Szóval nyomtunk egy döntetlent a Bilbao ellen, aztán a fél csapat takarodjon, várjuk a nyarat, petiapesszimista pedig ismét villantott. Pedig 1 vagy 2 napja még pozitív voltál.
Nem látom ennyire rossznak a helyzetet, sőt. Ha azt nézem MOST, hogy mi lesz az utolsó fordulóban, akkor mindhárom csapat 57 ponttal áll.
Na de kicsit komolyabban. Ismerjük a Bilbaót, őrült módjára nyomják otthon. Az első félidő elején volt 2 helyzetünk, de aztán átvették az irányítást. Ettől függetlenül egyedül Aduriz helyzete volt az, ahol megverték a védelmet, ezt leszámítva remekül működött a hátsó alakzat. Ekkor úgy éreztem, hogy a 2 belső védőnk közül Ramos a biztosabb pont... Xabi ideges volt, pontatlan, sárgája is volt már, én a szünetben hoztam volna Illarrát. Vagy Xabi helyett, vagy csak azért, hogy kicsit kevesebb melója legyen az öregnek. Ezt leszámítva elégedett voltam azzal, ahogy Carlo kiküldte a csapatot a második játékrészre, és ez már nem az első ilyen eset. Szenvedős első félidő, aztán a másodikban megvan a kulcs a győzelemhez és sikerül bedarálni az ellenfelet.
A második félidő első felében az történt, amit akartunk. Uraltuk a meccset, helyzeteink voltak, aztán jött a gól is. Cristiano passzának rohadt módon örültem, én már vártam, hogy elrúgja a hosszúra.
Az előny birtokában kezdtem reménykedni, hogy meglesz a 3 pont, de aztán jött ez az idióta gól. Szóval az egy dolog, hogy Ramos rossz helyre fejelte (és volt még egy ilyen...), de hogy ellenünk nagyon sokszor így eltalálják, az fáj. Elmegy 2 ember lábai mellett/között, aztán még a kapufa is segít, hát beszarok.
A piros lapig úgy éreztem, hogy ezt bizony behúzzuk, de a kislány Gurpegi megmentett nekik 2 pontot. Utána sajnos már nem volt esély a győzelemre, pláne ilyen cserékkel. Jesé lehozatalát akkor sem értem, ha elfáradt. Cé után/mellett ő volt a leggyorsabb játékosunk, emberhátrányban pedig egy gyors kontrát nem fogunk a tegnapi napon látott Benzemával végigvinni. Egy ilyen meccsen lehetett volna behozni Iscót, akinek van szeme, esze és sebessége is a játékhoz. Na mindegy.
Alapvetően nem rossz eredmény a Bilbao otthonában az 1 pont, sőt.
Előre kell tekinteni, a következő 2 hét során meg kell nyernünk a Villarreal és Getafe elleni bajnokikat, illetve valahogy tovább kell jutni az Atletico Madrid ellen a kupában. A riválisok két következő bajnokijára ránézve úgy gondolom, hogy a Matracosok most nem fognak pontokat veszíteni, azonban a Barcelonában benne lehet az, hogy nem nyer a Sevilla otthonában.