A Di Maria sztorit kár összevonni Robbennel, jött az új edző, aki a rendelkezésre álló pénzből őt akarta leigazolni
Nem kár összevonni. Robben távozásával keletkezett egy űr, amit be kellett tölteni. Az más kérdés, hogy értelmes megoldást nem sikerült találni azóta se (Balenek még sokat le kell tenni az asztalra, hogy őt megoldásnak tekinthessük).
Robben egy szétesett Real tagja volt, nem sokkal a 2-6 után...szaladgált az oldalvonal mellett, befele húzott, majd ellőtte a picsába a labdát legtöbbször, a lasztit csak örökölni lehetett a hollandtól.
Nem kellett volna eladni, hanem úgy helyrepofozni, ahogy Münchenben sikerült. 2010-ben nagyban hozzájárult a BL döntőhöz, majd az utána következő sikereknek is tevékeny részese volt. Tavaly, amikor a legjobban kellett, akkor hozott klasszis teljesítményt.
Lehetett volna Robbenért kérni 50-et, csak rohadtul nem fizette volna ki senki 2009 nyarán ezt a pénzt érte.
Így van. Pont ezért kellett volna 50-et kérni érte, hogy senki ne legyen olyan hülye, hogy kifizesse. Én már akkor sem értettem az egészet. Riberyt hajkurásztuk, közben meg eladtuk Robbent... Egy szélsőre volt szükségünk, és helyette eladtunk egy másik szélsőt...? WTF? Még akkor is, ha Ribery jobb játékos Robbennél, elég érdekes dolog volt. Az idiotizmus fellegvára. Robben volt a támadójátékunk a 2008-2009-es szezonban.
Ha meg a BM megpuhítása volt a cél, hát... A BM pont nem az a klub, amelyiket puhítani lehet.
Nekem is rémlik ez, hogy Riberyt akartuk és emiatt adtuk oda Robbent. Csak ugye közben jött Cé, nem tudom, hogy amiatt hiúsult-e meg az üzlet. Mindenesetre örülök, hogy nem jött ide a francia.
Itt volt már Cé Kaká és Benzema, melléjük akartuk még Riberyt. Ezért nem értettem én ezt a Robben sztorit. Kaká meg Cé már július elején velünk volt, Benzema sem késett sokat, majd kezdődött a Xabi-saga vele párhuzamosan a Ribery-saga.
Ebben annyira nem lennék biztos. Tudom, hogy Te is csak feltételes módban írtad. De az, hogy most ott tarthatunk ahol "3 évnyi Calderón" után (bár azért volt egy kevés jó is a ténykedésében), ahhoz bizony kellett az a nyár. Ronaldostól, Kakástól, Benzemástól és 200 millióstól. Ezek a nevek, és a számok már önmagában elegendőek lehetnek a Real számára annyira fontos marketing beindítására. Buta hasonlat, de háborút nyerni csak is a stabil és erős gazdasággal, illetve jó stratégiával lehet. A jó gazdasághoz meg kellett az a marketing, amit ezek a nevek és ez az összeg jelentett. Kaká sportszakmailag tényleg nem volt nyerő, de gazdaságilag -szerintem- sokat jelentett. Na meg ilyen nevek más játékosokat is könnyebben bevonzanak (csatlakozásra való hajlam, és a hozzá fűződő gázsi, illetve átigazolási díj).
Azt már mellékesen jegyzem meg, hogy Ronaldoval elvileg Calderón intézte az előszerződést. Tehát Kaká volt teljes egészében Pérez igazolás. Gondolom Pérez is akart egy "saját" nagyágyút. Sneijdert meg inkább ne emlegessük. Őt sem sajnálom, hogy elment.
Ezt nagyjából adom. És itt van Sneijder, akivel teljesé válik a kép. Az ő posztját sikerült megoldani, sokkal jobb megoldásokkal (Özil, Modric, Isco), szóval érte nem kár. És pont ez a probléma a Robben szituval. Őt meg nem sikerült.