Nyilván enyhe túlzás amit írok, garancia semmire sincs.CS0ki írta:
Vagy éppen semmi esélyünk nem lett volna...ezt így elég nehéz belőni. Ha megváltoztatjuk a felállásunkat, lehet jobban megzavar minket, mint a barcát. Ebben a felállásban játszottuk a legjobb meccseinket, a nagy megvariálásból nem hiszem, hogy jobban jöttünk volna ki. Főleg úgy, hogy a helyzeteket nézve nem mondhatnám, hogy rosszul működött a taktika. Több helyzetünk volt a Neymar akcióig, inkább állt nekünk a zászló.Ehhez jön még Ancelotti pazar taktikája, hogy hagyta a Barca-nak uralni a középpályát. A BBC egyik tagja helyett inkább egy középső középpályást játszatott volna és lehet nem rúgnak 3-at, de minimum az x és zsebben a bajnokság.
A BBC-ből is kit kellett volna lehozni?
Azonban az első Barca gólt kb. 25 passz előzi meg, úgy hogy Xabi Alonso nagyjából a 15. után próbál először és utoljára ütközni. Ezen 25 passz alatt Valdes kivételével "minden" vendég játékos labdához ér. Ilyet a világ legjobban(talán már csak második) passzoló csapata ellen nem lehet megengedni. Ez a támadás nagyjából előre vetítette az egész meccs várható képét, lévén a Madrid kergetni fogja a labdát. DiMaria a 20. perc környékén rosszul lesz a pályán és nem is bírja végig(mondjuk ebben Xabi Alonsonak vaskos szerepet nyilvánítok, már a cserében). Lehet, hogy 60 percig jól működött a taktika, de a meccs 90 percig tart.
Továbbá ajánlom figyelmedbe az ominózus Neymar kiugrás előtti fél percet, ahol DiMaria veszít labdát Xavi-val szemben méghozzá úgy hogy Xavi !utol éri! és az Argentín nem bírja erővel a vissza támadást és Bale tesz kósza mozdulatot a védekezésre, majd Messi vissza lép labdáért teljesen zavartalanul átveszi megfordul és egy passzal eldönti a meccset. Mindezt Modirc-Xabi-DiMaria-Bale között a kezdő körben és a legközelebb lévő Alonso 3m-re van. Ez számomra egyértelműen mutatja, hogy a Madrid-i középpálya ekkora elkészült erejével.
Ebből a szemszögből nézve, pedig az én meglátásom szerint Ancelotti taktikája kudarc.
Szóval, ha engem kérdezel én Bale-t a kispadon kezdetem és Illara-t rakom a kezdőbe, majd 70. környékén jön Bale(balosra) és szarrá futtatom a Barca jobb oldalát fenn ragadó Alves ill. bénázó(de inkább Xavi miatt szintén hulla fáradt) Mascheranostól. Amire látva az idei Barca teljesítményt azt hiszem minden esély meg lett volna bármennyire is fáj ez nekem.
Arról nem beszélve, hogy egy x esetleg egy minimális győzelem milyen lélektani hatással bírt volna a szezon hátra lévő részére Madridi oldalon.
Akiknek még így is minden össze jöhet, de most már a verhetetlenség nimbusza nélkül kell ezt elérniük.
Azt gondolom, ha ezt a classico-t Pep ill. Mou végig nézte picit megnyugodott és ha ezt nem látják be a Királyiak gondban lesznek, mondom szigorúan véve szerintem.