Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

ferni

Re: Politika

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 5., péntek 2:01

Köszönöm szépen, hogy nem válaszoltál egy értelmesen feltett kérdésre, csak a szokásos... :lol:

Az érdekel te hogy látod, azért kérdeztelek téged, az általad leírtakról csak van saját véleményed, nem pedig az, hogy vagy ez vagy az.

Az általad tudott információk alapján tehát ez az időszak hogy nézett ki? Mert az átlag embernek mint írtam túl egyoldalú a dolog, kérlek világosítsd fel a népet, ne kelljen ilyen tudatlanul léteznünk a témában, mert jelenleg mint írtam annyit látunk, hogy a 2014ben az elnyomó hatalmat hátrahagyni kívánó népnek elfoglalták nem kicsi területét cserébe.

Köszönöm előre is a válaszod.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 1:33

ferni írta: Nem vagyok nagy Ukrajna-orosz kapcsolatok szakértő, de röviden nem az a sztori, hogy a papíron külön országnak számító Ukrajna 2013ban fellázadt, mert az elnöke EU ellenes és oroszpárti volt, amilyenek voltak már jó ideje is és 2014 februárban meg leváltották/elzavarták a tagot, aki el is menekült Oroszországba?

Ezek után az oroszok elfoglalták a Krím-félszigetet, ami Ukrajna területe volt és megindult a buli a keleti fronton, (részben a Krímben történő népszavazás miatt, amit utólag kb senki se ismert el) ami szintén Ukrajna területe volt.

Szóval valaki fel akart szabadulni az elnyomó hatalom alól, cserébe a másik fél elfoglalta a területeit.

Kérlek egészítsd ezt ki kiserik, mert kb az átlag ember ennyit tud, amit leírtam tippre, hogy mik a fontos és hiányzó infók ebből, mert ez így te is látod elég egyoldalúnak tűnik, az hogy hogy indult el a 2014es sztori.

Utána már lehet mindkét félről voltak rossz dolgok, de itt engem a történések kezdete érdekelne 2014 körülről.
Elég régre vissza lehet vezetni a konfliktust, amit az egyik oldal így, a másik oldal úgy magyaráz. Ebbe most nem mennék bele, mert nincs kedvem arról vitázni, hogy ki mit ígért, volt e ott CIA vagy nem, ölték e az nemzetiségeket vagy sem, erőltették a NATO tagságot vagy sem, ki kiben bízott vagy nem bízott és amúgy sem releváns.

Az én szememben a lényeg: bárhogy is volt, az erősebb kutya baszik. Ez mindig is így volt és így is lesz. Most éppen Venezuela partjainál hegyezi a cerkát az egyik kutya. Meglátjuk, hogy abból lesz e aktus.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 5., péntek 1:26

Nem vagyok nagy Ukrajna-orosz kapcsolatok szakértő, de röviden nem az a sztori, hogy a papíron külön országnak számító Ukrajna 2013ban fellázadt, mert az elnöke EU ellenes és oroszpárti volt, amilyenek voltak már jó ideje is és 2014 februárban meg leváltották/elzavarták a tagot, aki el is menekült Oroszországba?

Ezek után az oroszok elfoglalták a Krím-félszigetet, ami Ukrajna területe volt és megindult a buli a keleti fronton, (részben a Krímben történő népszavazás miatt, amit utólag kb senki se ismert el) ami szintén Ukrajna területe volt.

Szóval valaki fel akart szabadulni az elnyomó hatalom alól, cserébe a másik fél elfoglalta a területeit.

Kérlek egészítsd ezt ki kiserik, mert kb az átlag ember ennyit tud, amit leírtam tippre, hogy mik a fontos és hiányzó infók ebből, mert ez így te is látod elég egyoldalúnak tűnik, az hogy hogy indult el a 2014es sztori.

Utána már lehet mindkét félről voltak rossz dolgok, de itt engem a történések kezdete érdekelne 2014 körülről.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 1:26

hehetheoriginal írta: most is tereled a témát más irányba, ferdítesz.
óvatosan, vigyázva ukrajnára, ugye?
kinyílik az bicska az ember zsebében geci bazmeg.
aztán folytatod a faszságot, hogy az 50000 az nem is olyan sok, mint más háborúkban, tehát akkor minden fasza, nem?
biztos óvatosan, vigyázva vettek célba direkt civil épületeket, iskolát, óvodát.
de a háború ilyen.
igen bazmeg. ilyen a háború, hogy lövöd direkt az óvodát, iskolát meg a kórházat, hisz tele van katonával meg fegyverrel.

ha faszságokat beszél, jobb, ha hallgat, vagy hallgattassuk el, nekem mindegy, én leszarom.
az emberi ostobaság, butaság, naivság és együgyűség miatt tart ott a világ, ahol.
vagy ha direkt csinálod, hogy félrebeszélsz, felkúrsz mindenkit agyilag a fasz aberrált gondolatvilágoddal, hogy teljesen elbeszélsz a másik ember mondandója mellett, értetlenkedsz, akkor ez volt az utolsó, hogy én szóba álltam veled.
Igen, ilyen a háború. Izrael ellen miért ágál olyan kevés ember? Gáza 365 km2, Ukrajna 600.000 km2. Gázában éltek 2 millióan, Ukrajnában 40 millióan. Soroljam Gázában mennyi civil épületet romboltak földig? Mennyi a civil áldozat?

És igen, az orosz mentalitásból kiindulva, ha totális háborút vívnának, akkor sokkal, de sokkal több civil áldozat lenne, lásd a többi háborújukat, mert idióta állatok.

De én befejeztem, mert rohadtul nem célom és tisztem védeni az oroszokat, csak agybajt kapok ettől a libbant hozzáállástól, hogy majd a szankciók meg a hitel legyőzi őket és amúgy is inkább vonuljanak ki Ukrajnából. Úgy basszák szét Európát ezek az idióták, mint a huzat, a nagy tömeg meg tapsol hozzá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kiserik 2025. december 5., péntek 1:26-kor.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 5., péntek 0:53

most is tereled a témát más irányba, ferdítesz.
óvatosan, vigyázva ukrajnára, ugye?
kinyílik az bicska az ember zsebében geci bazmeg.
aztán folytatod a faszságot, hogy az 50000 az nem is olyan sok, mint más háborúkban, tehát akkor minden fasza, nem?
biztos óvatosan, vigyázva vettek célba direkt civil épületeket, iskolát, óvodát.
de a háború ilyen.
igen bazmeg. ilyen a háború, hogy lövöd direkt az óvodát, iskolát meg a kórházat, hisz tele van katonával meg fegyverrel.

ha faszságokat beszél, jobb, ha hallgat, vagy hallgattassuk el, nekem mindegy, én leszarom.
az emberi ostobaság, butaság, naivság és együgyűség miatt tart ott a világ, ahol.
vagy ha direkt csinálod, hogy félrebeszélsz, felkúrsz mindenkit agyilag a fasz aberrált gondolatvilágoddal, hogy teljesen elbeszélsz a másik ember mondandója mellett, értetlenkedsz, akkor ez volt az utolsó, hogy én szóba álltam veled.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 5., péntek 0:44

csababarca írta:

Arra ki sem térek, hogy Puzsérba is belerúgtál többször, már kiserik, most épp olyat mondott ami tetszik, és már hivatkozási alap lett egyből.

Amúgy ebben éppenséggel tökéletesen igaza van, de azt is elmondja ilyenkor, hogy ennek ami most van (NER, Orbán-rendszer) véget kell vetni, és minden jóérzésű ember így kell hogy szavazzon majd áprilisban.
Egyrészt mikor Puzsért, mint hivatkozási alapot előhoztam ezelőtt már kétszer, mindkét esetben leírtam, hogy hogyan állok hozzá. És azt is, hogy bassza meg, csak lehet benne valami, ha két ennyire másként gondolkodó ember is ugyan azt látja. Szerintem így volt fair. Akkor valahogy nem reklamált senki.
nuevo_ericco írta:
hehetheoriginal írta: oké, tehát többek között az iskolák, lakóházak, kórházak direkt célbavétele és lebombázása, az eddig kb 50000 civil áldozat a tipikus szovjet vigyázzunk egymásra metódus, ugye?
Csakis ez lehet az oka. Moszkva mindig mindenkire vigyázott. Erről híresek.
Még véletlenül sem az, hogy messze nincsenek akkora haditechnikai adottságiak, mint USA-nak vagy Izraelnek, és csak jófejségől nem tudták kiharcolni a teljes légifölényt a háború eleje óta. Megpróbálnának szőnyegbombázni, az ukrán légvédelem nevetve szedné le a bombázóikat. Helyette finoman szólva kétes pontosságú rakétákkal meg iráni drónokkal lövik a civileket.
De az is lehet, hogy a legmodernebb repülőket, bombázókat jól eldugták, és Európára tartogatják, mint azokat a hírhedt tankokat is, ha pattogni merünk. Mert Putyin épp ezt próbálja meg eladni.
Mintha Európa legnagyobb hibája nem az lett volna, hogy még 2014 után is megbíztak benne, és nem kezdett el minden tagország rohamos léptekkel fegyverkezni, katonailag függetlenedni Washingtontól, na meg minél hamarabb leállni az orosz nyersanyagokról. Ma sokkal jobb hely lenne a földrész, se Trump, se Putyin nem tudná zsarolni.

A magyar belpolitikához pedig annyit, hogy itt nagyon kevesen vannak, akik azt mondják, nem szabad MP-t kritizálni. Az van legtöbbször kifogásolva, hogy negatív szempontok alapján van közé és OV közé egyenlőségjel húzva. Ami egy teljesen hamis narratíva, és egyértelműen az utóbbinak kedvez.
Nem unalmas 4 éve azt mondani folyamatosan, hogy az oroszok mennyire el vannak maradva technikailag, meg mindjárt összeroppannak gazdaságilag? Valahogy meg mégis mennek előre a fronton? És egyébként, ha ennyire nincsenek akkora haditechnikai adottságaik akkor mi a fészkes fenéért kell azzal riogatni az egyszeri európai állampolgárt, hogy majd jól megtámadják a NATO-t, a világ legnagyobb katonai szövetségét? Valahol nem ellentmondás, hogy a gazdaságuk omladozik a szankcióknak köszönhetően, a hadseregük fejletlen, már a mosógép chipek is elfogytak, mégis azt tervezik, hogy 3-4 év múlva lerohanják egész Európát?

Persze, hogy kevesen vannak, akik azt mondják. Csak mikor bármi kritikát (poén, hogy most kritika sem volt) fogalmazol meg, akkor egyből rákezdik a "vezéred"-ezést, meg valljál színt, meg fideszcsicska, meg szatelitmajom. És igen, van sok ember (köztük Te is), aki nem ilyen. Aki tud értelmesen fogalmazni, normális hangnemben beszélgetni.
hehetheoriginal írta: oké, tehát többek között az iskolák, lakóházak, kórházak direkt célbavétele és lebombázása, az eddig kb 50000 civil áldozat a tipikus szovjet vigyázzunk egymásra metódus, ugye?
kibaszott vérlázitó, ahogy vagy hülyének nézel mindenkit, vagy ha ezeket a dolgokat teljes meggyőződésből irod, akkor nem egyszer kértek már meg rá mindenféle módon, hogy hagyd abba.
Visszaszívom most ez nem volt vidám :'(

De nagyon tanulságos. Tökéletes európai módi: hallgattassuk el a másikat, akkor nincs vele baj.

Ha kicsit utána nézel, az 50000 civil áldozat (ebben ugye 10-15000 a halott a többi sebesült) a háborúkhoz képest nem olyan magas szám. Afganisztánban annak idején milliókat öltek meg az oroszok, az amerikaiaknál 100000-es az áldozat szám, Irakban még több. 2014-22 között a Dombaszban, ahol az ukránok harcoltak a szeparatistákkal, 10-15000-re teszik az áldozatokat. Mondjuk ott nagyrészt orosz nemzetiségűek haltak meg, gondolom értük nem kár. Egyébként a múltkor hoztam egy riportot egy ukrán nővel, aki elmesélte, hogy milyen furcsa körülmények között bombázták le a falujukat az ""oroszok"".

És igen, 1 ember is több, mint aminek meg kellene halnia, de a háború ilyen. És mielőtt valaki félreértené, én rohadtul nem drukkolok az oroszoknak, csak próbálom racionálisan nézni a dolgokat. Legutóbb talán pont a belga miniszterelnök mondta, hogy az csak egy mese, egy fantázia, hogy Oroszország ezt a háborút elveszítheti.

Az orosz egy idióta harcos nép (pont, mint az ukrán, ezért tartanak ki még mindig az ukránok, más nép valószínűleg már rég feladta volna) és úgy hozta a világ sorsa, hogy atomnagyhatalom is egyben. Komolyan senki nem fog baszakodni velük.

morzsolt
Kedvenc játékosaid: iniesta
Kedvenc csapatod: barcelona

HozzászólásSzerző: morzsolt » 2025. december 4., csütörtök 22:44

kiserik írta:
morzsolt írta:

És akkor emiatt neked mindenkit szektásnak kell tekinteni akar itt a fórumon, akar bárkit aki a Tiszára mer szavazni.
Szokás szerint szart sem értesz amit neked mondanak!?
Nem, nem mindenkit, csak aki úgy viselkedik. Aki, ha olyat hall, ami neki nem tetszik, azonnal "vezéred"-ezik. Egyébként a stílusod is tökéletesen illik a képbe. Na puszi :-*
De, Te mindenkit!
A stílusom illik a képbe? Milyen képbe? Mármint tudom hogy szted milyen képbe, csak az a kép nem létezik, és igen most neked éppen tetszik puzser mondandója, mert beleillik a fideszes narrativaba…ami Te magad vagy
Szánalmas vagy! Ez az én stílusom, veled nem lehet érdemben kommunikálni…

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 4., csütörtök 22:32

Csakis ez lehet az oka. Moszkva mindig mindenkire vigyázott. Erről híresek.
Még véletlenül sem az, hogy messze nincsenek akkora haditechnikai adottságiak, mint USA-nak vagy Izraelnek, és csak jófejségől nem tudták kiharcolni a teljes légifölényt a háború eleje óta. Megpróbálnának szőnyegbombázni, az ukrán légvédelem nevetve szedné le a bombázóikat. Helyette finoman szólva kétes pontosságú rakétákkal meg iráni drónokkal lövik a civileket.
De az is lehet, hogy a legmodernebb repülőket, bombázókat jól eldugták, és Európára tartogatják, mint azokat a hírhedt tankokat is, ha pattogni merünk. Mert Putyin épp ezt próbálja meg eladni.
Mintha Európa legnagyobb hibája nem az lett volna, hogy még 2014 után is megbíztak benne, és nem kezdett el minden tagország rohamos léptekkel fegyverkezni, katonailag függetlenedni Washingtontól, na meg minél hamarabb leállni az orosz nyersanyagokról. Ma sokkal jobb hely lenne a földrész, se Trump, se Putyin nem tudná zsarolni.

A magyar belpolitikához pedig annyit, hogy itt nagyon kevesen vannak, akik azt mondják, nem szabad MP-t kritizálni. Az van legtöbbször kifogásolva, hogy negatív szempontok alapján van közé és OV közé egyenlőségjel húzva. Ami egy teljesen hamis narratíva, és egyértelműen az utóbbinak kedvez.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 4., csütörtök 22:15

és minden jóérzésű ember így kell hogy szavazzon majd áprilisban.
mzp a fideszre szavazokat (ebbe a kalapba nyugodtan bele lehet rakni a teljes fidesz bázist es a maradek kb 40%-nyi embert, aki másra, de nem a tiszára vagy egyáltalán nem szavazik) egészen máshogy hivja, kedvemre való módon :kalapos:
thereisonly1ronaldo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. december 4., csütörtök 22:12

Hehe, nézd úgy, mi lenne ha nem vigyáznának, és nem lennének ennyire óvatosak. :mrgreen:

Miket hall az ember, ránézek az ultrahang csatornára hogy ezt vajon melyik abszolút hiteles szakértő/elemző mondta, mert komoly állítás megint.

Arra ki sem térek, hogy Puzsérba is belerúgtál többször, már kiserik, most épp olyat mondott ami tetszik, és már hivatkozási alap lett egyből.

Amúgy ebben éppenséggel tökéletesen igaza van, de azt is elmondja ilyenkor, hogy ennek ami most van (NER, Orbán-rendszer) véget kell vetni, és minden jóérzésű ember így kell hogy szavazzon majd áprilisban.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 4., csütörtök 22:07

oké, tehát többek között az iskolák, lakóházak, kórházak direkt célbavétele és lebombázása, az eddig kb 50000 civil áldozat a tipikus szovjet vigyázzunk egymásra metódus, ugye?
kibaszott vérlázitó, ahogy vagy hülyének nézel mindenkit, vagy ha ezeket a dolgokat teljes meggyőződésből irod, akkor nem egyszer kértek már meg rá mindenféle módon, hogy hagyd abba.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 4., csütörtök 21:59

morzsolt írta:
kiserik írta:
Tégy meg valamit. hallgasd meg ezt https://www.facebook.com/reel/1513161663249813, és olvad el még egyszer azt, amit írtál.
És akkor emiatt neked mindenkit szektásnak kell tekinteni akar itt a fórumon, akar bárkit aki a Tiszára mer szavazni.
Nem, nem mindenkit, csak aki úgy viselkedik. Aki, ha olyat hall, ami neki nem tetszik, azonnal "vezéred"-ezik. Egyébként a stílusod is tökéletesen illik a képbe. Na puszi :-*
hehetheoriginal írta:
mert óvatosan, vigyázva próbálják felőrölni az ellenséges haderőt, mert vigyáznak Ukrajnára
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

most akkor érzelmi alapon:
a kurva anyját vén kgb-s geci, hogy dögölne már meg.

mennyi faszságot hordasz még össze amúgy? :coffee:
Hehító, nem vagyok olyan magasságokban, hogy érveiddel vitázni tudjak :mrgreen:

Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva a Te reakcióid (legyenek azok pozitívak, vagy negatívak) mindig melegséggel töltik meg a lelkemet és felvidítanak :agree:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 4., csütörtök 21:52

mert óvatosan, vigyázva próbálják felőrölni az ellenséges haderőt, mert vigyáznak Ukrajnára
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

most akkor érzelmi alapon:
a kurva anyját vén kgb-s geci, hogy dögölne már meg.

mennyi faszságot hordasz még össze amúgy? :coffee:
thereisonly1ronaldo

morzsolt

HozzászólásSzerző: morzsolt » 2025. december 4., csütörtök 21:32

kiserik írta:
morzsolt írta:

Kiserik vallj már színt, senki nem fog meglepődni…

Szted az siker, hogy Amerikában is és Oroszországban is hülyének nézik, és kb csicskanak tartják a vezéred, de az, hogy a Tiszas adatok kikerültek ( sanszos hogy hogyan) az nem tesz jót!

Nem értelek, de tényleg! Nem kell a kamu 3 oldalas válasz, csak már nehezen viselem amekkora ostobaságokat írsz!

Ps.: egy rendszerváltást akaró, de nem szektás ( nem is értem baszod ezt se tőled)
Tégy meg valamit. hallgasd meg ezt https://www.facebook.com/reel/1513161663249813, és olvad el még egyszer azt, amit írtál.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 4., csütörtök 20:57

morzsolt írta:
kiserik írta:
Hit vitába nem fogok belemenni. Írhatnék bármit Tisza szigetekről, szimpatizánsokról, mindet le lehet azzal söpörni, hogy propaganda. Egyet viszont mégis csak írnék, az pedig Puzsér, aki elég nehezen összefideszesezhető, még kevésbé összemihazánkosozható. Nézd meg az utóbbi megnyilvánulásait szektáról, 26-os választásról.

A Tiszának nem tett jót az adattokkal való balhé, és szerintem ez a szavazós bohóckodás sem. A Fidesz viszont, valljuk be, elég erős időszakot hozott a külpolitikában. Ha valamilyen úton módon áprilisig összejön egy budapesti béke megállapodás, akkor OV-t ezek a mennybe repítik.
Kiserik vallj már színt, senki nem fog meglepődni…

Szted az siker, hogy Amerikában is és Oroszországban is hülyének nézik, és kb csicskanak tartják a vezéred, de az, hogy a Tiszas adatok kikerültek ( sanszos hogy hogyan) az nem tesz jót!

Nem értelek, de tényleg! Nem kell a kamu 3 oldalas válasz, csak már nehezen viselem amekkora ostobaságokat írsz!

Ps.: egy rendszerváltást akaró, de nem szektás ( nem is értem baszod ezt se tőled)
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: A békét majd meglátjuk. Szerintem nem véletlen az, hogy a korrupciós ügyek épp akkor kerültek a felszínre, mikor szóba jött a béke megállapodás és elég látványos sikereket értek el az oroszok a fronton. Az USA szép lassan kihátrál Ukrajna mögül, Európának meg 2 lehetősége lesz: vagy belemegy, hogy az oroszok győztek, vagy örökre eladósítja magát, így még mélyebbre süllyed a nagyhatalmi versenyben.

Orosz oldalról két kimenetele lehet a háborúnak: vagy odaadják nekik, amit akarnak, vagy elveszik erővel.
Akkor meg is kaptuk arra a választ, hogy valójában ki a háborúpárti, na meg arra is, hogy az oroszok miért tolták, ahol tudták Trumpot.
Ez a két dolog idáig is nyilvánvaló volt, mégis oldalak mentek el vitákra erről.

Amúgy az ultimátummal kötött béke ritkán valódi béke. Vagy az elszenvedője akar bosszút, vagy az agresszor étvágya nő meg.
Figy. Ez a háború meg béke meg faszom párti már egy kicsit lerágott csont. Szerintem két megközelítése van a háborúnak: racionális és érzelmi alapú.

Érzelmi alapon Oroszország agresszor és jobb lenne, ha visszatakarodna oda, ahonnan jött. Az utóbbi 10 évben új korszak kezdődött az emberiség történelmében és nem szabad erővel átlépni más országok határait. A jelmondat: egy a jelszó, tartós béke, állj közénk és harcolj érte!

Racionális alapon Oroszország agresszor és pont. Mivel a világban szinte minden terülten az erősebb van jobb pozícióban így ez nincs másképp a háborúban sem. Van egy céljuk, amit el akarnak érni. Ahogy írtam, ez 2 módon következhet be. Magyarul akkor lesz béke, ha elérik a céljukat, vagy hamarabb fulladnak ki, mint az ukránok. Mivel Oroszország minden tekintetben nagyobb, mint Ukrajna, így egyszerű matekkal ki lehet számolni, hogy vajon mennyi az esélye a második lehetőségnek.

Nekem nagyon beszédes volt Putin nemrégiben tett kijelentése. Arra reagált, hogy az európai vezetők teljesen biztosak abban, hogy 2030-ig meg fogja támadni Oroszország a Európát és a NATO-t. Azt mondta, hogy esze ágában sincs ilyen, de ha Európa háborúzni akar, akkor nem fog megfutamodni. Megemlítette továbbá, hogy miért is hívja az ukrán háborút különleges katonai műveletnek: mert óvatosan, vigyázva próbálják felőrölni az ellenséges haderőt, mert vigyáznak Ukrajnára, de ha oda kerülne a sor, akkor Európára nem kell vigyázzanak. És mielőtt felhördülnél, hogy ez nem óvatos és vigyázó, gondolj bele, mi folyik Gázában, vagy abban, hogy milyen az amerikai módi. Szőnyegbombázás mindenre is, aztán, mikor már minden a földdel egyenlő, akkor bevonulás.

Igen, felhozhatod a jolly joker szankciókat, hogy majd azok jól megroppantják Oroszországot. 19 nem volt eredményes, bár volt már itt szó gazdasági összeomlásról, kamatemelésről meg mosógép chipekről, szóval ki tudja. Lehet a 34. már hatással lesz. A kérdés, hogy addig lesz e még lakossága Ukrajnának és Európa mennyire és kinek lesz eladósodva örökre.
Cali írta: Attol mivel lesz jobb a magyarok elete, ha nem lesz haboru? Novekszik a fizetes? Nem lesz inflacio? Javul az egeszsegugyi ellatas es az oktatas?

Jobb lesz, hogy nem kell nezni hazug oriasplakatokat az ukranokrol… ennyi jut eszembe pozitivumkent.

Utana mi vagy ki lesz Orban Viktor ellensege? Ki miatt lesz veszelyhelyzet es kitol kell majd rettegnie a nyugdijasoknak?
Erről eddig nem is volt szó, de az ilyen átkötéseket már megszoktam :) Ha arra vagy kíváncsi, hogy miért lenne jó a Fidesz kampánynak az, ha Budapesten írnák alá a békeszerződést, akkor arra azt tudom mondani, hogy szerintem azért, mert a kampány semmi más, csak egy PR csata. Ide süllyedt, ide züllesztette a Fidesz. Nem programokra, tartalomra szavaz az ember, hanem reklámokra. Ebbe a csapdába esett bele egyébként a Tisza. A mai napig nincs a honlapjukon egy egyértelmű, részletes program (vagy csak én nem találtam, most néztem rá, de ha ennyire vak vagyok, akkor bocsi). Valaki (és itt most megint hit kérdés, hogy ki? Fidesz, szakértők, Ursula, akárki) írt nekik, így most mehet a magyarázkodás, tagadás, cirkusz.

És most tessék picit kilépni a komfort zónából. A szekértáborok már felálltak. A bázis szavazók rendíthetetlenek. A saját hírcsatornáikon napról napra megerősítést nyernek az igazukról. Ha OV vagy MP holnap a legnagyobb disznóságot csinálná, a nagy részük akkor is oda szavazna (főleg, hogy el sem hinné, hogy az megtörtént). Viszont van egy réteg, akik egyrészt még nem döntöttek, másrészt van, aki nem is foglalkozik a politikával. Ezeknél az embereknél számíthat a döntésnél, hogy OV személyes, partneri viszonyban van a kelet és a nyugat leghatalmasabb vezetőivel. És ha a végén a ""barátjuknál"" írják alá a béke megállapodást, akkor az bizony a propagandával megtámogatva elég nagy ütőkártya lenne a Fidesz kezében. Nem az ellenzéki szavazóknál, hanem a billegőknél meg a választás napján döntőknél.

Cali

HozzászólásSzerző: Cali » 2025. december 4., csütörtök 19:31

Attol mivel lesz jobb a magyarok elete, ha nem lesz haboru? Novekszik a fizetes? Nem lesz inflacio? Javul az egeszsegugyi ellatas es az oktatas?

Jobb lesz, hogy nem kell nezni hazug oriasplakatokat az ukranokrol… ennyi jut eszembe pozitivumkent.

Utana mi vagy ki lesz Orban Viktor ellensege? Ki miatt lesz veszelyhelyzet es kitol kell majd rettegnie a nyugdijasoknak?

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 4., csütörtök 18:35

De hát honnan tudjuk hogy hamis? Hát Orbán meg MP is hazudott már na :lol:

Az hogy a bíróság mondja ki, hogy kamu neki az se elég bizonyíték :lol:

morzsolt

HozzászólásSzerző: morzsolt » 2025. december 4., csütörtök 18:28

hehetheoriginal írta: abban egyetértek kiserikkel, hogy amennyire ostoba a tarsadalom, nagyon lefetyelik es nyelik ezt a kozpenzbol odaegetett propagandat, meg nagy eredmenyeket. szoval siman elhiszem, hogy a bizonytalanok most ugy erzik, hogy inkabb megis viktor, emiatt jott elore a fidesz mostansag, hat mp adot akar emelni, meg lehallgatta a feleseget is.

minden bajnak a forrása, hogy sik hulye ostoba fasz a nép, miattuk, miattunk, a mi hibankbol tortenik minden.

Nyilván! Biztos van ilyen ember, aki emiatt oda szavaz mert tájékozatlan!
Csak Kiserik nem ezen a lovon ül, ő a bohar,deak fele propi vonalon mozog, ahol őszintén hisznek ebben…legalábbis máshogy nem tudom elképzelni, hisz ő annyira tajokozott mindneki más hülye…ha tájékozott lennel Kiserik akkor nem írnál ekkora irgalmatlan baromságot, nem olvastam vissza teljesen, de én hiszek benne, higy szted létezik a Tiszaado doksi a valóságban is!

És nem, nem vagy helikopter…

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 4., csütörtök 18:03

kiserik írta:
nuevo_ericco írta:

Az rohadt nagy irónia lenne a Budapest memorandum után.

Amúgy nem lesz a békéből semmi. Putyin egész Donbaszt akarja, ha nem kapja meg csak úgy, akkor gyilkol érte tovább.
A békét majd meglátjuk. Szerintem nem véletlen az, hogy a korrupciós ügyek épp akkor kerültek a felszínre, mikor szóba jött a béke megállapodás és elég látványos sikereket értek el az oroszok a fronton. Az USA szép lassan kihátrál Ukrajna mögül, Európának meg 2 lehetősége lesz: vagy belemegy, hogy az oroszok győztek, vagy örökre eladósítja magát, így még mélyebbre süllyed a nagyhatalmi versenyben.

Orosz oldalról két kimenetele lehet a háborúnak: vagy odaadják nekik, amit akarnak, vagy elveszik erővel.
Akkor meg is kaptuk arra a választ, hogy valójában ki a háborúpárti, na meg arra is, hogy az oroszok miért tolták, ahol tudták Trumpot.
Ez a két dolog idáig is nyilvánvaló volt, mégis oldalak mentek el vitákra erről.

Amúgy az ultimátummal kötött béke ritkán valódi béke. Vagy az elszenvedője akar bosszút, vagy az agresszor étvágya nő meg.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 4., csütörtök 17:42

abban egyetértek kiserikkel, hogy amennyire ostoba a tarsadalom, nagyon lefetyelik es nyelik ezt a kozpenzbol odaegetett propagandat, meg nagy eredmenyeket. szoval siman elhiszem, hogy a bizonytalanok most ugy erzik, hogy inkabb megis viktor, emiatt jott elore a fidesz mostansag, hat mp adot akar emelni, meg lehallgatta a feleseget is.

minden bajnak a forrása, hogy sik hulye ostoba fasz a nép, miattuk, miattunk, a mi hibankbol tortenik minden.
thereisonly1ronaldo

Vissza: