VB - 2014

Archívum

Ki volt a világbajnokság legjobb játékosa?

A szavazás 2014. július 16., szerda 21:44-kor befejeződött.

James
20
17%
Messi
12
10%
Robben
52
44%
Neuer
2
2%
Kroos
11
9%
Hummels
0
0 szavazat
Di María
4
3%
Lahm
1
1%
Mascherano
15
13%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 117

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: VB - 2014

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. március 2., vasárnap 14:32

MorataMartin írta:Éppen nézegettem az európai bajnokságok góllövőlistáját és meg kell mondanom, hogy ha még sem lesz ott Falcao a VB-n még így is borzasztóan erős lesz a kolumbiaiak támadósora. James Rodriguez, Bacca, Montero, Martinez és Ramos. Bacca nem rossz a Sevillába nem rossz. Montero és Martinez vezeti a portugál bajnokság góllövőlistáját, míg Ramos 2. a németen.
Erős lesz, de Falcao más szint. A felsoroltak együtt nem lőttek annyi gólt a válogatottban, mint Radamel. Ennek ellenére én is figyelem majd őket, Belgium és Uruguay mellett a "kicsik" közt kiemelten, a csoportjuk hozható, aztán majd meglátjuk.
Nem illik.

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2014. március 2., vasárnap 14:24

Éppen nézegettem az európai bajnokságok góllövőlistáját és meg kell mondanom, hogy ha még sem lesz ott Falcao a VB-n még így is borzasztóan erős lesz a kolumbiaiak támadósora. James Rodriguez, Bacca, Montero, Martinez és Ramos. Bacca nem rossz a Sevillába nem rossz. Montero és Martinez vezeti a portugál bajnokság góllövőlistáját, míg Ramos 2. a németen.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. február 28., péntek 20:12

wZoLee7 írta:én csak Xabira gondolok, és megvan rá az okom...az ilyen barátságos meccseken játszunk Busquets például, és vigyen cserének egy Illarrat mondjuk
Én ezt megértem.De mivel VB év van,és gondolom ahogy mindenki,ő is szeretne kimenni braziliaba,ha nem menne el egy ilyen sörmeccsre,akkor VdB lehet hogy nem viszi ki...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. február 28., péntek 20:01

én csak Xabira gondolok, és megvan rá az okom...az ilyen barátságos meccseken játszunk Busquets például, és vigyen cserének egy Illarrat mondjuk

Corleone
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, Ferencvárosi TC

HozzászólásSzerző: Corleone » 2014. február 28., péntek 19:57

morientes írta:
wZoLee7 írta:Hogy őszinte legyek, én mér örülök is ha minél kevesebb madridista öli magát vdb csapatában. Xabit nem is engedném barátságosra.
Ezzel az erővel Benzema,Varane ne menjen a francia 11-be,Marcelo a brazilokhoz,DM argentínába,Modric horvátországba,Pepe meg Ronaldo,Coentrao meg a luzitánokhoz...mert még megsérülnek...
Szerintem szó sincs erről.. Sokkal inkább az a baj, hogy volt időszak, amikor teljesen feleslegesen erőltette del Bosque a madridi játékosokat és több pihenőt adott a Barcelona játékosainak. Ezt nagyon könnyen észre lehetett venni korábban. Még az ilyen kevésbé számottevő válogatottak ellen is barátságos meccsen többet játszatta a Real játékosait.

Nyilván, ha tétmeccsről van szó, akkor persze, hívja be, aki kell neki, na de könyörgöm, amikor Új-Guinea ellen játszanak, akkor ne csődítse oda a kulcsjátékosainkat feleslegesen.. Vagy akkor már lehetőleg ésszerűen ossza el a játékperceket.
#happyshitting

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. február 28., péntek 19:49

wZoLee7 írta:Hogy őszinte legyek, én mér örülök is ha minél kevesebb madridista öli magát vdb csapatában. Xabit nem is engedném barátságosra.
Ezzel az erővel Benzema,Varane ne menjen a francia 11-be,Marcelo a brazilokhoz,DM argentínába,Modric horvátországba,Pepe meg Ronaldo,Coentrao meg a luzitánokhoz...mert még megsérülnek...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. február 28., péntek 18:07

Hogy őszinte legyek, én mér örülök is ha minél kevesebb madridista öli magát vdb csapatában. Xabit nem is engedném barátságosra.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. február 28., péntek 18:02

h3x0r írta:A spanyolok szerdan tolnak egy baratsagos meccset az olaszokkal a Calderon-ban.

Diego Costa is ott lesz, mint ahogy Thiago es Azpilicueta is.
Arbeloa, Torres, Mata es Villa viszont nem.

A SPANYOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli), Víctor Valdés (Barcelona).
Védők: Juanfran (Atlético Madrid), Javi Martínez (Bayern München), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (spanyol), Raúl Albiol (Napoli).
Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Xavi (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Thiago (Bayern München), Andrés Iniesta (Barcelona), Jesús Navas (Manchester City), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Barcelona), David Silva (Manchester City).
Támadók: Pedro (Barcelona), Álvaro Negredo (Manchester City), Diego Costa (Atlético Madrid).

szerk.: mondjuk Jese, Illarra vagy Carvajal kimaradasa nem lepett meg, pedig pont az ilyen meccseken kene a fiatalokat is kiprobalni...
Szerintem meg pont, hogy nem ilyen meccseken kell próbálkozni, itt már masszívan a kezdő összerakásán kell, ami mondjuk VdB begyöpösödése miatt felesleges... Szóval egy normális csapatnál itt már azon van a hangsúly, tesztelni lehetett volna a csoportkörben a gyengébb vagy már lefutott meccseken. Amúgy mennyire látszik, hogy az öreg a Barcára alapoz ismét, Alcantara egy csomót sérült volt, most volt pár meccse, kb. két sima bundesliga meccse és ott is van neki a behívó, illetve Cazorla hasonló cipőben jár, ráadásul elég gyengén játszik mostanában.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. február 28., péntek 16:49

Anis írta: 2012-es keret így volt az EB-re:
- Iker, VV, Reina
- Arbeloa, Ramos, Pique, Albiol, Alba, Javi Martinez (aki mondjuk kp), Juanfran
- Xavi, Xabi, Busquets, Iniesta, Cesc, Cazorla, Silva, Mata, Navas
- Torres, Llorente, Negredo, Pedro

----> Ebből Torres kimarad és helyette Costa.
Igazából több változást egyszerűen nem tudok elképzelni VdB-től, de talán még a Mata/Silva párosból az egyik még otthon marad és helyettük jön majd valaki, talán Thiago Alcantara vagy Isco. aztán ennyi.
kapus poszt tuti maradni fog, védelemből max kiveszi arbeloat, főleg ha kevesebbet játszik, és berakja azpikilétát, mert mindkét oldalon elvan. mata eddig is alibiembere volt, helyette viszi thiagot, elöl meg Costa, Negredo, Pedro fix (nála) a maradék helyért meg mehet a harc, torres/villa/kis betűkkel ideírnám jesét is

isco, illarra, nem fog rajtuk gondolkodni se nyárra
Nem illik.

Anis
Kedvenc játékosaid: Drogba, Essien, CR, Di Maria
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Chelsea, Inter

HozzászólásSzerző: Anis » 2014. február 28., péntek 15:30

ziro4vr írta:Kapusokat nem értem, hogy Reina helyett mondjuk miért nem ülhet oda De Gea (Lopezről nem beszélve, de őt nem fogja behívni, max ha nem egy csapatban lesz Ikerrel), e amúgy össze lehet rakni egy normális, Piqué, Xavi, Pedro mentes kezdőt.
Szerintem erre a világeseményre még kimegy a "korábbi" csapatával, max 1-2 változás lesz a keretben. Csatárban pl én kihagynám mind Torrest és mind Villát is. Negredo, Llorente és Costa hármas - de persze VdB-nél Cesc és Pedro is csatár :lol: amúgy kapusoknál is már 2010-ben is min az egyik "tartalék" helyett lehetett volna vinni egy tehetséget hogy érezze át a dolgokat, felkészíteni a közeljövőre: tehát VV és Raina közül egyiket otthonhagyni [utóbbit]. Továbbá a válogatottban ha jól tudom és azon az 1-2 meccsen ami láttam [sokat nem nézem, mert uncsi] akkor a Pique-Ramos páros nem lesz megbontva még ezen a világeseményen, de Albiol lesz a 3., ebben biztos vagyok és ha már fix a csoporttovábbjutás akkor utolsó meccsen játszani is fog. és véleményem szerint Xavi és Xabi is kap egy utolsó VB/EB-t. Viszont 2016-ban már TILOS vinni őket, de már a mostani VB után is ki KELL őket hagyni és szépen másokat beépíteni (Illarra, Thiago). továbbá Iniesta sem lenne nálam kezdő, de keretben még elfér most is és sztem talán még 2016-ben is. viszont addigra már ott lesz vélhetően Isco is, Jesé is, kezdőben Thiago is.

2012-es keret így volt az EB-re:
- Iker, VV, Reina
- Arbeloa, Ramos, Pique, Albiol, Alba, Javi Martinez (aki mondjuk kp), Juanfran
- Xavi, Xabi, Busquets, Iniesta, Cesc, Cazorla, Silva, Mata, Navas
- Torres, Llorente, Negredo, Pedro

----> Ebből Torres kimarad és helyette Costa.
Igazából több változást egyszerűen nem tudok elképzelni VdB-től, de talán még a Mata/Silva párosból az egyik még otthon marad és helyettük jön majd valaki, talán Thiago Alcantara vagy Isco. aztán ennyi.

Viszont 2016-ra:
- se VV, se Reina. helyettük egyrészt De Gea és még valaki. Iker még ott lesz sztem.
- Arbeloa helyett Carvajal, Ramos maradni fog, Albiol és Alba is, JaviM is és talán az egyik barca majdanviláglegjobbja védőt (montoya vs bartra) is behívja Juanfran helyett. Pique meg passz. kétlem h kihagyná a keretből, hacsak addigra nem lenne valami minőségi belső védő (mondjuk Inigo Martinez).
- Középpályát nézve Xabi és Xavi kikopik, Cazorla is már 29 éves. helyettük Isco, Thiago alapból és talán Illarramendi. Busquets maradni fog, Cesc is, Mata is, Navas és Silva is 28 évesek már ki tudja mi lesz addigra.
- csatárban/támadóban meg egyértelműen Jesé és Costa alap, talán padra Negredo. és remélem pedro is kikopik.
FERRARI - MSchumi - Alonso - Kimi - Federer - Kobe - LeBron

London is BLUE
GO BLUES, HALA MOU!

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. február 28., péntek 15:09

cart írta:
h3x0r írta:César Azpilicueta (spanyol)
A zárójeles rész eléggé meglepett engem... :lol:
:lol: :lol: :lol:
NSO-rol masoltam ki, atfutottam a neveket, latom ugyan azok akik szoktak, de nem vettem eszre en se. (mondjuk vicces hogy meg most se javitottak ki :D )

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. február 28., péntek 14:36

cart írta:
Chelsea,és akkor már legyen baszk :D
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. február 28., péntek 14:32

h3x0r írta: szerk.: mondjuk Jese, Illarra vagy Carvajal kimaradasa nem lepett meg, pedig pont az ilyen meccseken kene a fiatalokat is kiprobalni...
Jesé, illarra azért az öregtől sci-fi lenne, na de Carvajal miért nem azt nem tudom..

Kapusokat nem értem, hogy Reina helyett mondjuk miért nem ülhet oda De Gea (Lopezről nem beszélve, de őt nem fogja behívni, max ha nem egy csapatban lesz Ikerrel), e amúgy össze lehet rakni egy normális, Piqué, Xavi, Pedro mentes kezdőt.
Nem illik.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. február 28., péntek 14:24

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. február 28., péntek 14:11

A spanyolok szerdan tolnak egy baratsagos meccset az olaszokkal a Calderon-ban.

Diego Costa is ott lesz, mint ahogy Thiago es Azpilicueta is.
Arbeloa, Torres, Mata es Villa viszont nem.

A SPANYOL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli), Víctor Valdés (Barcelona).
Védők: Juanfran (Atlético Madrid), Javi Martínez (Bayern München), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (spanyol), Raúl Albiol (Napoli).
Középpályások: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Xavi (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Thiago (Bayern München), Andrés Iniesta (Barcelona), Jesús Navas (Manchester City), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Barcelona), David Silva (Manchester City).
Támadók: Pedro (Barcelona), Álvaro Negredo (Manchester City), Diego Costa (Atlético Madrid).

szerk.: mondjuk Jese, Illarra vagy Carvajal kimaradasa nem lepett meg, pedig pont az ilyen meccseken kene a fiatalokat is kiprobalni...

alexoxladjackoxi
Kedvenc játékosaid: Wilshere, Lacazette, Koscielny,
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: alexoxladjackoxi » 2014. február 13., csütörtök 19:08

peti_madrid írta:A spanyolok idegenbeli meze a VB-re....

Hát ez most kurvára nem sikerült az adidasnak. Mint valami edzőpóló, ráadásul a színek is szarul néznek ki szerintem... Mondjuk mindegy, nem a mez miatt fognak kiesni :D
Szerintem ez most fasza lett. Legalább nem olyan, mint általában szokott lenni.

ziro4vr

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. február 13., csütörtök 18:51

Victor írta: ja, bocsi, rossz link, ezt akartam :lol:
ez melyik afrikai diktátor pizsamája? :lol:

spanyol mez meg..mindegy is, costán minden jól áll :lol:
Nem illik.

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. február 13., csütörtök 18:48

szerintem ez sem rossz, csak az elmúlt években eléggé magasra tették a mércét, mi emberek, nagyravágyó és soha, semmivel be nem érő állatok pedig csak hepciáskodunk és elégedetlenkedünk :mrgreen:
de nem, komolyan, nem a legjobb, de láttam már sokkal csúnyábbat is, pl ezt
ja, bocsi, rossz link, ezt akartam :lol:

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2014. február 13., csütörtök 18:44

peti_madrid írta:A spanyolok idegenbeli meze a VB-re....

Hát ez most kurvára nem sikerült az adidasnak. Mint valami edzőpóló, ráadásul a színek is szarul néznek ki szerintem... Mondjuk mindegy, nem a mez miatt fognak kiesni :D
Nem is lenne rossz, ha nem lenne rajta az a vízszintes csík... :lol: De tény, hogy láttunk már (sok) jobb spanyol idegenbeli mezt ennél.

Egyébként nem tudom, miről beszélsz. Nem fognak kiesni. :coffee: :mrgreen:

peti_madrid
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2014. február 13., csütörtök 17:15

A spanyolok idegenbeli meze a VB-re....

Vissza: