OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2013. december 25., szerda 19:42

Az istenért sem akarom tovább ragozni a témát, de attól is lehet értelmezésbeli különbség, hogy az illető milyen nyelven használja a Facebook-ot. Mert a 'Friends' és az 'Ismerősök' (szerintem) nem ugyanaz.

(Más kérdés, hogy lehet hülyén nézne ki, ha az ' Acquaintances' szót használnák.) Én az angol megfelelő szellemében "barátkozok" a Facebook-on, van is nagyjából 300 ismerősöm, és akkor sokat mondtam :)

(Mondjuk nálam antiszociálisabb embert nehéz találni :D )

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2013. december 25., szerda 19:27

Realista24 írta:Egyszer csináltam egy kamuprofilt. Random jelölgettem embereket, tízből kilenc visszajelölt. Aztán el is felejtettem a profilt, erre jönnek az email hegyek, hát mi történt? Elkezdtek boldog szülinapot kívánni :lol: :lol:
Ilyen tapasztalatom nekem is van. Bárkit jelöltem, abból a legtöbb ember megerősítette az "ismeretséget". :D Vicc. :D
Nekem nincs sok ismerősöm bejelölve, alig 600, de nekem ennyi is elég. Nem kell több, csak akiket tényleg ismerek, személyesen, akár közelről, akár nem.

Máskülönben nagyon tetszenek ezek a dekorációk, meg ez a hóesés. Szuper! :)

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 25., szerda 19:23

Realista24 írta:Mar ertem, mi a baj. Az ismerőst, mint szo értelmezzük teljesen másképpen.
Ha azt vesszük, akkor mindenkinek nagyjából 1,5-5k ismerőse van ezen gondolatmenetet használva.
van hát.
nagyanyámnak is lehetne 5.000, az más kérdés, hogy abból már 2000 halott, a maradékból meg 500 lenne fenn facebookon.
pont nem erről szólt ez az egész, hogy júj, nekem több van, csak arról, hogy ez egy normális szám, amit géci írt.

az ismerős szó meg relatív, az én szótáramban magába foglalja a rokonságot,barátokat,barátnőket,haverokat,osztálytársakat,csapattársakat,utcabélieket,stb, tehát akiket ismerek.
persze önmagában anyára vagy a barátnőmre nem az ismerős jelzőt használom, de ilyen gyűjtőnévnek tökéletes.

mikor elég gyakran előjön az a kérdés, hogy : "nincs valami ismerősöd, aki.." akkor is összességében nézem.

egyébként kajak karácsonykor ilyen hülyeségen vagytok képesek lovagolni?
én sem értem, miért volt ez ekkora dolog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 'shutterisland 2013. december 25., szerda 19:27-kor.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. december 25., szerda 18:58

Jók ezek a cuccok, a dekoráció + a generátor. :agree: :D
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2013. december 25., szerda 18:49

Mar ertem, mi a baj. Az ismerőst, mint szo értelmezzük teljesen másképpen.
Ha azt vesszük, akkor mindenkinek nagyjából 1,5-5k ismerőse van ezen gondolatmenetet használva.
elvileg facebookon is úgy van írva, hogy: "Megjelölés ismerősként"

tehát... :)

egyébként kajak karácsonykor ilyen hülyeségen vagytok képesek lovagolni? kár volt felnézni.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2013. december 25., szerda 18:34

d.gergo írta:Boldog karácsonyt!
Ez zseniális. :lol: :lol:

e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2013. december 25., szerda 18:33

Boldog karácsonyt!

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. december 25., szerda 17:50

h3x0r írta:fos tarsasag
Ha ilyen rossz a társaság, akkor miért tarto(tta)d velük a kapcsolatot? :hmmm:
Jót tett az ebéd utáni cseresznyepálinka :lol:

Az ismerősös témához inkább nem szólok hozzá, lévén nincs facebookom, legyen elég annyi, hogy jobban belegondolva én szerintem 500 embert is alig tudnék összehozni, ha ismerősökről van szó. :D

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. december 25., szerda 17:12

Mar ertem, mi a baj. Az ismerőst, mint szo értelmezzük teljesen másképpen.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 25., szerda 16:17

Tehat nyilvan egyszerre 1000 emberrel nem tartod a kapcsolatot, de par ev alatt siman megfordulsz annyi tarsasagban, megismerkedsz annyi emberrel, hogy az adott idoszakban helye van a barataid listajan. Persze ezeknek az embereknek a nagy reszevel elobb vagy utobb megszunik a kapcsolat. A kulonbseg annyi, hogy sokan havi szinten frissitik a barataik listajat, akivel mar nem tartjak a kapcsolatot, azokat torlik, sokan viszont egyaltalan nem foglalkoznak vele es ok is meglepodnek hogy honnan van ennyi ismerosuk.
ennyi a lényeg. :)

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. december 25., szerda 16:15

Realista24 írta:Egyszer csináltam egy kamuprofilt. Random jelölgettem embereket, tízből kilenc visszajelölt. Aztán el is felejtettem a profilt, erre jönnek az email hegyek, hát mi történt? Elkezdtek boldog szülinapot kívánni :lol: :lol:
hat ez hatalmas :lol:
En is kiprobalom majd egyszer :D

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. december 25., szerda 16:10

Egyszer csináltam egy kamuprofilt. Random jelölgettem embereket, tízből kilenc visszajelölt. Aztán el is felejtettem a profilt, erre jönnek az email hegyek, hát mi történt? Elkezdtek boldog szülinapot kívánni :lol: :lol:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. december 25., szerda 16:02

Nekem 330 ismerosom van, de 1000-et siman ossze lehet szerezni.
Peldaul a falumbol is van legalabb 200 szemely, aki bejelolt, nev szerint is ismerem oket, de nincs ertelme hogy felvegyem okert, mert ugyse beszelnenk egyszer se. Persze ezek nagy resze nalam joval oregebb.
Altalanosbol is mindenkit ismerek, 9-12-ben is volt 6 parhuzamos osztaly, elobb vagy utobb mindenkivel valamilyen kapcsolatba kerulsz, akar kirandulas, akar foci torna utjan.
Egyetemrol nem is beszelve, vagyunk 100-an, legalabb 8 csoport, mindenkivel voltam mar tobb oran is. Van olyan, akivel par heten keresztul minden nap beszeltunk egy kozos projekt kapcsan, miutan leadtuk talan egyszer ha beszeltunk.
Vagy par evvel ezelott volt egy 10-12 fos tarsasag, akikkel nyaron szinte minden este egyutt voltunk, azota ez a haversag valahogy megszakadt. Voltak olyanok is, akikkel egesz evben reggelente egyutt utaztunk a buszon, persze a megalloban egy csomot hulyeskedtunk. Volt hogy delutananonkent is talalkoztunk. Oket is bejeloltem, de igy belegondolva nem is tudom mikor beszeltunk utoljara.
Egyik baratom osztalyaval elmentem kirandulni, 1 heten keresztul vegig egyutt voltunk, utana is talalkoztunk parszor, csak bejeloltem oket. Mondjuk azota se beszeltunk.
Azert az evek alatt osszejohetsz par csajjal, a baratait is megismered, es ha mar hetente egyutt logtok, bejelolod oket. Szakitassz a csajjal es a barataival is megszakad a kapcsolat. Nem az az elso dolgot, hogy kitorlod az ismeroseid kozul. Kesobb meg nem is nagyon foglalkozol a dologgal. Vagy a mostani lakotarsaimnak vannak olyan baratjai, akikkel szinte minden heten talalkozok, kartyazunk vagy csak sorozunk. Persze hogy oket is beraktam, de valoszinuleg par ev mulva mar egyaltalan nem fogok beszelni veluk.
2011-ben ballagtam, de az osztalytarsaim felevel egy szot se beszeltem azota, most oket is ki kene toroljem?

Tehat nyilvan egyszerre 1000 emberrel nem tartod a kapcsolatot, de par ev alatt siman megfordulsz annyi tarsasagban, megismerkedsz annyi emberrel, hogy az adott idoszakban helye van a barataid listajan. Persze ezeknek az embereknek a nagy reszevel elobb vagy utobb megszunik a kapcsolat. A kulonbseg annyi, hogy sokan havi szinten frissitik a barataik listajat, akivel mar nem tartjak a kapcsolatot, azokat torlik, sokan viszont egyaltalan nem foglalkoznak vele es ok is meglepodnek hogy honnan van ennyi ismerosuk.

sanko.
Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema

HozzászólásSzerző: sanko. » 2013. december 25., szerda 15:47

ha már ajándékok, az én mamikám volt a legötletesebb. Goblenezik mindig, és a család nagy része egy képet kapott tőle bekeretezve, személyre szólóan. Sokkal jobban örültünk neki, mintha ájfont vagy akármi mást csinált volna, ebbe rengeteg munkát beleölt, szíve-lelke benne van.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. december 25., szerda 15:43

Igazából lenne még pár keresztkérdésem shutter, de nagyjából olyan bullshitet nyomnál rá, mint a Barcás témákban általában, így inkább nem teszem fel.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

csabi87

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2013. december 25., szerda 15:35

Bocsánat hogy csak most írok,de
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :)
Nagyon jók a hópelyhek!
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. december 25., szerda 15:34

Ha te ettől nyugodtabban alszol, akkor jól van. :salute:
És még szerencse, hogy nem ismerem az életed. Elég, ha néha látom egy-két postodat a fb-on. :shifty: :shutup:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 25., szerda 15:30

F.szt reális már ne haragudj.
az én esetemben az, ha ez olyan hihetetlen, akkor az. :)
nem hiszem, hogy te ismered a közegemet meg az életemet, hogy erre legyen rálátásod.

Oldalt nekem is folyamat dobálja fel a lehetséges ismerősöket. 10ből 9et ismerek, együtt fociztunk, egy évfolyam, stb., de van akivel 3, van akivel 8 éve egy szót nem beszéltem. Akkor minek lenne az ismerősöm?
pont ez a lényeg.

hogy nem utólag vannak bejelölve, vagy ők nem utólag jelölnek be, ahogy az a te esetedben lenne, hanem aktuális dolgok voltak, mikor ismerősök lettünk, csak nem lettek kitörölve így utólag.

Gondolom ettől (is) vagy(tok) menők.
elvileg nem is kellene, hogy látszódjon kivülről, hány ismerősöm van, "csak én"-re van állítva.
biztos nagyon menőnek tartom. :lol:

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. december 25., szerda 15:30

Nekem például a facebookom kapcsolattartás céljából született még anno és azóta is ezt a funkciót látja el. Nem ismerősgyűjtő!

Vannak olyan emberek ismerőseim között, akikkel hetente elmegyünk focizni 25 éve ismerjük egymást, itt lakik 1 utcával lejjebb mégsincs bejelölve, mert bármikor megtalálom ha kell, és van olyan, akivel életemben 2x beszéltem vagy mégcsak élőben soha nem is láttam, de mégis ismerősnek van jelölve, mert ha kell el tudjam érni könnyedén (pl egy bizniszes személy).

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. december 25., szerda 15:11

miért ne lehetne ? nálam simán reális.
F.szt reális már ne haragudj.
Az a baj, hogy megtenném azt, hogy az összes ismerősöd fotóját leszedném, aztán mutogatnám, hogy mondd a neveket, meglepődnél a végeredményen.
másrészt meg ez nyilván olyan, hogy valakivel együtt dolgozol, focizol vagy kavargatsz 2-3 hónapig, és ismerősök lesztek, de aztán megszakad valamiért a kapcsolat, viszont attól még ott van az ismerőseid között.
Na, erről beszélek. Ennél nagyobb idiótaság nincs is.
Oldalt nekem is folyamat dobálja fel a lehetséges ismerősöket. 10ből 9et ismerek, együtt fociztunk, egy évfolyam, stb., de van akivel 3, van akivel 8 éve egy szót nem beszéltem. Akkor minek lenne az ismerősöm?
Gondolom ettől (is) vagy(tok) menők.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: