Remy írta:Toky írta:...
Igazad van, viszont nyilván örülünk most, MERT az elmúlt évek alapján igenis CR-nek kellett megnyernie. Az aranylabda történelmében általában az nyert, aki címeket is nyer egészen 2010-ig. Ugyebár volt 5 kivétel, akik szintén 0 címmel nyertek aranylabdát.
Na már most 2010-ben jött a váltás... megkapta Messi... megint megkapta... megint megkapta.. és újra megkapta. Itt lehetett sírni, hogy vissza a régi rendszert, meg hülyeség az egész, DE ha az elmúlt 4 évben Messi tudjuk miért megkapta az aranylabdát, akkor ezek alapján CR is kapja meg, és kurvára nem érdekel már, hogy nem neki kellene elviekben, mert több 10 éven keresztül máshogy osztották. Az a rendszer nem jön vissza, így most már felesleges is rágódni rajta.
Most a cél, hogy te lődd a legtöbb gólt és kapsz egy bogyót. Ennyi.
Ne érts félre. Real szurkolóként én is CR-nek adnám, és örülök is neki, hogy Ő kapta. Én nem azon akadtam ki, hogy miért Ronaldo nyeri, meg hogy most miért ilyen a rendszer. És nem is akarom visszacsinálni (nem is érdekel igazán).
Ami engem zavart, hogy olyan dolgokat hoznak fel érvként fórumozók, amik egész eddig úgy volt beállítva, hogy az egy kalap fos, és nem érv. Erre most, hogy végre megint CR nyert, már minden úgy jó, ahogy van. Arról nem is beszélve, hogy már kezdi keverni a korábbi és a mostani rendszert, és így kritizálni azt, amelyik most nem CR-t támogatja/Messi ellen van.
R.M.C.F írta: Nem szeretnék belefolyni ebbe a vitába, szerintem az új rendszer szerint Cének kellett kapnia idén. A régi zsugát Ribery kapta volna, tiszta sor.
Én meg az egész új rendszer régi rendszer baromságtól kapok agyvizet. Nincs itt semmilyen rendszer,itt egy van,aranylabda,ami azé aki az adott évben a legjobb Eu-ban játszó játékos volt.
...
Volt régen egy cikk Sneijder nem győzelmekor, hogy az egyik újságíró kifakadt, hogy nekik a France Football által kiadott kritérium rendszer szerint kell szavazniuk, míg a FIFA kontingensnek csak a korábban említett kritérium van. Az újságíróknál az egyik kritérium a nyert trófeák voltak, komoly súllyal. Keresgéltem, de nem találtam meg a cikket. Csak egy ilyet, de ebben is benne van a lényeg:
http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/pit ... 23484.html
Szóval ne agyvizet kapj, hanem olvasd el. A 10. bekezdésben van közvetlenül a "[PLATINI 'VERY DISAPPOINTED' FOR RIBERY]" rész fölött.
R.M.C.F írta:Az meg hogy meghosszabbitották....

és? Aki szavazott az már szavazott,aki meg nem,az meg már úgy is eldöntötte ,nem hiszem hogy az utolsó napra tartogatta a döntését,max a szavazásra nem volt ideje,vagy elfelejtette.
http://en.wikipedia.org/wiki/2013_FIFA_Ballon_d%27Or
Bár ez wiki oldal, de itt is írja, hogy nagyon kevés szavazat futott be. Valamint nem csak utólagos leadásra, de módosításra is lehetőség volt. Ismerve az emberek működését, és azt, ahogy CR játszott a svédek ellen, és milyen cikkek voltak róla, ne mond, hogy ez nem ad lehetőséget manipulációra. Pont Te, aki szerint minket és mindenkit a média vezet meg.
De akkor fordítsuk meg a dolgot, morientes gyakran célozgat belpolitikára. Elmész április 6-án szavazni. Van egy eredmény, amit Te nem tudsz, de fent tudják (hogy ne politika legyen, akkor most Messi áll nyerésre). És ekkor hirtelen kitolódik a határidő, hogy még páran szavazhassanak. Persze mivel fent tudják az eredményt, így Ők még tudnak "kampányolni", ez volt az EB selejtező. Fair?