Ha nem is az utánpótlás, de az a periódus, amikor Iniesta, Messi, Busquets, Pedro, Thiago jött fel, az valóban egy jó anyag volt. A mostaniakban Rafinhaban és Bartraban látok egyedül valamit, Deut én még jól játszani sosem láttam.Remy írta:
Túl volt hypeolva a barca utánpótlás is...
De maga az utánpótlás képzés is elég magas szintű,csak most nem olyan az állomány,hogy kijöjjön akár egy Pedro kaliber is. Roberto is nem lesz több egy erős közepes játékosnál, Iscoval egy korosztály, mégis mennyivel előrébb tart nála Isco, ég és föld.
Mostani csapatból is Valdes elmegy, Puyol is szerintem abbahagyja, Xavit le kell ültetni padra,nem szabad kezdőnek lennie...és akkor marad Iniesta,Piqué (pff), Messi, Busquets, akik saját nevelések,és kezdők is lehetnek. Ahhoz képest,hogy a 2011es BL-győztes csapatunkban Villa,Alves,és Abidal kivételével mind saját nevelés volt,eléggé megcsappantunk minőségben ilyen téren.
De összességében a fenti játékosoktól eltekintve nem rosszabb pl a Ti utánpótlásotok,csak kevésbé vannak használva a nagy csapatnál. De a bajnokságban,vagy külföldön legalább,ha nem több játszik az első osztályú csapatoknál.