Szépen lezárják a kis sztorit, tejelnek, mint a jóllakott csorda, de nem megy senki börtönbe, nem lesznek egyéb szankciók. Pedig ezt több ember, több érdekcsoport követte el, nem tudom, hogy kimeríti-e a szervezetbűnözés fogalmát (szerintem nem, de azért arra hajaz a dolog), ez elég komoly bűncselekmény volt a maga nemében, és pár millás bírság meg egy papíron létező "bűnösök" bélyeg igazából semmi nagy következményt nem von maga után. Félreértés ne essék, én nem a Barca első osztályból kizárását akarom, de valami szankciót csak kapjon már maga a klub is a pénzbírságon kívül, mert ez így vicc kategória. Rosellt csukják le, vagy kapjon felfüggesztettet, vagy tiltsák el a hasonló feladatvállalástól (Neymar papát dettó), mert ebben a formában az a tény, hogy bűnösök az semmit nem jelent.
Jogi szempontból is érdekes ez a történet és nincs könnyű dolga a spanyol igazságszolgáltatásnak,mert itt most jogi személyek ellen folyik eljárás és ezért kap a Barcelona büntetést (jogi személyként) és ezért néz ki úgy,hogy Rosell megússza a dolgot,pedig szerintem a spanyol törvények is lehetővé tennék,hogy jogi személy képviselője(elnök,ilyen-olyan igazgatók stb.) ellen is lehessen eljárni.
A spanyol büntetőjogot nem ismerem,de nyilván az elkövetőket ott is hasonló módon definiálják a büntetőjogban mint nálunk,ebben az esetben pedig bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény nem lesz,de egy csoportos elkövetés mindenképp fent áll,ami a büntetés kiszabásakor ugyan úgy minősítő tényező kell,hogy legyen,szóval ha döntéskor ezt is figyelembe veszik,akkor súlyosabb büntetés lehet belőle(többet fizetnek), mintha a Barcelona csak egymaga trükközött volna a pénzekkel.
Bíróságtól pedig ebben az esetben szerintem nem érdemes várni súlyosabb szankciót a pénzbüntetésnél,mert jogi személlyel szemben csak 3 opció van: pénzbírság,a jogi személy megszüntetése,vagy a tevékenységének korlátozása(de ezen belül igazából olyan kevés a lehetőség,hogy az én szememben ez nem is igazi szankció). Szóval ezek közül a lehetőségek közül a pénzbírság a legjobb,amit hozhatnak,mert nyilván azért azt senki sem akarja,hogy felszámolják a Barcelonát.
Sokan szerették volna (főleg mi Realosok

) ha kizárják őket egy vagy több átigazolási szezonból,de ilyen dolgokban a FIFA vagy az UEFA kellene,hogy döntsön és vizsgálatot indítson,akik eddig láthatóan nem nagyon foglalkoztak az üggyel, és sajnos szerintem már nem is fognak semmit tenni.