Edző és vezetőség

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. december 8., hétfő 11:08

Állítólag Xabi meccs után be sem ment az öltözőbe.
Remélem egyenes út vezetett neki Perezhez, van miről beszélni és van mit tisztázni.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 8., hétfő 11:07

Teljes faszsag ez a marca cikk.
Gg hozza
thereisonly1ronaldo

gkovi
Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Fradi

HozzászólásSzerző: gkovi » 2025. december 8., hétfő 11:06

Pad'em írta: Meglepően pontos elemzése a helyzetnek a @marca-tól.

JUST IN: Xabi Alonso has lost his power inside the dressing room. Now it's more at the mercy of the players than the coach. Everything fell apart on the day of the Clásico when Vinicius publicly exploded after being substituted. That reaction marked a turning point. The club decided not to fully address the act of indiscipline and left the entire situation in the hands of the coach, who found himself completely alone.

After the Clásico, Xabi stopped acting as a coach and became an ego manager, which is exactly what he hadn't come to do. At Real Madrid, they were "tired" of coaches like Carlo Ancelotti or Zinedine Zidane (friendly management and untouchable hierarchies). The club wanted to give itself the opportunity to bet on a new generation coach.

Xabi accepted the challenge but remaining true to his ideals: he wasn't coming to adapt to the existing dressing room, but to transform it. Xabi Alonso wanted a team where everyone run, regardless of name or status. Hence his initial harshness with Vinicius and Jude Bellingham. His intention wasn't to punish them, but to educate them, to make them do something different from what they had been doing, to make them understand that to play for his Madrid they had to run.
Bilbaoi győztes meccs után, meg pont az ellenkezőjét írták, meg hogy már minden rendben van.
Vesztes meccs után, most megint visszatértek ehhez a verzióhoz. :D

Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. december 8., hétfő 10:57

Meglepően pontos elemzése a helyzetnek a @marca-tól.

JUST IN: Xabi Alonso has lost his power inside the dressing room. Now it's more at the mercy of the players than the coach. Everything fell apart on the day of the Clásico when Vinicius publicly exploded after being substituted. That reaction marked a turning point. The club decided not to fully address the act of indiscipline and left the entire situation in the hands of the coach, who found himself completely alone.

After the Clásico, Xabi stopped acting as a coach and became an ego manager, which is exactly what he hadn't come to do. At Real Madrid, they were "tired" of coaches like Carlo Ancelotti or Zinedine Zidane (friendly management and untouchable hierarchies). The club wanted to give itself the opportunity to bet on a new generation coach.

Xabi accepted the challenge but remaining true to his ideals: he wasn't coming to adapt to the existing dressing room, but to transform it. Xabi Alonso wanted a team where everyone run, regardless of name or status. Hence his initial harshness with Vinicius and Jude Bellingham. His intention wasn't to punish them, but to educate them, to make them do something different from what they had been doing, to make them understand that to play for his Madrid they had to run.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2025. december 8., hétfő 10:29

Ha tovabbra is ez megy, nem tudom mennyire lesz egy fekete lyuk a szezon.
A szezon?
Ha tovabbra is ez a keretosszeallitas marad es a vezetoseg is belepofazik / par jatekos partjat fogja, akkor nem csak ez a szezon, hanem barmelyik szezon, barmelyik edzovel szopo lesz.

Gyakorlatilag Xabi van a hierarchia legaljan, rajta csapodnak a szarok, de az o elkuldese semmit nem fog megoldani. Foleg azt nezve, hogy kik a felmerulo nevek helyette.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. december 8., hétfő 10:18

Erre esik rá pár játékos mentalitása és a Vinicius eset, amivel ki lett herélve Alonso. Nem tudom van-e visszaút innen, de év közben én nem cserélnék edzőt, főleg nem erősíteném ebben a keretben, hogy Ők diktálhatnak. Szabad kezet kell adni Alonsonak (a sérüléshullám pl így is rendesen kihívások elé állítja), és ha nincs változás pár hónap után sem, akkor szezon végén lehet váltani.
Teljesen jogos, amit mondasz, ezt el tudnam fogadni indokkent, hogy miert nem allitottak meg fel Xabit. Azert nehogy mar a nyul vigye a puskat. Ezt Perezek is kokemenyen elbasztak boven, hogy nem csaptak oda az asztalra es alltak ki egyertelmuen Xabi mogott. Akinek nem tetszik, lehet menni, azt kesz. Ehelyett itt csicskitgatjak az edzot, meg konpremisszumokra kenyszeritik. Ha tovabbra is ez megy, nem tudom mennyire lesz egy fekete lyuk a szezon.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 8., hétfő 10:18

Nagyon megérdemelnék már a madridi publikum füttykoncertjét mindketten. Nem is értem miért hallgat a közönség... egy CR-t, vagy Benzemát már feleennyiért is fütyülték.
azt en se ertem....
Ki lehet kapni. De ismetcsak nem ertem, hogy ha ugy tudnak hajtani, mint a piroslap utan surgosse valt, akkor elotte, meg a tobbi meccsen megis mi a faszt kepzelnek magukrol.
Jo lenne mar, ha itt a kisgyerekek szembesulnenek vele milyen, mikor 80k ember orditja odahaza a kurvaanyjukat.
Pesetero
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2025. december 8., hétfő 10:19-kor.
thereisonly1ronaldo

el magico
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: el magico » 2025. december 8., hétfő 10:12

A vezetőség is elmehet a búsba, ha egy Vini meg Rodrygo manapság az érinthetetlen kategória :lol:

Ez a kettő lókötő olyan kiváltságokban lubickol, amit egy CR vagy Ramos kaliberű all time klasszis sem kapott meg. És kik ők hozzájuk képest? :lol:

Nagyon megérdemelnék már a madridi publikum füttykoncertjét mindketten. Nem is értem miért hallgat a közönség... egy CR-t, vagy Benzemát már feleennyiért is fütyülték.

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2025. december 8., hétfő 9:15

realmadrid95 írta:
Kerlon írta: Én amúgy nem értem, hogy mi történt a Classico után. Addig egy viszonylag jól együtt mozgó, sokkal kapura törőbb játékot játszottunk, aminek meg is voltak az eredményei annak ellenére, hogy láttunk ott is egyéni hibák, keret hiányosságokat. Aztán a Classico után azt látjuk, amit tavaly (kivétel a Valencia és a Bilbao).

Tötymörgés, hátrapasszok, tanácstalanság.
Nalam egyertelmu, Xabi hozott egy olyan jatekstilust, sok futassal, letamadassal, ami nem tetszett a jatekosainknak.
Carlonal epp az ellenkezoje volt, eveken at ebben “nevelkedtek”, megis megnyertek mindent. Volt a spanyolnak egy vasszilard elkepzelese, egy mindenkiert, mindenki egyert. Vinicius tobb meccsen sem tamadott le, rengetegszer kiabalt vele Xabi, majd elege lett, parszor lerakta a padra. Jott a bizonyos klasszikus, ahol vegre jo jatekkal rukkoltunk elo a Barca ellen, de bearnyekolta a gyozelmunket az a szanalmas kiakadas Vinitol.

Itt, aki mar volt azert csapatsportban, az tudja, hogy ilyenkor igen is ketteszakad az oltozo. Van egy kiskiralyunk Vinicius szemelyeben, meg van egy Xabink. Nem allt ki Perez nyilvanosan Alonso mellett, velhetoen Vinicius erzekeny lelkivilaga miatt, a szerzodesenek meghosszabbitasa miatt, a vezetoseg nyomasa miatt, igy a keretnek is feltunt, hogy a baszk edzo helye kevesbe stabil, mint a Brazile. Innentol teljesen elvesztette az oltozot Alonso.

Legalabbis nalam ez a konteo, meg azert sok a szobeszed Madridban, ami nem feltetlenul igaz, de engem nagyon befolyasol a megitelesben. Szoval en mindenkinek meghagyom az igazat, nem tudom sajnos mi lehet valoban a magyaraz erre.
Erről beszéltünk korábban is.

Látszott már évek óta, hogy a jelenlegi minőséggel és a topfutball jelenlegi állapotával/fejlettségével már nem működik a menjetek fel a pályára és csináljatok amit akartok (ezt szinte szó szerint mondták interjúkban, hogy támadásban ez volt az ukáz Ancelottinál).

Szerintem helyesen hoztak egy modern felfogású edzőt, akinek van egy elképzelése a fociról, fel is épített egy ütőképes csapatot Leverkusenben és csúcsra is vitte őket. Majd elkezdtek kompromisszumokat erőltetni a jelek szerint, aminek egyenes következménye lesz a bukás, ha rendszert akar építeni Alonso.

Erre esik rá pár játékos mentalitása és a Vinicius eset, amivel ki lett herélve Alonso. Nem tudom van-e visszaút innen, de év közben én nem cserélnék edzőt, főleg nem erősíteném ebben a keretben, hogy Ők diktálhatnak. Szabad kezet kell adni Alonsonak (a sérüléshullám pl így is rendesen kihívások elé állítja), és ha nincs változás pár hónap után sem, akkor szezon végén lehet váltani.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2025. december 8., hétfő 8:52

Steve írta: Én valahogy így látom:

Ebből a keretből jobbat kihozni es motiválni őket, nem hiszem, hogy nem lehet. Azért vannak minőségi játékosaink, akik tudnának focizni. Nem mind botlábú.
Viszont, ha Xabit kiteszik, akkor is maradnak itt az arcoskodó, flegmázó, nem agysebészek, ami nem túl jó alap a jövőt nézve..

Ha tényleges változást akarunk az edző mellett bele kell nyúlni rendesen nyáron a keretbe is. Kirakni a bomlasztó és/vagy fogalmatlan embereket. Intelligens, szorgalmas és ügyes játékosok keverékével feltölteni a keretet.

Ez a sok arcoskodó, lötyögő ember probléma lesz bárkinek. Ha kemény edző jön, akkor hisztiznek majd. Ha haver edző jön, akkor a fejére nőnek és az lesz a baj.

“Sok a köcsög és kevés a biztonsági szervezetek”
:kalapos:
Szerintem nem csak is ez a baj. Alapvetően az se ártana, ha a védelmünk nem az orvosi szobában lenne folyamatosan. Militao, Alaba és Rüdiger lecserélése már égbekiáltó kezd lenni. Trenttel és Carvajallal sem tudunk mit kezdeni, Mendy nem ér semmit. Huijsen pedig ebből a szempontból sokszor kérdőjel, mert esett már ki sokszor a keretből. Így marad Asencio, Fran és Carreras. Ezek közül egy éri el a kezdő szintet, a másik kettő beugrósnak jó. Így marad az, hogy Tchouaméni ugrik be az amúgy sem túl acélos középpályánkról, ahova szintén kellene ember.

Amit te mondasz az a csatársorban jelent problémát szerintem elsősorban. Vini és Rodrygo hosszabb ideje használhatatlanok. Pontosabban Vini még fel-fel villan, de közel sem akkora veszély, mint 2024 előtt, ráadásul az arcoskodása belső konfliktusokat is eredményez (ebben biztos vagyok). Rodrygo bár csendesebb figura, de biztos vagyok benne, hogy valamilyen szinten bomlaszt, akár passzivitással is, mert nincs hozzászokva a mellőzöttséghez.

Ha januárban neki állnánk egy kisebb takarításnak (mondjuk Rodrygot eladnánk), és tudnánk szerezni a hiányposztokra épkézláb embereket, akkor talán helyreállhatna minimálisan az egyensúly. A baj viszont az, hogy a komplett védelem pótlása nem fog menni, így pedig lehet itt bárki az edző, nem fogunk tudni komoly eredményeket elérni. Nagyon félrement valami már jó pár éve a sérülésekkel és kezelésükkel kapcsolatosan, ami most kezd kicsúcsosodni. Nem hiszem, hogy ebben csak az játszhat szerepet, hogy 1-2 játékos üvegből van, itt komoly szakmai hibák is lehetnek a háttérben.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. december 8., hétfő 8:50

Kerlon írta: Én amúgy nem értem, hogy mi történt a Classico után. Addig egy viszonylag jól együtt mozgó, sokkal kapura törőbb játékot játszottunk, aminek meg is voltak az eredményei annak ellenére, hogy láttunk ott is egyéni hibák, keret hiányosságokat. Aztán a Classico után azt látjuk, amit tavaly (kivétel a Valencia és a Bilbao).

Nalam egyertelmu, Xabi hozott egy olyan jatekstilust, sok futassal, letamadassal, ami nem tetszett a jatekosainknak.
Carlonal epp az ellenkezoje volt, eveken at ebben “nevelkedtek”, megis megnyertek mindent. Volt a spanyolnak egy vasszilard elkepzelese, egy mindenkiert, mindenki egyert. Vinicius tobb meccsen sem tamadott le, rengetegszer kiabalt vele Xabi, majd elege lett, parszor lerakta a padra. Jott a bizonyos klasszikus, ahol vegre jo jatekkal rukkoltunk elo a Barca ellen, de bearnyekolta a gyozelmunket az a szanalmas kiakadas Vinitol.

Itt, aki mar volt azert csapatsportban, az tudja, hogy ilyenkor igen is ketteszakad az oltozo. Van egy kiskiralyunk Vinicius szemelyeben, meg van egy Xabink. Nem allt ki Perez nyilvanosan Alonso mellett, velhetoen Vinicius erzekeny lelkivilaga miatt, a szerzodesenek meghosszabbitasa miatt, a vezetoseg nyomasa miatt, igy a keretnek is feltunt, hogy a baszk edzo helye kevesbe stabil, mint a Brazile. Innentol teljesen elvesztette az oltozot Alonso.

Legalabbis nalam ez a konteo, meg azert sok a szobeszed Madridban, ami nem feltetlenul igaz, de engem nagyon befolyasol a megitelesben. Szoval en mindenkinek meghagyom az igazat, nem tudom sajnos mi lehet valoban a magyaraz erre.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. december 8., hétfő 8:50

Nem tudom miért nem akarnak szaladni, miért nincs motiváció? Ebben az edző is hibás kell legyen...
Tavaly még ott volt a "magyarázat", hogy fáradtak a sok meccs miatt, dehát más nagycsapatok is sok meccset játszanak..

Egy ilyen Celta ellen is, hazai pályán fél óra alatt el kellett volna dönteni, és akkor lehet lötyögni, és a bíró sem tud sok mindent tenni...

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. december 8., hétfő 8:37

realmadrid95 írta:
Realista24 írta: Pep...inkabb nezem (vagy nem nezem egyaltalan) ezt a foshalmazt, mint ot a Real padjan.
Hat meg a Pep fele kezilabdara hajazo passzolgatas a 16 oson kivuli jatekhoz nem feltetlenul jo a keretunk.
Mondjuk az is erdekes kerdes hogy ez a keret, ennyi serulttel, ilyen mentalitasu es jol lakott fiatal lusta jatekosokkal milyen jatekhoz passzol.
Mondom lehet xabit hibaztatni, benne van o is. De nem o mondta nekik a meccs elotr hogy ne fussanak es rakjanak bele kevesebbet mint a bilbao ellen mert eleg lesz. Engem ez zavar, bmeg ez a real madrid aki ilyen kedvetlenul jatszik az huzzon innen mert nem kotelezo itt lenne. Unottan, kedv nelkul ne alljon be valaki folyamatosan.
Aztan hirtelen a piros utan felhuzta oket a spori es mentek ahogy az elso perctol kellett volna, teszem hozza majd 40nap utan jatszottunk hazai meccset, szurkolok fele is szep gesztus volt ez a beleszaras.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. december 8., hétfő 8:36

Én amúgy nem értem, hogy mi történt a Classico után. Addig egy viszonylag jól együtt mozgó, sokkal kapura törőbb játékot játszottunk, aminek meg is voltak az eredményei annak ellenére, hogy láttunk ott is egyéni hibák, keret hiányosságokat. Aztán a Classico után azt látjuk, amit tavaly (kivétel a Valencia és a Bilbao).

"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. december 8., hétfő 8:34

Realista24 írta: Pep...inkabb nezem (vagy nem nezem egyaltalan) ezt a foshalmazt, mint ot a Real padjan.
Hat meg a Pep fele kezilabdara hajazo passzolgatas a 16 oson kivuli jatekhoz nem feltetlenul jo a keretunk.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Kroos

HozzászólásSzerző: Steve » 2025. december 8., hétfő 8:31

Én valahogy így látom:

Ebből a keretből jobbat kihozni es motiválni őket, nem hiszem, hogy nem lehet. Azért vannak minőségi játékosaink, akik tudnának focizni. Nem mind botlábú.
Viszont, ha Xabit kiteszik, akkor is maradnak itt az arcoskodó, flegmázó, nem agysebészek, ami nem túl jó alap a jövőt nézve..

Ha tényleges változást akarunk az edző mellett bele kell nyúlni rendesen nyáron a keretbe is. Kirakni a bomlasztó és/vagy fogalmatlan embereket. Intelligens, szorgalmas és ügyes játékosok keverékével feltölteni a keretet.

Ez a sok arcoskodó, lötyögő ember probléma lesz bárkinek. Ha kemény edző jön, akkor hisztiznek majd. Ha haver edző jön, akkor a fejére nőnek és az lesz a baj.

“Sok a köcsög és kevés a biztonsági szervezetek”
:kalapos:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Steve 2025. december 8., hétfő 8:34-kor.
“Mi jobban szerettük a labdát, mint a pénzt.” - Puskás Ferenc

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 8., hétfő 8:26

Kerlon írta: Hoztunk nyáron is egy sikerre éhes Mastantuonot, de hát egy LV szintet nem üt meg.
Pedig addig jöttek az eredmények, amíg kezdő volt :mrgreen:

Nem tudom, nekem továbbra is az az érzésem, hogy lehet itt edző bárki, nem lesz sokkal jobb e helyzet, max csak az elején, amíg tart a boost. Egyszerűen a keretben sosem látott lyukak vannak, a legtöbb játékosunk leveri a lécet, ha nem tudásban, akkor mentalitásban és fordítva, vagy sérülékeny. Jól bedőltünk a saját magunk által keltett hype-nak, hogy akit a Real és Juni Calafat akar, az egyből top. Nem az. Szépen kiveszett a csapatból a mentalitás is, ami az utolsó 2 BL-t hozta.
Xabi pedig ezekkel a furcsa kísérletezésekkel, nem tudom, hanyadszor besült terveivel pedig csak olaj a tűzre. Ez a Carreras KHV, Güler a KP-n, Asencio JHV-ként már nem tudom, hanyadszor sül be, de már Vaas híres jelenete jut eszembe a Far Cry 3-ból.
Az pedig továbbra is óriási probléma, hogy ha Mbappé nem villan a semmiből, gyengébb napot fog ki, jól felkészül belőle az ellenfél, teljesen gólveszélytelenek vagyunk.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. december 8., hétfő 8:19

Hoztunk nyáron is egy sikerre éhes Mastantuonot, de hát egy LV szintet nem üt meg.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 8., hétfő 8:15

pátkán írta:
nem akarsz gracias pep es tetkot csinaltatni? :mrgreen:
Hogy nezne ki a Gracias Benitez mellett?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

pátkán

HozzászólásSzerző: pátkán » 2025. december 8., hétfő 8:14

nem akarsz gracias pep es tetkot csinaltatni? :mrgreen:
joabulicsak

Vissza: