A botrány volt 2006 nyarán, de éppen, hogy azelőtt voltak a bundázások. Itt csak arra gondoltak szerintem, hogy a Juve perkált többet a bíróknak. Mellesleg az egész olasz élmezőny benne volt, nem csak a Milan és a Juventus, de az Inter sem hiszem, hogy ártatlan volt.Matt009 írta:A Calciopoli 2006 nyarán kezdődött. 2001-2006 között is egy szem bajnoki cím. És nem azért nem több, mert a Milant megfosztották a címtől... A Juvét fosztották meg a 2005-ös és 2006-ostól. Mivel a Milan is benne volt, ezért nem lehet arra sem fogni, hogy azért nem lettek bajnokok, mert a Juvét tolták. Tolták a Milant is rendesen. Csak Berlusconi több segget nyalt fényesre, mint Moggi, és ezért nem zárták ki a Milant. Ennyi az egész.
Ráadásul a 2007-es BL győzelem miatt még a 2007-es bajnokság megnyerésére sincs értelmes kifogása a Milannak. A Milan Ancelotti lelépésével egy időben kezdett mély gazdasági és játékosválságba süllyedni, míg Ancelotti volt az edző, addig nem nagyon adtak el sztárokat. A Calciopoli nem lehet kifogás...
Amúgy a Milannak sosem feküdt valamiért a bajnokság a 2000-es években, de én egy BL-t inkább szeretnék már látni. És én nem féltam Ancelottit ugyanis a PSG-vel és a Chelseavel is megnyerte a bajnokságot, lehet az olasz közegben egy éleas meccsekre belőtt cspatot tudott csak építeni.
Illetve a Milan sokáig tízessel játszott majd a folyamatos jó teljesítményért több tízest rakott Carlo a cspatba. Ellenben a PSG-ben nem próbált irányítókat csinálni ezért itt ezért is mehet majd neki jobban. (Ugye egy ember köré építeni egy szezon játékot elég kockázatos, ha valaki nem értené mire gondolok és a több 10es sem oldja meg ezt a problémát láthatólag)