Valaki már írta ezt amit leírok ,de már nem tudom ki , mindegy nekem is ez tetszene a legjobban hogy :Dupla D írta:itt viszont most mattet fogom felhozni, mivel ebben egyetértek vele. akkor ezentúl csak támadó kaphat bogyót? mert az biztos, hogy egy védő nem fog soha a büdös életben úgy kiemelkedni a mezőnyből, mint egy támadó.zalkrisz írta: Abban is egyetértek, hogy akiknél az elmúlt 4 évben szimpátiaszavazás lett a díj, az idén sem tudom miért vélekedik másképp, mert Messi teljesen szerintem jogosan érdemelte ki a labdákat. Ha az egyéni teljesítményt nézzük és végre úgy néz ki, hogy azt nézzük, akkor számomra így tökéletes maga a végeredmény az elmúlt 6 évben, a sok idióta szavazat már más kérdés... Messze a többiek fölött van, Ronaldo az aki eléri, hol felül is múlja a szintjét, de ez már aktuális formától függ. Talán vége annak, hogy Owenek meg Cannavarokhoz kerül az aranybogyó. Rossz volt nézni.
én azt mondom, hogy nincs helyén most a rendszer, és 2009 előtt se volt teljesen. én valami olyasmit szorgalmaznék, hogy mondjuk a világranglista első 25 válogatottjának edzője és csapatkapitánya, illetve az ezekből az országokból kikerülő újságírók szavazhassanak, de az edzők és csapatkapitányok nem szavazhat olyanra, aki játszik a csapatában / csapattársa. emellett fel kéne húzni egy teljesen új szempontrendszert, ami mindenki számára világos.
persze ez se lenne garancia a szavazás minőségére, de még mindig igazságosabb lenne, mint a mostani vagy a korábbi.
Lenne ez a szavazás , ami most volt , kijönne egy top 10 mondjuk és ezután újra szavazás . Vagy inkább a top 3-nál lenne újra szavazás ,persze itt az érintett edzők , csapattársak nem szavazhatnának ...