HozzászólásSzerző: J. Dee » 2025. december 9., kedd 10:29
Valószínűleg, amiket sokan - én is - gondolunk, meg írunk, hogy a vezetőségnek "ki kellett volna állni Xabi mellett" a klasszikus után egy sokkal komplexebb és árnyaltabb dolog.
1. Azt sejtem, hogy a klub vezetése egy összetett, elég sok hangból álló heterogén massza, és vszínűleg ugyanezek a hangok képződnek le benne, mint amiket itt is látunk. Egy része lehet ez a dzsi féle, klasszikus nosztalgikus múltba révedő hang, bezzeg Zidane, meg a spirito meg kell a kémia, Xabi mit akar itt mindent jobban megmondani vélekedés. Biztos megvannak a keményvonalas Xabi pártolók, megvannak azok, akiknek a személyes kedvenceik érdekeit nézik a keretben (spanyolok, saját nevek, Vini, Jude stb).
2. Szerintem, ha valami, akkor az nagyon szépen látszódik, hogy talán a stadion felújítás/kovid óta a pénzügyi faktor nagyon-nagyon előtérbe került, és a játékosok a legfőbb vagyona a klubnak, amiket óvni kell ilyen szempontból. Nem biztos, hogy belefér, hogy a júniusban még sok 10-100 milliósra értékelt játékosok padon üljenek egy szezont, és sok-sok milliót erodálódjon az értékük.
És ezekből azt gondolom, hogy vmiféle diplomatikus konszenzust próbálhattak Xabi felé letolni, hogy persze-persze, te vagy a főnök, de azért úgy kéne ezt megoldani, hogy mindenki boldog legyen, próbáld megtalálni a közös hangot stb.
+Ezt előre hangsúlyozom, hogy nem Carlo hibájaként akarom idetenni, szimplán következmény: az elmúlt 4 év arról szólt, hogy a játékosok azt szívták magukba, hogy ők a legjobbak, fel vannak hatalmazva, hogy a pályán döntéseket hozzanak stb, ismerjük.
Ebből kellene abba váltani, hogy itt mindenki egy a rendszerben és konrkét, megszabott feladata van. Láthatóan nem sikerült átállni.
De nem lehet 2 lovat egy seggel megülni, valamerre el kell köteleznie magát a vezetőségnek is.
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”