Én is ezekért lettem Real szukroló, de mára már leszarom, életemben nem örültem annyira trófeának mint a 2011es spanyol kupa győzelemnek és szerintem sokan örültek nagyon aznap és pont leszarták,hogy nem voltunk hűek a hagyományokhoz...morientes írta:Igaz.Csakhogy ez a klub termtett egy stilust...és igen magasra rakta a lécet...és ezt a stílust kutya-kötelessége továbbvinni..ezért is igazolunk inkább játékosabb futballistákat,nem pedig erőgépeket.Ha csak az eredményesség lenne a cél,akkor a bayernak szurkolnék.Ott valóban csak és kizárólag az a cél...de ennek a stilusnak egyedi letéteményese ez a klub,s bár változott a világ,azért szeretném ha ezekből a stílusjegyekből legalább egynéhány megmaradjon.... A Realnal is MINDIG a gyozelem volt, es lesz is az elso
A Real Madrid nem csak a fehér mez,nem csak a Bernabéu,nem csak trófeagyár,hanem annak a stílusnak a letéteményese is,amit még a 60-as években honosított meg néhány zseni...
Nyilván ma már,a szurkerek többségének csak az számít,hogy minél több megnyert meccs,kupa,trófea legyen...de van néhány őskövület,(pl én),akiknek még számítanak az értékek,számít hogy a Real más felfogású,mint a többi klub.Szerencsére azért még ma is...
10 év alatt sok minden változik, Zizu visszavonulásával az a stílus vele halt...legalábbis én azóta nem láttam semmit a hagyományainkból, de ma már nem is nagyon érdekel, a foci átalakult így az igényeim is...2006 óta a 2012es évünk tetszett a legjobban, ott volt stílusunk csapategység, kemény védekezés és villámgyors kontrák, rengeteg gól...egyetlen buktató abban a fociban Mourinho makacssága volt.Mind1 sírhattok évtizedekig, soha nem lesz már olyan foci mint amin felnőttünk, amíg ahhoz mértek bármit is mindig elégedetlenek lesztek, én elégedett vagyok jelenleg,ha hagyunk végre egy Profit(Ancelotti az) végezni a munkáját (2-3 év) akkor meglesz a gyümölcse vagy most vagy jövőre vagy azután, ha meg nem akkor meg is érdemeljük ezzel a felfogással,hogy évente építkezzünk ezzel rengeteg bajnoki címhez segítve a Barcát és igencsak megkönnyítjük a többi európai klub dolgát is a bl címekhez...
Nagyon kíváncsi lennék,hogy akik 2006 után lettek Real szurkolók és nem voltak CR fanok mégis miért lettek madridisták, mert hogy focit(azt a focit amiért itt rinyáltok hétről hétre) 2012ig nem nagyon láttak az biztos(sőt van akinek még az se volt elég)...de én inkább úgy gondolom ,hogy a Real Madrid egy márka lett, egy divat(a "sikertelenség" ellenére) ez olyan mint amikor eldöntött ,hogy adidas vagy nike és onnantól csak az egyikben focizol, megszereted el se tudok képzelni ,hogy válts...
Minden ember más így az ízlések is mások, de akik évről évre várják a űrfocit +trófeákat azokra nagyon sanyarú szurkolói lét vár, akiknek meg sikerült át állni erre az eredménycentrikus labdarúgásra azok szerintem jóval higgadtabbak mondjuk egy ilyen Bilbao meccs után.Én személy szerint már ott tartok,hogy olyan értékeknek is tudok nagyon örülni mint Cé aranylabdája ez nekem felért egy BL-győzelemmel tudatában az előző éveknek,Ramos gólja a dortmund ellen még mindig óriási adrenalin bomba számomra akkor is ha nem sikerült tovább jutni...Van a fociban rengeteg érték, ha valakinek csak és kizárólag a joga boníto és a trófeák számítanak az hosszú távon rosszul jár szerintem...