HozzászólásSzerző: J. Dee » 2025. december 1., hétfő 14:37
Az tény, hogy a francia a jobb játékos, de az is, hogy hiába tol jó szezont (bár azért mostanság nagyon sok gól maradt a lábában), valahogy nem érződik hogy tökéletesen a csapat része lenne, mindig olyan érzésem van, hogy van 10 játékos meg ő, nem érzem, hogy teljesen fittelne a dolog.
És 24-ben Vinivel meg Jude-dal ez nem volt, ott megvolt a tökéletes egyensúly, és itt jön sztem a másik fontos dolog, ami jelenleg az egyik legnagyobb problémánk: Jude annak a szezonnak a 2. felében kvázi bedolgozott Vini alá. Carlo 442 rendszerében a baloldalról indult, védekezésben oda zárt vissza, ami megteremtette a lehetőséget Vini sokkal szabadabb és kevesebb melójának, plusz Kroos is kapott maga mellé még egy embert és nem neki kellett balra kizárnia.
Most ez nincs meg és Jude kvázi szabadon játszik valamit elől, de fogalmam sincs hogy mit és azt se tudnám megmondani, hogy mitől jó ez a csapatnak. És megint csak: Jude egy nagyon jó játékos, elég sokoldalú is, kapu előtt éles, clutch pillanatok stb, látta mindenki. De ebben a pozícióban amiben most játszik, egyszerűen elveszik az egész, mindenhol is van, de cserébe sehol, nem áll össze a játék, nem jól köti össze a csapatrészeket, ráadásul ösztönösen ő is balra mozog többet. Első szándékból nem adja, tekeredik, csel jobbra, balra.
Nekem az a teóriám, hogy miután látta a csapat, hogy Vini érinthetetlen és kvázi azt csinál innentől, amit akar, úgy lett vele Jude is meg Mbappe is, hogy a lófaszt, akkor én is. Na azóta néz ki állandóan a játék képe úgy, mintha emberek fociznának egymás mellett a pályán és nem együtt.
Védekezés meg ugyanez fordítva, ha neki nem kell futni, nehogy már nekem kelljen. Aztán ebből lesz az, hogy tegnap is sétálva nézi végig a csapat, hogy kapunk egy gólt.
Pár hete írtam, hogy az egy dolog, hogy Xabi megbukik így, de komolyan milyen perspektíva ez? Xabi azért nem egy huszadrangú noname arc, ha már itt tartunk. VB, EB, BL stb, konkrétan bármelyik játékosunknál komolyabb a CV-je. Kivel fognak akkor ezek együtt dolgozni? Siralmas évek jönnek így, attól tartok.
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”