filatáska írta:Egyetemisták!
Ha egy tantárgyat 3 tárgyfelvétel alatt nem sikerül teljesíteni, akkor dékáni méltányossági vizsgára minden esetben kell hogy adjanak lehetőséget? Úgy tudom a tanulmányok alatt egyszer ki lehet használni. Vagy meg kell indokolni, hogy miért nem sikerültek eddig a vizsgák és most miért van szükség a dékáni méltányossági vizsgára?
Ez az egyik kérdés.
A msáik, hogy ha nincs lehetőség dékáni méltányosságira, és nem sikerül az utolsó vizsgalehetőség, akkor megszűnik a jogviszony. Ilyenkor vissza lehet íratkozni azonnal, 2. félév kezdetekor? (gondolom kell fizetni érte) Tehát visszaíratkozok, elismertetem a tárgyakat, melyek már megvannak, és folytatom. Ez lehetséges?
Persze megkérdezem TO-n is, de hátha ti tudtok erről vmit, tapasztalat, ismerős stb. TVSZ hülyén van megfogalmazva.
SZTE-rél van szó
Nem úgy van, hogy csak a 6 vizsgaalkalmat nézik?
Amúgy nem tudom, hogy az országosan így van-e, de nálunk a BME-n, hogyha nem önszántadból szűnik meg a jogviszony(tehát mondjuk 6 vizsgát buksz) akkor utána 1 évig nem jelentkezhetsz ugyanoda, ahol voltál. Viszont ha te úgy döntesz, hogy 5 vizsga bukó után hagyod ezt a félévet és kiiratkozol, de ezzel egy időben beadod a felvételin a jelentkezésed, akkor ugyanarra a szakra visszamehetsz és azt hiszem akkreditálhatsz is tárgyakat. De pluszban ugye az addigi állami féléveidet vissza kell fizetned.
Remélem tudtam segíteni!