Ezért ilyen frankó a Real kötelékébe tartozni (játékosként, edzőként, vezetőként), mindenki rettenetesen ért hozzá, hangot is ad neki, ráadásul a média is megtámogatja ezt a sok hülyeségével...
Aki ilyen szintű edzőket senkiz le, az meg egyszerűen nevetséges. Egyikük sem tökéletes, sőt, rá is lehet világítani a hibáikra, viszont ilyen szinten azért már mindegyikük ért a dolgához, míg a gép elöl a sok nethuszár keménykedik. BL-győztes, többszörös bajnok szakemberek vs. okoskodó fórum vitézek. Feel the difference.
Persze én is leírom amit gondolok, Mou-val szemben is fogalmaztam meg kritikát, sőt szerintem szakmai baklövése is volt (Khedira többek között), viszont azért igyekszem tisztelettudó módon megfogalmazni amit érzek, akkor is, ha ennek nincs sok jelentősége, mert közvetve sincs semmilyen komoly hatása. Egyszerűen irritál az ilyen stílus, az okoskodás.
Azt nem is mondom, hogy mennyire komplex dolog egy klub irányítása, milyen apróságokon múlhat a mennybemenetel, vagy a pokolba szállás, ráadásul ezekről mezei halandóként soha nem is hall az ember (ilyen lehet a mostani Casillas, Ramos <---> Mou ellentét is).
Lényeg a lényeg, Ancelotti egy komoly edző, ha tetszik, ha nem. Elképzelhető, hogy nem "Madrid-kompatibilis", igaza lehet azoknak, akik ellenzik, viszont ez a stílus szerintem nagyon ócska, ahogy megnyilvánulnak páran.
Még itt sincs az ember, könyörgöm. Fogalmunk nincs róla, hogy mit, hogyan szeretne.
Bocs az OFF-ért, csak ez olyan dolog, ami engem zavart már egy ideje. Tudom, hogy nincs értelme ilyeneket írni, mert nem lesz hatása, de kikívánkozott.
Még utószónak annyit, hogy azért a keret minősége is nagyban befolyásolni fogja a mutatott játékot. Nyílt titok ma már, hogy anno Del Bosque idejében ugye bérelt helye volt az embereknek, de ami érdekesebb, hogy a játékosok elmondása szerint is az volt a Bajszos nagyságának hátterében, hogy tudta kezelni az egyéniségeket, az öltözőt. Elérte, hogy a második vonalas játékosok is fontosnak érezzék magukat (mint ahogy azok is voltak). A taktika meg kimerült abban, hogy rúgjunk többet az ellenfélnél Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!(szerk.: ezt számomra valamilyen szinten alátámasztja az is, hogy az átvett spanyol válogatottat sem különösebben reformálta meg, sőt szerintem színtelenebb lett alatt - más kérdés, hogy nyilván sok oka nem volt változtatni, viszont számomra kérdés, hogy ha szükség lett volna rá, akkor képes lett volna erre?
Nem akarom megkérdőjelezni Del Bosquét sem, viszont Őt a legtöbben szerintem Messiásként várnák, pedig nem biztos, hogy edzőfenomén.).
Na ilyet senki ne várjon ma már. Még inkább üzleties a futball, a taktika "alapja" a haszonszerzés. Viszont komoly minőségű kerettel, "játszó", technikás játékosokkal lehet bele csibészséget csempészni. Ezért kell pár embert eltüntetni, és megfelelőket hozni. Persze a keret egyensúlyának figyelembe vételével.
Na sok lesz, puszi!