Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 13., szombat 19:33

p.csabi1 írta:
ferni írta: Elég komoly a tömeg december közepéhez képest, le a kalappal az emberek elött

Ezzel szemben a degeneráltaknál ez megy :lol: ➡️

https://telex.hu/zacc/2025/12/13/a-korm ... etesrol-ir

:lol:
Mondjuk nem baj ha azt merik ez a legkisebb :kalapos: ezzel validaljak a korábbiak méretet is.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. december 13., szombat 19:21

p.csabi1 írta:
ferni írta: Elég komoly a tömeg december közepéhez képest, le a kalappal az emberek elött

Meglehetősen béketűrő ember vagyok, de nagyon remélem, hogy ezek a tehetségtelen, undorító, gerinctelen parazita senkik azért egyszer elnyerik méltó jutalmukat a folyamatos hazudozásért, megtévesztésért, amit súlyos adófizetői pénzeken tesznek. És ez totál független a fidesztől, bár az tény, hogy ők tették lehetővé.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. december 13., szombat 19:12

„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. december 13., szombat 17:08

deaktol kezdve setalok en is , egyelore nem ugy latom hogy mindenki felfer a karmelita ele
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 13., szombat 16:46

Elég komoly a tömeg december közepéhez képest, le a kalappal az emberek elött

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 13., szombat 15:18

kiserik írta: Tororól meg 1 perc alatt (mert őt sem követem napi szinten minden felületen) ezt találtam: https://x.com/ToroczkaiLaszlo/status/19 ... 3746078928
A Republikás dolgot azért előzékenyen kerülte, viszont már ez is megsüvegelendő.
Nem ártana, ha Ficora esetleg Orbán is rászólna, mert az öreg komcsinak teljesen elmentek otthonról, egyre kevesebben hisznek neki, és nem kizárt, hogy sarokba szorítva ismét előveszi a magyarkártyát. Megtette már nem egyszer.
kiserik írta: Pont úgy képzelem, hogy nem annyit mondok: hülye vagy és kész, hanem megpróbálok vitázni vele és ha nem sikerült meggyőzni, attól még mindig nem úgy zárom le, hogy: hülye vagy és csak nekem lehet igazam, mert te meg vagy vezetve. Erről ennyit.
Az már nem liberális, konzervatív, jobb vagy balos tengelyen folyó beszélgetés, hanem a vitakultúráról szóló. Amúgy szerintem ezen a fórumon a túlnyomó többség részletesen ki szokta fejteni, miért nem ért egyet a másikkal.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 13., szombat 11:51

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Én nagyjából úgy képzelem el ezt a fene nagy liberalizmust, hogy nem nevezem abszurdnak azt, ha valaki büszke arra, ha más a véleménye, mint nekem, hanem inkább elfogadom, hogy neked más a véleményed. Esetleg vitázom vele érvekkel, vagy ilyesmi. Na, az van, hogy ez mára teljesen kiveszett a liberalizmusból.
Rosszul képzeled el. De erről nem te tehetsz, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező politikusok, véleményvezérek, na meg az interneten terjedő különböző fakenews kampányok már több, mint 10 éve teljesen félremagyarázzák a liberalizmust, szándékosan, mert a politikai érdekük az, hogy a társadalomból teljesen kivesszen a tolerancia és szolidaritás, na meg az, hogy kisajátítsák maguknak a kellemetlen vélemények, kritikák megfogalmazásának jogát.
Attól még, hogy elmondom a véleményemet a véleményedről, még elfogadom. Vagy te hogy képzeled? Hogy egy liberális meghall egy óriási hazugságot, hülyeséget (most ezt nem a te véleményedre értem), és csendben kell maradnia, mert liberális? És ezen pont azok háborodnak fel a legjobban, akik anno hadat üzentek a PC-nek?

Az ellenérvek hiányában talán igazad van, de szerintem ez is inkább az illiberális oldalra jellemző. Magyarországon és a térségben mindenképp, elég megnézni a kormány komunikációját.

Viszont ha már beszélgetünk. Kíváncsi lennék, mi a véleményed Toroczkai hallgatásával azzal kapcsolatban, hogy a pár hete még az általa vendégként fogadott szlovák, echte fasisztákból álló (ez tény, videók, képek, nyilatkozatok, konkrét politikai pártokban való részvételek vannak) Republika párt politikusai épp a napokban szálltak bele a magyarokba, és arról beszélnek, hogy kriminalizálni kellene azokat, akik bolygatják a Benes dekrétumokat (pártok betiltásáról is beszéltek, tegnapelőtt fogadta el a parlement törvényt, hogy ez akár 6 hónap börtönnel is sújtható). Miközben a valóságban nincs is bolygatás. Ilyenkor a nemzeti érzelmeknél fontosabb az ideológia már a Mi hazánkban is?
Ugye az ügy pikantériája, hogy pont a legliberálisabb szlovák párt állt ki azon magyarok (és szlovákok) mellett, akik földjét a mai napig ezekre a dekrétumorka hivatkozva sajátítja ki a Szlovák Földalap.
Pont úgy képzelem, hogy nem annyit mondok: hülye vagy és kész, hanem megpróbálok vitázni vele és ha nem sikerült meggyőzni, attól még mindig nem úgy zárom le, hogy: hülye vagy és csak nekem lehet igazam, mert te meg vagy vezetve. Erről ennyit.

Tororól meg 1 perc alatt (mert őt sem követem napi szinten minden felületen) ezt találtam: https://x.com/ToroczkaiLaszlo/status/19 ... 3746078928 Az, hogy éppen most nem ez a legfontosabb és hangosabb téma nála nem azért van, mert Orbán csicskása, hanem mert millió dologban van most benne. Országjáráson van https://x.com/ToroczkaiLaszlo/status/19 ... 7023749202, ilyen videókat forgat: https://www.youtube.com/watch?v=PyG63qVG1CI (Völner Pál, ahelyett, hogy előzetesben lenne, ismét praktizálhat ügyvédként), úton útfélen próbál felszólalni Kárpátalja jogaiért (ahh, elfelejtettem, csak orosz csicskul...) és közben ő bejár a munkahelyére is. Amúgy köszi a reklámot a nevében is :-*
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. december 13., szombat 11:47

kiserik írta:
Halfkey írta: Van egy abszurditása annak, hogy az valakinek egy büszkén bedobott kijelentés hogy ‘én előbb voltam migráns ellenes mint a Fidesz’.
Annak is van egy abszurditása, hogy valaki úgy elfogadó (mondhatni liberális), hogy csak azt fogadja el, amit ő gondol.

Ha gondolod szívesen vitázom a migrációról és annak káros hatásairól.
Nemtudom honnan olvastad ki hogy csak azt fogadom el amit gondolsz. Maximálisan, minden egyes témában elfogadom az álláspontod és a véleményed. Hogy emellett a felére azt gondolom zakkant vagy, attól még elfogadom hogy neked ez az álláspontod és hogy jogod van képviselni (és ez alatt nem a madridom fórumra, hanem bármilyen demokratikus intézményben való részvételre gondolok). Az csak nem járja hogy szólásszabadság meg véleményszabadság meglegyen neked, de ne is gondolhassam róla azt hogy hülyeség.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 13., szombat 11:33

kiserik írta: Én nagyjából úgy képzelem el ezt a fene nagy liberalizmust, hogy nem nevezem abszurdnak azt, ha valaki büszke arra, ha más a véleménye, mint nekem, hanem inkább elfogadom, hogy neked más a véleményed. Esetleg vitázom vele érvekkel, vagy ilyesmi. Na, az van, hogy ez mára teljesen kiveszett a liberalizmusból.
Rosszul képzeled el. De erről nem te tehetsz, a magát jobboldalinak, konzervatívnak nevező politikusok, véleményvezérek, na meg az interneten terjedő különböző fakenews kampányok már több, mint 10 éve teljesen félremagyarázzák a liberalizmust, szándékosan, mert a politikai érdekük az, hogy a társadalomból teljesen kivesszen a tolerancia és szolidaritás, na meg az, hogy kisajátítsák maguknak a kellemetlen vélemények, kritikák megfogalmazásának jogát.
Attól még, hogy elmondom a véleményemet a véleményedről, még elfogadom. Vagy te hogy képzeled? Hogy egy liberális meghall egy óriási hazugságot, hülyeséget (most ezt nem a te véleményedre értem), és csendben kell maradnia, mert liberális? És ezen pont azok háborodnak fel a legjobban, akik anno hadat üzentek a PC-nek?

Az ellenérvek hiányában talán igazad van, de szerintem ez is inkább az illiberális oldalra jellemző. Magyarországon és a térségben mindenképp, elég megnézni a kormány komunikációját.

Viszont ha már beszélgetünk. Kíváncsi lennék, mi a véleményed Toroczkai hallgatásával azzal kapcsolatban, hogy a pár hete még az általa vendégként fogadott szlovák, echte fasisztákból álló (ez tény, videók, képek, nyilatkozatok, konkrét politikai pártokban való részvételek vannak) Republika párt politikusai épp a napokban szálltak bele a magyarokba, és arról beszélnek, hogy kriminalizálni kellene azokat, akik bolygatják a Benes dekrétumokat (pártok betiltásáról is beszéltek, tegnapelőtt fogadta el a parlement törvényt, hogy ez akár 6 hónap börtönnel is sújtható). Miközben a valóságban nincs is bolygatás. Ilyenkor a nemzeti érzelmeknél fontosabb az ideológia már a Mi hazánkban is?
Ugye az ügy pikantériája, hogy pont a legliberálisabb szlovák párt állt ki azon magyarok (és szlovákok) mellett, akik földjét a mai napig ezekre a dekrétumorka hivatkozva sajátítja ki a Szlovák Földalap.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 13., szombat 11:22

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Annak is van egy abszurditása, hogy valaki úgy elfogadó (mondhatni liberális), hogy csak azt fogadja el, amit ő gondol.
A liberális nem azt jelenti, hogy szó nélkül kell tűrni, elfogadni mindent, nincs semminek következménye. Az azt jelenti, hogy bizonyos keretek közt minden véleménynek helye van a közbeszédben (ezek a keretek lehetnek gyűlöletbeszédek, kollektív bűnösség kijelentése, különböző tömeggyilkos rezsimek éltetése, mosdatása, stb.). Örök liberális dilemma, hogy meddig lehet/szabad tolerálni a tolerancia hiányát. Az, hogy valaki véleményt mond a véleményedről egyáltalán nem ellenes a szabadelvűséggel. Nem kellene az elfogadás szót kiforgatni a jelentéséből, csak hogy megvédjük magunkat a kellemetlen ellenvéleményektől.

hehe pedig szerintem arra utalt, hogy a Fidesz csak szavakban, uszító, undorító, kollektivizáló, emberek félelmeire alapozó propagandában volt migránsellenes, cselekedetben kb. ugyanazt csinálta, mint a ngo-k, csak sokszoros volumenben.
swfan írta: https://444.hu/2025/12/13/meg-egy-bunoz ... i-videorol

Na mi van, megmérték, hogy mégse jó ötlet azt a narratívát tolni, hogy hát de megérdemelték, hisz "bűnözők"?
Csak a szokásos. A fideszes beszélő fejek vállalhatatlan hülyeségekkel kürtölik tele az étert, jó sok adóforintból, majd ha ez nem jön be, megszólal a bölcs, kimért, államférfiként tetszelgő Orbán. Legősibb trükk.
Én nagyjából úgy képzelem el ezt a fene nagy liberalizmust, hogy nem nevezem abszurdnak azt, ha valaki büszke arra, ha más a véleménye, mint nekem, hanem inkább elfogadom, hogy neked más a véleményed. Esetleg vitázom vele érvekkel, vagy ilyesmi. Na, az van, hogy ez mára teljesen kiveszett a liberalizmusból.
hehetheoriginal írta: sztem egy tombkent ert egyet mindenki, hogy senki nem akar kozel-keleti meg eszak-afrikai migransokat europaba, felesleges szocseples.
Ebben azért én nem lennék annyira biztos.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 13., szombat 10:58

kiserik írta: Annak is van egy abszurditása, hogy valaki úgy elfogadó (mondhatni liberális), hogy csak azt fogadja el, amit ő gondol.
A liberális nem azt jelenti, hogy szó nélkül kell tűrni, elfogadni mindent, nincs semminek következménye. Az azt jelenti, hogy bizonyos keretek közt minden véleménynek helye van a közbeszédben (ezek a keretek lehetnek gyűlöletbeszédek, kollektív bűnösség kijelentése, különböző tömeggyilkos rezsimek éltetése, mosdatása, stb.). Örök liberális dilemma, hogy meddig lehet/szabad tolerálni a tolerancia hiányát. Az, hogy valaki véleményt mond a véleményedről egyáltalán nem ellenes a szabadelvűséggel. Nem kellene az elfogadás szót kiforgatni a jelentéséből, csak hogy megvédjük magunkat a kellemetlen ellenvéleményektől.

hehe pedig szerintem arra utalt, hogy a Fidesz csak szavakban, uszító, undorító, kollektivizáló, emberek félelmeire alapozó propagandában volt migránsellenes, cselekedetben kb. ugyanazt csinálta, mint a ngo-k, csak sokszoros volumenben.
swfan írta: https://444.hu/2025/12/13/meg-egy-bunoz ... i-videorol

Na mi van, megmérték, hogy mégse jó ötlet azt a narratívát tolni, hogy hát de megérdemelték, hisz "bűnözők"?
Csak a szokásos. A fideszes beszélő fejek vállalhatatlan hülyeségekkel kürtölik tele az étert, jó sok adóforintból, majd ha ez nem jön be, megszólal a bölcs, kimért, államférfiként tetszelgő Orbán. Legősibb trükk.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 13., szombat 10:50

sztem egy tombkent ert egyet mindenki, hogy senki nem akar kozel-keleti meg eszak-afrikai migransokat europaba, felesleges szocseples.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 13., szombat 10:45

Halfkey írta: Van egy abszurditása annak, hogy az valakinek egy büszkén bedobott kijelentés hogy ‘én előbb voltam migráns ellenes mint a Fidesz’.
Annak is van egy abszurditása, hogy valaki úgy elfogadó (mondhatni liberális), hogy csak azt fogadja el, amit ő gondol.

Ha gondolod szívesen vitázom a migrációról és annak káros hatásairól.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. december 13., szombat 10:28

Van egy abszurditása annak, hogy az valakinek egy büszkén bedobott kijelentés hogy ‘én előbb voltam migráns ellenes mint a Fidesz’.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 13., szombat 9:57

https://444.hu/2025/12/13/meg-egy-bunoz ... i-videorol

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 13., szombat 9:12

hehetheoriginal írta: Fidesz meg a migransellenesseg :lol:
Ne a propagandat mondjuk mar vissza minden hszben..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nem unod?

A Fidesz felvette a migráns ellenes pozíciót. Mit jelent ez? Hogy nem migráns-ellenes, csak úgy tesz azért, hogy ellenség-képet kreáljon és szavazatokat szerezzen, plusz akiket ők hoznak be, azon jól is keresnek.

Ne kelljen már a magyart Magyarországon magyarázni banyek :fpalm:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 13., szombat 9:04

Fidesz meg a migransellenesseg :lol:
Ne a propagandat mondjuk mar vissza minden hszben..
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 13., szombat 8:32

swfan írta:
kiserik írta:
Azon szoktam mosolyogni, hogy ezt főleg azok mondják nagyon hangosan és sokszor, akik valamilyen módon felelősek a mai politikai állapotokért. Vagy a rendszer élvezői voltak, vagy egyszerűen csak valamikor 2010 óta leadták a szavazatukat (akár csak egyszer) a Fideszre.

Remélem Juhásznak jobban fog sikerülni az interjú Leonnal, mint a Zsolti bácsis. Az elég nagy bukta lett a végére.

Addig is ajánlok pár tartalmat ehhez a témához, amikből kiderül az is, hogy ki segített a legtöbbet abban, hogy a Szőlő botrány kiderüljön.

https://www.youtube.com/watch?v=4OciLwV64_k
https://magyarjelen.hu/video/28759-merl ... elem-video

Igen, ezek is úgy fideszesek, hogy nem is tudják magukról...
A szavazókról beszéltem, nem közéketi szereplőkről. Hiába mondod hogy nem vagy fideszes, meg nem szavazol rájuk, attól még pontról pontra felmondod a propagandát a csúnyalipsi hanyatló nyugatról, az orosz ukrán háborúról, meg a Tiszáról is sokszor
Én is a szavazókról beszéltem (mellesleg a közéleti szereplők is szavazók).

Én 2000-ben is ugyan ezen az oldalon, állásponton voltam. Hol volt akkor a Fidesz és mit képviselt? Nem lehet, hogy a Fidesz (kormány propaganda) telepedett rá arra, amit én/mi gondolunk? Például nem lehet, hogy mi előbb voltunk migráns-ellenesek és a Fidesz (kormány propaganda) csak utána vette fel ezt a pozíciót?

Ebben a történetben nem mi változtunk és lettünk Fideszesek, hanem a Fidesz változott és lett szavakban jobboldali. De csak szavakban. Na ezért lehet sokszor egyezés a kettő között valamilyen szinten.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 13., szombat 7:24

kiserik írta:
swfan írta: A mi hazánkosokban ez az igazán ironikus, hogy úgy fideszesek, hogy közben nem is tudják magukról :mrgreen:
Azon szoktam mosolyogni, hogy ezt főleg azok mondják nagyon hangosan és sokszor, akik valamilyen módon felelősek a mai politikai állapotokért. Vagy a rendszer élvezői voltak, vagy egyszerűen csak valamikor 2010 óta leadták a szavazatukat (akár csak egyszer) a Fideszre.

Remélem Juhásznak jobban fog sikerülni az interjú Leonnal, mint a Zsolti bácsis. Az elég nagy bukta lett a végére.

Addig is ajánlok pár tartalmat ehhez a témához, amikből kiderül az is, hogy ki segített a legtöbbet abban, hogy a Szőlő botrány kiderüljön.

https://www.youtube.com/watch?v=4OciLwV64_k
https://magyarjelen.hu/video/28759-merl ... elem-video

Igen, ezek is úgy fideszesek, hogy nem is tudják magukról...
A szavazókról beszéltem, nem közéketi szereplőkről. Hiába mondod hogy nem vagy fideszes, meg nem szavazol rájuk, attól még pontról pontra felmondod a propagandát a csúnyalipsi hanyatló nyugatról, az orosz ukrán háborúról, meg a Tiszáról is sokszor

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2025. december 13., szombat 0:02

swfan írta: A mi hazánkosokban ez az igazán ironikus, hogy úgy fideszesek, hogy közben nem is tudják magukról :mrgreen:
Érdekes gondolatok annak tudatában, hogy jelenleg a legnagyobb ellenzéki erő egy olyan arc aki szószerint a fidesz csecséről ereszkedett le közénk. :mrgreen:
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Vissza: