van egyrészt az a játékosállomány a világon, amit biztosan állithatok, hogy lófasz a régebbi nagyokhoz képest, ebből a mezőnyből emelkedik ki céronaldo meg messi. ilyen szempontból igaz, hogy az aranylabdát céronaldo érdemelte meg teljesen egyértelmüen.
a másik oldala az érmének, hogy valóban sok dologban céronaldo nem képes arra, amit pl én elvárnék és amit te is irsz.
összességében mi nem állunk vitában egymással, pusztán ugyanazt a dolgot eltérő nézőponttal vizsgáltuk, attól függ honnan nézed, annak van igaza, de mindkét állitás igaz. (remélem érted faszomhegye
Mindkét állítás igaz. CR és Messi kiemelkedik a generációjából, ez nyilvánvaló. Hogy nem tudják azt, amit a nagy elődök az is igaz (most hogy ez annak tudható be, hogy agyon szervezetté vált a foci és ez hozta magával az ilyen egysíkú játékosokat, vagy a képességeik gyengébbek az tök mindegy). Azonban attól, hogy ők ketten kiemelkednek a generációjukból, az még nem jelenti azt, hogy náluk gyengébb labdarúgók 1-1 erőn felüli évet produkálva ne tudnának olyan jó évet (és ezzel együtt globális teljesítményt) produkálni, amit ez a 2 játékos a közepesebb éveikben. Tavaly én úgy ítéltem meg, hogy a folyamatos jó teljesítmény ér legalább annyi, mint rengeteg kupacszar teljesítmény + egy zsák gól. Az, hogy én ezt így értékelem, és valaki mást jobbnak láttam, mint CR-t, az az én saram, egyéni értékrendem látásmódom. Úgyhogy vita itt valóban nincs köztünk, remélem érted te is, hogy miért írtam anno azt, amiket írtam, és nem értetlenségből, vagy CR antipátiából. De ez nem jelenti azt, hogy CR-t azonnal el is cserélném. Kell ő nekünk. A klónjáról ebben már nem vagyok biztos, főleg nem együtt CR-rel. De ez már más tészta.
visszalép kp-ig, nem várja elöl a sült galambot. tisztára mozog. amint megkapja a labdát, nekiront a védelemnek, magára húz 2-3 embert és jó ütemben kipasszolja közülük, igy máris létszámfölényben vagyunk.
ha ő a csapat aranylabdása, legjobb játékosa, gólfelelőse és atyaúristene, akkor vegye a hátára a csapatot, legyen domináns, alakitsa át a játék képét egymaga, mint ahogy az elmúlt évtizedekben a legnagyobbak tették. főleg akkor, amikor szarban volt a csapat.
kurva könnyü nagy arccal beülni a ferrariba egy levante vagy mittomén valladolid utáni sokgólos győzelem után....
Ezzel meg maximálisan egyetértek. Pont ezért gondolom azt, hogy folyamatos jó teljesítmény, ami valami ilyeneket takar, ér annyit, mint kupacszar teljesítmény + egy zsák gól.
Amúgy ez az X aranyat fog érni
Azért még a Barcát meg kell verni, mert senki ne kételkedjen abban, hogy az Atma az utolsó fordulóban lefekszik majd a Barcának, ha úgy alakul a szitu, hogy azzal a Barcát bajnokká avathatják. Tehát minimum pontelőny kell a Barcával szemben az utolsó forduló előttre. Azt nem hiszem, hogy az Atma akkor még versenyben lesz.