Biztos jobban tudod mint én,de ez nem minden esetben van igy. Vagyis,attól, hogy egy jogi személy neve alatt fut a művelet,avagy jogi személy képzi a tranzakciót,attól még természetes személy (képviselő) jár el,aki elköveti az okirathamisitás vétségét alapból. Aztán,a jogi személy képviseletében,fiktiv szerződés kötése esetén,a szerződés semmis,de a pénzügyi tranzakció már lehet sikkasztás vagy hűtlen kezelés vagy mi a bánat a neve..... ami szintén büntethető ha igazolható.Bíróságtól pedig ebben az esetben szerintem nem érdemes várni súlyosabb szankciót a pénzbüntetésnél,mert jogi személlyel szemben csak 3 opció van: pénzbírság,a jogi személy megszüntetése,vagy a tevékenységének korlátozása(de ezen belül igazából olyan kevés a lehetőség,hogy az én szememben ez nem is igazi szankció). Szóval ezek közül a lehetőségek közül a pénzbírság a legjobb,amit hozhatnak,mert nyilván azért azt senki sem akarja,hogy felszámolják a Barcelonát.
Az adócsalás pedig addig nem az, amig meg nem állapitják...ha eljárás indul,és a barca az eljárás határozatra emelése előtt(ami kb 30/60 nap min) az adóhiányt bevallja,akkor már nem adócsaló,csak elkerülte a figyelmét az adófizetés,ez pedig hivatalosan is korrigálható,önrevizió formájában és nem büntethető.
Lehetne ott fogás....de nem lesz,a barca mögött az unicef és a fél világ.