h3x0r írta:sentry írta:Kérlek támaszd alá érvekkel, hogy miért használtad a "szánalmas" jelzőt.

Nem engem kerdeztel es elore megmondom azt is, hogy
egyaltalan nem ertek se a metro, se az autopalya epiteshez, max annyit lattam amikor gyerek koromban jottek a faluba leaszfaltozni az utakat.
Bukarest:
2000-ben 3.6 km 68 millard forint
2008-ban 4.75 km 45 milliard forint
2011-ben 2.62 km 12 milliard forint
Budapest:
2014-ben 7.4 km 452 milliard forint
Egyik
kornyeket se ismerem, fogalmam sincs milyenek az ottani viszonyok, mennyire nehez volt epiteni, stb. es talan a minoseg kozott is van egy kis kulonbseg, viszont ha csak az arat nezem, hatalmas a kulonbseg.
Hozok egy példát, hogy sarkítás nélkül milyen szintű a kommented:
1 kg burgonya 50 Ft
1 kg eper 1000 Ft
Az áruk között brutál különbség van, és mindkettőt megeheted.
Én nem mondom, hogy reális a 4es metró ára, és nehéz is megjósolni, hogy mennyi lenne a valós ár. De nah. Ez annyira brutálisan összetett dolog, hogy ha csak a szakmai szempontokat is nézzük, akkor is valami iszonyatosan komplikált.
Arra akartam kihegyezni a dolgot, hogy szépen a média beültette mindenki fülébe a bogarat, és jó magyar mentalitáshoz híven, már mindenki fikázza. Nem hogy örülne, hogy van.
Amúgy meg ne hogy azt gondoljátok, hogy külföldön nincs ilyen.... csak hát nem hallattok, nem olvastok ilyen szintű cikkeket. Egy példa csak... (sajnos nem találom a cikket, de ha meglesz belinkelem) Bostonban, a nagy forgalom miatt a föld alá vittek egy elkerülő, hogy csökkentség a város forgalmát. Brutális létesítményre gondoljatok, ami talán 10-12 sáv széles volt.... az építkezés dupla annyi ideig tartott és kb 10x (!) többe került mint amire jósolták. A világ egyik legveszteségesebb beruházása között tartják számon. De sebaj, szapulja csak ész és hozzáértés nélkül mindenki.
Jó magyar hozzáálláshoz méltóan!