Szakmai alapokon nekünk nem jó, hogy elment. Ugyanis a szakmához hozzáveszem a jelenlegi kialakult légkört. Totális bukás lett volna a jövő éve a Madridnak vele, hacsak nem küldenek el 5-6 játékost, köztük a 2 kapitányt. Ez nem történt volna meg, Perez nem hagyta volna. Ha az elmúlt félévet leszámítjuk, akkor természetesen jól jártunk a távozásával, mert ez az egész rendszer ellenünk lett kitalálva. Jobb lett volna úgy bajnokságot nyerni, hogy legalább egyszer megverjük a Madridot, és ha a BL-ben összekerülünk, valószínűleg a Real megy tovább.
Josénak szerintem ez az egész nem a Real Madridról szólt, hanem a Barca legyőzéséről. Írtam már többször is, magát a klub elé helyezte, nagyon sok nyilatkozatában, megnyilvánulásában. Ez mehet egy újgazdag klubnál (egy darabig), de nem a Madridnál. Tehát igazából szerintem jól jártatok, hogy távozik. Tudom, hogy ez már még kevésbé szakmai megközelítés, de akkor is. Nem illett ide. A fehér balettből harcművészetet csinált, az úriemberek klubjából meg nem is találok jelzőt, hogy mit. Szakmailag: valószínüleg így is jól jártatok. Eddig amit láttunk Mou-tól, az nagyjából egy csúcsrajáratott taktika, sok csúcsrajáratott játékossal. Az eddigi példa alapján ez nem működik hosszú évekig. Vért itat a játékosaival, beléjük veri, hogy a világ legjobbjai. Ezt nem lehet hosszú időn keresztül megcsinálni. Ha tavaly bejuttok a BL-döntőbe, akkor meg is nyeritek, és ismét igazolást nyer a stratégiája. Tartom, hogyha tavaly fordítva van a sorsolás, akkor klasszikus lett volna a fináléban. Ti a Chelsea-t röhögve kiejtitek, mi meg tavaly még megvertük volna a Bayern-t. Viszont itt jön Mou újabb hibája, hisz a BL elődöntőt neki köszönhetően bukta a Madrid. Már Münchenben el lehetett volna dönteni, Madridban meg ismét.
És akkor José. Min múlnak a nagy dolgok. A Portoval és az Interrel csodát csinált. De! Ha a United a Porto elleni BL visszavágó kb 88-ik percében megkapja azt a teljesen szabályos gólt, amit lőttek, akkor nincs 1. BL cím. Ha a bíró megadja Bojan szabályos gólját az Inter elleni visszavágón, akkor nincs második. Beszélhetnénk egy edzőről, aki minden csapatával bajnok lett a komolyabbak közűl, de hiányozna a BL-cím. Akkor is ő lenne a császár? A Portói munkásságát nem ismerem.
Chelsea: Abra papa összevásárolt ész nélkül mindenkit az első évében, Ranieri bajnoki második helyre vezette őket (és akkor még volt egy komoly Arsenal is), és a BL-ben elődöntőbe jutottak. Nem volt elég, jött a friss BL győztes portugál, aki viszont már nagyjából azokat kapta meg, akiket akart. Megérkezett, Ranierit elmondta mindennek, összeveszett mindenkivel (még Sir Alex-el is), meglett a bajnoki cím, aztán befordult, és eljött. Akkor a Chelsea játékoskerete kb kétszer annyit ért, mint a United-é.
Inter: nem követem különösebben az olasz focit. A Juve akkor nem volt tényező, a Milanban akkor kezdett eladni Berlusconi mindenkit, és 70 éves játékosokat megszerezni ingyen. A bajnoksághoz és a kupához adott volt minden, főleg a keret, a többi csapathoz képest. A BL győzelem akkor is nagy szó. A Barca ellen otthon egy félidőt remekül játszottak, és a katalánoknál 10 emberrel is kihúzták a megfelelő eredményt. És akkor lehetne sorolni a dolgokat, de a fociban nincs ha, és az Inter rohadtul megküzdött azért a címért. Apró szépséghiba a milánói karrierrel kapcsolatban, hogy José tudta jól, hogy ezt nemhogy megismételni nem lehet, de a közelébe érni sem, így könnyek között lelépett, szentként nyilvántartva az Internél.
Madrid: azt majd ti eldöntitek, hogy a 3 év alatt 3 kupa mennyit ér. Szerintem sem a játék, sem a játékosok és az ő viselkedése nem volt méltó a Real Madridhpz. De ez tényleg a ti ügyetek, eleget veszekedtetek róla, majd letisztul mindenkiben.
Összegezve: jó edző, de szerintem igazán csak egy játékot tud játszatni, és a viselkedése rettenetes.
Mielőtt valaki lelkébe gázolnék, José Mouronhoról volt szó, és nem a Real Madridról. Ráadásul saját vélemény. Többször írtam már dolgokat, hogy miért a Barcának drukkolok, miért regisztráltam ide, stb. Akkor ezt is összegzem: 92-ben a BEK győzelemnél szerettem meg a Barcát, és ki is tartottam mellettük. Nekem a Real Madrid mindig is a nagy riválist jelentette, de semmi többet. 2-szer voltam a Madridra mérges. Először a Galaktikus korszakban, mikor mi kb sehol sem voltunk, és végignéztem, ahogy Perez megveszi a kb összes aktív aranylabdást, köztük Figót. Higgyétek el, nem volt jó érzés. :-) Másodszor pedig Mou érkezésénél, és regnálásánál (R.M.C.F, tartom, hogy már korábban sem szerettem, mégha tegnap vagy tegnapelőtt megint fel is hoztad az ezzel kapcsolatban is hazug Barcásokat

). Remélem a szurkolók között kicsit normalizálódik a helyzet, és egy darabig ismét csak ellenfélként tekintünk egymásra. Jövőre amúgy is változások várhatók mind a 2 csapatnál, izgalmasnak ígérkezik. :-)