ferni írta:Az olasz futball amúgy sem olyan látványos, nehezebben eladható, mint az olasz vagy a spanyol
hhmmm, ma is tanultam valamit

a többi részét jól leírtad
amúgy a Milannal tényleg nagy a gáz és most csúcsosodott ki elég rendesen...
Az angol futballra gondoltam...
Azért náluk is van pozitív példa, ott a Juventus. Bármennyire is antipatikusak, szerintem nem sok csapat jött volna vissza ilyen gyorsan egy ilyen mértékű büntetés után. A gazdasági és a sportszakmai modell is kiválóan működik náluk, mondjuk a mostani sikereikben bőven benne van a többi klub bénázása, mindenesetre az olaszoknál példaként kéne tanítani az ő munkájukat.
Ez valóban így van, de azért ne feledjük el, hogy nekik sincsen sok pénzük erősíteni. 40-50 milliójuk van évente új játékosokra (+ az eladott játékosok), amiből meg kell oldani az évi 2-3 új igazolást, ami nem engedi meg, hogy komoly erősítéseket hajtsanak végre. Az egyetlen esélyük az, hogy egybe tartsák a legjobbjaikat, ami addig talán működhet, amíg a bajnokságban jönnek a sikerek, de szerintem idő kérdése, hogy Pogba vagy Vidal mikor unja meg az egészet és lép le egy a BL-ben versenyképesebb csapathoz.
Komoly fizetésekre, pedig ott sincs igazán pénz, azt az ámokfutást, amit ezen a téren a Real a Barca vagy a City művel, ők nem engedhetik meg, ezért nagyon behatároltak a lehetőségeik. Jól jönne az olasz futballba egy tőkeinjekció, de ez addig nem fog megtörténni, amíg nem lesz a focijuk eladhatóbb, közönségszórakoztatóbb. Az a kor sajnos elmúlt, amikor a Juve vagy a Milan meccseit élmény volt nézni.