Ezért írtam, hogy ebbe születni kell, egy madridi srác sem a TV előtt dönti el, hogy ő most Real Madrid vagy Atletico Madrid szurkoló lesz!Én például régebben jobban követtem a magyar focit, mint most, mégsem alakult ki bennem kötődés egyik csapat iránt sem, ez máig így maradt.
Te nem tudsz úgy, de vannak akik igen. Vannak itt is a fórumon, akik már voltak Madrid meccsen, persze nem annyiszor, mint te FTC-n. De ott volt, és szurkolt, igazi madridistaként. Inkább úgy fogalmaznék, hogy sokkal macerásabb külföldi csapatnak drukkolni, mint egy hazainak... persze aki igazi drukker és nem csak úgy divat. Aki igaz szurkoló a tévé előtt a haverokkal, vagy egy sörözőben, egy Madrididista összejövetelen ugyanúgy tud drukkolni, mint te a stadionban, ugyanúgy eltud keseredni a meccs után vagy örülni, mint te. ÉS ez az érzés ugyanúgy végig kíséri a napját... ezt nevezzük fanatizmusnak.
Azért a macerás szerintem rossz szó, hazai csapatnak sokkal macerásabb...Az, hogy egy magyar madridista felérhet-e egy madridihoz, szintén érdekes kérdés... Nyilván más úgy felnőni, hogy abban a városban élsz, ahol van a csapat, kijársz a meccsekre, testközelből tapasztalhatod azt az eufóriát, ami az együttest övezi, ettől függetlenül szerintem nem kell feltétlenül különbséget tenni a spanyol és a külföldi drukkerek között. Ami összeköt minden madridistát, az a Real, ami összeköt minden culét, az a Barça, itt nem számít a nemzetiség. Szerintem.![]()
Tegyük föl pld a Fradi megnyeri jövőre a BL-t és néhány ázsiai srácnak megtetszik a csapat(divatból vagy sem az nem érdekes) és elkezdenek neki szurkolni!Akkor ők ugyanolyan Fradisták mint én?Ki van zárva..Vagy 10 év múlva ők ugyanakkora Fradisták lesznek?Nem hiszem!Aki nem él abban a közegben az ezt szerintem nem élheti át!Engem pld felháborítana, hogyha egy-egy sikeresebb széria után az én csapatomat ellepnék az ázsiai turisták..
Én ezt máshogy látom de ennyi!

Közben Cazolra szép kis gólt rúgott!