Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. december 4., csütörtök 14:37

kiserik írta: A Fidesz viszont, valljuk be, elég erős időszakot hozott a külpolitikában. Ha valamilyen úton módon áprilisig összejön egy budapesti béke megállapodás, akkor OV-t ezek a mennybe repítik.
Hát igen, ezzel vagyunk kifizetve, hogy OV mekkora ember, mert elmegy Trumphoz meg Putinhoz bohóckodni.

De valóban vannak emberek, akik erre gerjednek, és ezzel le van tudva, jobb az életük ezek miatt, hogy Deák Dani leírja napi 25ször, mekkora siker ez.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 4., csütörtök 14:29

tomi_b írta:
kiserik írta:
Bármi is a magyarázat, az látszik, hogy a Tisza szavazók lendülete kezd fogyni. Áprilisban 7-8-szor annyi tényleges szavazó kell legalább, mint ami a jelölt jelölt állításon összejött. Elég sok a kritika, az elégedetlenség, a csalódottság az utóbbi időben a párt körül.

Mindig csodálom ifjonci naivitásodat. Még a 444 is foglalkozott ezzel a témával 22-ben: https://444.hu/2022/09/09/mi-mondtuk-ho ... uk-mellett
Ezekre mondjál már valós példákat, kíváncsi vagyok.
Hit vitába nem fogok belemenni. Írhatnék bármit Tisza szigetekről, szimpatizánsokról, mindet le lehet azzal söpörni, hogy propaganda. Egyet viszont mégis csak írnék, az pedig Puzsér, aki elég nehezen összefideszesezhető, még kevésbé összemihazánkosozható. Nézd meg az utóbbi megnyilvánulásait szektáról, 26-os választásról.

A Tiszának nem tett jót az adattokkal való balhé, és szerintem ez a szavazós bohóckodás sem. A Fidesz viszont, valljuk be, elég erős időszakot hozott a külpolitikában. Ha valamilyen úton módon áprilisig összejön egy budapesti béke megállapodás, akkor OV-t ezek a mennybe repítik.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. december 4., csütörtök 14:10

csababarca írta:
swfan írta: Jöhetne amúgy valami nagy botrány :mrgreen:
Nem tudok elképzelni olyan botrányt, ami megrengetné a hatalmat jelentősen.
Itt már minden volt, talán még a gyilkosság hiányzik a tarsolyból, azt még nem csinálták (vagyis nem buktak le vele, khm Váradi András esete), de az se ütné át az ingerküszöböt, ebben szinte biztos vagyok, az a 2 milliós bázis stabil, max tényleg a bizonytalanokat tántorítaná el, de azok meg nem mennének el szavazni, tehát mindegy.

Nekem kicsi a fantáziám ehhez, de tényleg akinek van ötlete, hogy milyen nagy botrány lehetne még, ami nem volt, az jelezze:D
Jol esik, hogy megemlitetted Ot! Par evig rendszeresen lejartam Gobolre, anno vettem parszazezerert egy kis nyaralot ott, nagyon kedves ember volt…

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. december 4., csütörtök 14:04

Semmi, Magyar Péter is megmondta már az elején hogy Magyarországon nincs "atombomba" erejű politikai fegyver és igaza volt. Egyedül ha a pénztarcán tapasztalják vagy az alapvető szabadságot akarják korlátozni(ide venném az internetadót) az kellt felháborodást.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 4., csütörtök 13:57

csababarca írta:
Itt már minden volt, talán még a gyilkosság hiányzik a tarsolyból, azt még nem csinálták (vagyis nem buktak le vele, khm Váradi András esete), de az se ütné át az ingerküszöböt, ebben szinte biztos vagyok, az a 2 milliós bázis stabil, max tényleg a bizonytalanokat tántorítaná el, de azok meg nem mennének el szavazni, tehát mindegy.

Nekem kicsi a fantáziám ehhez, de tényleg akinek van ötlete, hogy milyen nagy botrány lehetne még, ami nem volt, az jelezze:D
A kegyelmi ügy óta lefele mennek, és csak másfél év alatt szedték össze magukat. Meg kell találni Zsolti bácsit :mrgreen:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2025. december 4., csütörtök 13:45

"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. december 4., csütörtök 13:33

halamadrid írta:
swfan írta:

A nyár vége óta október 23. kivételével eléggé a Fidesz uralta a közbeszédet, a Tisza inkább védekezett. A jelöltállítással valamelyest sikerült visszavenni a kezdeményezést. Szerintem nem meglepőek az eredmények, de elkeseredni sem kell. Messze még az április. Jöhetne amúgy valami nagy botrány :mrgreen:
Túl szép lett volna, ha végig kitart az olló nyílása, főleg Magyarország összes pénzével szemben. Azt meg el tudjuk képzelni, hogy a közelmúltban érkező tisza-adós helyreigazítások mennyire (nem) fogják elárasztani a médiát. A szivárgás is biztosan csökkentette a különbséget, mert ugyanoda tapinthatott, mint 3.5 éve a háborús kampányolás: a biztonságérzetre.

Én azért még reménykedem, hogy tavasszal a Fideszre szakad egy jelentősebb botrány. Rendre csak idő kérdése, hátha szerencsénk lesz.

A tegnap publikáló Republikon amúgy vicces. Mindenki 2-3 százalékot mér a Kutyáknak, náluk már sokadjára 5+.
Naívitás volt azt gondolni, hogy a magyarok hirtelen morális szempontok szerint megvilágosodtak sok-sok évtizednyi önzés után. Egyszerűen elfogyott a lóvé, meg volt infláció, majd most jön a sok hitelből fedezett osztogatás és megint minden jó lesz ennek a bizonyos szavazói rétegnek. :coffee:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. december 4., csütörtök 12:15

swfan írta:
p.csabi1 írta: Nekem nagyon furcsa hogy most hirtelen minden kutatótól ezek az eredmények jönnek.
Eddig meg az ellenkezője volt. :lol:
Pedig nincs olyan nap hogy ne jöjjön valami fideszes szar.ág. :lol:
Kicsit fura ez nekem.
A nyár vége óta október 23. kivételével eléggé a Fidesz uralta a közbeszédet, a Tisza inkább védekezett. A jelöltállítással valamelyest sikerült visszavenni a kezdeményezést. Szerintem nem meglepőek az eredmények, de elkeseredni sem kell. Messze még az április. Jöhetne amúgy valami nagy botrány :mrgreen:
Túl szép lett volna, ha végig kitart az olló nyílása, főleg Magyarország összes pénzével szemben. Azt meg el tudjuk képzelni, hogy a közelmúltban érkező tisza-adós helyreigazítások mennyire (nem) fogják elárasztani a médiát. A szivárgás is biztosan csökkentette a különbséget, mert ugyanoda tapinthatott, mint 3.5 éve a háborús kampányolás: a biztonságérzetre.

Én azért még reménykedem, hogy tavasszal a Fideszre szakad egy jelentősebb botrány. Rendre csak idő kérdése, hátha szerencsénk lesz.

A tegnap publikáló Republikon amúgy vicces. Mindenki 2-3 százalékot mér a Kutyáknak, náluk már sokadjára 5+.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 4., csütörtök 12:00

p.csabi1 írta: Nekem nagyon furcsa hogy most hirtelen minden kutatótól ezek az eredmények jönnek.
Kicsit fura ez nekem.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. december 4., csütörtök 11:56

Most hirtelen minden kutatótól ezek az eredmények jönnek.
Kicsit fura ez nekem.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 4., csütörtök 11:51

tomi_b írta:
kiserik írta:
Bármi is a magyarázat, az látszik, hogy a Tisza szavazók lendülete kezd fogyni. Áprilisban 7-8-szor annyi tényleges szavazó kell legalább, mint ami a jelölt jelölt állításon összejött. Elég sok a kritika, az elégedetlenség, a csalódottság az utóbbi időben a párt körül.

Mindig csodálom ifjonci naivitásodat. Még a 444 is foglalkozott ezzel a témával 22-ben: https://444.hu/2022/09/09/mi-mondtuk-ho ... uk-mellett
:lol: kinyitottad az ajtot, amit nem kellett volna :lol:
thereisonly1ronaldo

tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2025. december 4., csütörtök 11:34

kiserik írta:
swfan írta:

A Nemzet Hangja mondjuk tartott vagy 3 héten keresztül, és személyesen is lehetett az utcán szavazni a pultoknál (+ meg volt spékelve egy országjárással közben, ahol folyamatosan promózták). A jelöltállítás meg 3 napos volt, és full online ment. Nem igazán lehet összemérni.

"Bevallottan" mindegyikben torzítanak - sure, szerinted mindenki szolgalelkűen dolgozik valakinek :lol:

Nem tudom, én ha közvéleménykutató lennék, biztosan nem ásnám alá a hitelességem azzal, hogy kamuzok, elvégre ebből akarnék megélni, vagy mi. Alacsony hitelesség = kevesebb megrendelés. Kivéve persze ha az állampártnak dolgozol.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. december 4., csütörtök 11:24

kiserik írta:
swfan írta:

A Nemzet Hangja mondjuk tartott vagy 3 héten keresztül, és személyesen is lehetett az utcán szavazni a pultoknál (+ meg volt spékelve egy országjárással közben, ahol folyamatosan promózták). A jelöltállítás meg 3 napos volt, és full online ment. Nem igazán lehet összemérni.

"Bevallottan" mindegyikben torzítanak - sure, szerinted mindenki szolgalelkűen dolgozik valakinek :lol:

Nem tudom, én ha közvéleménykutató lennék, biztosan nem ásnám alá a hitelességem azzal, hogy kamuzok, elvégre ebből akarnék megélni, vagy mi. Alacsony hitelesség = kevesebb megrendelés. Kivéve persze ha az állampártnak dolgozol.

Én 3x futottam neki az előválasztási regisztrációnak, mert először a lakcím begépelése, másodszor a lakcímkártya feltöltése okozott gondot. Csak azért volt harmadik nekifutás, mert személyesen ismertem a jelöltet. Szerintem az előválasztás számai most nem mérvadók. Hangsúlyozom, szerintem!

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 4., csütörtök 11:20

kiserik írta: Mindig csodálom ifjonci naivitásodat. Még a 444 is foglalkozott ezzel a témával 22-ben: https://444.hu/2022/09/09/mi-mondtuk-ho ... uk-mellett
Én meg mindig csodálom az ordas nagy csúsztatásaidat.

"Hann Endre: De az igaz, hogy valóban voltak olyan kutatások, illetve inkább közlemények, amik kimondottan a közvéleményt befolyásoló céllal készültek.
Róna Dániel: Igen, abban van igazság, hogy a nyilvánosság elé került kutatások egy része azt mutatta, hogy szoros a verseny"

Ezt neked valahogy sikerült úgy keretezni, hogy mindegyik ilyen :lol:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 4., csütörtök 11:06

swfan írta:
kiserik írta:
Én nem hiszek ezekben a közvélemény kutatásokban. Bevallottan mindegyikben torzítanak annak megfelelően, akinek kedvezni akarnak.

Ami érdekesebb volt számomra, az az, hogy a jelölt jelölti szavazáson bemondásra 300.000 ember szavazott. Összesen. Állítólag a Nemzet Hangja 1-et 1.100.000-nél is többen töltötték ki.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. december 4., csütörtök 10:43

A telex cikke szerint, a Szuverenitásvédelmi Hivatal is bukta a pert az Átlátszó ellen, így valótlanul állította, hogy "külföldről finanszírozott, és hírszerzési, dezinformációs tevékenységet folytat".

Meglepő döntés. Ja nem.

:-*

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 4., csütörtök 10:42

"Állami kitüntetést kapott a Szőlő utcai javítóintézet nevelőnője, akire terhelő vallomást tett egy bántalmazott fiú
Az intézményben továbbra is vezető pozícióban dolgozik."

szőlő utca, szőlő utca, sálálálááá :coffee:
thereisonly1ronaldo

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 4., csütörtök 10:01

kiserik írta: Én nem hiszek ezekben a közvélemény kutatásokban. Bevallottan mindegyikben torzítanak annak megfelelően, akinek kedvezni akarnak.
"Csak a Sith-ek foglalkoznak abszolútumokkal" :mrgreen:
A bevallottan és a mindegyik kifejezések szerintem túlzóak.
Én inkább úgy gondolom, hogy némely eszköz, módszer már idejét múlt. Pl. a társadalom apátiában van, bizalmatlan, lassan 16 éve él egy olyan rendszerben, nyilvánosságban ahol nem mindig érdemes felvállalni a politikai véleményét (legyen az a kormány vagy ellenzék miatt), Így sokszor nem válaszolnak, hazudnak vagy csak simán rácsapják a telefont a kérdezőkre. Olyan országról van szó, ahogy az exitpoll is el van ellehetetlenítve, mivel 150 m-es körzetben tilos megkérdezni a szavazóakat, hogy kire voksoltak, ami szerintem hungarikum az EU-ban.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. december 4., csütörtök 9:57

https://atlatszo.hu/kozadat/2025/12/04/ ... litikusok/

sajnos ezt is csak neren keresztul lehetett beszerezni igy kenytelenek voltak ebbol is jo sokat ellopni

atlag fidesz hetkoznap
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 4., csütörtök 9:56

Halfkey írta:
Realista24 írta:

Nem a minimálbér megszüntetése a megoldás, hanem az átalakítása oldhatna meg valamilyen szinten. Ausztria egyébként jó példa sztem.
Értem mire gondolsz, de az osztrák rendszer (iparági kollektív megállapodások a piaci szereplők között) pont azért tudott megszületni mert nem volt központi minimum bér. Nyilván visszafelé menni bármiben a gyakorlatban igen nehézkes, de technikailag az az irány inkább megszüntetés és piacra bízás (szóval amit Marky is mond), mint átalakítás.
Agazati minimum van, igy ertettem.

Amugy en ugy tudom, hogy azert nincs allami minimalber, es van agazati, mert nem biznak ezt a dolgot az allamra, es elegedettek ezzel a rendszerrel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: