Ezt remélem nem kérdezed komolyan! Szolgáltatást veszel igénybe, amiért köteles vagy fizetni. Nem azért, hogy az ellenőr ellenőrizzen, hanem azért, hogy eljuss A-ból B-be. Ennyi erővel az lcd tvt se fizesd ki, hátha a biztonsági őr nem ér utol, akkor meg minek érte pénzt adni.Már elnézést, de hol misnősülne ez lopásnak? Ha teszem azt, rövidebb távon utazok és oda se ér a kalauz, akkor loptam?
OFF
-
VanillaSky
Re: OFF
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
ne csodálkozz, hogy jönnek a hasonló szövegek, csak van igazságalapja, ha ráadásul már vártad is
oké, bliccelj nyugodtan akkor tovább.
remélem megbasz a kaller
oké, bliccelj nyugodtan akkor tovább.
remélem megbasz a kaller

-
gkovi
- Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Fradi
Már elnézést, de hol misnősülne ez lopásnak? Ha teszem azt, rövidebb távon utazok és oda se ér a kalauz, akkor loptam?pátkán írta: mert ez lényegében lopásnak minősül. szerintem a többséget zavarja, téged nem, lelked rajta..
Vártam, hogy mikor jönnek a hansonló szövegek, "engem, mint adófizetőt károsítasz meg, mert az én adómból fizetik...."hehe írta:kell egy bizonyos agyi szint ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha bliccel ,akkor a többi embert kárositja hosszú távon.
na itt nincs meg ez a szint
Nem hiszem, hogy az én heti 5 euróm fog hiányozni a bevételből. Igen, ha mindenki így gondolkodna akkor sok kicsi sokra megy alapon már jelentős kiesés lenne a cégnek, de jó ha 1000 emberből 5 bliccel. Ezenkivül hetente úgyis ott hagyok nekik kb. 30 eu-t.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Pl a felsooktatsi berlet 3450-ert teljesen korrekt, ennyi penzt ki lehet csengetni, aztan egy honapig szoszi van. Nyilvan egy-egy blicceles benne van, otthonhagyod, 1 naprs mar nem veszel napijegyet jo dragan stb nem ezzel van a fo gond.
Nem illik.
- hehe
nincs olyan ország a világon tudtommal, ahol a tömegközlekedés nyereséges lenne.
elhiszem, hogy szarok a körülmények és nem veti fel az embereket a pénz, pláne a nokiásdobozos bkv vezérektől mehet fel vkiben a vérnyomás joggal, de ha már nem 10-ből 1-szer, hanem csak 10-ből 5-ször nem lógsz a vonaton, már tettél valami jót, max hetente 2 sörrel kevesebbet iszol, vagy faszomtudja. mindenki jól jár.
elhiszem, hogy szarok a körülmények és nem veti fel az embereket a pénz, pláne a nokiásdobozos bkv vezérektől mehet fel vkiben a vérnyomás joggal, de ha már nem 10-ből 1-szer, hanem csak 10-ből 5-ször nem lógsz a vonaton, már tettél valami jót, max hetente 2 sörrel kevesebbet iszol, vagy faszomtudja. mindenki jól jár.

- L.Miki
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Ez a bliccelés olyan, hogy ember válogatja. Kinek van arca és nincs lelkiismeret furdalása az csinálja. Én például csütörtökön éppen a felszállás előtt vettem észre hogy lejárt abérletem. Simán bliccelhettem volna, hiszen a pecsétes dátumon a 26 jobban hasonlitott a 28-ra ha csak ugy hirtelen nezzuk a sofor meg nem szokta alaposan atnezni. Gondoltam is ra hogy bliccelek, de inkabb fizetem 300 forintot a jegyert, egy becsuletbol mert aki itt nembecsuletes gondolom az elet tobbi dolgaiban sem az, ketto pedig inkabb 300 huf mint 5000 csekkben. De ez csak az en velemenyem es kozeli peldam nem olyan regrol.
- h3x0r
Egy pelda: tavaly kb fel even keresztul az egyik buszjaraton nem lehetett jegyet venni, csak berletesek utazhattak, oket meg senki se ellenorizte. Eleinte csak paran, vegul legalabb 150 ember berlet nelkul utazott, 10-20 ember volt csak akik rendesen vettek berletet (egy falurol van szo). Iden pedig a berlet arat felemeltek a masfelszeresere, rendszeres kontrollal, pedig eredetileg nem is akartak emelni csak par szaz forinttal. Vegul ki jart jol?
Hozateszem, azert en is van hogy blattolok, pl csutortokon lejar a berletetem es csak hetfon ujitom meg. Vagy nem egyszer elofordult mar, hogy 2 vonalra volt berletem es valamiert egy harmadikon kellett utazzak. Szerintem ez meg belefer.
Hozateszem, azert en is van hogy blattolok, pl csutortokon lejar a berletetem es csak hetfon ujitom meg. Vagy nem egyszer elofordult mar, hogy 2 vonalra volt berletem es valamiert egy harmadikon kellett utazzak. Szerintem ez meg belefer.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
sajnos ezt nagyon kevesen gondolják itt. Mondjuk olyat,hogy valaki vonaton bliccel,még nem hallottam...max balatonon ilyen Siófok-Zamárdi 10 perces távon,este,amikor a kaller lassan ér egyik vagonból a másikba...hehe írta:kell egy bizonyos agyi szint ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha bliccel ,akkor a többi embert kárositja hosszú távon.
Villamos más (sajnos),ott ellenőrök alig vannak, buszokon legalább bevezették a legtöbb járaton az első ajtós felszállás, nem rossz ötlet.
Amcsiban (tudom,más világ,meg buták,blabla), de elég nehéz bliccelni. Beléptető kapuk vannak, akkor enged át a kapu,ha van keret a jegyen (mágneskártya)...persze leleményesek szorosan összeállnak,és bemennek egy áráért,de akkor is fizettek valamennyit legalább
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- hehe
kell egy bizonyos agyi szint ahhoz, hogy valaki felfogja, hogy ha bliccel ,akkor a többi embert kárositja hosszú távon.

- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Most erre mit lehet írni? Mondjuk nem csodálkozom rajta, hogy nem érzed az ilyen dolgoknak a súlyát, és csak röhögsz rajta.nyugi, martak már be kevesebbért is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
mert ez lényegében lopásnak minősül. szerintem a többséget zavarja, téged nem, lelked rajta..gkovi írta:Úgy tudtam, hogy lesz ilyen jellegű komment.VanillaSky írta: Büszke lehetsz magadra!Nem értem, hogy ez mást mért tud zavarni.
joabulicsak
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
nyugi, martak már be kevesebbért is.gkovi írta:Úgy tudtam, hogy lesz ilyen jellegű komment.VanillaSky írta: Büszke lehetsz magadra!Nem értem, hogy ez mást mért tud zavarni.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Elég összetett választ lehetne erre adni, de inkább nem.gkovi írta:Úgy tudtam, hogy lesz ilyen jellegű komment.VanillaSky írta: Büszke lehetsz magadra!Nem értem, hogy ez mást mért tud zavarni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
gkovi
- Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos
Úgy tudtam, hogy lesz ilyen jellegű komment.VanillaSky írta: Büszke lehetsz magadra!
-
VanillaSky
Büszke lehetsz magadra!kb. 10-ből 1-szer veszek jegyet.
- h3x0r
Persze hogy kell fizetni erte. Lakotarsamnak pl szulei sokszor igy kuldenek penzt, adnak 700 forintot a buszsofornek, az meg elhozza a csomagot. Csak erte kell menni. Mondjuk ha penzt is kuldessz a csomagban, akkor azt rendesen el kell rejteni, ok peldaul be szoktak csomagolni alufoliaba es valamelyik kaja kozze teszik, mert van ra esely, hogy kilopjak onnan.Anis írta:Valaki csinált (vagy hallott) már olyanról, hogy a helyi buszpályaudvaron odaadja a távolsági buszsofőrnek a tárgyat és az elviszi x100 km-re és az ottani buszvégen leteszi és oda kell "csak" menni a címzettnek? Ez hogy működik? Ingyenes (szívességből) vagy azért valamit illik adni érte?
A vonatos temat annyival kiegeszitenem, hogy amikor megall a vonat, a kaloz ki szokott nezni es nagyjabol latja hogy kik es merre szalltak fel.
-
gkovi
Sehonnan. A mi falunkban az állomáson nincs jegyárus, a jegyet a kalauztól kéne venni a vonaton amikor jön. Én 1 órát utazok azzal a járattal, és majdnem mindig bliccelek, kb. 10-ből 1-szer veszek jegyet. Pedig van amikor marha kevés ember van a vonaton, akkor se bírja megjegyezni kinek nézte meg, kinek nem.tubatibi írta:A minap miközben mentem fel Szegedre azon gondolkodtam, hogy a kalauzok a vonaton, hogy a fenébe tudják megjegyezni kinek a jegyét nézték már meg? Mindig sikerül nekik a legnagyobb tömegbe is kiszúrni azokat, akik újak....sőt általában Orosházán kalauz csere is van és még az a kalauz is vágja, hogy kitől szedte már előzőleg a jegyet a másik kalauz...
Ez még nem is a szegedi járatokon érdekes, hanem pl egy pestin...
Azért szúrja ki azokat akiknek még nem ellenőrizte vagy nincs jegyük, mert látni a viselkedésükön.
A minap miközben mentem fel Szegedre azon gondolkodtam, hogy a kalauzok a vonaton, hogy a fenébe tudják megjegyezni kinek a jegyét nézték már meg? Mindig sikerül nekik a legnagyobb tömegbe is kiszúrni azokat, akik újak....sőt általában Orosházán kalauz csere is van és még az a kalauz is vágja, hogy kitől szedte már előzőleg a jegyet a másik kalauz...
"If you don't like your destiny, don't accept it."