Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 4., csütörtök 9:55

sztem akar 2/3 fidesz, akar csak sima tobbseg, mindenkepp szarabb lesz. az elozot nem kell magyarazni, az utobbinal meg a rengeteg burokracia, idohuzas, jatszadozas, latszatmunka es latszatintezkedes fog meg jobban szetbaszni es ellehetetleniteni mindent.

lehet a tisza is szarabb lesz, mint ami most van, mert a ner be van epulve mindenhova, mint egy virus, egy rak, egy maffia. a politikai elit nem fog eltunni, ahhoz tulzottan szeretik a penzt meg a hatalmat.
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 4., csütörtök 9:47

kiserik írta:
Caraway írta: Szarnak ebben az orszagban az emberek mindenre es mindenkire, csak kapjanak egy kis aprora valot. Osztogatas mar erzodik is a felmeresekben, annyira kibaszott szanalmas ez a nep.

https://24.hu/belfold/2025/12/04/median ... yar-peter/
Én nem hiszek ezekben a közvélemény kutatásokban. Bevallottan mindegyikben torzítanak annak megfelelően, akinek kedvezni akarnak.

Ami érdekesebb volt számomra, az az, hogy a jelölt jelölti szavazáson bemondásra 300.000 ember szavazott. Összesen. Állítólag a Nemzet Hangja 1-et 1.100.000-nél is többen töltötték ki.
A Nemzet Hangja mondjuk tartott vagy 3 héten keresztül, és személyesen is lehetett az utcán szavazni a pultoknál (+ meg volt spékelve egy országjárással közben, ahol folyamatosan promózták). A jelöltállítás meg 3 napos volt, és full online ment. Nem igazán lehet összemérni.

"Bevallottan" mindegyikben torzítanak - sure, szerinted mindenki szolgalelkűen dolgozik valakinek :lol:

Nem tudom, én ha közvéleménykutató lennék, biztosan nem ásnám alá a hitelességem azzal, hogy kamuzok, elvégre ebből akarnék megélni, vagy mi. Alacsony hitelesség = kevesebb megrendelés. Kivéve persze ha az állampártnak dolgozol.

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2025. december 4., csütörtök 9:39

Caraway írta: Egyebkent most felbasztam magam es elojott a pesszimista enem, de kerdesem mi tortenik akkor, ha a fidesz szuk tobbseggel nyer?

Akkor igy hogy mar nincs 2/3 tobbseguk, megszuntetheto a veszelyhelyzeti kormanyzas, vagy peldaul a kiemelt allami beruhazasok rendszerenek oda lehet szurni?

Mert logikusan akkor is csak jobb lehet az orszagnak elmeletileg, ha nem tudnak minden szart atvinni egy masodperc alatt. Nyilvan azt tudom, hogy amugy minden intezmeny elen egy partkatona ul.
Szerinted jobb lesz az országban a helyzet bármivel is egy újabb fidesz kormánnyal?
Ne áltasd magad...

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 4., csütörtök 9:37

Caraway írta: Szarnak ebben az orszagban az emberek mindenre es mindenkire, csak kapjanak egy kis aprora valot. Osztogatas mar erzodik is a felmeresekben, annyira kibaszott szanalmas ez a nep.

Én nem hiszek ezekben a közvélemény kutatásokban. Bevallottan mindegyikben torzítanak annak megfelelően, akinek kedvezni akarnak.

Ami érdekesebb volt számomra, az az, hogy a jelölt jelölti szavazáson bemondásra 300.000 ember szavazott. Összesen. Állítólag a Nemzet Hangja 1-et 1.100.000-nél is többen töltötték ki.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2025. december 4., csütörtök 9:34

Caraway írta:Osztogatas mar erzodik is a felmeresekben, annyira kibaszott szanalmas ez a nep.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Ahh basszus, nem lesz itt semmi valtozas amig Orban eletben van, tortenhet itt akarmi.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. december 4., csütörtök 9:29

Egyebkent most felbasztam magam es elojott a pesszimista enem, de kerdesem mi tortenik akkor, ha a fidesz szuk tobbseggel nyer?

Akkor igy hogy mar nincs 2/3 tobbseguk, megszuntetheto a veszelyhelyzeti kormanyzas, vagy peldaul a kiemelt allami beruhazasok rendszerenek oda lehet szurni?

Mert logikusan akkor is csak jobb lehet az orszagnak elmeletileg, ha nem tudnak minden szart atvinni egy masodperc alatt. Nyilvan azt tudom, hogy amugy minden intezmeny elen egy partkatona ul.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 4., csütörtök 9:26

Nem baj, kritizáljuk azt aki nap mint nap járja ezt a csöves országot és olyan településeken is tart beszédet, amikről azt se tudtuk, hogy létezik.

Mert olyan kurva fontos most hogy megszakértsük azt aki 0 napot volt a hatalmon, miközben maga a Sátán rugdalja az ország golyóit nap mint nap.
Mert ugye nem elég a milliárdokkal működő propaganda, hogy hülyítsék az embert, mindenkinek is bele kell kötnie valamibe.

Meg is érdemelné ez az ország, hogy maradjon a fidesz az a helyzet, na mindegy hátha valami csoda történik, de nagy a sötétség.

Azt majd lehet verni az orosz diktatúrában a mellkasunkat pár év múlva, hogy de megmondtuk anno a Magyar Petyának, mert nem tetszett pár dolog, miközben több ezer dolgot fel lehetne sorolni mi szar éppen :lol:

De ugye az elképzelt, démonizált jövőtől, amire reálisan nézve is jóval kevesebb, mint 1% esély van, hogy MP maga az Antikrisztus, na arra ugrani kell meg agyalni rajta, azt a sok ember meg fel se fogja, hogy ezeket azért harapja be, mert maga a főgeci ülteti a fülébe.

Össze kéne végre fogni rendesen, hogy ezek el legyenek zavarba, mert erre van szükség, de hát Magyarországon ez nehéz feladat, mert muszáj megkritizálni azt aki tesz is valamit.

Jó ez hogy elbábozzuk a demokráciát meg a szólásszabadságot, mert amúgy nincs, de ez ráérhetne igazán április utánra is, de hátha még időben felfogják páran mekkora is most a tét

Én kis naiv még a Kutyákban is bízom, hogy észhez térnek és muszáj kockáztatniuk nekik is, hogy a legjobb esélyekkel lehessen nekifutni áprilisnak.

Pontosan példát lehetne venni Gajdos Lászlóról is, ő is feltett mindent most egy lapra, mert érzi látja mi a helyzet, miközben vígan el lett volna ő az Állatpark élén örökre.
Hátha többen is felfogják ezt.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. december 4., csütörtök 9:09

Realista24 írta:
Marky írta: Jon egy 11%-os minimalberemeles, a valasztas azon fog mulni, hogy hany KKV huzza le a rolot aprilisig. Mivel a lakossag nagy szelete meg mindig ettol a mestersegesen kitalalt szamtol fugg, ezert ez a tokeletes politikai termek: a josagos nagyur adja a penzt!!!

Vajon mikor jutunk el oda, hogy ideje lenne megszuntetni a minimalbert, mint fogalmat es belepni a tenyleges piaci versenybe?
Nem a minimálbér megszüntetése a megoldás, hanem az átalakítása oldhatna meg valamilyen szinten. Ausztria egyébként jó példa sztem.
Értem mire gondolsz, de az osztrák rendszer (iparági kollektív megállapodások a piaci szereplők között) pont azért tudott megszületni mert nem volt központi minimum bér. Nyilván visszafelé menni bármiben a gyakorlatban igen nehézkes, de technikailag az az irány inkább megszüntetés és piacra bízás (szóval amit Marky is mond), mint átalakítás.

Én szinte mindenben a szabad piac híve vagyok, hosszú távon ebben is, de az biztos hogy extrém rögös átállási folyamat lenne amit nagyon meg kell tervezni.

+1 fun fact, a minimálbér emelés a jelenlegi jogi rendszerben fontos csomó amúgy többet kereső embernek is, mert ennek mértékére van rákötve sok egyéb juttatás. A saját példáim a GYED és az EP hiteltörlesztés mértéke, de van sok egyéb is :D

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. december 4., csütörtök 8:55

Szarnak ebben az orszagban az emberek mindenre es mindenkire, csak kapjanak egy kis aprora valot. Osztogatas mar erzodik is a felmeresekben, annyira kibaszott szanalmas ez a nep.

LosMerengues
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: LosMerengues » 2025. december 4., csütörtök 8:20

A minimálbér így is olyan rohadt alacsony, hogy amelyik vállalkozó azt nem tudja kitermelni, ne vállalkozzon.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 4., csütörtök 8:09

Marky írta: Jon egy 11%-os minimalberemeles, a valasztas azon fog mulni, hogy hany KKV huzza le a rolot aprilisig. Mivel a lakossag nagy szelete meg mindig ettol a mestersegesen kitalalt szamtol fugg, ezert ez a tokeletes politikai termek: a josagos nagyur adja a penzt!!!

Vajon mikor jutunk el oda, hogy ideje lenne megszuntetni a minimalbert, mint fogalmat es belepni a tenyleges piaci versenybe?
Nem a minimálbér megszüntetése a megoldás, hanem az átalakítása oldhatna meg valamilyen szinten. Ausztria egyébként jó példa sztem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. december 4., csütörtök 7:35

Jon egy 11%-os minimalberemeles, a valasztas azon fog mulni, hogy hany KKV huzza le a rolot aprilisig. Mivel a lakossag nagy szelete meg mindig ettol a mestersegesen kitalalt szamtol fugg, ezert ez a tokeletes politikai termek: a josagos nagyur adja a penzt!!!

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. december 3., szerda 21:51

hehetheoriginal írta: az a baj, hogy viktor olyan szintu osztogatasba kezdett, hogy a sok fasz ostoba ujra meg fogja szavazni
Amikor az emberek egy kis ajándékot látva meggondolják magukat + az a sok celeb aki idén beállt a fideszbe, mindig ez a szám jut eszembe:
"Régen a kurvák dubajoztak, de már nem kell külföldre menni,
Ma sokkal kifizetődőbb itthon Orbán elvtárst szopkodni.
Fiúk, lányok, nénik, bácsik, másfél millió prostituált,
olcsóbbaknak elég a krumpli, de a profibbaknak milliárd jár."

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. december 3., szerda 19:54

ferni írta:
nuevo_ericco írta: Ebből egy stabil, de a választási rendszer aránytalansága miatt akár kétharmados Fidesz-Mi hazánk kormányzás lesz szerintem.
Győztes kompenzációról szól az egész választás, aki viszi a körzeteket az nyer.

Az hogy olyan szoros legyen, hogy a Mi Hazánkon múljon a döntés a parlamentben, arra elég kicsi az esély, ahhoz nagyon-nagyon szoros választások kellenének és általában valamerre elbillen a választás napján a dolog.

Hogy ez a Fidesz vagy a Tisza lesz, az a nagy kérdés.
az a baj, hogy viktor olyan szintu osztogatasba kezdett, hogy a sok fasz ostoba ujra meg fogja szavazni
thereisonly1ronaldo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 3., szerda 15:43

Baranyi Krisztina és Orbán az utcán

Őnagysága végre hozzá mert szólni valakihez.
Na mindegy, Vitya ki fogja fizetni a saját fizetéséből a főváros költségeit.
Vagy is hát az az övé, nem az állami vagyon, ugye? :lol: :shutup:

RTL riport a már linkelt Takács Péter újabb zseniális megnyilvánulásáról

Egészen gusztustalan, hogy ahogy ezeket bárki kritizálja azonnal az az első gondoltuk, hogy ők fix a gonosz ellenség.

+ Kis agyzsibbasztó
https://www.reddit.com/r/hungary/s/KXXUh4PJQ1

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 3., szerda 14:59

swfan írta:
nuevo_ericco írta: Ebből egy stabil, de a választási rendszer aránytalansága miatt akár kétharmados Fidesz-Mi hazánk kormányzás lesz szerintem.
Ezt miből számolta ki, matematikus ön? :mrgreen:

Érdemes kipróbálni, a 2024-es választási földrajzot veszi alapul: https://mandatumkalkulator.21kutatokozpont.hu/

A nagymintás kutatás alapján szűk Tisza többség a becslés ilyen országos arányokkal
Stomach method :mrgreen:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. december 3., szerda 14:43

Ezt miből számolta ki, matematikus ön? :mrgreen:

Érdemes kipróbálni, a 2024-es választási földrajzot veszi alapul: https://mandatumkalkulator.21kutatokozpont.hu/

A nagymintás kutatás alapján szűk Tisza többség a becslés ilyen országos arányokkal

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2025. december 3., szerda 14:40

Amúgy az egy érdekes kérdés szerintem kivel alakítana koalíciót a Mi Hazánk. Hiába diktálja az eddigi tevékenységük a legtöbbünk számára azt hogy alapvetően ki van mögöttük, létezik olyan hogy politikai árulás, és ez amúgy jó környezet lenne neki :D Szóval még ha a Fidesz úgy is számol vele hogy a végén akkor közelebb húzza őket, nekik itt lesz a lehetőség most egy fordulatra.

De nem akarok ebből nagy vitát szítani, kiserik nem kell bizonygatni hogy nem szatellitpárt, többieknek se hogy de az, csak megjegyeztem hogy bármi is volt eddig, ha olyan szorosan alakul, lehet lehetőség lesz nekik máshogy helyezkedni mint eddig.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. december 3., szerda 14:36

Győztes kompenzációról szól az egész választás, aki viszi a körzeteket az nyer.

Az hogy olyan szoros legyen, hogy a Mi Hazánkon múljon a döntés a parlamentben, arra elég kicsi az esély, ahhoz nagyon-nagyon szoros választások kellenének és általában valamerre elbillen a választás napján a dolog.

Hogy ez a Fidesz vagy a Tisza lesz, az a nagy kérdés.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. december 3., szerda 14:16

Ebből egy stabil, de a választási rendszer aránytalansága miatt akár kétharmados Fidesz-Mi hazánk kormányzás lesz szerintem.

Vissza: