:
wxyz írta:Robben madridi pályája során semmivel sem mutatott többet, mint Bale idén. Nem értem milyen űr nem lett mai napig megoldva
De még DM től sem...ha valaki azt gondolja,több agya van Robbennak mint Mariskának,az téved...ráadásul az argentinunk elpusztíthatatlan,míg a holland lába cukorból van...
Di Maria sosem tudta annyira konstansan megbontani a védelmeket, mint Robben. Itt Madridban is nagyon ment neki. Rengeteg gólt szereztünk az általa kialakított helyzetekből. Di Maria ezt sosem tudta olyan szinten megvalósítani, mint Robben. Kár, hogy most van ez a vita, amikor DM a szezon embere belső kp-s poszton. De jobb oldali támadóként mindenki el akarta adni a nyáron, nem véletlenül. Meccseket hozott le vállalható megmozdulás nélkül. Míg Robbent senki sem akarta eladni, és sok meccsünkön hozzátett a győzelemhez.

Üveglábú volt? Lehet, de érdekes módon ott lesz ellenünk is, mint ahogy az elmúlt években is ott volt az összes fontos BM meccsen (nem ugrik be hirtelen olyan, amit sérülés miatt hagyott volna ki).

De csak a lényeget nézzük melyik jobb üzlet? Robben 25-ért, vagy DM 40-ért? Ha az árak fordítottak lennének, akkor lenne talán egálban, de fordítva elborzasztó. Az meg nevetséges, hogy egy BM-nek elhittük, hogy majd odaadják RIberyt. Valaki még akkor írta is a fórumon akkoriban, hogy a BM-ből szinte lehetetlen jó játékost igazolni... Igaza volt. De hát egy mezei szurkoló ezt tudta, a vezetőségben meg senki... Akkor mire veszik fel a fizut?

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. április 21., hétfő 19:39

Pogba: "A jövőm? Most csak a bajnokság megnyerésére gondolok. Hogy ezután mi lesz? Nem tudom."
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. április 21., hétfő 18:01

wxyz írta:Robben madridi pályája során semmivel sem mutatott többet, mint Bale idén. Nem értem milyen űr nem lett mai napig megoldva
De még DM től sem...ha valaki azt gondolja,több agya van Robbennak mint Mariskának,az téved...ráadásul az argentinunk elpusztíthatatlan,míg a holland lába cukorból van...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. április 21., hétfő 15:11

RealMiki írta:@Toky:
A Santosnak nem adtunk el senkit közvetlenül a Neymarról szóló szóbeli megállapodás előtt.
A Riberyről hozott ( általad feltételezett ) szóbeli megállapodás semmit nem módosít a helyzeten.
Ez esetben szóban megállapodtunk volna Robbenről és a 25 millióról.
A papírokat pedig csak akkor írtuk volna alá,amikor Beckenbauer készen állt volna a Ribery- egyezségről is papíron szerződni.
Először is, én egy szóval nem mondtam, hogy biztosan volt gentlemen's agreement a két klub között. Én azt mondtam, hogy lehetett! Többször is kiemeltem, hogy én a Bayern rabszolgatartási politikáját nem értettem.
Másrészről, mind a kettő szóbeli megállapodás, akár adunk el játékost, akár nem. (Arról nem beszélve, hogy nem a Santosszal volt az egyesség, hanem Neymar apjával. Neki meg nem igen tudunk játékost eladni. :) )
Végül, amit Te mondasz, az valóban a magyar mentalistás (félre ne érts, egyet értek vele). De Te itt egy szóbeli egyességről írsz. Az pont attól szóbeli, hogy nem írásban van. Előszerződést/"szándéknyilatkozatot" (mert gondolom erre célozhatsz) meg nem abban az átigazolási időszakban történő seftre szoktak kötni. (Értelmetlen is lenne.)

De így belegondolva (akkor most kiemelem, hogy ez pusztán spekuláció, nem tételezem fel, nem bizonyítom, pusztán heurisztika), a vezetőség simán hihette azt, hogy ha adunk nekik egy szélsőt, akkor tudunk szerezni tőlük egy másikat, aki (emlékeim szerint) igen csak jött is volna. Ez utóbbi -ahogy már korábban is írtam- általában működik.
Arról nem beszélve, hogy Robben továbbra is el akart menni, továbbra is sérülékeny volt. Nekik kellett egy szélső, nekünk tőlük kellett volna egy szélső. Továbbra sem hiszem, hogy annyira áron alul adtuk volna el, vagy rossz ötlet volt pont a bajoroknak adni. És a hollandért kapott pénzre sem kizárt, hogy szüksége volt. (Ha jól emlékszem Ribéry is hitelből jött volna. Tehát nem azonnali kiadás.)

wxyz

HozzászólásSzerző: wxyz » 2014. április 21., hétfő 15:07

Robben madridi pályája során semmivel sem mutatott többet, mint Bale idén. Nem értem milyen űr nem lett mai napig megoldva

ericco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Philadelphia Flyers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: ericco » 2014. április 21., hétfő 14:41

Toky írta:A lényeg, lehet mondani, hogy a vezetőség így hülye, meg úgy volt hülye. De azért az eladásoknál nem árt figyelembe venni a körülményeket is, mielőtt elkezdjük/folytatjuk ezt a "mért adtuk el, aztán meg pótolni kellett" vitát.
Mattnél ezek nem számítanak. Azokat nem kell figyelembe venni ahhoz, hogy a kákán is csomót találjunk.
Utólag könnyű okoskodni, de anno, egy elvágyódó, szinte mindig sérült, nem is annyira kiemelkedően teljesítő Robbenért nem volt rossz az a 25 millió. Igaz, még én is adtam volna neki egy évet, de úgy néz ki, ő saját magának nem akart már adni, és a vezetősíg is ezen a véleményen volt. De amit Matt már megint lerendez itt, csak azért hogy kritikát tudjon megfogalmazni, finoman szólva is megmosolyogtató :)
Merci Zizou!

RealMiki
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: RealMiki » 2014. április 21., hétfő 13:51

@Toky:
A Santosnak nem adtunk el senkit közvetlenül a Neymarról szóló szóbeli megállapodás előtt.
A Riberyről hozott ( általad feltételezett ) szóbeli megállapodás semmit nem módosít a helyzeten.
Ez esetben szóban megállapodtunk volna Robbenről és a 25 millióról.
A papírokat pedig csak akkor írtuk volna alá,amikor Beckenbauer készen állt volna a Ribery- egyezségről is papíron szerződni.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. április 21., hétfő 13:44

Azért -tudtommal- az üzleti életben az adott szónak nagy jelentősége van.
Nem....azok az idők sajnos már elmúltak....ami nincs leírva,nem létezik...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Toky
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. április 21., hétfő 13:05

RealMiki írta:Elengedtük áron alul a legértékesebb játékosunkat csak azért, hogy Beckenbauer mosollyal az arcán érkezzen Madridba Riberyről tárgyalni?Nem kellett volna lepapírozni valamit?Perez művelt hajmeresztő dolgokat az elnöksége alatt,de amatőrnek semmiképpen nem mondható.
Ha most közhelyet akarnék írni: Egy játékos ára annyi, amennyit adnak érte. Egy általában sérült játékosért, legyen bármilyen klasszis, nem szoktak sokat fizetni (ne hozd fel Kakát).
De akkor hadd kérdezzek vissza, Neymarnál is lepapíroztuk? Azért -tudtommal- az üzleti életben az adott szónak nagy jelentősége van.
RealMiki írta:Ha a Madrid-Ribery szerelem annyira erős lett volna, 2007 nyarán már a Marseille-ből el lehetett volna hozni.2008 nyarán pedig nem vásároltunk senkit komoly összegért.
Ribéryt Pérez akarta. 2007-ben már Calderón volt az elnök. És ugye nem gondolod, hogy a Bayernből egy 1 éve ott játszó játékost el lehet hozni, ha nem akarják eladni? Más kérdés, hogy Calderón tudtommal továbbra sem akarta. Később kiderült, hogy egy 2 évig tartó szerződésest sem lehet, de ezt nem tudhatták előre. Általában ha egy játékos lép, akkor megfelelő kompenzáció ellenében, el szokták fogadni a kívánságát. Ribérynél, és kezdetben Bale és Modric esetében is, ez nem így történt. Ez van.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. április 21., hétfő 12:39

tubatibi írta:Paulinho. :lol:

Ramires meg nagyon sokszor játszik támadóbb felfogásban, sőt. :)
Egyedül Fernandinho az a poszt, de ő is 28 éves és most igazolt a City-hez. :kivagyhe:
Továbbra is: Pogba+Kroos. :Đ
Paulinhot nem kell az alapján megitélni amit a spursben nyújt.Aztán Ramires Mounál kicsit sem támadó sőt...Di Matteo játszatta ott mert nem volt akkor még egy normális szélsője....amúgy tipikus btb.Az meg hogy Fernandinho 28,nem azt jelenti hogy vén marha,simán benne van még 5 év.....Ez a Tony Kroos meg kcsit fel van kapva,azt hiszem,de amúgy ha igazak a hírek,2015-ig marad..Pogbarol meg leírtam már hogy mit gondolok...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

RealMiki

HozzászólásSzerző: RealMiki » 2014. április 21., hétfő 12:11

@Toky:
Elengedtük áron alul a legértékesebb játékosunkat csak azért, hogy Beckenbauer mosollyal az arcán érkezzen Madridba Riberyről tárgyalni?Nem kellett volna lepapírozni valamit?Perez művelt hajmeresztő dolgokat az elnöksége alatt,de amatőrnek semmiképpen nem mondható.
Ha a Madrid-Ribery szerelem annyira erős lett volna, 2007 nyarán már a Marseille-ből el lehetett volna hozni.2008 nyarán pedig nem vásároltunk senkit komoly összegért.

Toky

HozzászólásSzerző: Toky » 2014. április 21., hétfő 11:54

chronic írta:
Toky írta:Sneijdert meg inkább ne emlegessük. Őt sem sajnálom, hogy elment
Szerintem marha hasznos tudott volna ő lenni ilyen támadókkal kiegészülve. Főleg,h a következő nyáron vettünk egy Özilt aki ugyanaz a poszt Sneijderrel, meg egy DM-et aki egy poszt volt sokáig Robbennel, csak drágább és gyengébb kivitelben. Ez van,hatalmas lúzerségeket követtünk el az elmúlt évtizedben.
Már megint a "kit adtunk el, aztán pótolni kellett"? Tény, hogy Pérez a legtöbb Calderón igazolást eltüntette, de akik elmentek azok mind értető okokból.

Ahogy morientes írta, Özil és Sneijder nem egy poszt. Amiben összemérhetők, az a hasznosságuk lett volna (bár Özil a gólpasszaival azért valamit kozmetikázik még az első év utáni teljesítményén). Milyen szépen megértették volna egymást az éjszakai életben. A holland nagyon a tudása alatt játszott, az Interben is tudtommal csak az első éve volt jó. (Érdekes, nálunk is...)

És abban sem értek egyet, hogy Di María egy gyengített Robben lenne. Szerintem Di María van olyan jó, mint a holland, csak más a játékstílusuk. Sőt az argentin barátunk mindig hajt is, védekezésben kiválóan megállja a helyét, ha az kell, passzai is jobbak, a cselezései is. Újra eltalálja távolról a kaput. És ennek a hajtáspajtásnak sokat köszönhettünk, ha címekről van szó. Robben meg kb a szezon minimum harmadában nem játszhatna, és ha tehetné sem tudott volna beállni Khedira helyére, és akkor lenne gondunk idén. Ezen felül kellett némi bevétel a 200-as mínusz után (ugye tudtommal csak Ronaldo és Kaká jött hitelből, talán még Benzema). Pellegrini megmondta, hogy senkinek sincs garantált kezdő helye (bár azt is mondta, hogy számít Robbenre), de a holland szélső nem akart küzdeni. Inkább tiplizett egy gyengébb(!) bajnokságba villogni a biztos kezdő helyért. És még a híres német orvosok mellett is eléggé sérülékeny (bár ennek most nem néztem utána).

És hogy aztán pótolni kellett őket? Eladni Pérez adta el a hollandokat, valószínűleg anélkül, hogy konzultált volna a chilei trénerrel. Di Mariát (akinek ismerjük az ügynökét :roll: ) és Özilt meg Mourinho kérte a szisztémájához. Di María vagy valaki hasonló végül úgyis érkezett volna a padra Robben sérülékenysége miatt. Aki meg vélhetően ezért távozott volna. Sneijdert meg továbbra sem Özil, hanem 3 évre rá Modric tudta volna pótolni, aki csak az idei évben épült be stabilan. Azóta a holland középpályás láthatjuk hova jutott.

De akkor kezdjük ott, hogy miért engedtük el Robinhot? Micsoda szél lett volna a Robinho - C.Ronaldo. Előttük egy Hig..., akarom mondani Benzema. Capelloval a padon, aki megtanítaná küzdeni a brigádot. Először csak Spanyolország, de aztán a világ... :shifty:

A lényeg, lehet mondani, hogy a vezetőség így hülye, meg úgy volt hülye. De azért az eladásoknál nem árt figyelembe venni a körülményeket is, mielőtt elkezdjük/folytatjuk ezt a "mért adtuk el, aztán meg pótolni kellett" vitát.
Matt009 írta:
A Di Maria sztorit kár összevonni Robbennel, jött az új edző, aki a rendelkezésre álló pénzből őt akarta leigazolni
Nem kár összevonni. Robben távozásával keletkezett egy űr, amit be kellett tölteni. Az más kérdés, hogy értelmes megoldást nem sikerült találni azóta se (Balenek még sokat le kell tenni az asztalra, hogy őt megoldásnak tekinthessük).
...
Ha meg a BM megpuhítása volt a cél, hát... A BM pont nem az a klub, amelyiket puhítani lehet.
Űr az volt, csakhogy a vezetőség azt hitte, hogy Ribéry biztos érkező lesz. Nem tudhatjuk, hogy nem volt-e valami szóbeli egyesség a két fél között. Ribéry pedig nagyon is jönni akart, sokszor (általában) ez elég. Hogy most a Bayern felrúgott-e egy egyességet, vagy csak szimplán rabszolgahajcsárok, nem tudom.
Matt009 írta:Nem kellett volna eladni, hanem úgy helyrepofozni, ahogy Münchenben sikerült. 2010-ben nagyban hozzájárult a BL döntőhöz, majd az utána következő sikereknek is tevékeny részese volt. Tavaly, amikor a legjobban kellett, akkor hozott klasszis teljesítményt.
Nálunk meg a Sanitasos számlákat hozta. És Ő továbbra sem az az ember, aki olyan mélyen visszazár és gürizik, mint az argentin kollégája. Hajt odafenn, de nem ennyire. Kíváncsi vagyok, hogy Bale a második évétől továbbra is ennyire szerény és alázatos marad-e.
Matt009 írta:Így van. Pont ezért kellett volna 50-et kérni érte, hogy senki ne legyen olyan hülye, hogy kifizesse.
Robben távozni akart. Mi meg sosem voltunk rabszolgahajcsárok mint a Tottenham vagy a Bayern.
Matt009 írta:Én már akkor sem értettem az egészet. Riberyt hajkurásztuk, közben meg eladtuk Robbent... Egy szélsőre volt szükségünk, és helyette eladtunk egy másik szélsőt...? WTF? Még akkor is, ha Ribery jobb játékos Robbennél, elég érdekes dolog volt. Az idiotizmus fellegvára. Robben volt a támadójátékunk a 2008-2009-es szezonban.
Helyet csináltunk Ribérynek, mit nem értesz ezen? A vezetőség abban a hitben volt, hogy Ribéry a következő szezonban jönni fog. Robben eladása után meg CR lett a támadójátékunk.
Matt009 írta:Ezt nagyjából adom. És itt van Sneijder, akivel teljesé válik a kép. Az ő posztját sikerült megoldani, sokkal jobb megoldásokkal (Özil, Modric, Isco), szóval érte nem kár. És pont ez a probléma a Robben szituval. Őt meg nem sikerült.
Bár én is Bale ellen voltam, de én még nem ítélkezem felette (ahogy Illarra felett sem :smile: ). Szóval, hogy nem sikerült pótolni, az még nem biztos. De nem a pótlásán múlott, hogy a Real nem nyert BL-t az utóbbi 2-3 évben. De középpályát sem sikerült még rendbe rakni. Szóval ezek fényében egy Robben hiánya nem igen aggaszt. :D
RealMiki írta:A Ribery- saga szerintem csak az újságírók kitalációja volt.2009 nyarán a Bayern vezetősége kategorikusan és ellentmondást nem tűrően kijelentette,hogy a Robben- transzfer nem tartalmaz Riberyvel kapcsolatosan semmit.
Riberyvel 2006 nyarától kezdve minden átigazolási időszakban összeboronáltak minket.
Mert valószínűleg valóban akartuk. Elég nagy valószínűséggel Ő is jönni akart. És az sem kizárt, hogy okkal engedtük el pont oda a holland szélsőnket.

RealMiki

HozzászólásSzerző: RealMiki » 2014. április 21., hétfő 11:44

2009 nyarán az újraválasztott Perezre hárult a feladat, hogy új csapatot építsen egy topszintből kieső, gyenge keretű Realból. A csapatban több hiányposzt volt. Ahhoz, hogy a hiányposztokra Christiano Ronaldo és Xabi Alonso érkezhessen, ne pedig Faubert és Gravesen unokaöccsei, mélyen a zsebünkbe kellett nyúlni. A végösszeg meghaladta a 200 millió eurót, egy ilyen összeg pedig a feje tetejére állít egy költségvetést, ha nem egyensúlyozzák ki.Ehhez a keret legértékesebb, de még nélkülözhető tagjait kellett eladni ( nem Casillast vagy Ramost), vállalva, hogy ez újabb hiányposztokat eredményez.Ez a szükséges negatívum,ha az ember nekiáll építeni a jövő csapatát. Perez elképzelései szerint a Robben- pótló szélső nem a méregdrága DM lett volna egy évre rá.

A Ribery- saga szerintem csak az újságírók kitalációja volt.2009 nyarán a Bayern vezetősége kategorikusan és ellentmondást nem tűrően kijelentette,hogy a Robben- transzfer nem tartalmaz Riberyvel kapcsolatosan semmit.
Riberyvel 2006 nyarától kezdve minden átigazolási időszakban összeboronáltak minket.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. április 21., hétfő 11:30

Balenek még sokat le kell tenni az asztalra, hogy őt megoldásnak tekinthessük).
Azt írod, hogy nála nemsikerült betölteni az űrt.

Viszont Sneijder posztját sikerült és felhozod Özilt, akinek volt egy jó éve, azon kívül 0, zéró, ezekszerint ő eleget tett le neked az asztalra, a sétálgatásával? Isco? Ő játszott huzamosabb ideig azon a poszton és jól teljesített? Tehát ő is sokat tett már le az asztalra?
Modricot adom. :)

Elhiszem neked, hogy utálod Bale-t és én sem vagyok megelégedve a BAJNOKSÁGBÉLI teljesítményével, de ameddig győztes gólt rúg, addig valahogy sikerül feledtetnie Robben-t. :)
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2014. április 21., hétfő 11:13

A Di Maria sztorit kár összevonni Robbennel, jött az új edző, aki a rendelkezésre álló pénzből őt akarta leigazolni
Nem kár összevonni. Robben távozásával keletkezett egy űr, amit be kellett tölteni. Az más kérdés, hogy értelmes megoldást nem sikerült találni azóta se (Balenek még sokat le kell tenni az asztalra, hogy őt megoldásnak tekinthessük).
Robben egy szétesett Real tagja volt, nem sokkal a 2-6 után...szaladgált az oldalvonal mellett, befele húzott, majd ellőtte a picsába a labdát legtöbbször, a lasztit csak örökölni lehetett a hollandtól.
Nem kellett volna eladni, hanem úgy helyrepofozni, ahogy Münchenben sikerült. 2010-ben nagyban hozzájárult a BL döntőhöz, majd az utána következő sikereknek is tevékeny részese volt. Tavaly, amikor a legjobban kellett, akkor hozott klasszis teljesítményt.
Lehetett volna Robbenért kérni 50-et, csak rohadtul nem fizette volna ki senki 2009 nyarán ezt a pénzt érte.
Így van. Pont ezért kellett volna 50-et kérni érte, hogy senki ne legyen olyan hülye, hogy kifizesse. Én már akkor sem értettem az egészet. Riberyt hajkurásztuk, közben meg eladtuk Robbent... Egy szélsőre volt szükségünk, és helyette eladtunk egy másik szélsőt...? WTF? Még akkor is, ha Ribery jobb játékos Robbennél, elég érdekes dolog volt. Az idiotizmus fellegvára. Robben volt a támadójátékunk a 2008-2009-es szezonban.
Ha meg a BM megpuhítása volt a cél, hát... A BM pont nem az a klub, amelyiket puhítani lehet.
Nekem is rémlik ez, hogy Riberyt akartuk és emiatt adtuk oda Robbent. Csak ugye közben jött Cé, nem tudom, hogy amiatt hiúsult-e meg az üzlet. Mindenesetre örülök, hogy nem jött ide a francia.
Itt volt már Cé Kaká és Benzema, melléjük akartuk még Riberyt. Ezért nem értettem én ezt a Robben sztorit. Kaká meg Cé már július elején velünk volt, Benzema sem késett sokat, majd kezdődött a Xabi-saga vele párhuzamosan a Ribery-saga.
Ebben annyira nem lennék biztos. Tudom, hogy Te is csak feltételes módban írtad. De az, hogy most ott tarthatunk ahol "3 évnyi Calderón" után (bár azért volt egy kevés jó is a ténykedésében), ahhoz bizony kellett az a nyár. Ronaldostól, Kakástól, Benzemástól és 200 millióstól. Ezek a nevek, és a számok már önmagában elegendőek lehetnek a Real számára annyira fontos marketing beindítására. Buta hasonlat, de háborút nyerni csak is a stabil és erős gazdasággal, illetve jó stratégiával lehet. A jó gazdasághoz meg kellett az a marketing, amit ezek a nevek és ez az összeg jelentett. Kaká sportszakmailag tényleg nem volt nyerő, de gazdaságilag -szerintem- sokat jelentett. Na meg ilyen nevek más játékosokat is könnyebben bevonzanak (csatlakozásra való hajlam, és a hozzá fűződő gázsi, illetve átigazolási díj).
Azt már mellékesen jegyzem meg, hogy Ronaldoval elvileg Calderón intézte az előszerződést. Tehát Kaká volt teljes egészében Pérez igazolás. Gondolom Pérez is akart egy "saját" nagyágyút. Sneijdert meg inkább ne emlegessük. Őt sem sajnálom, hogy elment.
Ezt nagyjából adom. És itt van Sneijder, akivel teljesé válik a kép. Az ő posztját sikerült megoldani, sokkal jobb megoldásokkal (Özil, Modric, Isco), szóval érte nem kár. És pont ez a probléma a Robben szituval. Őt meg nem sikerült.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. április 21., hétfő 11:10

Paulinho. :lol:

Ramires meg nagyon sokszor játszik támadóbb felfogásban, sőt. :)
Egyedül Fernandinho az a poszt, de ő is 28 éves és most igazolt a City-hez. :kivagyhe:
Továbbra is: Pogba+Kroos. :Đ
"If you don't like your destiny, don't accept it."

Vissza: