sander írta:Előnyök :
- olyan szinten kiállt a játékosai mellett hogy néha öröm volt nézni ami szintén jól eshetett a játékosoknak hogy volt aki megvédte őket. Tudom hogy már nem óvodások de bárkinek jól esik mikor megvédik.
Én azzal egészíteném ki, hogy ez is csak a 2. év végéig volt. Utána jött a savazás a csapatra és egyes játékosokra is.
R.M.C.F írta:Nekem ramos a kedvencem,de jogos volt JM-tól hogy ha iker mellé állt,és nekimentek az edzőnek,akkor jogos volt a pad.....majd ramos elnézést kért,és ment vissza a kezdőbe,gondolom iker meg ment tovább,és tetette az ártatlant,nyilatkozta a semlegest......de valószinű a háttérben ment JM elleni harc.....ugye ezt arbeloa el is ismerte burkoltan,és elnézést is kért ezekért.
Ramos: Volt egy kirohanása, mikor Mourinho leteremtette egy játékszituációért, hogy "Mourinho nem tudhatja, hiszen ő sosem volt játékos". Ezt lehet "nekimenésnek" venni. De barátok és családtagok közt is előfordulnak csörték. Pláne ennyi egyéniséget felvonultató csapatban. Ezt az edzőnek tudnia kell kezelni. Ehelyett Mourinhoból előjött a kisebbségi komplexus, hogy "mert Ti spanyolok" stb. Csoda, ha ilyenkor nem állnak ki egymásért a spanyolok?
A másik része az, hogy a portugál hányszor nyilatkozta, hogy nyitva az ajtaja, bárkivel közvetlenül szeret beszélni. Ehhez képest amikor a csapattól (és nem csak Casillas Ramos duótól, de gondolom csk-ként ők vitték a szót és a balhét is el) azt hallja, hogy nem jó az előszezon, nem jó a taktika. Ahelyett hogy a józan kritikát meghallgatta volna, csökönyösen, egoista módon tovább erőltette azt amit addig is, és példát statuált pár játékoson, hogy megmutassa ki az úr. Ezzel szemben Ancelotti kiválóan kezeli ugyanezeket az egókat. Meghallgatja a játékosokat, és próbál a taktikával a kedvükben járni. Látni is a különbséget.
Amúgy Ramos valószínűleg azért is tért vissza, mert kellett egy középső védő, másrészről a portugál rajta (az egyik legnagyobb tekintély) keresztül próbált még kezdeni valamit az öltözőben a szezon végéig. (Mert az látszott, hogy tovább nem tervez.)
Amúgy szerintem Casillas -eleinte- továbbra sem büntetésből volt a padon (szezon végén már azért is(!)). López igen jól védett abban a félévben. Casillas sérült volt előtte, és formán kívül. Megértem, hogy akkor nem cserélte vissza.
Arbeloa interjújára rákerestem, de csak ezt találtam:
http://www.independent.co.uk/sport/foot ... 41505.html
Itt azt írja, hogy konkrétan a keret, és nem egyes játékosok voltak a bűnösök. Sokan aggódtak a média előtt mutatott arculatuk miatt, és saját érdekeikben nyilatkoztak. (Casillasra nem emlékszem, hogy bármit nyilatkozott volna. A barátnője volt az, aki párszor kikotyogta a hálószobai titkot.)
Azért kért elnézést, mert bár máshol sokat nyert a portugál, itt Madridban keveset, és mert szerinte a keret nem volt mindig teljesen érett, és Ő nem biztos benne, hogy mindenki más (beleértve játékosokat is) beleadott volna mindent.
Azt is megjegyzi, hogy a játékosok EGYMÁSSAL jóban voltak.
De ha majdnem egy egész csapat van az edző ellen, azt nehezen tudom elképzelni, hogy 1-2 játékos legyen csak ott a hunyó. Lehet ezt Casillas nyakába varrni, mert valóban előbb rájöhetett volna (nem hiszem, hogy tudott róla), hogy a barátnője szivárogtat. De hogy Casillas egy edzőbuktató lángelme, aki úgy manipulálta a médiát és a csapatot, hogy Mourinhonak Londonig kelljen menekülnie...
Érdekes, hogy a múltkori nyilatkozatában is megvédte a mostani edzőt és Lópezt is. A portugálra nem volt hajlandó sarat dobálni. Mégis mindig azt olvasni, hogy "persze, Mourinho sem volt tökéletes, de a Casillas..." Voltak Mourinhonak érdemei, de messze nem csak azok, és a hátrányokat mind egy embernek felróni, és nyakába varrni az edző "buktatását" (menekülését szeretett Londonjába)...