Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 12., péntek 23:28

swfan írta: A mi hazánkosokban ez az igazán ironikus, hogy úgy fideszesek, hogy közben nem is tudják magukról :mrgreen:
Azon szoktam mosolyogni, hogy ezt főleg azok mondják nagyon hangosan és sokszor, akik valamilyen módon felelősek a mai politikai állapotokért. Vagy a rendszer élvezői voltak, vagy egyszerűen csak valamikor 2010 óta leadták a szavazatukat (akár csak egyszer) a Fideszre.

Remélem Juhásznak jobban fog sikerülni az interjú Leonnal, mint a Zsolti bácsis. Az elég nagy bukta lett a végére.

Addig is ajánlok pár tartalmat ehhez a témához, amikből kiderül az is, hogy ki segített a legtöbbet abban, hogy a Szőlő botrány kiderüljön.

https://www.youtube.com/watch?v=4OciLwV64_k
https://magyarjelen.hu/video/28759-merl ... elem-video

Igen, ezek is úgy fideszesek, hogy nem is tudják magukról...
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 12., péntek 20:35

ferni írta: https://www.klubradio.hu/adasok/megszol ... tek-157330

Megszólalt egy volt állami gondozott, majd interjúnk után megfenyegették.

"Nagyon sokáig fideszes voltam, de ma azt mondanám, akkor lenne egy normális gyermekvédelem, ha leváltanánk a jelenlegi kormányt" – jelentette ki a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Horváth Leon, aki 14 éven át élt állami gondozásban, ahol többszörösen zaklatták szexuálisan, és amelyről rádiónkban most beszélt először nyilvánosan.

A férfi azt mondta, hétfőn tervez találkozni Juhász Péterrel, hogy a birtokában lévő hangfelvételeket és az általa Orbán Ráhellel folytatott írásos, elmentett beszélgetéseket átadja. Amint Horváth egyeztetett a hétfői találkozóról Juhásszal, már hívták is, és megfenyegették, hogy ne merjen semmit átadni a volt politikusnak - ezt már maga Juhász Péter mondta el szintén a Megbeszéljükben.
Többek között ezek is elhangoznak a beszélgetésben:

„Aki engem is molesztált, szexuálisan zaklatott, egy vadász volt, aki nem azért a 100-200 ezer forintért, nem tudom, akkor mennyi volt a fizetés, azért jött be egy otthonba dolgozni, és az igazgató férjének nagyon jó barátja volt” 
"Van olyan társam, Bolgár úr, akinek olyan felvétele van, hogy a kegyelmi botrány ahhoz képest semmi"

- Csak eddig nem merte nyilvánosságra hozni, nem merte elvinni?

"Őszinte leszek, az a felvétel nekem is megvan. Én pont amiatt, mert ebben a körben mozogtam, mozgok, tudom jól, hogy mire képesek, én sem mertem.
Nagyon gondolkozom, hogy a Juhász Péternek le fogom adni, és meglátjuk majd, hogy mi legyen. Egyszer már adtam egy interjút ezzel kapcsolatban, nem merték lehozni, nem mondták be."

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 12., péntek 20:14

https://www.klubradio.hu/adasok/megszol ... tek-157330

Megszólalt egy volt állami gondozott, majd interjúnk után megfenyegették.

"Nagyon sokáig fideszes voltam, de ma azt mondanám, akkor lenne egy normális gyermekvédelem, ha leváltanánk a jelenlegi kormányt" – jelentette ki a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Horváth Leon, aki 14 éven át élt állami gondozásban, ahol többszörösen zaklatták szexuálisan, és amelyről rádiónkban most beszélt először nyilvánosan.

A férfi azt mondta, hétfőn tervez találkozni Juhász Péterrel, hogy a birtokában lévő hangfelvételeket és az általa Orbán Ráhellel folytatott írásos, elmentett beszélgetéseket átadja. Amint Horváth egyeztetett a hétfői találkozóról Juhásszal, már hívták is, és megfenyegették, hogy ne merjen semmit átadni a volt politikusnak - ezt már maga Juhász Péter mondta el szintén a Megbeszéljükben.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. december 12., péntek 20:06

swfan írta: A mi hazánkosokban ez az igazán ironikus, hogy úgy fideszesek, hogy közben nem is tudják magukról :mrgreen:
Na ne skatulyazd be fekete-feher kontosbe. Megmondta, fuggetlen, ezert mindenkit szidhat (aki nem fuggetlen az nem szidhat mindenkit, ez a torveny). Igaz a fidesz narrativajat 90%-ban visszamondja, szinte mindig egyezik a mihazankkal a velemenye, a tisza pedig 100%-ban rossz, de ilyen ez a fuggetlenseg, tele van veletlenekkel.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 12., péntek 19:21

A mi hazánkosokban ez az igazán ironikus, hogy úgy fideszesek, hogy közben nem is tudják magukról :mrgreen:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. december 12., péntek 18:37

O nem fideszes csak veletlenul egyetert veluk, de kozben elmondja mennyire ruhelli oket, na.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 12., péntek 18:24

realmadrid95 írta:

Nem tamadasnak irtam, csak tenyleg erdekel, hogy mi a velemenye a fideszeseknek arrol, hogy ilyen emberekkel probaljak nepszerusiteni magukat. Egyebkent a legtobb roma pont a Gaspar csalad ellen van. Amikor neha meglatom, hogy Toth Gabival vagy Muri Enikovel probalnak eredmenyt elerni, egyszeruen ongolnak gondolom.
Akkor mi a jó büdös fenéért engem kérdezel? :lol:

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. december 12., péntek 18:22

kiserik írta:
realmadrid95 írta:

Erdekelne Erik velemenye errol. Nem szoktam politizalni, de ezeket a lepeseket en nem tudom megerteni… vagy trollkodnak allandoan, vagy tenyleg ennyire hulyek?
Engem nagyon nem érdekel. Most, hogy kérdezted, utána néztem. Egyrészt elég messze esett a fától (24.hu-n olvastam, közgáz diploma, felsőfokú angol, francia, EP tapasztalat, médiás tapasztalat), másrészt amit guti is ír. Egy tipikus win-win szitu a Fidesz részéről: egy ismert és sokak által követett ember a stábban, nem mellesleg fiatal cigány nő, de úgy néz ki (már, ha nem hazudnak ebben is), hogy végzettsége is van hozzá (Szíjjártó média csapatában van).
nuevo_ericco írta:

Egyértelműen a magyar és belga kormány közé húztál párhuzamot.
lehet nem vagy fideszes, de valamiért a véleményed lényege mindig az, hogy egész Európából összeszedd a példákat, hogy máshol is így van, mással is kitol Brüsszel. A baj csak az, hogy ezek alapján is Orbénék egy egész földrésznyi aljasságot termelnek ki egy kisebb ország élén.
Dehogy húztam. Az unió fog, ha a belgák tovább akadékoskodnak.

2 dolgot írtam le. 2 hatalmat. 2 szar hatalmat. Az egyik a mi kormányunk, a másik meg az a gittegylet, amivé az EU-t tették. És mivel én független vagyok, nyugodtan szidhatom mindkettőt.
Halfkey írta: A kormányok közötti párhuzam lófasz, nekem az tetszik nagyon ahogy az idézett paragrafus tulajdonképpen ugyanaz mint a rendeleti kormányzás. Tulajdonképpen a csirke meg a kő is ugyanaz: anyag.
Szerinted a 122es cikkely melyik része vonatkozik tényszerűen ide? Mert a 2. pont a tagállamokról szól, Ukrajna meg nem az. Az első meg gazdasági okokról. Az, hogy Ukrajnának több pénzt akarnak adni, de az Uniónak nincs, a tagállamok nem dobják össze, hitelt már nem akarnak ezért felvenni, de a zárolt orosz vagyon ellopása jó ötlet, nekem valahogy pont olyan messze van a valóságtól, mint Magyarországon a háborús vészhelyzet. Az egész arra jó, hogy a hatalom azt tehessen, amit akar. Csak mondjuk ez közelebb van a diktatúrához, mint a demokráciához.

De mit is értetlenkedek már megint. Itt az is teljesen elfogadott volt, hogy Von der Leyen SMS-ben költse a közvagyont a havernál milliárdos (euró milliárdos) tételben.
Nem tamadasnak irtam, csak tenyleg erdekel, hogy mi a velemenye a fideszeseknek arrol, hogy ilyen emberekkel probaljak nepszerusiteni magukat. Egyebkent a legtobb roma pont a Gaspar csalad ellen van. Amikor neha meglatom, hogy Toth Gabival vagy Muri Enikovel probalnak eredmenyt elerni, egyszeruen ongolnak gondolom.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 12., péntek 17:59

realmadrid95 írta:
Realista24 írta: Látom bővült a narancs csapat egy prominens taggal a Gáspár gyerek személyében :lol:
Erdekelne Erik velemenye errol. Nem szoktam politizalni, de ezeket a lepeseket en nem tudom megerteni… vagy trollkodnak allandoan, vagy tenyleg ennyire hulyek?
Engem nagyon nem érdekel. Most, hogy kérdezted, utána néztem. Egyrészt elég messze esett a fától (24.hu-n olvastam, közgáz diploma, felsőfokú angol, francia, EP tapasztalat, médiás tapasztalat), másrészt amit guti is ír. Egy tipikus win-win szitu a Fidesz részéről: egy ismert és sokak által követett ember a stábban, nem mellesleg fiatal cigány nő, de úgy néz ki (már, ha nem hazudnak ebben is), hogy végzettsége is van hozzá (Szíjjártó média csapatában van).
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Megint az a fránya fideszesezés. Mint ha nem tudnád, hogy miként vélekedem róluk. Viszont nem vagyok vak, hogy azt gondoljam, ez csak egy picike csokispapír volt véletlenül. Von der Leyen gittegylete sajnos már egy jó ideje így működik.
Igen, az Orbán rezsimre gondoltam. Illetve burkoltan kiderült, hogy mégis csak van valami abban, hogy az Unió politikai döntés miatt tette Magyarországot parkoló pályára, nem pedig a sokat hangoztatott korrupció miatt (bár azt nem tudom pontosan, hogy a belga kormány mennyire korrupt, lehet hogy csak erre utalnak).
lehet nem vagy fideszes, de valamiért a véleményed lényege mindig az, hogy egész Európából összeszedd a példákat, hogy máshol is így van, mással is kitol Brüsszel. A baj csak az, hogy ezek alapján is Orbénék egy egész földrésznyi aljasságot termelnek ki egy kisebb ország élén.
Dehogy húztam. Az unió fog, ha a belgák tovább akadékoskodnak.

2 dolgot írtam le. 2 hatalmat. 2 szar hatalmat. Az egyik a mi kormányunk, a másik meg az a gittegylet, amivé az EU-t tették. És mivel én független vagyok, nyugodtan szidhatom mindkettőt.
Halfkey írta: A kormányok közötti párhuzam lófasz, nekem az tetszik nagyon ahogy az idézett paragrafus tulajdonképpen ugyanaz mint a rendeleti kormányzás. Tulajdonképpen a csirke meg a kő is ugyanaz: anyag.
Szerinted a 122es cikkely melyik része vonatkozik tényszerűen ide? Mert a 2. pont a tagállamokról szól, Ukrajna meg nem az. Az első meg gazdasági okokról. Az, hogy Ukrajnának több pénzt akarnak adni, de az Uniónak nincs, a tagállamok nem dobják össze, hitelt már nem akarnak ezért felvenni, de a zárolt orosz vagyon ellopása jó ötlet, nekem valahogy pont olyan messze van a valóságtól, mint Magyarországon a háborús vészhelyzet. Az egész arra jó, hogy a hatalom azt tehessen, amit akar. Csak mondjuk ez közelebb van a diktatúrához, mint a demokráciához.

De mit is értetlenkedek már megint. Itt az is teljesen elfogadott volt, hogy Von der Leyen SMS-ben költse a közvagyont a havernál milliárdos (euró milliárdos) tételben.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2025. december 12., péntek 17:07

Es mint tudjuk, mind a kettobol lehet levest csinalni!

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2025. december 12., péntek 16:59

Realista24 írta: Látom bővült a narancs csapat egy prominens taggal a Gáspár gyerek személyében :lol:
Biztos remek szakember, tuti szükség volt a szakmai tudására. :shutup:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. december 12., péntek 16:57

realmadrid95 írta:
helyes valasz a C

meg kell fogni olyan bugyrokat is
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. december 12., péntek 16:47

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 12., péntek 16:16

Látom bővült a narancs csapat egy prominens taggal a Gáspár gyerek személyében :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. december 12., péntek 15:58

A kormányok közötti párhuzam lófasz, nekem az tetszik nagyon ahogy az idézett paragrafus tulajdonképpen ugyanaz mint a rendeleti kormányzás. Tulajdonképpen a csirke meg a kő is ugyanaz: anyag.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 12., péntek 15:28

kiserik írta:
nuevo_ericco írta: 15 évig folyamatosan illegálisan szemetelek az erdőben, majd mikor meglátom, hogy valaki eldob egy csokipapírt, egyből elkezdek rá mutogatni, hogy ő is szemetel, rá is ugyanúgy haragudjatok, őt is ugyanúgy büntessétek!
Megint az a fránya egyenlőségjel.
Megint az a fránya fideszesezés. Mint ha nem tudnád, hogy miként vélekedem róluk. Viszont nem vagyok vak, hogy azt gondoljam, ez csak egy picike csokispapír volt véletlenül. Von der Leyen gittegylete sajnos már egy jó ideje így működik.
Igen, az Orbán rezsimre gondoltam. Illetve burkoltan kiderült, hogy mégis csak van valami abban, hogy az Unió politikai döntés miatt tette Magyarországot parkoló pályára, nem pedig a sokat hangoztatott korrupció miatt (bár azt nem tudom pontosan, hogy a belga kormány mennyire korrupt, lehet hogy csak erre utalnak).

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 12., péntek 15:24

nuevo_ericco írta: 15 évig folyamatosan illegálisan szemetelek az erdőben, majd mikor meglátom, hogy valaki eldob egy csokipapírt, egyből elkezdek rá mutogatni, hogy ő is szemetel, rá is ugyanúgy haragudjatok, őt is ugyanúgy büntessétek!
Megint az a fránya fideszesezés. Mint ha nem tudnád, hogy miként vélekedem róluk. Viszont nem vagyok vak, hogy azt gondoljam, ez csak egy picike csokispapír volt véletlenül. Von der Leyen gittegylete sajnos már egy jó ideje így működik.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. december 12., péntek 15:07

Jó analógia, de nem tartom fairnek az Únió szemszögéből. :D Orbánék szándékosan építik le a demokratikus intézményeket és az ellenzék mozgásterejét, esélyt sem adva nekik. Az EU meg 15 évnyi lehetőséget adott Orbánéknak, hogy ne szaros cipővel járkáljanak a házban. De ha maguktól nem hajlandóak elfogadni a helyi normákat, akkor kénytelenek egy idő után egy cipőmentes szabályt meghozni. Különleges idők különleges reakciókat kell hogy szüljenek.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 12., péntek 15:04

Magyar Dávid idézet a mai Önkényes Mérvadóból, 46:45től

"Tegnap beszéltem egy Szőlő utcai áldozattal, aki egyébként Bicskén is élt kisgyerekként. Ő azt mondta, hogy egyszer jöttek hozzájuk valami ilyen független ellenőrző szervtől, mindent megnéztek, hogy mi hogy van, beszéltek a gyerekekkel is, és azt mondta, hogy ő felírta egy papírra, hogy mi történik vele, és odaadta az egyik ellenőrnek azt a fecnit, a csávó megnézte, és odaadta a Vásárhelyi Jánosnak... aki utána elbeszélgetett vele az irodájában."
https://www.youtube.com/live/MKfecbsifT ... Q9f&t=2804

A nemzetközi jog egyértelműen tiltja a fogvatartottak bántalmazását fegyelmezés vagy büntetés miatt. Az ENSZ Kínzás elleni egyezménye, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, az ICCPR és az Európai Emberi Jogi Egyezmény mind kimondják: a kínzás és az embertelen bánásmód tilalma abszolút, semmilyen körülmények között nem engedhető meg.

Abszolút jog: A kínzás tilalma ius cogens normának számít, vagyis a nemzetközi jog egyik legmagasabb szintű kötelező szabálya. Nem lehet rá hivatkozással kivételt tenni (pl. rendkívüli állapot, háború, börtönfegyelem).

Fegyelmezés és büntetés: A fogvatartottak testi vagy lelki bántalmazása fegyelmezés céljából is tilos. Az ENSZ és az Európai Bíróság gyakorlata szerint a túlzott izoláció, verés, megalázás vagy pszichológiai nyomás is ide tartozik.

Állami kötelezettség: Az egyezmények nemcsak tiltják a bántalmazást, hanem kötelezik az államokat arra, hogy:

Megelőző mechanizmusokat hozzanak létre (pl. független börtönellenőrzés).

Kivizsgálják a visszaéléseket.

Felelősségre vonják az elkövetőket.
Épp Rácz András ma rakott ki egy posztot, hogy ezt még Fehéroroszországban se merik megtenni. Ott is téma, hogy verik a (felnőtt) rabokat a börtönben. De odáig még a Lukasenka se merészkedett el, hogy azt mondja, hogy meg is érdemlik, hanem próbálják eltussolni az ügyet, vagy nem beszélni róla.

De ilyen, hogy politikusok nyíltan azt pedzegetik, hogy végülis nem kéne sajnálni gyerekeket mert megérdemlik, ilyen a világon nincs.

Szóval nálunk úgy bánnak a fiatalkorúakkal, ahogy máshol a börtönben se mernek az emberekkel.

Plusz egy kis újabb videórészlet, ahogy bottal megy az állatja a fiatalkorúak között, ez a színvonal.

https://www.reddit.com/r/hungary/commen ... ny_bottal/

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 12., péntek 15:00

15 évig folyamatosan illegálisan szemetelek az erdőben, majd mikor meglátom, hogy valaki eldob egy csokipapírt, egyből elkezdek rá mutogatni, hogy ő is szemetel, rá is ugyanúgy haragudjatok, őt is ugyanúgy büntessétek!

Vissza: