HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2014. január 7., kedd 15:25
Azért kicsit vigyázni kell még Jesével. És ezt nem elfogultságból/féltékenységből/rosszindulatból írom. Eddig nem rossz a szezonja, de még akkor sem jelent olyan sokat, ha így folytatja a szezonban. Ha nyáron érkezik valaki előre és a Di Maria-Benzema párosból el is megy egy nagyon necces lesz számára itt. Bale-Cr-XY/benzema-Isco-Di Maria mellett minden valószínűség szerint jó esetben is csak 12. játékos lesz. Jövőre még biztos. És ő nem egy olyan természetű játékos aki 100 %-ig elkötelezett a klub mellett, mindennek aláveti magát, türelmes. Nem olyasmi, mint Morata. Ha a mi házunk tájáról kellene példát hozni, akkor ott van a már említett Bojan, Giovanni DS-nek is nagy jövőt jósoltak és tényleg tehetséges játékos volt, de ő is türelmetlen volt, de lehet említeni Assulint, de ott van Thiago, akinek kb. egy évet kellett volna várnia a kezdőtagságra, de apuci ezt nem hagyta, most pedig úgy néz ki Sanabria is hasonló okból távozik. Lehet, hogy ezek között van aki nem sokat mond nektek, de én rendszeresen követem a B-csapat meccseit és Spanyolországban is sokat foglalkoznak/foglalkoztak ezekkel.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet nagy játékos vagy a jövő Madridjának egyik alappillére, viszont sokan eléggé előreszaladnak és onnan lehet nagyot koppanni. Ezt pedig saját bőrünkön tapasztaltunk. Most is bizakodunk Rafinhaban és Deulofeuban, de én személy szerint még óvatos vagyok. Sajnos az utóbbinak a legrosszabbkor jött a sérülése, nagyon elkapta a fonalat, egyre többet és jobban játszik, ráadásul Martinez is azt nyilatkozta, hogy most fog robbanni. És ha spanyolként egy olyan angol együttesbe képes beverekedni magát, ami bőven több, mint egy középcsapat, akkor csak tud valamit, ennek ellenére vele is vigyázni kell.
A középpályátokra kitérve tényleg kis szervezetlenséget lehet érzékelni. Én személy szerint a nyári igazolásaitok közül Ancelottit éreztem a legnagyobb erősítésnek, viszont most az a benyomásom, mintha ő se igazán tudná mit is akar. Ennek lehet az az oka, hogy nem a legmegfelelőbb játékosok állnak rendelkezésére ahhoz, hogy megvalósítsa amit elképzelt (itt felmerülhet az is, hogy nem feltétlenül ezeket az embereket szerette volna nyáron), de az is megeshet, a játékosok nem tudják teljesíteni amit ő szeretne. Alonso kicsit olyan, mint nálunk Xavi. Még mindig klasszis, hatalmas rutinja van, de nem tudja konstansan hozni, amit egy-két évvel korábban. Nálunk annyiból jobb a helyzet, hogy ott van Cesc, aki egyrészt tökéletesen tudja pótolni, sőt, másrészt egy tapasztalt, befutott játékos, aki eddig nagyon jó szezont fut, az már sajnos szerencsétlenség, hogy Messi kiesésével számára idegen poszton kell helyt állnia. Ennek ellenére azért a top bajnokságokat figyelembe véve ő osztotta ki a legtöbb gólpasszt. Illarramendinek viszont nincs még kellő rutinja és közel sem biztos, hogy érdemben képes lesz majd pótolni Xabit. Ezt viszont jövőre, de inkább két év múlva meg kell valósítania.