Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. január 16., csütörtök 20:43

Én sem láttam. :shifty:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. január 16., csütörtök 20:39

Akkor 2-2. :D
Én is láttam már, de majd megnézem. Most úgysincs filmem, és a SoA is lassan kifut, a sorozatok indulásáig meg van egy hét még.

Amúgy az én pontszámom (7) A halál csöndjére még mindig nincs bent a táblázatban, de ráér. :Đ

Az új körben egyébként marad ugyanez a szisztéma? Ez lesz már akkor a végleges ugye, hogy kategóriákra van bontva? Nekem tetszett ez a tesztkör.

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. január 16., csütörtök 20:38

Ok, csak promózom magamat. :D
"And my heart will leave you never."

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. január 16., csütörtök 20:18

Gondolom igen, de még ennek sincs vége.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. január 16., csütörtök 20:14

Majd aztán lesz új kör és szavazás az ajánlókról? :coffee:

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. január 16., csütörtök 19:53

David Gale élete
Nem láttam még ezt a filmet sem, így ez is újdonsággal szolgált számomra. Mint ahogy már sokszor olvashattátok tőlem, én szeretem, ha egy film címe találó, sejtelmes, de mégis köze van a történethez. Nos, ugyan a mozihoz tökéletesen illett a titulus, nekem mégis kicsit "kevésecske, gyengécske" az elnevezés. No mindegy is, ennyi elég bőven a név kivesézéséből.
Érte már szó a ház elejét, azaz szóltak már nekem, hogy spójlert mellőzve próbáljak elemezni, értékelni, így igyekszem most eszerint cselekedni, és kifehéríteni eme részeket.

Mivel, ahogy a fentiekben is említettem, ezután gyakorlatilag csak spoiler következik, így itt, rögtön az elején leszögezném, hogy tetszett a film, nagyon jó, csontig hatoló zenék voltak, szerintem tökéletesen kitöltötte a játékidejét, és ami még fontos a részemről: nem szúrták el a befejezését, sőt. a hideg kirázott, pláne, hogy megtudtam, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy mi az a jelenet, mikor az elején fut a csaj, no meg ugye azért, mert kiderült, hiába az igyekezet, az idő nem állt meg.
A sztorit elolvastam, mert azért szeretem tudni, miről lesz szó a filmben, és tetszett az, amit láttam, így pozitív töltettel ültem le filmezni.
Na, ide is került végül is egy kis fehér, szóval nem gyarapítom a sorokat, és folytatom még többel:

Nos már az elején lehetett tudni,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy a káboj lesz az egyik főszereplő, így nem lepődtem meg annyira, mikor a végén kiderült, hogy pontosan mi szerepe is volt emberünknek, bár természetesen halványlila dunsztom nem volt, hogy ez fog bekövetkezni.

Tudom, nem ez volt a lényeg, és összességében ez egy elég megható film, bennem mégis az egyik legélénkebb emlék az, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amikor a kövér piercinges csajszi azt mondja: "50 dodó, mert látszik a mellem. cickók nélkül 35.", közbe pedig ugye a sz.rnak nem kell az ő videója.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett a levezetés, tetszett az, hogy miért pont ezt a nőt választották a feladatra, tetszett, ahogy elmesélte David Gale a börtönben az egészet (hoppá-hoppá, a cím ugye mégsem olyan rossz), egyszerűen nem tudok mibe belekötni.
Rohadtul érzelemteli és dühítő is szerintem a történet, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ugyanis sikerült elérni a célt, de - hogy a filmből idézzek - ezer embert választottak egy helyett, ami valahol persze érthető. Elég durva továbbá az is, hogy a pasi folyamatosan a nőnél talált megnyugvást, mindig neki sírta ki magát, közben a nő pedig súlyos beteg volt, és ebből a pali semmit sem vett észre... az emberi önzés, ugyebár.

Nagyon-nagyon szép dolog,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy a nő feláldozta az életét azért, hogy elérjék azt, amit életükben nem tudtak (ugyanis végső soron Gale is belehalt az egészbe) (még akkor is, ha gyógyíthatatlan volt, és ezzel szenvedésektől mentette meg magát).

Összességében köszönöm szépen ajánlást, ez tényleg nagyon ütős volt, majdnem könnyeket csalt ki a szememből, jók voltak a színészek, jó volt a sztori, remek volt a végjáték és az egésznek a levezetése is, egy percig sem unatkoztam... és ismét ráébresztett: egy borzalmas, igazságtalan világban élünk, ahol az emberi értékek sokszor háttérbe szorulnak.

Nem adhatok így tehát mást erre a filmre, mint:
10/10 :agree:

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. január 16., csütörtök 18:10

Már ketten nem láttuk, majd a hétvégén megnézem. Vagy nem :D

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2014. január 16., csütörtök 16:29

realistahuni írta: Szóval a kör utolsó ajánlása nem más mint a Kiképzés
!
Hát ez mekkora film :D Nemrég néztem újra. Denzel hatalmasat játszik benne, megérdemelte az Oscart. Hawke is remekül hozza fiatal zsaru szerepét, méltó párja Alonzonak :D Végig izgalmas, elsőnek soknak tűnik az a 2 óra, de nagyon gyorsan elrepül. Eva Mendez meg pfff :sziv: Gondolkoztam a pontszámon, legyen 8,5/10.
Amúgy szerintem ezt szinte mindenki látta, szóval nem a legjobb ajánlás :|
Kép

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. január 16., csütörtök 16:28

Jól hangzik. Faust papa nyomhatna egy approved minősítést a végső határidőre, szerintem jan. 31 elég kell legyen.

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. január 16., csütörtök 16:11

Én most beírom az ajánlásom, úgyis itt már a szabályokkal nem igazán foglalkozik senki.
Először is elnézést amiért le vagyok maradva, ma este jövök a Halál Csöndjével, meg hétvégén talán még egyet meg tudok nézni, ez van sajnos ilyen a vizsgaidősuck.

Gengszter és dráma kategóriát választottam, a film amit hozok pedig megfelel mindkét műfajnak. Lehet pár ember már látta attól előre is elnézést kérek, de sajnos nem engedi az időm mostanában, hogy eldugott filmek után kutassak.

A filmben rengeteg sztár szerepet kapott, többek közt Denzel Washington, Ethan Hawke, Dr.Dre, Snoop Dogg, és Eva Mendes. Megvan benne a pörgés, nem hiszem, hogy unatkoznátok alatta, bár lehet lesz egy réteg akinek nem fog majd tetszeni.

Szóval a kör utolsó ajánlása nem más mint a Kiképzés

Jó szórakozást!

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2014. január 15., szerda 21:14

A halál csöndje
Nem nagyon vagyok otthon a westernben, a klasszikusokat se láttam még(de a Búnyó karácsonyigot többször, ha az annak számít :mrgreen: ). Nekem ez baromi unalmas volt, nagyjából átjött a feelingje, de nem tudott lekötni. 5/10

David Gale élete
Pár hónapja láttam, nem néztem újra. Fura élmény volt. A színészek nagyon jók, főleg Spacey és Winslet. Viszont néhol kicsit leül a film, de egy drámánál ez benne van. Maradandó élmény az biztos, valamikor újra is fogom nézni. Bocsi hogy ilyen szűkszavúra fogtam, most ennyire tellett. 8/10
Kép

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. január 15., szerda 0:41

David Gale élete

Nem volt rossz film, de... tipikusan az egyszer nézős, ami abban a 2 órában rendben van, de amint vége hamar a feledés homályába merül. A film eleje kissé vontatott volt számomra, de egy bő fél óra után beindult a film - bár ekkor sem beszélhetünk futólépésről - és onnantól kezdve jobban érdekelt a story (bár én pont Spaceyék ellen vagyok). Azt nem mondom, hogy hatalmas meglepetések születtek, mert nem, de azért jó volt látni, ahogy Winslet dolgozik az ügyön. Bár nem csípem, de itt most kevésbé volt idegesítő :D

A többi színész, Spaceyvel együtt nem pörögtek túlzottan, így nem is lehet nagyon kiemelni senkit.

Összességében tehát egyszer jó volt, de ennyi. 6,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2014. január 14., kedd 17:54

a halál csöndje

fú hát ez nagyon nem jött be. nem igazán rajongok a westernekért, (a klasszikusokat sem nagyon láttam) viszont anno a hét mesterlövész aránylag lekötött. itt viszont semmi. már alapból azon kiakadtam h hó. nekem ez annyira összeegyeztethető a westernnel, mintha eddie murphynek kellene az esőembert játszania. a sorozatlövőről, meg a fejkendős csávóról már nem is beszélek. a történet nulla, a szereplők számomra uszintén, a zene az elment, de hát engem az érdekelt a legkevésbé. lehet ha egy klasszikust westernt kapok jobb pontok lennének, de ez igy:

4.5/10
Kép
Kép
Kép

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. január 13., hétfő 3:35

:salute: Köszi szépen még egyszer Tádám a Személyazonosság c. ajánlásodat, amelynek hatására megrendeltem saját részre Karácsonyra A beépített huligán c. remek könyvet. Biztosan újrafogom még nézni így a könyv elolvasása után is, pacsi. :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. január 10., péntek 17:11

messideco írta:Szerintem csak felirattal :)
lordgabi írta:Nincs szinkronos verzió.
Thanks mindkettőtöknek. :agree:

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. január 10., péntek 14:32

Nincs szinkronos verzió.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. január 10., péntek 13:29

Szerintem csak felirattal :)

United
Szégyen, nem szégyen, szinte semmit sem tudtam a tragédiáról, és annak hátteréről, vagy következményeiről, csak annyit hogy volt, és hogy gyásznap az egyetemes labdarúgás történelmében.

A film érzésem szerint hiteles, nagyon jó filmek dolgozzák fel az ötvenes évek fociját (A berni csoda, Játszd újra Tutti, vagy ez, de még biztosan van rá példa). Megítélésem szerint három fő karakter van, bár Sir Bobby Charlton tűnik fő karakternek, de azért Busby, a másodedző vagy Duncan is fontos alak volt a filmben.

Egész korrekt alkotás, tényszerű, és nem nélkülözi a néző teljes érzelmi irányítását sem. Ami még tetszett, hogy nem színezték fölöslegesen focival, és archív felvételek is szerepeltek benne.

7/10

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. január 10., péntek 13:02

Anyaka írta:United
Van ez szinkronosan vagy csak felirattal leledzik?

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. január 10., péntek 3:44

RealRaúl77: korábban már megjegyeztem, megteszem ismét, jó olvasni ezeket a hosszú értékeléseidet. :D

David Gale élete (The Life of David Gale, 2003) - most nem tudok róla írni, később majd megpróbálok valami bővebb összegzőt írni, köszi az ajánlást Fracois. Rám valahogy nem gyakorolt olyan nagy hatást, mint az eddigi értékelőkre, legalábbis amit a pontszámotok mutat. 7-7,5 között mozgott végig, aztán megmentette a vége, és egy erős 8/10 lett nálam.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. január 9., csütörtök 18:43

messideco írta:
Én sosem szerettem a Mu-t. :) Szerintem ez csapattól független film, csak szimplán maga a sport.

Amúgy az én pontszámom nem került be Santi filmjére, pedig már régebben értékeltem.

Vissza: