Matt009 írta:Cavanit meg ne vegyük már meg 60milláért,akkor már ha nincs más,Rooneyt alkudjuk le 25-30ra :-) jobban elnézegetném mint az urut...
Ezzel maximálisan egyetértek. Csak egy kis matek: Higu elmegy 30ért, jön Cavani 60ért, az -30 milla. Higu marad, jön Rooney 35-ért, Kaká elmegy 5 millióért, és megint csak -30 milla. Csak akkor a felállás így néz ki:
--Modric-Xabi--
Özil-Rooney-CR
---Benzema----
és van a padon egy Higuáin. Ha még jön vki Xabi helyére, már korrekt a csapat.
Cavani esetében meg:
Khedira-Xabi
Özil-Modic-CR
----Cavani----
és padon Benzema. És jön még vki Khedira helyére, de Xabi még mindig ott van, még mindig lassú, és nem javult a csapat.
Lehet véleményezni, kinek melyik tetszik jobban. Nekem az első verzió. Anyagilag meg ugyanott vagyunk. A különbség, hogy ezzel a tkp poszton is van megfelelő alternatíva és csatárposzton is. Cavani esetében viszont a tkp poszton csak a kezdő az optimális.
Ehhez pár kérdés/észrevétel.
Ha Rooney jön, akkor Kaká nem megy?
Továbbá már többször láthattuk, hogy a Modric-Alonso középpálya egy átjáróház. Erre nem lehet alapozni. Az már ízlések és pofonok, hogy előbb tenném be Benzemát a kezdőbe, mint Cavanit.
Valamint a minap is olvastam, hogy Alonso a hibás már és kevésbé Khedira sara a súlytalan középpálya, mert hogy Alonso lassú, túl hátul játszik stb. Alonso a játékstílusából adódóan hátul játszik, és így szinte mindig megjátszható támadásban, védekezésben több labdát szerez, mint bármely más középpályásunk. Khedira szerintem sem olyan rossz, mint amilyennek be van állítva. A súlytalanság Özil miatt van. Ő az akinek a helyezkedése és "védőmunkája" miatt átjáróház a középpályánk (meg sokszor CR miatt). Amikor Modric játszott helyette látható volt a különbség. Ettől függetlenül én is elkezdeném beépíteni a Xabi utódot a kezdőbe, de nem Ő a főkolompos a középpályán tátongó luk ügyében.
Az meg, hogy a Bayern azért jobb, mert Schweinsteigerre két ember kell... Rá is csak egy kell. De ha valaki rááll, lesz más, aki majd irányítja a csapatot, vagy tovább teszi a labdát egy védőtől elmozgó társnak. Valamint a Bayern játékosai a mieinkkel ellentétben nem helyben állva várják a labdát, és labda nélkül is mozognak, elszakadnak a védőjüktől. Ilyet nálunk csak pár embertől látni gyakrabban.
Matt009 írta:Coentrao helyett lehetett volna egy második vonalbeli, olcsóbb(!) játékost is igazolni Marcelo mögé
Nem. Nem lehetett volna hozni. 2 évig nyomtuk úgy, hogy Marcelon kívül nem volt más balhátvéd a keretben (csak Drenthe, jézusom...), méghozzá azért nem, mert nem találtunk megfelelő embert. Ha lett volna megfelelő, olcsó bhv, akkor nem lett volna az az ominózus 2 év. Csak hát nem találtunk megfelelő embert. Coentrao leigazolásával nem maga az igazolás ténye a baj, hanem az, hogy 30+ millióért jött.
Az utolsó mondattal egyetértek. De csak azzal. Lehetett volna, ha a vezetőség akarta volna.
Mikor Marcelo idejött, még itt játszott fél évig Roberto Carlos, ha jól emlékszem. Utána volt Heinzénk 2 évig (

), majd Drenthénk (

).
Eljutottunk a Pérez érába: 1. év megint Drenthe, utána 1 évig nem volt alternatíva, és ekkor jött Coentrao. Első évben még Zidane nem igen foglalatoskodott az igazolásokkal, és elég sokat is költöttünk. Utána már Mourinho volt az, aki igazolt, és Ő nem keresett más alternatívát, mert Coentrao portugál, több poszton bevethető és Mendes az ügynöke ÉS (!) mert top kategóriás (szerintem az). A probléma abban leledzik, hogy nekünk Marcelo mögé nem top kategóriás védő kell. Egy olyan játékost épp ésszel nem igazolunk 30+ millióért, aki a szezon 80%-án a padon ül, ha nincs sérülés. Második vonalas játékost kellett volna ÉS LEHETETT VOLNA keresni, de az Mendesnek nem lett volna jövedelmező. Volt egy cikk róla anno, hogy Mendes már úgy járt kelt a Bernabéu irodáiban, mint ha a sajátjai lettek volna...
Matt009 írta:A vérfrissítés meg igen is kell.
Nem azt mondtam, hogy nem kell. Csak nem biztos, hogy Gündoganok, meg Kondogbiák a megoldás. Ők eleve már a 3-4. számú jelöltek...
Szerintem sem Ők a megoldások, ebben teljesen egyetértek Veled.