Leírod, hogy nem győztünk le komoly riválist, aztán mondod, hogy de a Juventust, de az nem volt meggyőző, és utána tovább panaszkodsz, hogy akkor még sem győztünk le komoly riválist.
Anélkül is lehet bajnokságot nyerni, hogy legyőznénk pl a Barcát. A bajnokságot a legtöbb pontot gyűjtő csapat nyeri.
A Juventust tény, hogy legyőztük, de a játékunk igencsak hagyott kívánnivalót maga után. 11-11 ellen bár vezettünk, de a Bernabeúban mezőnyben inkább a Juventus volt fölényben.
Aztán: bajnokságot baromi nehéz úgy nyerni, hogy egyetlen keményebb pályán sem nyersz. Most még lesz kb 2-3 idegenbeli fellépésünk ami nagyon nehéz lesz (Atma ellen, Sevilla ellen, Real Sociedad ellen) ezekből hát nem tudom, hogy mennyit fogunk behúzni...
A nehéznek ígérkező idegenbeli meccseket nem tudjuk megnyerni, egy ilyet sem nyertünk meg.
Ráadásul még ki is kaptunk az Atleticotól otthon...
persze, nincs veszve semmi sem, 3 pont a hátrány, még sok meccs van hátra, de egyelőre nem igazán látom azt, hogy a komoly derbiken is nyerni tudnánk, ugyanis eddig nem nyertünk.
Az pedig szerintem hülyeség, hogyha a komoly idegenbeli meccsek közül egyet sem hoz valaki, attól még bőven lehet bajnok, hát sztem nem...
Mondjuk Ronaldo nélkül? Az utóbbi időben Ő sem játszott túl rózsásan. Nem értem miért kell előre temetni a csapatot egy oda-visszavágós rendszerű meccsen.
Jelenleg esélyesebbnek tartom az Atleticot.
Cronaldo nagyon nagy fegyvertény, a semmiből is tud hozni valami olyat amivel nyerünk, nélküle kevésbé erős a Real Madrid szerintem ezt nem kell különösebben taglalni.
ÉS ez az Atletico nagyon jól össze van rakva. Masszívak, hihetetlenül jó a védelmük, és kb vért isznak minden meccs előtt, és mindezek tetejében megtanultak nyerni a Real Madrid ellen. sajnos. ÉS ahogy már fentebb is írtam, eddig a Real Madrid nem tudott komoly derbiket nyerni, ezért is van hátrányban, ezért nem első a ligában jelenleg.
Mennek Bilbaoba (azaz ide) 03.30-án, az számít?
04.27. Valencia, utána Levante, utolsó forduló Barcelona..
Ezek közül a Levante és a Bilbao ami komolyabbnak tűnik, de a Levante sokszor nagyon buta tud lenni otthon, nem mindig kemények azok a meccsek. Kemények tudnak lenni, de ez annyira nem jellemző, mint mondjuk a Bilbao vagy a Villareal, Sevilla pályáira.
A Valencia bár meglepetésre nyert a Camp Nouban, de idén teljesen összeszedetlenek, nem hiszem, hogy az nagy rangadó lesz.
A Barca elleni meccs meg már az utolsó forduló, lehetséges, hogy az akkor már nem is fog számítani.
Egyértelmű, hogy nekik van a legkedvezőbb sorsolásuk tavaszra, a 3 nagy közül, és a Barcanak meg a legrosszabb. Nekünk a kettő között van valahol.
Én is remélem, hogy összeesik az Atletico valamikor tavasszal, de minél inkább telik az idő, annál kevesebb esélyt látok erre.
Ha összeroskad az Atma, akkor sztem bajnokok leszünk, én inkább őket érzem kihívónak. A Barcát nem annyira...
Ők még jönnek a Bernabeúba, idegenbe a Sociedadhoz (ahova mi is ugye) Sevilla, Villareal, Espanyol.. és kicsit mintha kezdenének szétesni, nem annyira meggyőzőek, mint a matracosok...
A Real Madridnak kéne egy nagy győzelem.
Ha szerdán mondjuk kettővel vernénk az Atleticot, akkor befogom a pofám az egész idényre, nem bántom a csapatot, nem kezdek el pesszimistáskodni, ugyanis egy esetleges Atma elleni 2-0ás győzelem óriási fordulatot jelentene, az azt mutatná, hogy hosszútávon azért (tényleg) komolyabban sebezhetőek a matracosok, és mi jobbak is vagyunk náluk, ott fordulhatna minden, a Real Madrid lenne Spanyolországban az abszolút esélyes.
A BLről nem beszélek, az lutri, ott van a két nagy angol (City, Chelsea) a Bayern, és a két spanyol rivális, meg a PSG... sokan pályáznak arra a címre, majd ha (reméljük) továbbmegyünk a Schalkén, és lejátszottuk az Atleticoval a meccseinket (2 kupa,és a bajnoki, ami a 2 BL meccs között lesz) valamint megvan a negyeddöntő sorsolása, akkor lehet a Blről esélyeket latolgatni..