HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. március 3., hétfő 14:56
Ez a bliccelés mint kifejezés mit takar nálatok? Nálunk fele nem igazán használatos. Én igazából vonaton szoktam csúszót adni a kallernek, ami lényegében végülis ugyanaz mintha nem vennék jegyet, csak a kallert gazdagítom meg egy sörrevalóval. És ezt nem úgy írom, mintha büszke lennék rá, csak van néha, hogy éppen csak elérem a vonatot és nincs időm már jegyet venni, mert az állomásnál a pénztáros épp valami mást csinál legtöbbször, és minimum kétszer kell kopogtatni az ablakon, hogy feleszméljen, és azalatt jó eséllyel késném a járatot, így inkább odaadom a csúszót a kallernek, aki legtöbbször el is veszi, engem pl. még soha nem büntettek meg. Én viszont olyant soha nem csinálok, hogy azt hazudjam, hogy bérletes vagyok, mert egyszerűen szarul tudok hazudni, és simán látszik a tekintetemen. Asszem egyszer fordult elő, akkor is mert kiesett a tárcám valahol, aztán benyögtem, hogy bérletes vagyok, hogy valahogy hazajussak. Amúgy meg kettőn áll a vásár, szóval ha az alkalmazottak a tömegközlekedésnél rendesen végeznék a dolgukat, nagy mértékben ki lehetne szűrni a csalókat.