Tökéletesen hozod azon oldal egyik érvelési szokását. Nem azért nem kellene összemosni dolgokat, mert az egyik tök oké (senki ilyet nem mondott, főleg én nem), hanem azért, mert az egyik nem olyan súlyos, mint a másik. Például, ha egy felügyelő egy javító intézetben fizikai erőszakot alkalmaz egy dühöngő fiatalkorúval szemben, akkor az kurvára nem ugyan az, mint egy másik felügyelő megerőszakol egy 12 éves gyereket egy nevelő otthonban. Igaz, hogy mind a kettő törvénytelenséget követett el, de ha valakinél nincs különbség a kettő között, akkor ott szerintem elég nagy baj van. És azért sem mosom össze a kettőt, mert ezzel azt az embert is lerántom a legaljára a világnak, aki a kisebb bűnt követte el.Halfkey írta: Isten ments hogy valaki összemossa a gyerekbántalmazást a szexuális erőszakkal, az egyik az tök oké. Nemtudom mondjuk melyik.
A viccen kívül az általad felhozott példákban nem sok párhuzamot látok azzal amit ericco felhozott. Ő arról beszélt hogy egy szalmabáb ellenpólus van beállítva valamilyen témában, te meg beraktad rá a szokásos szekértábor lemezt a fideszezéssel meg hoztál olyan példákat ahol összemosnak fogalmakat. Még ha minden egyes állításod elfogadom igazságnak, arra akkor se hoztál példát amiről szó volt és az ellenzék elvileg ugyanazt csinálja.
Nekem elég szalmabáb az, ha egy vitát azzal akarunk leegyszerűsíteni, hogy fideszes vagy és a propagandát fújod. Írásom másik fele (tudod, az összemosós) már nem oda tartozik. Külön bekezdésben írtam és úgy kezdtem, hogy "Egyébként én személy szerint", amivel azt akartam érzékeltetni, hogy ez már nem tartozik szorosan a tárgyhoz, ami az volt, hogy Ericco példát kért arra, hogy a másik oldal (nem, nem az ellenzék, mert én is az vagyok, csak nem az a fajta, akinek az az ellenzék, aki 1 éve elkerült a NER-kosztos bödöntől) is büszkélkedhet ugyan ezzel a vita-módszerrel.