Már régóta rajta volt a listámon ez a film is és most, hogy megláttam megjött a kedvem megnézni.Tádám írta:The Ides of March
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nekem mindvégig a legfőbb pozitívum a Ryan Gosling alakítása volt. Valahogy rajta lehetett azt érezni (és paul karakterén), hogy ő született politikus. Az ilyen típusú embereket éltetik a hatalmi játszmák (énbennem is van ilyen tulajdonság úgyhogy lehet csak belemagyarázom) úgyhogy nem tudnak kiszállni a politikából. Tom Duffy szerepe pedig jól volt megírva, a "csel" nagyon ötletes volt és logikus is. A film pedig körülbelül életszerű is volt, de a végén a jelenet az nagyon "Hollywood- szagú" volt a tipikus blöffölsz/nem blöffölsz játék Clooney és Gosling között. Illetve ezektől a Ryan Gosling becsajozik jelenetektől valahogy falra tudok mászni általában. Szerintem az még egy elég túlspilázott jelenet volt.
Szóval összességében egy élethű film az átlagos politikáról szóló filmekkel ellentétben.
IMDb-n 8/10 ment rá, de mivel itt tudok fél pontot is adni így csak 7.5.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem igazán értem, hogy szerinted mi utal erre. Szerintem ez egyáltalán nincs benne mivel Morrisra nem haragszik Steve hanem Paul-ra haragudott, hogy kitúrta. A lány halála miatt nem hiszem, hogy rajta próbálna bosszút állni nem az kormányzó tehetett igazán róla. Másrészt akkor az egész karrierjét kukába dobná senki nem kérné fél semmilyen kampányra többet és a karrierje az élete egyik legnagyobb érsze, mint ahogy feljebb írtam.Tádám írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A végén ugye Gossling bácsi leül a kamera elé, és megkérdezik, hogyan érte el mindezt... szerintetek elmondja, és megbuktatja? Minden arra utalt, kár, hogy ott vége lett, úgy kellett volna, hogy mindent kitálal.