Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. december 21., szombat 14:14

Mit jelent ez? +1 pont jár módosításkor!

:mrgreen:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. december 21., szombat 12:56

Még mindig Stoker: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Utánaolvastam, a kettőnek kb. semmi köze egymáshoz, a Django még ki sem jött, amikor forgatták és vágták ezeket a jeleneteket. Egyszerű balszerencse. Amúgy Tarantino tényleg sokat merített ázsiai filmekből, nem lepődnék meg, ha valahol eldugva találna az ember egy hasonló jelenetet. (nem pont virágokkal)

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. december 21., szombat 12:37

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én azért mégis kíváncsi lennék, hogy honnan merítette QT a véres-virágos jelenetet, ha már azt mondod, hogy ő is lopta. Esetleg ha valaki tudja meg is oszthatnátok, nekem most nincs kedvem, sem elég angol tudásom, hogy kiguglizzam. :mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. december 21., szombat 12:19

Stoker Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A vége pedig a legjobb. Én nem érzek semmi Tarantinot ebben a filmben, szerintem ez erős beledumálás. Esetleg annyi lehet, hogy a rendező koreai, és a koreaiak stílusából Tarantino elég sokszor merített. Ő sem annyira eredeti ám, mint képzeled :)

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. december 21., szombat 12:07

Stoker

Az eleje kellően unalmas, így sajnos elég nehezen kaptam kedvet a filmhez. De tovább nem igazán lehet panasz a filmre, voltak dicséretre méltó jelenetek, tetszettek a képi megoldások és a zene is. Valami azonban nekem még hiányzott a cselekményből,amit mondjuk az unalmas első rész helyett be lehetett volna tenni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Csak szólok, hogy Tarantino fanként felbaszta az agyam az utolsó jelenet, akkora koppintás mint a ház, ez nálam legalább minusz 1 pont, mert amúgy 7-et adtam volna...jár rendezőnek a pofon.
Egyébként nem lett volna rossz.

6/10

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. december 20., péntek 17:03

Dogma

Miután a Shop-stop 1-2 is bejött és 7-7,5 pontra jók is voltak nálam, kissé, sőt talán nagy csalódás volt a Dogma. Ettől függetlenül voltak jó időszakai is, pl. Jay és Néma Bob jelenetei, vagy éppen a végjáték, de összességében mégis inkább untam az egész filmet. A humor itt-ott bejött - köszönhetően a 2 ökörnek - de a többség nem jött át.

Kevin Smith stílusa eléggé megosztó számomra. Valamikor nagyon elkapom a fonalat nála, de valamikor - pl. most - egyáltalán nem érzek rá a filmjére. Lehet, hogy közrejátszik, hogy néhány dolgot nem értek meg a filmből, vagy rossz időben nézem, stb.

Géza Wayne adta, Rickman és Rock szintén. Illetve a már említett Jay és Néma Bob is. Talán egy jóindulatú 5,5/10 :/
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. december 20., péntek 12:49

Santi írta:
RealRaúl77 írta:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!őőő amúgy miért, még mit fogjanak be? Ha meghallod az a gáz, ehhez elég a fület befogni.. A baki inkább ott van, hogy Affecknek csak a feje robbant fel.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A szíve is szétrobbannt a mellkasában. Én legalábbis 2 robbanásra emlékszem, előbb a feje majd a mellkasa is kipukkant. Én nem, nem elég csak befogni a fület, hogy ne hallj semmit, csak fogd be a füled és beszéljen melletted hozzád valaki, simán hallod úgyis csak halkabban, egy isteni hangot, ami megrengeti a környéket, akkor meg pláne
De ne vesszünk ezen össze ez csak egy kiragadott példa volt a hibák közül és nyilván nem vontam le pontot ezért meg nem befolyásolta a filmélményt csak úgy megemlítettem.
RealRaúl77 írta: Más:
Ugye a többi filmet is elég hozni 26-ig.? Mert a Stoker-nek elvileg tegnap járt le volna eredetileg a határideje. Én pedig adós vagyok vele még. A napokban meglesz egyébként.
Santi írta:dec 25. 23:59-ig
Minden filmet.

jaa értelek. Másra gondoltam hirtelen, hogy más miatt mondod.
Amúgy annak a jelenetnek a lényege is csak a komikum volt, semmi más, mert elég komikus volt, főleg Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy a szerencsétlen balfasz majdnem megöleti magát, mert azt sem tudja kb mi van.
Meg a robbanásos rész is csak egy direkt groteszkül eltúlzott fogás volt. Amiből lehet kettő volt, mindegy is, nem ez a lényeg.

Az infót meg köszi!
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RC, Casillas, Zidane, Callejón, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. december 20., péntek 12:23

RealRaúl77 írta:
Santi írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!"Az emberi lények sem szervileg, sem lélektanilag nem alkalmasak arra, hogy elviseljék az Úr igaz hangjának erejét. Ha meghallanád, beszakadna a fejed, a szíved szétrobbanna a mellkasodban."
Ehhez képest végén elég, ha Jaynek csak befogják a fülét..
.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!őőő amúgy miért, még mit fogjanak be? Ha meghallod az a gáz, ehhez elég a fület befogni.. A baki inkább ott van, hogy Affecknek csak a feje robbant fel.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A szíve is szétrobbannt a mellkasában. Én legalábbis 2 robbanásra emlékszem, előbb a feje majd a mellkasa is kipukkant. Én nem, nem elég csak befogni a fület, hogy ne hallj semmit, csak fogd be a füled és beszéljen melletted hozzád valaki, simán hallod úgyis csak halkabban, egy isteni hangot, ami megrengeti a környéket, akkor meg pláne
De ne vesszünk ezen össze ez csak egy kiragadott példa volt a hibák közül és nyilván nem vontam le pontot ezért meg nem befolyásolta a filmélményt csak úgy megemlítettem.
RealRaúl77 írta: Más:
Ugye a többi filmet is elég hozni 26-ig.? Mert a Stoker-nek elvileg tegnap járt le volna eredetileg a határideje. Én pedig adós vagyok vele még. A napokban meglesz egyébként.
Santi írta:dec 25. 23:59-ig
Minden filmet.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. december 20., péntek 11:57

Santi írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!"Az emberi lények sem szervileg, sem lélektanilag nem alkalmasak arra, hogy elviseljék az Úr igaz hangjának erejét. Ha meghallanád, beszakadna a fejed, a szíved szétrobbanna a mellkasodban."
Ehhez képest végén elég, ha Jaynek csak befogják a fülét..
.
Santi írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Vagy amikor Néma Bob megszólal (2x is a film alatt), bár az lehet egyféle easter egg Legalábbis én inkább annak fogtam fel. Mint írtam nem ismerem a Jay és Néma Bob filmeket, lehet a többi filmben is van direkt ilyen 1-2 szavas megszólalás.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igen, valójában ő nem néma. A visszavág-ban egy jó néhányszor utalnak is rá, hogy van 1-2 sztori, amit el bír mesélni, de amúgy meg meg nem szólalna. Annak a filmnek a végén egyébként egy nem is annyira kicsi monológot is levág.

Más:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. december 20., péntek 11:35

na szóval, Stoker:
hát sok mindent mégse fogok tudni róla mondani, mivel előttem már elmondtak szinte mindent, így nem akarom ugyanazt leírni még 10x, de pár dolgot (negatívat és pozitívat is) kiemelnék:
-a zenék nagyon ütősek voltak, odaillőek, hangulatosak.
-maga a film üteme nagyon nem talált be, kicsit túl "szaggatott", vontatott, mégis túl fordulatos. fura.
-a színészek igen jók voltak, különösen mettyú, neki jól is állt a szerep :mrgreen:

mást tényleg nem igen mondanék, mert mindent elmondtak a többiek előttem, nem értem, miért mondják, hogy nem jó ajánlásnak és hogy már mindenki látta, én még nem láttam, nekem nagyon tetszett, szerintem jó ajánlás volt.
lejjebb már leírtam, de ez egy :sziv:
8/10

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. december 19., csütörtök 23:02

Dogma - 1999

Tudom, hogy nem erről szól, de hadd kezdjem azzal, hogy nekem a Jay és Néma Bob filmek pótolása jóideje tervben van már (ha jól tudom 6 van belőle, de szóljatok, ha nem), ez az első, amit láttam a páros szereplésével, így egyáltalán nem azzal foglalkoztam, hogy hozzák-e a szokásos formájukat, löki-e Jay a nagyobbnál nagyobb dumákat vagy ilyesmi. Persze hallottam már róluk előtte, de nem tudtam pontosan mit is várjak.

Így ezért is, de persze egyébként is inkább magával a filmmel törődtem és meg kell mondjam eléggé bejött.
Kevin Smith-től eddig csak az Zack és Miri-t láttam, ami inkább egy havertársaságos agykikapcsolós film (amúgy lehet kövezni, de mostanság újráztam azt és bár régen nem annyira tetszett, de ezúttal eléggé adta :D ), ez meg inkább komolyabb témájú, persze most is lazán tálalva, de mégis másmilyen. Lehet előveszem más filmjeit is még a rendezőnek, mert a Dogma is tetszett bár megvannak a maga hibái, mint pl amikor
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!"Az emberi lények sem szervileg, sem lélektanilag nem alkalmasak arra, hogy elviseljék az Úr igaz hangjának erejét. Ha meghallanád, beszakadna a fejed, a szíved szétrobbanna a mellkasodban."
Ehhez képest végén elég, ha Jaynek csak befogják a fülét...
Vagy amikor Néma Bob megszólal (2x is a film alatt), bár az lehet egyféle easter egg :D Legalábbis én inkább annak fogtam fel. Mint írtam nem ismerem a Jay és Néma Bob filmeket, lehet a többi filmben is van direkt ilyen 1-2 szavas megszólalás.
És akadt néhány nem vicces, sőt inkább kínos jelenet, mint pl. a golgotai, ami egy olyan szarós-hányos-fingós színvonalú "vígjátékba" illett volna inkább.

De ezektől el lehet tekinteni, mert ami nagyon fontos, hogy a kritikát és utalásokat nagy százalékban levágtam, az üzenettartalma és a tanulsága átjött és ez a fajta tálalás javarészt rendben volt, szeretem ezt a típusú humort.
A játékidő is gyorsan telt, 1-2 néhány perces üresjáraton kívül végig lekötötte a figyelmemet és szórakoztatott.

Bár mindig beszavazom az ajánlók közé, igazából a Das Leben der Anderen óta ez az első istifilm, ami igazán tetszett. Bár nyilván ő tudja mit csinál, de én úgy gondolom ez a jó irányvonal. Ken Parkokat, Braindeadeket elfelejteni, mégtöbb ilyet várok! :taps: :)

7,5/10

szerk.: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kedvenc jelenetem amúgy a báros volt, de nemcsak Salma Hayek miatt, hanem Chris Rock arca, amikor bemennek és meglátja, EPIC. :mrgreen: :lol:

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2013. december 19., csütörtök 20:07

stoker - vonzasok
hu, majdnem elfelejtettem.
nem vagyok otthon, igazabol gepkozelbe se nagyon, igy annyit tudok mondani, hogy jo volt, igazan tetszett, kulonosen a zenei alafestesek hatottak ram, holnap delelott irok rola hosszabban is, a pontszamom:
8/10

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. december 19., csütörtök 15:45

A Riviéra vadorzói (Dirty Rotten Scoundrels, 1988)

Őszintén megvallom, féltem tőle a megnézése előtt. Azt hittem fapofa lesz, és majdnem két óra szenvedés, de teljesen pozitív meglepetés.
Soha nem néztem volna meg magamtól, lehetőségem sem lett volna eddig, mivel itt hallottam róla először, köszi az ajánlást.
Nagyon jól épült, csavarodott folyamatosan a sztori, Michael Caine nagy mester, Steve Martinhoz is illett a dilis karakter.
A zene, minden jól ki volt választva, nagyon jó pontszámot kap tőlem, kevés vígjátékot nézek, és adok hatoson felülit.
Huszonöt éves darab, és egy erős:

7,5/10.

A saját ajánlásomról írtam már egy kis bemutatót, kétszer láttam eddig, újranézni tehát nincs szükség, idei darabról lévén szó. Először is egy vagány, remek filmnek neveztem, nagy hatással volt rám a zenéivel, a hangulattal, mindennel együtt, így nem viszem lejjebb az eredeti pontszámát, Vonzások (Stoker, 2013) - 9/10.

Ezzel megvagyok, jöhet a Karácsony, és Santi ajánlása nyugodt szívvel. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. december 17., kedd 22:26

Abszolúte így van. És nem fogok várni még egy-két napot senkire. :mrgreen:

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. december 17., kedd 17:41

Akkor csak a tisztánlátás kedvéért meddig van a határidő meg mikor lesz a következő ajánlás?

Lássuk jól látom-e:
Én dec 26-án hozom a következő filmet és addig (vagy dec 25. 23:59-ig) mindenki meg kell legyen minden filmmel (beleértve a A Riviéra vadorzóit is), különben repül, aki még lóg akkoris valamivel. Am I right?

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. december 16., hétfő 18:59

A Riviéra vadorzói

Ezt én is ki akartam hangsúlyozni, hogy tipikusan tévébe való film, mondjuk szilveszter délelőtt szokott hasonló stílus menni a tv-ben, szép gyerekkor :D

Nekem is úgy rémlett, hogy láttam a filmet, ha nem is teljesen, de részletek rémlettek. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Éreztm, hogy lesz egy-két kanyar a végén, lett is :D

Steve Martin egész jól hozta a szerepeit, nem ő volt a film gyenge pontja. Caine meg alap, az egyik legnagyobb színész szerintem.

Nem emelkedik ki semmiben a film, de nem is süllyed el, ügyes munka.

6/10
"And my heart will leave you never."

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. december 16., hétfő 15:21

A Riviéra vadorzói

5.5|10

Már láttam egyszer, vagy kétszer biztos. Mivel még tudom miről szólt, meg pár jelenet is a fejemben van, így felesleges újranéznem. Steve Martin filmjei amúgy is általában hasonló stílusúak, csak a körítés más, bár talán ez a legjobb háromban van a szerepei közül.
Én nekem nincs vele bajom, bár meg kell szokni, az is igaz, hogy nem túl kiemelkedőek a vígjátékai. Inkább egy unalmas délután kitöltésére illenek a tvben. Nagyjából ezt a szerepet is kapta meg az évek alatt. Így szerintem simán vállalható, és nézhető legalább egyszer.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. december 15., vasárnap 2:08

'shutterisland írta:király vagy, lordg! :salute:
Mocsok után szabadon: csak a szokásos. :Đ
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. december 14., szombat 15:18

király vagy, lordg! :salute:

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. december 14., szombat 3:26

'shutterisland írta:bocs a kisebb offért, de mintha úgy rémlene, hogy volt itt ajánlás korábban a fehér szalag.
most néztem meg másodjára, és elolvasnám az értékeléseket, ha valakinek rémlik. :)
Még az első turnusban ajánlotta sonic.

Lásd kivel van dolgod, összegyűjtöttem neked az összes értékelést, mivel linkelni nem fogok onnan, időm pedig van most.

Kód:

Buitre: nem olyan rég láttam, és őrült jó volt ! 9,5/10

Sonic: Hat ez mas volt mint amire szamitottam, egy hangyanyit bezavart a misztikus cimke (amit lassan mar mindenre raaggatnak...), es az ismerteto. Ennek ellenere kellemes meglepetes volt, nekem nagyon tetszett.

Latvany: A rendezo rettentoen odafigyelt minden reszletre, ilyen hitelesen megeleveniteni egy 20 szazad eleji kis falu zart kozosseget nem egyszeru feladat, de eszmeletlen jol sikerult. A diszletek paradesak: minden klappol, es eredetinek tunik. A kosztumok, a helyszinek... nagyon zsir. A szineszeknel is odafigyeltek hogy lehetoleg autentikus arcokat valogassanak ossze (ennyi "falusit" osszehozni nemtudom hogy sikerult de bravuros...  :grin: ). A fekete-feher kep nagyon szep, es illik a filmhez. Az operatori munka sem hagy kivetnivalot maga utan.

Szineszi jatek: Teljesen ugymond "noname" szineszgarda, meg a kevesbe ismert europai szineszelit tagjai sincsenek itt. Ennek ellenere lenyugozoen jo alakitasokat is lathatunk. En csak a falu papjat alakito szineszt emelnem ki, aki elkepesztoen jol jatsza el a higgadt zsarnokot. Rajta kivul kulon dicserendoek a gyerekszineszek, nemelyikuk szemtelenul fiatal eletkora ellenere produkal kimagaslot.

A tortenet engem magabaszippantott, elrohant a 2 ora. A mondanivalo szamomra atjott (bar latom elore hogy ebbol nagy vitak alakulhatnak majd ki), a befejezes is tetszett. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! 
Szeretem az olyan filmeket aminek a vegen el lehet gondolkodni kicsit, es a megoldast nem keszen kapjuk, hanem magunknak kell osszerakni a sajat elkepzeleseink alapjan. A karakterek arnyaltak, es jol ki vannak dolgozva, a parbeszedek nagyszeruek, jol fokozzak a feszult hangulatot. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! 
Abszolut csucs jelenetek amikor az orvos kisfia ejszaka felebred es rajtakapja aput a noverevel, vagy amikor a pap kisfia megtalalja a torott szarnyu kismadarat es engedejt ker apjatol hogy megtarthassa, vagy akar a vegtelenul rideg leanykeres, de sok ilyen jol megkomponalt jelenet van. Osszessegeben elmondhato hogy minosegileg egy mesterien kimunkalt film, amiert jar a tapsvihar Haneke-nek, nem csoda hogy szamos dijat zsebelt...

A pozitivumok mellett azert volt nehany dolog ami lehetne jobb is imho. Helyenkent elmaradt a sokkhatas nalam az olyan jeleneteknel, aminek nyilvanvaloan az lett volna a celja. Ez mondjuk szemelyfuggo, de nalam elofordult. Kicsit zavart a narracio, ez nemtudom hogy nalatok hogy jott le, kivancsi leszek a velemenyekre, szerintem kicsit erotlen.  :hmmm: 

Latatlanba ajanlottam a filmet, de nagy remenyeket fuztem hozza. Nalam abszolut bevaltotta ezeket. Szerintem egy jo film, mar nagyon kivancsi vagyok hogy nektek tetszeni fog-e.  :smile: En tuti biztos hogy meg fogom nezni meg legalabb egyszer, mert nagyon betalalt, kedvelem az ilyen tipusu filmeket.

8.5/10

Bullet T: Das weiße Band (A fehér szalag, 2009)

Nem az ém műfajom, de nem volt egy rossz film, de birom az ilyen társ. viszonyokat bemutató filmeket. :smile: 

7/10

lordgabi: A fehér szalag (Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte, 2009)

Sonic már leírt mindent, tetszett a film, és nagyon beszippantott az egész történet, minden percben próbáltam előre gondolni, hogy most ebből mi lesz, stb, de nem nagyon jöttek be a gondolataim, nagyon jó, hogy így fekete-fehérben van az egész, egy komoly film, kíváncsi vagyok én is a véleményekre, a legmagasabb pontszám, amit adhatok rá:

8/10.

Matt009: A fehér szalag

Érdekes és sokkoló film volt. Számos jelenet fejbe vágott a mögöttes tartalom miatt, és ez megteremtette a film komor borongós alaphangulatát. Bár nem igazán szeretem az ilyen típusú filmeket, ez tetszett, mert annyira valóságos, és teljesen sablonmentes volt. Annyira realisztikusan ábrázolta a korabeli viszonyokat, hogy alig akarom elhinni, hogy a film 2009-es készítésű. 
Negatívumként talán a kissé vontatott jellegét tudnám felsorolni, és néhány jelenetben leül a film, de attól függetlenül nagyon jó. 10/8

Faust: A fehér szalag
(Das weiße Band)

Túl nagyok voltak az elvárásaim, sajna egy-két jelenettől eltekintve egyáltalán nem tetszett. Valaki mesélhetne a mögöttes tartalomról, mert nekem senki nem esett le azon kívül, hogy hiába fénylik az alma ha belülről rohad. Vontatott, összevissza, mintha fogtak volna 6-7 minisztorit, összenyiszálták volna, majd véletlenszerű sorrendben összepakolták volna, utólag beleszőve egy fővonalat.

Az akkori társadalom bemutatása kíméletlenül precíz, a rendezés nagyon jó, ahogy a színészek is. A karakterek érdekesek, bár vannak benne számomra ingatag dolgok. A pap tipikus, az ilyet pofán tudnám köpni (a színésznek viszont hatalmas respect).

A báró szerepét a film vége felé egyszerűen nem is értettem.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! 
Amikor a feleslge bevallja, hogy megcsalta, és elhagyja a gyerekekkel eggyütt. Minek volt ez a filmben? A világon semmi értelme azon kívül, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! 
a végén megtudjuk, hogy Ferenc Ferdinándot lepuffantották.

A doktor történetén meglepődtem, a legnagyobbat itt néztem, amikor a kis csintalanság kiderül. A tanár karaktere engem nagyon irritált, bár lehet hogy a szinkron közrejátszik: a narráció elképesztő módon rossz, a faszi mintha bevett volna egy doboz nyugtatót.

Még a kancsal családapán röhögtem, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! 
amikor lebassza a gyerekét, hogy miatta nem tud mostantól enni adni a családnak, mert nem kap munkát, aztán felakasztja magát. Sokat segített, mondhatom.

Az operatőri munka tökéletes, a hangulat helyenként erősen nyomasztó, amúgy meg szvsz nagyon unalmas film. Számomra semmit nem adott, amire szívesen visszaemlékeznék, a végén pedig nyomtam egy facepalmot.

Azért köszi az ajánlást. :smile: 

6/10

Gabo: Das weiße Band

Fura, valamiért azt a hatást vártam a filmtől mint a Changelingtől, de nem tudom miért. Nekem nem annyira tetszett, még egyszer nem hiszem, hogy megnézem, de legalább elmondhatom magamról, hogy láttam. Szerintem kicsit össze-vissza van a film, nem tudom, hogy mi-miért történt pontosan, de lehet én vagyok a hibás. 

10/6

nmate91: Fehér szalag

In medias res: ez nem az én világom. A film hangsúlya inkább a kor szokásait, képi világát próbálta visszaadni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! 
Gondolok itt arra, hogy pl. a nevelési módszerek elég nagy hangsúlyban voltak, főleg a film elején. Ezenkívül részletesen és precízen mutatja be, hogyan éltek ezek az emberek a faluban, a gyerekek meg mintha rabszolgák lennének. Ezt is jól vázolja az, amikor az apa megbünteti őket azzal, hogy a testvéreik szeme láttára bünteti őket. A bűncselekmények csak körítő dolgok, hogy legyen valami ami folytán halad a film és bemutatja a rendező ezeket a kiemelt dolgokat amiket írtam. A nyitott vége (ami tulajdonképpen nem is olyan nyitott...) pedig a sablon elkerülés végett való húzás. Egyébként ezt pozitívumnak húznám be, nem is facepalm-t de egy szolid mosolyt elsütöttem a végén. Sajnos sok olyan mozzanat, mögöttes dolog van a filmben, amit én nem tudok értékelni, sőt állítom legtöbbet fel sem tudom fogni miért jó. Talán ezért éreztem vontatottnak és sok helyen üresnek a filmet.

ui: állás engem is érdekelne, bár még két filmem van, ezeket ma este nézem max. holnapig értékelek, utána jöhetne egy állás

Mindenesetre danke schön sonic, aber nem hinném, hogy újranézem, ahogy Faust fogalmazott: nem adott sok pluszt adott nekem se.

5.5/10

Remy: A fehér szalag

Hát őő hol is kezdjem ?? ritka unalmas és vontatott film volt... semmi jót nem láttam benne... a története egyáltalán nem fogott meg ... számomra a leggyengébb film volt a klubban  :unsure: ( sry )
Sajnálom hogy nem fogott meg mert látom sok díjat és jelölést is kapott a film  :unsure: 

4/10

istimester: Das weisse Band

Büdös kölkek :lol:
Lassú, nyomasztó és a maga módján zseniális alkotás. A református lelkészt játszó pacák valami zseniálisat nyújtott, talán ő tetszett legjobban az egész filmben. A rendező magához képest elég visszafogott volt, a korábbiaktól eltőren nem egy erőszakfilmet csinált, inkább a teljes pőreségében megmutatta az idilli tájkép mögött húzódó erőszakot és gonoszságot. A szadista zsarnok/beteg/pervez szülők gyerekei ugyanúgy komoly gondokkal küszködnek, a gyermeki lélek ártatlanságába vetett hit egy komolytalan vicc. Szépen előjönnek egy zárt, provinciális közösség tipikus hibái, mindenki ismer mindenkit, mindenki tud mindenről, pletykák, hazugságok, kilátástalanság. Ha nem klasszikus bűnyügyi filmként értékelem, ahol a végén általában minden kiderül, teljesen elégedett vagyok, közvetve igy is választ kapunk arra, hogy ki áll a bűntények mögött. 

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! 
Mondjuk azt nem értem, hogy egyes médiazsidók, hogy a faszba látják ebbe is bele a fasizmus születését.De ez csak ilyen mellékes megjegyzés volt, liberálisok ne olvassák.

9/10

pimadd: Fehér szalag

Faust értékelésével tudok azonosulni, a rendezői és színész munka hatalmas, ugye a pap alakítása az zseniális volt, viszont keszekuszának tűnt nekem az egész.. 

5.5/10

Pipita: A fehér szalag

Nekem tetszett, eleinte tényleg úgy tűnt, mintha összeollóztak volna néhány minisztorit (egyébként kritikustömegről tudok, a rendező eredetileg 3 részes minisorozatként képzelte el az egészet, valószínű ezért érződik is a filmen ez. :smile: ), és tessék - lássék módján feltálalták volna, de végül is nem így lett. 
Viszont a sípolós jelenetet valaki elmagyarázhatná, én ott kicsit elvesztettem a fonalat. Tényleg a kissrác sípolt? és miért nem adta oda a sípot az apjának, miért fújkálta megint, és mi lett vele, miután összeverte az apja? Nem emlékszem hgoy mutatták volna.

ja és még valami, istimesternek, szintén kritikustömegről:
Christian Buß német filmkritikus Adolf Eichmann nevére és a Buchenwaldi Koncentrációs Táborra vonatkozó utalásokat vélt látni a film fiktív helyszínének, Eichwald-nak a nevében. egyáltalán nem tűnik belemagyarázásnak. :grin: 

8/10

SpeedAnd08: Das weisse Band
A fehér szalag

Nem ilyen filmre számítottam, de azt kell mondanom tetszett. A falusi karakterek mind egytől-egyig hihetőek és jól kidolgozottak, és a legtöbb színész jól is játszik, pl. a papot alakító színész, őt többen is írtátok ugye, mellette nekem még az orvos volt nagy kedvenc, illetve kettő hozzáfűződő zseniális jelenet (szerintem legalábbis).
Amikor elmondja a nőnek mennyire undorodik már tőle, gyakorlatilag ráunt, a nőtől pedig megtudjuk az orvos kis titkát. A másik, mikor később a kisfia benyit a "füllyukasztásnál". :mrgreen:
A lehrer már kevésbé tetszett. Ahogy a narráció is elég gyengére sikeredett, de ahogy nézem sonicot is zavarta egy kicsit. Megnyugodtam. :grin: 
A film vége mellett sem lehet szó nélkül elmenni.
Én nem bánom, ha egy film után gondolkodni kell, nyitva hagyják a befejezést. Itt viszont mégis számítottam rá, hogy kapunk valamit (végül is persze kaptunk, a film elég komoly mondanivalóval rendelkezik). Igaz, így utólag nem is nagyon illett volna bele, ha kiderül ki(k) áll(nak) a furcsa események mögött. Elég valószínű, hogy a gyerekek. Meg aztán a rendező korábbi munkásságát is ismerni kéne. Fel is került a pótolandók listára.
Ahogy az első általam megnézett film a klubból, a Veszedelmes viszonyok, úgy ez is:

7,5/10

Realista 24: Das weisse Band
Last minute értékelés
Csak röviden írok, mert kaját kell csinálnom és siketek focizni :grin: 
Bevallom részben azért is csúsztattam, mert kaptunk haladékot és előtérbe helyeztem pár éppen aktuális filmet, részben pedig azért mert kicsit tartottam tőle. De kellemesen csalódtam.
Különösen tetszett a fekete-fehér ábrázolás, ahol még jobban kijött az egyes "erőszakos" jelenetek hatása. A zene nem volt különösebben figyelemfelkeltő, de talán nem is illett volna hozzá hangsúlyosabb. Mondjuk nem tudom a rendező a többi filmjében mekkora hangsúlyt fektet a zenére.
7/10

Sierra: A fehér szalag

Hát hosszú és nagyon érdekes film. Igazából nem is tudom hová tegyem. Furcsa dolgok történtek benne (ahogyan a film elején el is mondta a tanító), és végül fény sem derült a dolgokra. A hangulata számomra kissé feszült, nyomasztó volt, a karakterek is nagyon szigorúak voltak, ami érthető, ebben a korban így éltek az emberek. Egyébként ezt nagyon jól visszaadta a film, a helyszín, a díszletek, ruházatok illetve a hang és képi világ is teljesen hiteles volt, ez nálam plusz pont.
A történet ugye egy rejtélyes balesetről, amiben megsérül az orvos, a két kisgyerek megkínzásáról szól (elsősorban), illetve én még idevenném Felder asszony halálát is. Ugye ezen rejtélyes dolgokról szeretnénk megtudni az igazságot, de lényegében nem derül ki, kik is tették, csak a narrátor (a tanító) utal arra, hogy lehetséges, hogy az orvos meg a bába követték el a tetteket, de számomra ez teljesen ésszerűtlen, a bába a saját gyerekét minek kínozta volna meg? illetve a báró kisfiát szintén? semmi köze nem volt hozzá. A másik pedig, hogy a film elején pont az orvos sérül meg a balesetben. Szóval nem értem miért mondta ezt a narrátor a végén. Amúgy félelmetes, hogy régen mennyire függtek az emberek egymástól. Vagyis arra gondolok,hogyha a báró nem ad munkát a falubelieknek, akkor ott bizony nincs élet, tőlük függött a megélhetésük, mennyire más világ volt az.. bár azóta csak eltelt 100 év. :D
Ami számomra furcsa volt a filmben, hogy egy csomó jelenet végét mintha lecsippentették volna. Kb azt vettem észre, hogy elkezdődik egy jelenet, és abból kiakarnak valami érdekeset hozni, de ez mégsem történik meg. Így várom a kifejletet, erre annak a résznek vége, és így elkezdődik egy teljesen más, és az előző jelenet meg lezáratlan marad. De ugyanígy voltam pár jelenettel, ami számomra teljesen felesleges és érthetetlen volt, egyáltalán nem illett oda. Bár lehet velem van a gond, de mostanában ahhoz szoktam hozzá egy filmhez, hogy minden jelenet kulcsfontosságú, minden apró részletre figyelni kell, azonban az utolsó pár filmben amit mostanában néztem, arra ez nem volt igaz. Pedig ugyanígy tekintettem egy csomó jelenetre, részre, de csalódva érzékeltem, hogy sokszor semmi jelentősége nem volt egy adott pillanatnak, vagy jelzésnek.

Nem is nagyon tudom összegezni most a gondolataimat, hosszú film volt, sok helyen érthetetlen számomra, de egyébként tetszett. Szeretem az ilyen mélyszántó (legalábbis számomra) filmeket, el lehet gondolkodni az élet dolgain, szokásokon, szituációkon stb stb.. Szóval szeretem az ilyen jellegű filmeket. :) De hozzátenném, magamtól ezt se néztem volna meg, az biztos, de érdekes ajánlás volt, köszi sonic!:)

8.5/10

ArjenMagicRobben: A fehér szalag

Fúj de utálom a fekete-fehér filmeket :| Lehet, hogy így jobban átjön a hangulat, meg minden, de nekem akkor se tetszik.
Nincs nagyon amit írjak, a színészek jók voltak, de összeségében a film mégse tetszett, nem fogott meg, nagyon unalmas volt. :hmmm: 
6/10

hala real: Fehér szalag

Sajnos nem szeretem a fekete-fehér filmeket. A történet sem áll hozzám olyan közel. Túl hosszú is volt. Szóval nem lesz a kedvenc filmem az tuti. :smile: 

5/10

niden6: Das weiße Band

Alig vártam, hogy vége legyen, nagyon nem tetszett. Sorry. 

4,5-nél többet nem tudok rá adni.

realbence: A fehér szalag:
Visszakerestem 2-3 oldalt mert rémlett hogy nemrég valaki egész sokat írt róla. Érdemes volt, egy az egyben adom Sierra véleményét a filmről :tapsolos: A szereplők, a jellemek, a díszletek nagyon el voltak találva, teljesen illettek az adott korhoz. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! 
Kár hogy nem derül ki a végén hogy mi is történt igazából mert nagyon érdekel :wink: Volt egy olyan jelenet a filmben amikor az egyik kiscsaj bemegy a pap dolgozószobájába és ollóval átszúrja a madarat. Azt nem értettem. Azzal mit akart elérni, mire volt az jó? Meg az kicsit befejezetlen számomra, csak annyit mutattak hogy ott fekszik a madár az asztalon a pap meg nézi. Ennyi. Pedig vártam volna hogy majd dührohamot kap vagy megpróbálja megkeresni a tettest vagy valami...Ezért éreztem én is azt hogy sokszor elharapja a film a dolgok végét. Olyan mint a bikini: sok mindent megmutat, de a lényeget eltakarja :mrgreen: 
Azért kap tőlem 8/10-et.

portillo: A Fehér Szalag

Az ilyen tipusu filmekkel úgy vagyok, hogy a elkap a hangulat, akkor nagyon tetszik, ha nem, akkor sajna inkább átlagosan hat. Itt sajnos ez nem volt meg, ezért is néha unatkoztam közben.

7/10
'dista, Filmklub topik, 2011.12.15. 19:22, 71. oldal.
Itt dobta be Faust, sonic helyett, ha esetleg érdekelne még az a sok spoiler, amit sonic nyomatott a többiek értékelése után. :kacsint:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

Vissza: