Ez az utánpótlás kérdés mindig is igen érdekes kérdés volt. Amikor elkezdődik az elnöki kampány akkor ez az egyik amit azonnal elő vesznek hogy igenis jó az utánpótlás és jó játékosok is vannak és majd be is építjük őket. De ez olyan mint Guti(örök ígéret marad). Ha jól emlékszem akkor legutóbb Perez össze is állított egy kis listát hogy mennyi utánpótlás játékos játszik most a komolyabb bajnokságokban. Elég szép kis szám jött ki belőle.
Amugy szerintem nem rossz a mi utánpótlásunk csak épp abszolút nem használjuk ki. Meg persze az is közre játszik hogy nem is igazán vagyunk rákényszerítve. Amíg pénz lesz addig nem sok utánpótlás játékos lesz a kezdőben. Kivéve ha nem találunk olyat akit érdemes lenne hozni egy posztra és kipróbálunk egy utánpótlás játékost aki beválik akkor van esélye hogy megragadjon a kezdőbe.
Itt van például a most feljött srácok esete.
-Carvajal : a legjobbkor sikerült kölcsön adnunk hogy fejlődjön és hogy tapasztalatot szerezzen és szerencsére a lehető legjobb helyre adtuk kölcson.
-Nacho : ő már azért annyira nem fiatal. Viszont amikor láttam játszani szerintem nagyon jó volt. Nem is értem hogy őt miért nem adtuk kölcsön.
Jesé : a srácban van potenciál bőven. a nagy kérdés már csak az hogy megkapja -e a kellő játékperceket, mert ha nem akkor ő is nagyon felejtős lesz.
Valaki itt felhozta (nem találom most hirtelen meg hogy ki volt) Marcelo és Higuain esetét. Szerintem annak idején legalábbis ahogy én emlékszem egyik sem úgy indult hogy ők majd akár itt valakik is lehetnek. Megkapták a rendszeres játéklehetőséget és tudtak is élni vele. Marcelo a világ legjobb balhátvédje lett. Higuain is azért valameddig eljutott. És ami talán a legérdekesebb hogy és itt ismét kihangsúlyoznám hogy ahogy én emlékszem Gago-tól várta sok mindenki a nagy durranást. Ő lesz majd az új Redondo meg hasonló dolgok meg hogy megvan neki a tehetsége hozzá. Aztán pont ő belőle nem lett semmi.
Ezt csak azért hoztam fel mert itt nagyon sok minden közre játszik hogy valaki egyáltalán ilyen szinten profi labdarúgó(tehetség;akarat;mentálisan is bírja stb...) legyen, az meg hogy valaki klasszis legyen oda már nem elég a tehetség.