ne mondja már nekem senki, hogy nincs egy vieira-essien-yayatouré klón fiatal gyerek a világon, nem olyan kuriózum az, nem párszáz focistából áll a világ.
De, egy vagy kettő talán rohangál. De annak az esélye, hogy Zizou ráakadjon a több száz feka vkp közül, baromi kevés. Ahogy megfogalmaztad a mondandódat az azt sugallta, hogy kismillió ilyen rohangál, az egyiküket csak le kell igazolni...
lehet csak én nem értem, de helyette miért vettétek meg illarrát ?
Az Illara tranzakció tök egyértelmű szerintem. Adott egy tehetséges, ügyes kkp-s, spanyol fiú a Sociedadban, akit mellesleg Xabihoz hasonlítgatnak. Nekünk kellett kkp igazolás, pláne egy Xabi utód. Megvettük, mielőtt a Barca happolta volna el Busquets helyére. Ez egy befektetés volt. Nem fizetődött ki.
Gündoganhoz képest nagy romlás jelent a Dortmundnak
nmate-tel értek egyet. Valóban jobb Sahinnál, de baromira rejtélyes a sérülése. Én jelenleg nem igazolnám le. Ha akarja vigye a Barca, az MU vagy a Juve, vagy aki akarja. Baromi rizikós igazolás lenne.
Amúgy sem tartom én olyan kimagasló játékosnak. Kicsit olyan ő, mint amilyen a BVB is volt, erőn felüli szezon után fel van magasztalva. Nem rossz futballista, de sokat nyomtak a teljesítményén a precízen felépített BVB játék, és a küzdeni fantasztikusan tudó csapattársak. Nem ő tette naggyá a BVB-t, inkább a BVB tette naggyá őt. Főleg, mert a posztján kevesen vannak az olyan futballisták, akik a legszűkebb elvárásoknak is megfelelnek. Gündogan ilyennek tűnik, de valamiért van egy olyan érzésem, hogy mégsem az.
Hey, tobb tiszteletet francia barátaimnak!
Lehet kicsit erősen fogalmaztam, de ez az igazság. Nincsenek kifejezetten jó vkp-k most Franciaországban, legalább is olyanok, akik ezen a szinten megállnák a helyüket. A nagyobb részük kéttüdejű, futó-boxológép, akiknek havonta egyszer van egy értelmes indításuk, meg mondjuk alibibe lehozzák a passzjátékot. Ide manapság már egy Makelele kevés lenne.
Ha lenne két olyan középpályás (akár csak tehetség) Franciaországban, aki megütné a hehe által elvárt szintet, akkor a francia válogatott a VB egyik esélyese lenne.
Jah azt meg gondolom nem vágod Realista, hogy a spanyol válogatott mellett még a franciáknak szoktam szurkolni.