Sokan kicsit túl borúlátóak az atletico meccs után.A meccs előtt egy héttel írtam azt hiszem pont ebbe a topicba,hogy tök jó,hogy bukott a Barca mert így nincs világvége ha botlunk a derbin. Hát botlottunk, ami szerintem ahogy valaki leírta, egy bajnoki címet érő x lehet.Az Atletico-nak volt egy hete felkészülni, hazai pályán az életükért küzdöttek, mert ha kikapnak akkor úszott az egész szezon, ráadásul a szokásos "geci" játékukkal elérték a céljukat.Akár mekkora gála volt szerdán a Schalke ellen az is kivesz sokat a csapatból, de szerintem igazságos x született.Figyelembe véve a körülményeket(bl meccs+hazbó szájú matracosok), és az atletico barbár stílusát+hogy továbbra is elsők vagyunk én elégedett vagyok.Sőt azt mondom,hogy pont jókor jött a "pofon", így a Barca ellen szerintem 200% lesz...
Ami egyértelmű számomra,hogy ha nyerünk a klasszikuson, akkor 90% hogy a bajnokságot is nyerjük.Addig tartani kell az 1 pont előnyt ott pedig eldönteni, 4 pont nem nagy előny, de elnézve a sorsolásokat szerintem elég,hogy nyugodtan besétáljunk akár 1-2 botlással(mert a barca és az atma is fog botlani) a célba.Ha nem nyerjük a Classico-t akkor meg egy nagyon szoros,utolsó fordulóban eldőlő bajnokságra számítok...tehát a Barca elleni meccs lesz (ismét) a döntő.
Sokan írták,írják ,hogy komoly csapat ellen még nem nyertünk, amit nem igazán értek mert a csapat kb január óta van úgy ahogy egyben azóta az egyetlen komoly csapat akivel találkoztunk az az atletico ahol 2 győzelem 1 döntetlen az arány.Ősszel valóban gyengék voltunk a nagy meccseken ami konkrétan 2 meccs (Barca,Atletico) azért a Juve ellen szerintem jó arány a 4pont,de az egy formálódó csapat volt fix kezdő nélkül szóval nem értem ,hogy efelett miért siklanak el sokan.A komoly meccsek komoly csapatok elleni időszak csak most fog kezdődni, 2 Barca meccs+bl menetelés,majd ott meglátjuk mire megyünk a komoly csapatok ellen.
Olyan darálásra meg amit az Atletico, vagy a Bilbao művelt 300%-on, ne számítsatok a komoly csapatoktól a bl-ben,a legjobb 8 közül(már ha az lesz a 8 amire számítok) 7 azért előszeretettel a focit preferálja és a saját játékát akarja játszani ami nekünk jó,ott nem lesznek ilyen vérremenő(értem ez alatt a barbárságot amit az atletico képvisel) meccsek .Az egyetlen csapat akiktől nagyon tartok az José papa Chelsea-je,akikkel biztos vagyok ,hogy összekerülünk,ők tényleg világklasszis szinten ölik a focit.
Lehet túl optimista vagyok de én trófeaszagot érzek, szépen lépésről lépésre haladunk és szerintem jó úton,a botlások meg benne vannak főleg bilbaoban,vagy a Calderonban.Na mind1 tényleg most indult el a szezon érdemi része csak szerintem nem kell minden botlás után (amiből idén nem sok volt még) lehúzni a csapatot.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams