Ugy gondolom, hogy lehetnek ott olyanok, akik nincsenek elozetes letartoztatasban, hanem mas okok miatt kerultek be. Ennek utana fogok nezni.kiserik írta:Bocs a dupláért, de elbaszkódtam az időt a szerkesztgetéssel.RealVazquez írta:
Amit leírtál, azért hazugság, mert nem elítélt bűnözőkről van szó, hanem előzetes letartóztatásban lévők javítóintézeti felügyeletéről. Nyilvánvaló, hogy aki odakerül, az nem magától sétál be melegedni meg társasjátékozni, de ezek az állítások és jogi fogalmak összekeverése eredményezi azt, amit a fidesz csinál: összemosni mindent mindennel, hogy a végén gyakorlatilag a közvélemény azt érezze: ezek börtöntöltelék gyerekek, agresszívak, a társadalomra veszélyes emberek, és megérdemlik a fenyítést. Ezt sugallja a fidesz. Ez a célja, jól összemosni a dolgokat, pedig a javítóintézet tegnapig a gyermekvédelemhez tartozott!
Szóval ezen ne vesszünk össze. Hibáztam, elismertem. Viszont azt tartom, hogy hasonló hiba az is, hogy ott "legfeljebb előzetes letartóztatásban lévő fiatalok vannak". Ez kb ugyan az, csak pepitában, mert ezzel meg azt sugallod, hogy lehetnek ott olyan fiatalok is, akik semmi rosszat nem követtek el (ugye erre mondják, hogy ártatlan bárányka). Viszont én nem óhajtom mondatonként leírni, hogy mekkora hazugság volt ez.
Es akkor alatamasztom ezzel a cikkel is a fentebb irtakat, de nem veszunk ossze. Peace!
https://444.hu/2025/12/11/kriminologiai ... tek-vannak