Kommentáld a híreket
Re: Kommentáld a híreket
Az a baj, hogy CR sokkal többet profitál a Madridból, mint a Madrid belőle. Szétnyeri magát egyéni díjakkal, ez szép és jó, de mit nyer a csapat? Amit vele nyertünk, nélküle is megnyertük volna. Egy spanyol bajnokság, egy spanyol kupa, egy spanyol szuperkupa 4 év alatt. Rúg száz gólt, remek, de mi hasznunk belőle? (És az övé szinte minden szabadrúgás, minden tizenegyes, mindenki inkább neki passzol, minthogy rálője stb.: egypólusúak vagyunk.)
És senki nem rúg gólt egymaga, csapattársak nélkül. Ez azt jelentené, hogy elég lenne neki kifutni a pályára, a többi tíz maradhat az öltözőben. Vicc.
Még haloványan emlékszem a régi Galaktikus korszakra. Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, Raúl, megmittudomén, de mihelyt Makelele elhúzott, nekünk annyi volt.
És senki nem rúg gólt egymaga, csapattársak nélkül. Ez azt jelentené, hogy elég lenne neki kifutni a pályára, a többi tíz maradhat az öltözőben. Vicc.
Még haloványan emlékszem a régi Galaktikus korszakra. Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, Raúl, megmittudomén, de mihelyt Makelele elhúzott, nekünk annyi volt.
EB elődöntő 2012
CR elég meggyőzően játszott, tehet róla, hogy egy normális csatár nincs mellette? Vagy tehet arról, hogy előtte mindenki elbénázta a lehetőséget?
Most is egyedül kivezette a VB-re a portugálokat
Messi mellett ottvan azért egy Agüero is, ha egy olyan szintű csatára lenne a portugáloknak, lehet, hogy ők döntőztek volna
hagyjál már a hülyeségeiddel matt, saját magadnak mondassz ellent.
CR elég meggyőzően játszott, tehet róla, hogy egy normális csatár nincs mellette? Vagy tehet arról, hogy előtte mindenki elbénázta a lehetőséget?
Most is egyedül kivezette a VB-re a portugálokat
Messi mellett ottvan azért egy Agüero is, ha egy olyan szintű csatára lenne a portugáloknak, lehet, hogy ők döntőztek volna

hagyjál már a hülyeségeiddel matt, saját magadnak mondassz ellent.

"If you don't like your destiny, don't accept it."
- Sunsky
- Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Ráadásul egyik sem klasszikus csatárt játszik...Matt009 írta:Az tény, hogy jobbak, mint a kor többi csatárai
Matt009 írta: Ott sem az argentin, sem a portugál nem volt tényező.

Jah, közben látom magára a válogatottra érted.. Bocs.. De ebből is látszik, hogy Portugália nem a legerősebb, sőt.. Ronaldo mégis egyénileg mennyire kiemelkedik.
Erre kíváncsi leszek. Meg az Espanyol játékára is. Most nem tehetik meg, hogy védekeznek 90 percig...Géci írta:A Marca szerint Isco ma Benzema helyén fog játszani.
Mivel nem egy poszt nem kell választani a kettő között, szerencsére. Nem lenne könnyű mindenesetre....morientes írta:Ha valaki megkérdezné, hogy kiről mondanék le előbb CR-től vagy Modricról, én biztos, hogy CR-ről mondanék le előbb, mert látom a teljesítményt, amit a horvát lerak és látom, amit CR. CR góljaira baromi nagy szükségünk van, de legalább annyira Modric jó játékára.

- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Túl van ez az egyénileg a semmiből kefél gólt misztifikálva. Az tény, hogy jobbak, mint a kor többi csatárai, és valóban nagyobb százalékban képesek a semmiből gólt kefélni, de nézzük meg a válogatottat. Ott sem az argentin, sem a portugál nem volt tényező. A németek, a spanyolok évről évre jobban teljesítenek, mint a 2 szupersztár válogatottja, mert ott vannak értelmes kp-sok, igaz a góllövő csatárok hiányoznak. De mégis ezek a válogatottak a lesajnált Özillel Khedirával, vagy a nem túl elitnek tartott Podolskival, Kloséval, vagy a másik példánál a Xavi-Iniesta kettőssel, azon kívül szörnyen teljesítő nem a posztjukon játszatott játékosokkal és vaksi Arbeloákkal felálló csapat vitte a prímet, vagy 2010-ban az innen elüldözött Sneijder Robben, a falábú Kuyt fémjelezte holland válogatott volt eredményesebb. Miért? Erre sok indokot lehetne hozni, de ezek csapatként jobbak voltak, és az olyan láthatatlan teljesítmények, mint a jelenleg vitatott Modricé, vagy Riberyé, anno Sneijdertől, Robbentől, Öziltől, Shcweinsteigertől, Xavitól, Iniestától többet értek, mint a gólvágók zsenialitása. Vagy csak arról van szó, hogy nekik is szükségük van egy háttérre a sikerhez? Azt hiszem mindkettő. De egy valamiben szerintem egyetértünk. Az argentín és a portugál válogatottból hiányzik egy középpályás vezér, aki középen összefogja a csapatot, és leadja azt a bizonyos láthatatlan teljesítményt, ami teret ad sztároknak villogni.ha egyénileg céronaldo és messi is képes a semmiből gólt lőni, kb csapattársak nélkül, akkor miért ne lehetne az övék minden esetben az aranylabda?
Az sosem volt kérdés, hogy Messi és CR a világ két legjobb játékosa jelenleg. De az ilyen láthatatlan teljesítmények a maguk idejében ha párosulnak triplázásokkal, VB győzelmekkel, akkor ezek voltak a legjobb teljesítmények, mert felülírták a gólszerzés képességét. Nem az a legfontosabb a futballban. Aki a gólt rúgja az felteszi a pontot az I-re. Van amikor a szárt is ő rajzolja meg, de sok esetben azok a láthatatlan teljesítmények, amik az akciót felépítik, és amelyek az ellenfél akcióit megölik.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
A Marca szerint Isco ma Benzema helyén fog játszani. Így csak jobban várom az esti meccset. Kíváncsian várom mit alkot ott a kis spanyol

- h3x0r
Megkerestem, errol a csapatrol van szo:
Thibaut Courtois (Atlético Madrid)
Aymeric Laporte (Athletic Bilbao), Mateo Musacchio (Villarreal), Filipe Luís (Atlético Madrid)
Bruno Soriano (Villarreal), Ivan Rakitic (Sevilla), Cesc Fabregas (Barcelona), Koke (Atlético Madrid)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Diego Costa (Atlético Madrid), Antoine Griezmann (Real Sociedad)
Thibaut Courtois (Atlético Madrid)
Aymeric Laporte (Athletic Bilbao), Mateo Musacchio (Villarreal), Filipe Luís (Atlético Madrid)
Bruno Soriano (Villarreal), Ivan Rakitic (Sevilla), Cesc Fabregas (Barcelona), Koke (Atlético Madrid)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Diego Costa (Atlético Madrid), Antoine Griezmann (Real Sociedad)
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Az IFFHS szerint tavaly Iniesta volt a legjobb playmaker.h3x0r írta:A spanyol szovetseg par hete kirakta az osz legjobb csapatat, persze Modric nem fert be. Ezek fenyeben kivancsi vagyok a tobbiek mit nyujtottak.Géci írta:Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs... Viszont az UEFA év játékosa díjra még lehet, mint ahogy Iniestának is volt, és meg is kapta.
1. Andrès Iniesta (Barcelona) 132 points
2. Mesut Özil (Real Madrid/Arsenal) 94 points
3. Andrea Pirlo (Juventus) 78 points
4. Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich) 61 points
5. Xavi Hernández (Barcelona) 56 points
6. Yaya Toure (Manchester City) 21 points
7. Toni Kroos (Bayern Múnich) 10 points
8. David Silva (Manchester City) 6 points
8. Juan Mata (Chelsea) 6 points
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
persze, hogy nem fért be, hisz a legrosszabb igazolás volt tavalyh3x0r írta:A spanyol szovetseg par hete kirakta az osz legjobb csapatat, persze Modric nem fert be. Ezek fenyeben kivancsi vagyok a tobbiek mit nyujtottak.Géci írta:Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs... Viszont az UEFA év játékosa díjra még lehet, mint ahogy Iniestának is volt, és meg is kapta.

- h3x0r
A spanyol szovetseg par hete kirakta az osz legjobb csapatat, persze Modric nem fert be. Ezek fenyeben kivancsi vagyok a tobbiek mit nyujtottak.Géci írta:Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs... Viszont az UEFA év játékosa díjra még lehet, mint ahogy Iniestának is volt, és meg is kapta.
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Hát ez így azért meredek,mert bár Modric valóban fantasztikus,de korántsem biztos hogy a horvát támadásépítését bárki más olyan hatékonysággal gólra váltaná mint Ronaldo.Merthogy a semmiből is tud gólt rúgni,ami azért...na.Ha valaki megkérdezné, hogy kiről mondanék le előbb CR-től vagy Modricról, én biztos, hogy CR-ről mondanék le előbb, mert látom a teljesítményt, amit a horvát lerak és látom, amit CR. CR góljaira baromi nagy szükségünk van, de legalább annyira Modric jó játékára.
Riberyvel való párhuzam meg azért sántít,mert a horvát egy egész más poszt,egy komplex középpályás,míg Ribery bármennyire is bevan könyvelve egy nagy csapatjátékosnak,attól még egy egyszerű szélső...
LEGIO PATRIA NOSTRA

http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...

- hehe
- Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
- Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
a fotballt gólokra játsszák.Én ezt az egyoldalúságot nem szeretem, mert CR aranylabdája meg Messi aranylabdái egy az egyben azt jelentik, hogy csak az nyerhet, aki annyi gólt kefél, amennyit ez a 2 ember, és a csapatuk másik 10 játékosának a teljesítményét nem becsülik annyira, hogy szóba jöjjenek, mint a legjobbak. Ez igazságtalan a többiekkel szemben.
ha egyénileg céronaldo és messi is képes a semmiből gólt lőni, kb csapattársak nélkül, akkor miért ne lehetne az övék minden esetben az aranylabda?
ha kicseréled monnyuk céronaldot egy mostanság divatos csatárra, biztos, hogy nem lesz ekkora maximalizmus és gólzápor, mint most. suarez, falcao vagy cavani hogy a fenébe kötnének már le 2-3 védőt, amikor negyedannyira se gyorsak és robbanékonyak, mint céronaldo?
el lehet menni szélsőséges irányba Matt, de azért faszságot ne írjunk már.
hozzáteszem, hogy én sem siratnám meg, ha céronaldo elmenne és a csapatjátékunkkal lennénk sokkal jobbak.
de egyénileg összehasonlítva céronaldo teljesítményéhez nincs közel senki. modric fontos láncszem és kurvajó játékos, de ha helyette játszik mondjuk egy isco, nem vagyunk sokkal szarabbak.

- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Na ez a legnagyobb problémám nekem. Modric is van azon a szinten a saját posztján, mint amilyen szinten van CR vagy vagy Messi a sajátján. Csak a posztja miatt ő nem rúg annyi gólt, de a játéka legalább annyira hasznos és létszükség, mint CR-é vagy még inkább létszükséglet. Nem véletlenül lett Modric a MOM szavazások győztese, mióta van ez a szavazás, és ő lesz még nagyon sokszor a MOM idén. Nem CR villogott 90 percen keresztül azokon a meccseken, hanem a kis horvát, ő volt az, aki folyamatosan jól játszott. Mégsem lesz esélye nyerni, mert a gólok és a hype dönt.Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs...
Ha valaki megkérdezné, hogy kiről mondanék le előbb CR-től vagy Modricról, én biztos, hogy CR-ről mondanék le előbb, mert látom a teljesítményt, amit a horvát lerak és látom, amit CR. CR góljaira baromi nagy szükségünk van, de legalább annyira Modric jó játékára. A gólokat viszont könnyebb lenne pótolni, mint Modricot. (lásd pl.: Suarez, Falcao, Aguero...)
Ribery ugyanabban a cipőben van, mint Modric. Esélytelen a másik 2 gólgéppel szemben. És nem a képességek, vagy a lerakott teljesítmény miatt, hanem mert a hype, és a lőtt gólok száma (sokszor teljesítmény nélkül, sajnos ez CR) egyszerűen elvakítja az ítészeket. Én ezt az egyoldalúságot nem szeretem, mert CR aranylabdája meg Messi aranylabdái egy az egyben azt jelentik, hogy csak az nyerhet, aki annyi gólt kefél, amennyit ez a 2 ember, és a csapatuk másik 10 játékosának a teljesítményét nem becsülik annyira, hogy szóba jöjjenek, mint a legjobbak. Ez igazságtalan a többiekkel szemben.
-
Ha nem lenne CR és Messi lenne rá esélye, de így nincs... Viszont az UEFA év játékosa díjra még lehet, mint ahogy Iniestának is volt, és meg is kapta.morientes írta:Modricnál viszont asszem más lenne a helyzet...ugyan is hiába hozná a 110%-ot minden meccsen,ha nem nyernénk semmit,még csak nem is jelőlnék...ebben biztos vagyok.Kb olyan helyzetben lenne mint pl Yaya Toure...mert az elbírálást valóban a támadójáték,valamint a gólok határozzák meg...
Hát pedig most lehetett és a franciának ezért is esik ez rosszul. Viszont, ha már itt tartunk az ukránok ellen, ha ő is villog akkor neki is pluszként lett volna ez elkönyvelve, de ez nem így történt... Mert ő nem képes hátán vinni a francia válogatottat, míg CR képes a portugálokat... Ez már erősen lerágott csont kezd lenni így ezt a témát lassan tényleg offolni kéne...R.M.C.F írta:Ezt van aki elhiszi? Az milyen szavazás amit lehet módositani? Én még olyat nem hallottam.

- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Szerintem lépjünk ezen tovább,Ronaldo megkapta,nem érdemtelenül,örüljünk inkább.Riberyvel meg nem kell foglalkozni.Majd bizonyíthatja a VB-n mennyit ér...kb 3 meccsen
Aztán persze lehet majd mondani hogy ott nincsenek mellette olyan játékosok mint a bayernba,meg fogják is néhányan,csakhogy ez egyéni díj,nem győzzük hangsúlyozni.
Modricnál viszont asszem más lenne a helyzet...ugyan is hiába hozná a 110%-ot minden meccsen,ha nem nyernénk semmit,még csak nem is jelőlnék...ebben biztos vagyok.Kb olyan helyzetben lenne mint pl Yaya Toure...mert az elbírálást valóban a támadójáték,valamint a gólok határozzák meg...

Aztán persze lehet majd mondani hogy ott nincsenek mellette olyan játékosok mint a bayernba,meg fogják is néhányan,csakhogy ez egyéni díj,nem győzzük hangsúlyozni.
Modricnál viszont asszem más lenne a helyzet...ugyan is hiába hozná a 110%-ot minden meccsen,ha nem nyernénk semmit,még csak nem is jelőlnék...ebben biztos vagyok.Kb olyan helyzetben lenne mint pl Yaya Toure...mert az elbírálást valóban a támadójáték,valamint a gólok határozzák meg...
LEGIO PATRIA NOSTRA

-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Ezt van aki elhiszi? Az milyen szavazás amit lehet módositani? Én még olyat nem hallottam.Valamint nem csak utólagos leadásra, de módosításra is lehetőség volt.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
4-5 év és a Zidane család meghatározó lesz az A keretben

- kimber
- Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Zidane, Modric, Benzema
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_FIFA_Ballon_d%27OrToky írta:
Bár ez wiki oldal, de itt is írja, hogy nagyon kevés szavazat futott be. Valamint nem csak utólagos leadásra, de módosításra is lehetőség volt. Ismerve az emberek működését, és azt, ahogy CR játszott a svédek ellen, és milyen cikkek voltak róla, ne mond, hogy ez nem ad lehetőséget manipulációra. Pont Te, aki szerint minket és mindenkit a média vezet meg.
De akkor fordítsuk meg a dolgot, morientes gyakran célozgat belpolitikára. Elmész április 6-án szavazni. Van egy eredmény, amit Te nem tudsz, de fent tudják (hogy ne politika legyen, akkor most Messi áll nyerésre). És ekkor hirtelen kitolódik a határidő, hogy még páran szavazhassanak. Persze mivel fent tudják az eredményt, így Ők még tudnak "kampányolni", ez volt az EB selejtező. Fair?[/quote]
Oké, de ez elég kétesélyes, mert mi van akkor, ha CR betlizik a svédek ellen, és nem ő, hanem Ibra villog? Akkor hiába érdemelte volna meg CR egész éves teljesítménye alapján a lasztit, ha ezen a két meccsen lebőg, vagy nem jön össze neki semmi mert annyira görcsös, kihagy egy tizenegyest stb., mindjárt Messi, vagy a francia kapja az aranylabdát.
-
Azon gondolkoztam még ezzel kapcsolatba, hogy ha idén behùzza az aranycipőt a Pichichit meg a BL gólkirály címet, plusz azért nem ártana legalább egy kupa. Abban az esetbe megint erősen felé billene a mérleg nyelve.
Más
Olvastam valami olyat, hogy belépünk a tőzsdébe. Tud valaki ezzel kapcsolatba komolyabb infót?:)
Más
Olvastam valami olyat, hogy belépünk a tőzsdébe. Tud valaki ezzel kapcsolatba komolyabb infót?:)
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
ez itt a lényeg és szerintem ezzel le is van zárva a vitaGéci írta:CR aki csak a dolgát teszi és focizik...

-
Lehet rám célzol Toky így elmondom az érvem. Matt leszólt mert felhoztam, hogy CR azért csak BL gólkirály lett, és 2013-ban rengeteg elismerést kapott. Ezzel csak arra akartam célozni, hogy azért nem csak nekünk tűnt itt fel, hogy CR- nek kimagaslóan jo szezonja volt... Erre mondta Matt, hogy ezek semmik, amire azzal válaszoltam, hogy akik szavazhattak csk-k és vállogatott edzők is magasan CR-t látták 2013 legjobbjának... Ettől független lehet, hogy pont nem 2013 hanem 2012 lett volna az az év amikor jobban megérdemelte volna, de ezt a FIFA cseszte el, nem pedig CR aki csak a dolgát teszi és focizik...