Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 5., péntek 10:04

kiserik írta: Most komolyan mit vársz? Lesz olyan nyugati vezető (mondjuk angol), aki kiáll és azt mondja, hogy igen, mindent megtettünk, hogy ne legyen béke 22-ben?
És te mit vársz, hogy majd Moszkva elismeri, hogy eszünk ágában sem volt békét kötni, de pont kapóra jött pár pro-Kremlines, soha meg nem erősített nyilatkozat, hogy eltereljék magukról a felelősséget? Viszont veled ellentétben nem én hozom ezt ide rendszeresen tényként.
kiserik írta:Ha össze kötöm a pontokat
akkor a Holdra szállás is csak mese.
De akkor folytassuk a konteókat, ne a te szád íze szerint. Johnson, aki egy idióta, a Brexitnek köszönhette, hogy miniszterelnök lett. A Brexit pedig többek közt orosz kreálmány, nem lepődnék meg, ha pár év múlva kiderülne, a jó öreg Boris-t nem csak a keresztneve köti az oroszokhoz.
Ezen a szinten akarod folytatni a vitát?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. december 5., péntek 9:52

swfan írta:
kiserik írta: Kelet-Ukrajna nagy része oroszok által lakott terület. Teljesen felesleges idehozni Magyarországot. Mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy ha megkérdezik a nemes ukránok, hogy mit szeretnének az ottani lakosok, akkor mi lett volna. Kárpátalján tudjuk mi lett.
https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Ukra ... referendum

Minden "orosz lakta" megye Ukrajnát választotta, igen magas arányban, kivéve Krímet, ahol csak 54%
Jó, de köszönhetően három hosszú évtized sokat hangoztatott nacionalizáló, kisebbségeket elnyomó, ukránosító megoldásainak, 2022-re ez megváltozott és immár orosz többség lett mindegyikben :D Mi nem világos?!

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. december 5., péntek 9:42

ferni írta:
Aztán Dombaszban is volt népszavazás, amit szintén nem ismer el senki, csak az oroszok. (itt jegyzem meg, hogy mindig elmosolyodom, mikor azzal jönnek, hogy az ukránoknak joguk van függetlennek lenni és oda csatlakozni, ahová akarnak. A Kárpátaljaiaknak nem volt, ahogy a Dombasziaknak és a Krimieknek sem. Az senkit nem zavart.)
Azért itt megint megy egy komoly relativizálás.
Valamit tartsunk már tiszteletben, meg vannak húzva az országok határai, bebaszna ha minden egyes megye szavazgathatna a világon, hogy ő most ide-oda menne kénye kedve szerint.

Persze voltak kivételek, nem azt mondom, de kicsit túl liberálisan állsz a dolgokhoz.
Plusz itt ugye azt is lehessen még, hogy katonailag röhögve átugráljon más országokhoz, mert akkora a szabadság :lol:

Valami alapot ismerjünk már el, mert ennyi erővel bárki átmehetne egy másik országba katonai erővel, hogy ez a megye az enyém mostantól.

Ez megint egy elég furcsán kifacsart világnézeti kép, ami egyáltalán nem illik a puzzleba nálad, de valahogy azért is betuszakolod, mert ebben az esetben ez így pont megmagyaráz és betöm pár tátongó szakadékot a logikai bukfenceid halmazában.
Ez nem igaz így, én kiseriknek adok akkor igazat, mert én ez alapján osztrákiához akarok tartozni, el is intézem hogy a telkem oda csatlakozzon, csak sikerül. :kalapos: de akkor osztrák szintű fizetést és nyugdíjat is kérek. :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 9:41

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Nem unalmas 4 éve azt mondani folyamatosan, hogy az oroszok mennyire el vannak maradva technikailag
Nem unalmas állandóan megvédened őket, ha kell, ha nem?
Nem az ukránokhoz, hanem az amerikaiakhoz képest, amit pont te hoztál fel példaként. Nem én mondom, hanem szakemberek, hogy Oroszország amint megindulna bombázóival Ukrajna felé, még a határt sem lépnék át, már le lennének szedve. Izrael is azzal kezdte, hogy nullázta az iráni légvédelmet, Oroszország ezt nem tudta megtenni a mai napig az ukránnal.
iserik pont azt sajnálja, hogy 22-ben (2 hónap után) nem lett béke és emiatt meghalt rengeteg ember.
Ezt az isztambuli, Boris Johnsonos ruszki propagandát meg már hanyagold, rendszeresen beírod. Mem volt esély a békére, oroszok épp Bakhmutot ostromolták. Senki sem tolja ezt a narratívát az oroszokon (akik ezzel palástolják, hogy sosem akartak békét) és egy db. állítólagos bennfentesen kívül. Esély sem volt a békére 2022-ben.

Rohadt unalmas körbe-körbe ugyanazokat az orosz hazugságokat cáfolni.
https://www.nytimes.com/interactive/202 ... -deal.html Volt esély a békére. Most komolyan mit vársz? Lesz olyan nyugati vezető (mondjuk angol), aki kiáll és azt mondja, hogy igen, mindent megtettünk, hogy ne legyen béke 22-ben?

22 március-áprilisában folytak a tárgyalások. Április 9-én BJ váratlanul és titokban ("Surprise 😉" ez megvan?) Kijevbe látogatott Zelenszkijhez. Április 15-én újabb tervezetet küldtek az oroszok az ukránoknak. (ugye sokáig az volt a narratíva, hogy a Bucsai mészárlás (ápr 3-4) miatt értek véget a tárgyalások, de ez kamu volt) Az ukránok megszakították a tárgyalásokat a garanciák miatt. Nem folytatták, hanem megszakították 1 kényes pont miatt. 2022 novemberében BJ 1 millió fontot kapott fegyverkereskedő barátjától https://www.theguardian.com/politics/20 ... to-ukraine Ha össze kötöm a pontokat, akkor nekem eléggé egy irányba mutatnak, de az nem az, hogy az oroszok soha nem akartak békét kötni.
ferni írta:
Aztán Dombaszban is volt népszavazás, amit szintén nem ismer el senki, csak az oroszok. (itt jegyzem meg, hogy mindig elmosolyodom, mikor azzal jönnek, hogy az ukránoknak joguk van függetlennek lenni és oda csatlakozni, ahová akarnak. A Kárpátaljaiaknak nem volt, ahogy a Dombasziaknak és a Krimieknek sem. Az senkit nem zavart.)
Valamit tartsunk már tiszteletben, meg vannak húzva az országok határai, bebaszna ha minden egyes megye szavazgathatna a világon, hogy ő most ide-oda menne kénye kedve szerint.

Persze voltak kivételek, nem azt mondom, de kicsit túl liberálisan állsz a dolgokhoz.
Plusz itt ugye azt is lehessen még, hogy katonailag röhögve átugráljon más országokhoz, mert akkora a szabadság :lol:

Valami alapot ismerjünk már el, mert ennyi erővel bárki átmehetne egy másik országba katonai erővel, hogy ez a megye az enyém mostantól.

Ez megint egy elég furcsán kifacsart világnézeti kép, ami egyáltalán nem illik a puzzleba nálad, de valahogy azért is betuszakolod, mert ebben az esetben ez így pont megmagyaráz és betöm pár tátongó szakadékot a logikai bukfenceid halmazában.
Ferni. Morálisan tökéletesen egyetértek. De! A világ soha nem így működött és nem is úgy néz ki, hogy fog valaha is sajnos. Ezért mondom, hogy realitás. Sajnos az van, hogy az erősebb kutya esete mindig fennáll. Koszovó, Irak, Afganisztán (orosz, USA egy kutya), Ukrajna, Gáza, hogy csak pár nagyobb konfliktust említsek a közel múltból. A nagykutya igen is fogta magát és átlépte a határokat katonai erővel és gyilkolta a civileket, katonákat egyaránt. Volt, ahol ért el eredményt, volt, ahol nem, de attól még ez sajnos (és nem győzöm hangsúlyozni, hogy sajnos, mert nem értek vele egyet) így működik.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 5., péntek 9:24

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 5., péntek 8:05

kiserik írta: Nem unalmas 4 éve azt mondani folyamatosan, hogy az oroszok mennyire el vannak maradva technikailag
Nem unalmas állandóan megvédened őket, ha kell, ha nem?
Nem az ukránokhoz, hanem az amerikaiakhoz képest, amit pont te hoztál fel példaként. Nem én mondom, hanem szakemberek, hogy Oroszország amint megindulna bombázóival Ukrajna felé, még a határt sem lépnék át, már le lennének szedve. Izrael is azzal kezdte, hogy nullázta az iráni légvédelmet, Oroszország ezt nem tudta megtenni a mai napig az ukránnal.
iserik pont azt sajnálja, hogy 22-ben (2 hónap után) nem lett béke és emiatt meghalt rengeteg ember.
Ezt az isztambuli, Boris Johnsonos ruszki propagandát meg már hanyagold, rendszeresen beírod. Mem volt esély a békére, oroszok épp Bakhmutot ostromolták. Senki sem tolja ezt a narratívát az oroszokon (akik ezzel palástolják, hogy sosem akartak békét) és egy db. állítólagos bennfentesen kívül. Esély sem volt a békére 2022-ben.

Rohadt unalmas körbe-körbe ugyanazokat az orosz hazugságokat cáfolni.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 5., péntek 7:59

kiserik írta: Kelet-Ukrajna nagy része oroszok által lakott terület. Teljesen felesleges idehozni Magyarországot. Mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy ha megkérdezik a nemes ukránok, hogy mit szeretnének az ottani lakosok, akkor mi lett volna. Kárpátalján tudjuk mi lett.
https://en.wikipedia.org/wiki/1991_Ukra ... referendum

Minden "orosz lakta" megye Ukrajnát választotta, igen magas arányban, kivéve Krímet, ahol csak 54%

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 5., péntek 7:34

Egy sem, nem hogy félmillió... (minek kell ilyen hülyeséget írni?)
Ezt a kerdest kapod meg naponta tobbszor is. Mi a valasz ra?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 7:30

Realista24 írta: Long story short, ha kiseriknek azt mondanak, hogy holnap beke lesz (ami igazabol azt jelenti, hogy az oroszok megkapjak, amit akarnak), de ehhez meg kell halnia fel millio embernek (kiserik nyelvezetevel irva, csak fel millio embernek), azonnal alairna.
Nem, nem. Kiserik pont azt sajnálja, hogy 22-ben (2 hónap után) nem lett béke és emiatt meghalt rengeteg ember. És hová jutottak? A cél 70%-át elfoglalták és rosszabb feltételekről tárgyalnak. Kiserik ma azt írná alá, hogy nem hal meg több ember. Egy sem, nem hogy félmillió... (minek kell ilyen hülyeséget írni?)
rashidm írta:
kiserik írta:
Egyrészt mikor Puzsért, mint hivatkozási alapot előhoztam ezelőtt már kétszer, mindkét esetben leírtam, hogy hogyan állok hozzá. És azt is, hogy bassza meg, csak lehet benne valami, ha két ennyire másként gondolkodó ember is ugyan azt látja. Szerintem így volt fair. Akkor valahogy nem reklamált senki.

Nem unalmas 4 éve azt mondani folyamatosan, hogy az oroszok mennyire el vannak maradva technikailag, meg mindjárt összeroppannak gazdaságilag? Valahogy meg mégis mennek előre a fronton? És egyébként, ha ennyire nincsenek akkora haditechnikai adottságaik akkor mi a fészkes fenéért kell azzal riogatni az egyszeri európai állampolgárt, hogy majd jól megtámadják a NATO-t, a világ legnagyobb katonai szövetségét? Valahol nem ellentmondás, hogy a gazdaságuk omladozik a szankcióknak köszönhetően, a hadseregük fejletlen, már a mosógép chipek is elfogytak, mégis azt tervezik, hogy 3-4 év múlva lerohanják egész Európát?

Persze, hogy kevesen vannak, akik azt mondják. Csak mikor bármi kritikát (poén, hogy most kritika sem volt) fogalmazol meg, akkor egyből rákezdik a "vezéred"-ezést, meg valljál színt, meg fideszcsicska, meg szatelitmajom. És igen, van sok ember (köztük Te is), aki nem ilyen. Aki tud értelmesen fogalmazni, normális hangnemben beszélgetni.

Visszaszívom most ez nem volt vidám :'(

De nagyon tanulságos. Tökéletes európai módi: hallgattassuk el a másikat, akkor nincs vele baj.

Ha kicsit utána nézel, az 50000 civil áldozat (ebben ugye 10-15000 a halott a többi sebesült) a háborúkhoz képest nem olyan magas szám. Afganisztánban annak idején milliókat öltek meg az oroszok, az amerikaiaknál 100000-es az áldozat szám, Irakban még több. 2014-22 között a Dombaszban, ahol az ukránok harcoltak a szeparatistákkal, 10-15000-re teszik az áldozatokat. Mondjuk ott nagyrészt orosz nemzetiségűek haltak meg, gondolom értük nem kár. Egyébként a múltkor hoztam egy riportot egy ukrán nővel, aki elmesélte, hogy milyen furcsa körülmények között bombázták le a falujukat az ""oroszok"".

És igen, 1 ember is több, mint aminek meg kellene halnia, de a háború ilyen. És mielőtt valaki félreértené, én rohadtul nem drukkolok az oroszoknak, csak próbálom racionálisan nézni a dolgokat. Legutóbb talán pont a belga miniszterelnök mondta, hogy az csak egy mese, egy fantázia, hogy Oroszország ezt a háborút elveszítheti.

Az orosz egy idióta harcos nép (pont, mint az ukrán, ezért tartanak ki még mindig az ukránok, más nép valószínűleg már rég feladta volna) és úgy hozta a világ sorsa, hogy atomnagyhatalom is egyben. Komolyan senki nem fog baszakodni velük.
Kiváncsi lennék, akkor is ugyanígy állnál a dolgokhoz (példaképpen legyen Mo vs Szovjet: vagy megbeszéljük az oroszokkal h foglaljak el inkabb Magyarországot vagy erővel vegyék el), ha mondjuk a családod/rokonaid hazat/eletet venne el.

Az hogy komolyan senki se fog fellépni ellenük… egyszer szórakoznanak a britekkel, franciákkal, olaszokkal, stb. egybol lenne nagy balhé. Komolyan mondom, sztem te valamelyik propagandista vagy, vagy a pohár Dani vagy valamelyik másik homo. Nem fogod fel hogy ilyenkor kinyílik a bicska az ember kezében mert totál mast írsz mint amit értelmes ember írna.

Mondod itt a nagy okos dolgokat hogy te racionálisan nézed a dolgokat meg h nem minden fehér meg fekete… az szted normális hogy gyerekeket ölnek meg? Vagy hat na, anywaY ez van? Véded ezzel hogy ez a háború resze, kozben meg meg se kellett volna történnie ha mondjuk Putyin meg se támadja 2014ben ujrajnat. De tudom, erről is mindneki tehet csak a szovjet köcsög nem, mert nem volt mas választása, belekenyszeritették ebbe…
Ezeket vagy tenyleg elhiszed - és akkor valami baj van ott fent a toronyban - vagy mondom propagandista vagy.
Kelet-Ukrajna nagy része oroszok által lakott terület. Teljesen felesleges idehozni Magyarországot. Mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy ha megkérdezik a nemes ukránok, hogy mit szeretnének az ottani lakosok, akkor mi lett volna. Kárpátalján tudjuk mi lett.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 5., péntek 6:51

Long story short, ha kiseriknek azt mondanak, hogy holnap beke lesz (ami igazabol azt jelenti, hogy az oroszok megkapjak, amit akarnak), de ehhez meg kell halnia fel millio embernek (kiserik nyelvezetevel irva, csak fel millio embernek), azonnal alairna.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. december 5., péntek 6:22

kiserik írta:
hehetheoriginal írta: most is tereled a témát más irányba, ferdítesz.
óvatosan, vigyázva ukrajnára, ugye?
kinyílik az bicska az ember zsebében geci bazmeg.
aztán folytatod a faszságot, hogy az 50000 az nem is olyan sok, mint más háborúkban, tehát akkor minden fasza, nem?
biztos óvatosan, vigyázva vettek célba direkt civil épületeket, iskolát, óvodát.
igen bazmeg. ilyen a háború, hogy lövöd direkt az óvodát, iskolát meg a kórházat, hisz tele van katonával meg fegyverrel.

ha faszságokat beszél, jobb, ha hallgat, vagy hallgattassuk el, nekem mindegy, én leszarom.
az emberi ostobaság, butaság, naivság és együgyűség miatt tart ott a világ, ahol.
vagy ha direkt csinálod, hogy félrebeszélsz, felkúrsz mindenkit agyilag a fasz aberrált gondolatvilágoddal, hogy teljesen elbeszélsz a másik ember mondandója mellett, értetlenkedsz, akkor ez volt az utolsó, hogy én szóba álltam veled.
Igen, ilyen a háború. Izrael ellen miért ágál olyan kevés ember? Gáza 365 km2, Ukrajna 600.000 km2. Gázában éltek 2 millióan, Ukrajnában 40 millióan. Soroljam Gázában mennyi civil épületet romboltak földig? Mennyi a civil áldozat?

És igen, az orosz mentalitásból kiindulva, ha totális háborút vívnának, akkor sokkal, de sokkal több civil áldozat lenne, lásd a többi háborújukat, mert idióta állatok.

De én befejeztem, mert rohadtul nem célom és tisztem védeni az oroszokat, csak agybajt kapok ettől a libbant hozzáállástól, hogy majd a szankciók meg a hitel legyőzi őket és amúgy is inkább vonuljanak ki Ukrajnából. Úgy basszák szét Európát ezek az idióták, mint a huzat, a nagy tömeg meg tapsol hozzá.
És akkor hagyjuk az oroszokat támadjanak meg bárkit mert hat szegények ilyenek? Mint egy kisgyerek, akire mondjak h hagyj játszon, mert ha nem akkor mérges lesz… :ike: Senki se hozta fel példának Izraelt mert nem erről szólt oldalakon keresztül a dolog. De látom megint terelni kell.

Egyrészt amióta létrejött Izrael, ott azóta konfliktus van, itt kb senki se mondta hogy oh yeah hulljon a férgese, ellenben mindneki elítélte mindkét félt. Meg legalább Izraelre lehetett valamennyire hatni. Oroszokra semmit, Putyin akkor is el akarja foglalni Ukrajnát hogyha semmi nem lenne a területen.

Másrészről az embert jobban érdekli hogyha valami a közelében történik. Teged se érdekel annyira hogy Ausztráliában mi történik gondolom.

rashidm

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. december 5., péntek 6:14

kiserik írta:
csababarca írta:

Arra ki sem térek, hogy Puzsérba is belerúgtál többször, már kiserik, most épp olyat mondott ami tetszik, és már hivatkozási alap lett egyből.

Amúgy ebben éppenséggel tökéletesen igaza van, de azt is elmondja ilyenkor, hogy ennek ami most van (NER, Orbán-rendszer) véget kell vetni, és minden jóérzésű ember így kell hogy szavazzon majd áprilisban.
Egyrészt mikor Puzsért, mint hivatkozási alapot előhoztam ezelőtt már kétszer, mindkét esetben leírtam, hogy hogyan állok hozzá. És azt is, hogy bassza meg, csak lehet benne valami, ha két ennyire másként gondolkodó ember is ugyan azt látja. Szerintem így volt fair. Akkor valahogy nem reklamált senki.
nuevo_ericco írta:

Csakis ez lehet az oka. Moszkva mindig mindenkire vigyázott. Erről híresek.
Még véletlenül sem az, hogy messze nincsenek akkora haditechnikai adottságiak, mint USA-nak vagy Izraelnek, és csak jófejségől nem tudták kiharcolni a teljes légifölényt a háború eleje óta. Megpróbálnának szőnyegbombázni, az ukrán légvédelem nevetve szedné le a bombázóikat. Helyette finoman szólva kétes pontosságú rakétákkal meg iráni drónokkal lövik a civileket.
De az is lehet, hogy a legmodernebb repülőket, bombázókat jól eldugták, és Európára tartogatják, mint azokat a hírhedt tankokat is, ha pattogni merünk. Mert Putyin épp ezt próbálja meg eladni.
Mintha Európa legnagyobb hibája nem az lett volna, hogy még 2014 után is megbíztak benne, és nem kezdett el minden tagország rohamos léptekkel fegyverkezni, katonailag függetlenedni Washingtontól, na meg minél hamarabb leállni az orosz nyersanyagokról. Ma sokkal jobb hely lenne a földrész, se Trump, se Putyin nem tudná zsarolni.

A magyar belpolitikához pedig annyit, hogy itt nagyon kevesen vannak, akik azt mondják, nem szabad MP-t kritizálni. Az van legtöbbször kifogásolva, hogy negatív szempontok alapján van közé és OV közé egyenlőségjel húzva. Ami egy teljesen hamis narratíva, és egyértelműen az utóbbinak kedvez.
Nem unalmas 4 éve azt mondani folyamatosan, hogy az oroszok mennyire el vannak maradva technikailag, meg mindjárt összeroppannak gazdaságilag? Valahogy meg mégis mennek előre a fronton? És egyébként, ha ennyire nincsenek akkora haditechnikai adottságaik akkor mi a fészkes fenéért kell azzal riogatni az egyszeri európai állampolgárt, hogy majd jól megtámadják a NATO-t, a világ legnagyobb katonai szövetségét? Valahol nem ellentmondás, hogy a gazdaságuk omladozik a szankcióknak köszönhetően, a hadseregük fejletlen, már a mosógép chipek is elfogytak, mégis azt tervezik, hogy 3-4 év múlva lerohanják egész Európát?

Persze, hogy kevesen vannak, akik azt mondják. Csak mikor bármi kritikát (poén, hogy most kritika sem volt) fogalmazol meg, akkor egyből rákezdik a "vezéred"-ezést, meg valljál színt, meg fideszcsicska, meg szatelitmajom. És igen, van sok ember (köztük Te is), aki nem ilyen. Aki tud értelmesen fogalmazni, normális hangnemben beszélgetni.
hehetheoriginal írta: oké, tehát többek között az iskolák, lakóházak, kórházak direkt célbavétele és lebombázása, az eddig kb 50000 civil áldozat a tipikus szovjet vigyázzunk egymásra metódus, ugye?
kibaszott vérlázitó, ahogy vagy hülyének nézel mindenkit, vagy ha ezeket a dolgokat teljes meggyőződésből irod, akkor nem egyszer kértek már meg rá mindenféle módon, hogy hagyd abba.

De nagyon tanulságos. Tökéletes európai módi: hallgattassuk el a másikat, akkor nincs vele baj.

Ha kicsit utána nézel, az 50000 civil áldozat (ebben ugye 10-15000 a halott a többi sebesült) a háborúkhoz képest nem olyan magas szám. Afganisztánban annak idején milliókat öltek meg az oroszok, az amerikaiaknál 100000-es az áldozat szám, Irakban még több. 2014-22 között a Dombaszban, ahol az ukránok harcoltak a szeparatistákkal, 10-15000-re teszik az áldozatokat. Mondjuk ott nagyrészt orosz nemzetiségűek haltak meg, gondolom értük nem kár. Egyébként a múltkor hoztam egy riportot egy ukrán nővel, aki elmesélte, hogy milyen furcsa körülmények között bombázták le a falujukat az ""oroszok"".

És igen, 1 ember is több, mint aminek meg kellene halnia, de a háború ilyen. És mielőtt valaki félreértené, én rohadtul nem drukkolok az oroszoknak, csak próbálom racionálisan nézni a dolgokat. Legutóbb talán pont a belga miniszterelnök mondta, hogy az csak egy mese, egy fantázia, hogy Oroszország ezt a háborút elveszítheti.

Az orosz egy idióta harcos nép (pont, mint az ukrán, ezért tartanak ki még mindig az ukránok, más nép valószínűleg már rég feladta volna) és úgy hozta a világ sorsa, hogy atomnagyhatalom is egyben. Komolyan senki nem fog baszakodni velük.
Kiváncsi lennék, akkor is ugyanígy állnál a dolgokhoz (példaképpen legyen Mo vs Szovjet: vagy megbeszéljük az oroszokkal h foglaljak el inkabb Magyarországot vagy erővel vegyék el), ha mondjuk a családod/rokonaid hazat/eletet venne el.

Az hogy komolyan senki se fog fellépni ellenük… egyszer szórakoznanak a britekkel, franciákkal, olaszokkal, stb. egybol lenne nagy balhé. Komolyan mondom, sztem te valamelyik propagandista vagy, vagy a pohár Dani vagy valamelyik másik homo. Nem fogod fel hogy ilyenkor kinyílik a bicska az ember kezében mert totál mast írsz mint amit értelmes ember írna.

Mondod itt a nagy okos dolgokat hogy te racionálisan nézed a dolgokat meg h nem minden fehér meg fekete… az szted normális hogy gyerekeket ölnek meg? Vagy hat na, anywaY ez van? Véded ezzel hogy ez a háború resze, kozben meg meg se kellett volna történnie ha mondjuk Putyin meg se támadja 2014ben ujrajnat. De tudom, erről is mindneki tehet csak a szovjet köcsög nem, mert nem volt mas választása, belekenyszeritették ebbe…
Ezeket vagy tenyleg elhiszed - és akkor valami baj van ott fent a toronyban - vagy mondom propagandista vagy.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 2:41

kiserik írta:
ferni írta: Nem vagyok nagy Ukrajna-orosz kapcsolatok szakértő, de röviden nem az a sztori, hogy a papíron külön országnak számító Ukrajna 2013ban fellázadt, mert az elnöke EU ellenes és oroszpárti volt, amilyenek voltak már jó ideje is és 2014 februárban meg leváltották/elzavarták a tagot, aki el is menekült Oroszországba?

Ezek után az oroszok elfoglalták a Krím-félszigetet, ami Ukrajna területe volt és megindult a buli a keleti fronton, (részben a Krímben történő népszavazás miatt, amit utólag kb senki se ismert el) ami szintén Ukrajna területe volt.

Szóval valaki fel akart szabadulni az elnyomó hatalom alól, cserébe a másik fél elfoglalta a területeit.

Kérlek egészítsd ezt ki kiserik, mert kb az átlag ember ennyit tud, amit leírtam tippre, hogy mik a fontos és hiányzó infók ebből, mert ez így te is látod elég egyoldalúnak tűnik, az hogy hogy indult el a 2014es sztori.

Utána már lehet mindkét félről voltak rossz dolgok, de itt engem a történések kezdete érdekelne 2014 körülről.
Elég régre vissza lehet vezetni a konfliktust, amit az egyik oldal így, a másik oldal úgy magyaráz. Ebbe most nem mennék bele, mert nincs kedvem arról vitázni, hogy ki mit ígért, volt e ott CIA vagy nem, ölték e az nemzetiségeket vagy sem, erőltették a NATO tagságot vagy sem, ki kiben bízott vagy nem bízott és amúgy sem releváns.

Az én szememben a lényeg: bárhogy is volt, az erősebb kutya baszik. Ez mindig is így volt és így is lesz. Most éppen Venezuela partjainál hegyezi a cerkát az egyik kutya. Meglátjuk, hogy abból lesz e aktus.
Na mégis bele fogok egy összefoglalóba, mert úgy sem hagy nyugodni.

1990-91-ben volt Ukrajnában egy népszavazás a függetlenségükről és Kárpátalja autonómiájáról (ezt a mai napig leszarják az ukránok). Utána kiadták a függetlenségi nyilatkozatukat, amiben leírták, hogy Ukrajna katonailag nem csatlakozik egy szervezethez sem, független marad. Ez az alapja a mai Ukrajnának.

2008-ban az USA meg Lengyelország elkezdte nyomni, hogy legyen Ukrajna NATO tag. Keményen lobbiztak érte, de az akkori európai vezetés, élükön Merkellel, tudta, hogy ez az oroszoknak vörös vonal, így elutasították az egészet. (megjegyzem nálam Merkel hasonló, mint Puzsér: szinte semmiben nem értettem vele egyet, de mégis tudom tisztelni és tudok adni a szavára)

2013: Janukovics úgy döntött, hogy elhalasztja az EU-val való társulást (megjegyzem, Janukovics inkább semleges volt politikailag, mint oroszpárti). Ennek több oka is lehetett, itt oldaltól függően lehet magyarázni. Az oroszok is ezt erőltették, de Ukrajna sem állt készen gazdaságilag erre. Ugye minden EU-s cucc mehetett volna oda, de az ukrán termékek csak nagyon korlátozottan mehettek volna az EU-ba. Ennek hatására tüntetések kezdődtek Ukrajna szerte.

2014: a tüntetések erősödtek, az erre adott válaszok is. A végén odáig fajult a dolog, hogy meghalt vagy 100 ember. Janukovics elmenekült és Porosenko lett az új elnök. (itt bejön a képbe egy sokat vitatott elem, miszerint a tüntetések külső hatásra indultak és fajultak el. Persze ez orosz narratíva, de vannak arra utaló jelek, hogy ott lehetett a CIA, és olyan politikusok tevékenysége is erre utal, mint Sikorskij (lengyel), aki az egyik legnagyobb politikai támogatója volt a Majdani eseményeknek, nem mellékesen a legvehemensebben támogatta 2008-ban a NATO tagságot is NATO felelős külügyminiszterként).

Janukovics elzavarása után az oroszok nem bízták a véletlenre, bementek a Krim-be és fegyver nélkül elfoglalták. Etnikailag többségében oroszok lakta részről beszélünk. A népszavazás, amit említettél is ezért volt egyértelmű, bár senki nem fogadta el, mert valószínűleg nem is volt rendes népszavazás. Utólag viszont végeztek független felméréseket és az ottani lakosok azt mondták, hogy Oroszországhoz akarnak inkább tartozni, nem bánják, hogy így alakult. Majd áprilisban a Dombaszban is megkezdődtek a harcok. Ugye itt is nagyrészt oroszok laktak. Egész kelet-Ukrajna egy góc volt az orosz lakosság miatt. Az anyaország támogatta az ottani oroszokat, az ukránok meg nem akarták őket elengedni. Odesszában például kigyulladt egy épület, ahol 40-50 orosz ellenálló halt meg a tűzben (orosz narratíva: rájuk gyújtották, ukrán narratíva: közösen gyújtották fel. a lényeg, hogy csak oroszok haltak meg). Aztán Dombaszban is volt népszavazás, amit szintén nem ismer el senki, csak az oroszok. (itt jegyzem meg, hogy mindig elmosolyodom, mikor azzal jönnek, hogy az ukránoknak joguk van függetlennek lenni és oda csatlakozni, ahová akarnak. A Kárpátaljaiaknak nem volt, ahogy a Dombasziaknak és a Krimieknek sem. Az senkit nem zavart.)

2015: Minszki megállapodás: elvileg békét kötöttek a felek, de gyakorlatilag arra volt jó, hogy a front befagyjon és Ukrajna megerősödhessen. Kölcsönösen nem tartották be a tűzszünetet.

Ukrajna elindult a NATO és az EU irányába. 2019-ben alkotmányba is foglalták, hogy cél a NATO csatlakozás.

2022-ben meg megkezdte Oroszország az inváziót. Az egyik oldal szerint azért, hogy a keleti, oroszok lakta részeket felszabadítsa, a másik oldal szerint meg azért, hogy újjá építse Putin a volt Szovjetuniót. Jelenleg is ott tartunk, hogy az oroszok ezeket a részeket akarják.

ui.: 1 órája körmölök, majd kifolyik a szemem, bocsi, hogy először nem volt hangulatom hozzá, de kicsit későn van és reggel 6:30-kor kelnem kell :)

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 5., péntek 2:01

Köszönöm szépen, hogy nem válaszoltál egy értelmesen feltett kérdésre, csak a szokásos... :lol:

Az érdekel te hogy látod, azért kérdeztelek téged, az általad leírtakról csak van saját véleményed, nem pedig az, hogy vagy ez vagy az.

Az általad tudott információk alapján tehát ez az időszak hogy nézett ki? Mert az átlag embernek mint írtam túl egyoldalú a dolog, kérlek világosítsd fel a népet, ne kelljen ilyen tudatlanul léteznünk a témában, mert jelenleg mint írtam annyit látunk, hogy a 2014ben az elnyomó hatalmat hátrahagyni kívánó népnek elfoglalták nem kicsi területét cserébe.

Köszönöm előre is a válaszod.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 1:33

ferni írta: Nem vagyok nagy Ukrajna-orosz kapcsolatok szakértő, de röviden nem az a sztori, hogy a papíron külön országnak számító Ukrajna 2013ban fellázadt, mert az elnöke EU ellenes és oroszpárti volt, amilyenek voltak már jó ideje is és 2014 februárban meg leváltották/elzavarták a tagot, aki el is menekült Oroszországba?

Ezek után az oroszok elfoglalták a Krím-félszigetet, ami Ukrajna területe volt és megindult a buli a keleti fronton, (részben a Krímben történő népszavazás miatt, amit utólag kb senki se ismert el) ami szintén Ukrajna területe volt.

Szóval valaki fel akart szabadulni az elnyomó hatalom alól, cserébe a másik fél elfoglalta a területeit.

Kérlek egészítsd ezt ki kiserik, mert kb az átlag ember ennyit tud, amit leírtam tippre, hogy mik a fontos és hiányzó infók ebből, mert ez így te is látod elég egyoldalúnak tűnik, az hogy hogy indult el a 2014es sztori.

Utána már lehet mindkét félről voltak rossz dolgok, de itt engem a történések kezdete érdekelne 2014 körülről.
Elég régre vissza lehet vezetni a konfliktust, amit az egyik oldal így, a másik oldal úgy magyaráz. Ebbe most nem mennék bele, mert nincs kedvem arról vitázni, hogy ki mit ígért, volt e ott CIA vagy nem, ölték e az nemzetiségeket vagy sem, erőltették a NATO tagságot vagy sem, ki kiben bízott vagy nem bízott és amúgy sem releváns.

Az én szememben a lényeg: bárhogy is volt, az erősebb kutya baszik. Ez mindig is így volt és így is lesz. Most éppen Venezuela partjainál hegyezi a cerkát az egyik kutya. Meglátjuk, hogy abból lesz e aktus.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 5., péntek 1:26

Nem vagyok nagy Ukrajna-orosz kapcsolatok szakértő, de röviden nem az a sztori, hogy a papíron külön országnak számító Ukrajna 2013ban fellázadt, mert az elnöke EU ellenes és oroszpárti volt, amilyenek voltak már jó ideje is és 2014 februárban meg leváltották/elzavarták a tagot, aki el is menekült Oroszországba?

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 1:26

hehetheoriginal írta: most is tereled a témát más irányba, ferdítesz.
aztán folytatod a faszságot, hogy az 50000 az nem is olyan sok, mint más háborúkban, tehát akkor minden fasza, nem?
biztos óvatosan, vigyázva vettek célba direkt civil épületeket, iskolát, óvodát.
de a háború ilyen.
igen bazmeg. ilyen a háború, hogy lövöd direkt az óvodát, iskolát meg a kórházat, hisz tele van katonával meg fegyverrel.

ha faszságokat beszél, jobb, ha hallgat, vagy hallgattassuk el, nekem mindegy, én leszarom.
az emberi ostobaság, butaság, naivság és együgyűség miatt tart ott a világ, ahol.
vagy ha direkt csinálod, hogy félrebeszélsz, felkúrsz mindenkit agyilag a fasz aberrált gondolatvilágoddal, hogy teljesen elbeszélsz a másik ember mondandója mellett, értetlenkedsz, akkor ez volt az utolsó, hogy én szóba álltam veled.
Igen, ilyen a háború. Izrael ellen miért ágál olyan kevés ember? Gáza 365 km2, Ukrajna 600.000 km2. Gázában éltek 2 millióan, Ukrajnában 40 millióan. Soroljam Gázában mennyi civil épületet romboltak földig? Mennyi a civil áldozat?

És igen, az orosz mentalitásból kiindulva, ha totális háborút vívnának, akkor sokkal, de sokkal több civil áldozat lenne, lásd a többi háborújukat, mert idióta állatok.

De én befejeztem, mert rohadtul nem célom és tisztem védeni az oroszokat, csak agybajt kapok ettől a libbant hozzáállástól, hogy majd a szankciók meg a hitel legyőzi őket és amúgy is inkább vonuljanak ki Ukrajnából. Úgy basszák szét Európát ezek az idióták, mint a huzat, a nagy tömeg meg tapsol hozzá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kiserik 2025. december 5., péntek 1:26-kor.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 5., péntek 0:53

most is tereled a témát más irányba, ferdítesz.
de a háború ilyen.

thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 0:44

csababarca írta:

Arra ki sem térek, hogy Puzsérba is belerúgtál többször, már kiserik, most épp olyat mondott ami tetszik, és már hivatkozási alap lett egyből.

Amúgy ebben éppenséggel tökéletesen igaza van, de azt is elmondja ilyenkor, hogy ennek ami most van (NER, Orbán-rendszer) véget kell vetni, és minden jóérzésű ember így kell hogy szavazzon majd áprilisban.
nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta: oké, tehát többek között az iskolák, lakóházak, kórházak direkt célbavétele és lebombázása, az eddig kb 50000 civil áldozat a tipikus szovjet vigyázzunk egymásra metódus, ugye?
Csakis ez lehet az oka. Moszkva mindig mindenkire vigyázott. Erről híresek.
Még véletlenül sem az, hogy messze nincsenek akkora haditechnikai adottságiak, mint USA-nak vagy Izraelnek, és csak jófejségől nem tudták kiharcolni a teljes légifölényt a háború eleje óta. Megpróbálnának szőnyegbombázni, az ukrán légvédelem nevetve szedné le a bombázóikat. Helyette finoman szólva kétes pontosságú rakétákkal meg iráni drónokkal lövik a civileket.
De az is lehet, hogy a legmodernebb repülőket, bombázókat jól eldugták, és Európára tartogatják, mint azokat a hírhedt tankokat is, ha pattogni merünk. Mert Putyin épp ezt próbálja meg eladni.
Mintha Európa legnagyobb hibája nem az lett volna, hogy még 2014 után is megbíztak benne, és nem kezdett el minden tagország rohamos léptekkel fegyverkezni, katonailag függetlenedni Washingtontól, na meg minél hamarabb leállni az orosz nyersanyagokról. Ma sokkal jobb hely lenne a földrész, se Trump, se Putyin nem tudná zsarolni.

A magyar belpolitikához pedig annyit, hogy itt nagyon kevesen vannak, akik azt mondják, nem szabad MP-t kritizálni. Az van legtöbbször kifogásolva, hogy negatív szempontok alapján van közé és OV közé egyenlőségjel húzva. Ami egy teljesen hamis narratíva, és egyértelműen az utóbbinak kedvez.

kibaszott vérlázitó, ahogy vagy hülyének nézel mindenkit, vagy ha ezeket a dolgokat teljes meggyőződésből irod, akkor nem egyszer kértek már meg rá mindenféle módon, hogy hagyd abba.

morzsolt
Kedvenc játékosaid: iniesta
Kedvenc csapatod: barcelona

HozzászólásSzerző: morzsolt » 2025. december 4., csütörtök 22:44

kiserik írta:
morzsolt írta:

És akkor emiatt neked mindenkit szektásnak kell tekinteni akar itt a fórumon, akar bárkit aki a Tiszára mer szavazni.
Szokás szerint szart sem értesz amit neked mondanak!?
Nem, nem mindenkit, csak aki úgy viselkedik. Aki, ha olyat hall, ami neki nem tetszik, azonnal "vezéred"-ezik. Egyébként a stílusod is tökéletesen illik a képbe. Na puszi :-*
De, Te mindenkit!
A stílusom illik a képbe? Milyen képbe? Mármint tudom hogy szted milyen képbe, csak az a kép nem létezik, és igen most neked éppen tetszik puzser mondandója, mert beleillik a fideszes narrativaba…ami Te magad vagy
Szánalmas vagy! Ez az én stílusom, veled nem lehet érdemben kommunikálni…

Vissza: