Edző és vezetőség

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. december 2., kedd 8:41

Luka Modrić on Zinedine Zidane: "3 Champions Leagues in a row... his arrival in the locker room was incredible. We looked at him like kids. We talked to him, trained with him. As Ancelotti’s assistant, he was reserved, but as head coach, phenomenal.

He has a special aura, knows football inside out. He knew exactly what the team needed, saw the quality, had demands, rotated a lot because he trusted everyone. That was evident in his actions. That period with him was special.

Sometimes he would play with us in training. He couldn’t run much, but his quality was unbelievable. He’s honest and direct like Mourinho."

Es akkor itt paran azt hiszik, hogy Raul, Arbeola meg Xabi meg tudjak ugrani a szintet.

Mashol biztos tudnak nagyot menni, de ez a top, a teteje. Ide mas kell, mint a csapatok 99%-hoz es ez keveseknek van meg.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. december 1., hétfő 23:06

poronty írta: Ha Xabit kidobják, Klopp lenne nyilván az egyetlen normális opció, de Ő meg azt mondta, hogy jelenleg nem akar edzősködni (szerintem Ő is várja, hogy valamelyik top válogatott szabad legyen), szóval nagyobb összeget raknék rá, hogy Raúl jönne.
Raúl Gonzalez: "I want to enjoy this moment, waiting for some good project that can arise and in the medium-long term, return to my home which is where I want to be and everyone knows it."
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2025. december 1., hétfő 20:32

___Samy___ írta:
Pad'em írta:

Minden áron ki akarja baszni? Honnan szedsz ilyeneket?

Nagyon rossz irányba nézelődünk szerintem ha az edzőt hibáztatjuk, vannak baromságai mint MINDEN edzőnek, de a keretünket árazza be egyelőre ez az ősz csúnyán.
Ne kerdezd mar hol, de tobb helyen jott velem szembe.
Ez hatalmas nagy blodseg, konkretan Pintus annak ellenere maradhatott es ragaszkodott is hozza Xabi, hogy neki is van erre egy embere. Megkerte Xabi, hogy dolgozzanak ossze, hadd fejlodjon mellette az embere, akikkel remek viszonyt apolnak.

dortev
Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Benzema, Xabi, Kroos, Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: dortev » 2025. december 1., hétfő 20:24

RaúlCF írta: Dembele is akkora center, hogy 3m magasan ívelgettek rá tavaly. az Elchében is olyan world class mélységi irányítók vannak akikkel nem lehet felvenni a versenyt. kurva unalmas ez a lusta narratíva.
Ez a center dolog speciel szerintem is túl van fújva, mondom ezt annak ellenére, hogy én is azt preferálnám. Mindenesetre ennek a kifigurázásnak, mondvacsinált diszkreditálásnak a fórumozók felé nem igazán látom a sportértékét. Akkor itt most marad az, hogy az Elchének top edzője van (amúgy Sarabia kiváló edző, ha valaki ismeri a munkásságát), mert ami Xabin, vagy a mindenkori RM edzőn kívül álló dolog lehet, az le van söpörve azzal, hogy kifogás/agenda/narratíva. Miközben elég csak nézni a meccset.
Amúgy nem tudom miért van ennyire lenézve az Elche, nagyon jó szezont hoznak, hazai pályán meg veretlenek eddig. Bár itt a Rayo és a Getafe is rendesen le vannak sajnálva.
Lehet, hogy nincsenek olyan minőségi kereteik a kisebb csapatoknak, de sok topcsapat példát vehetne arról, ahogy megtisztelik a címert és a saját szurkolóik idejét, nekem ez mindig is szimpatikus volt, bár ez most abszolút mellékes.
RaúlCF írta: ha mozgékony csatárunk van mi lenne ha a földön gyors kispasszokkal betörnének a 16oson belülre. tudjuk, hogy megy mert csinálták már. mi lenne ha erre operálnánk, sok elmozgással, beindulással, betanult sémával.
Nem is olyan rég láthattad, hogy ez lenne a cél, ez is történt már többször, de ha Xabin minden kívül álló tényező kifogás/narratíva, akkor erről érdemben beszélgetni sem lehet. A Leverkusenben folyamatosan jelen voltak ezek a játékelemek (akkor mégis ki a hunyó?), bár egyre gyanúsabb, hogy alig követték innen a csapatot, miközben ment a nagy várakozás Xabi felé.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2025. december 1., hétfő 18:31

Pad'em írta:
___Samy___ írta: Ja, es meg arrol nem is beszeltunk, hogy Pintust minden aron ki akarja baszni a stabbol, csak a vezetoseg nem engedi. Csavokam csapatai vagy 9szer voltak BL dontosok, azert ez nem veletlen. Es o meg se probalja kihasznalni ennek az elonyeit. Szerintem az egesz csapatfelepitesben es menedzselesben ilyen makacs. Ezen azert illene tudni valtoztatni szerintem.
Minden áron ki akarja baszni? Honnan szedsz ilyeneket?

Nagyon rossz irányba nézelődünk szerintem ha az edzőt hibáztatjuk, vannak baromságai mint MINDEN edzőnek, de a keretünket árazza be egyelőre ez az ősz csúnyán.
Ne kerdezd mar hol, de tobb helyen jott velem szembe.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. december 1., hétfő 18:09

Dembele is akkora center, hogy 3m magasan ívelgettek rá tavaly. az Elchében is olyan world class mélységi irányítók vannak akikkel nem lehet felvenni a versenyt. kurva unalmas ez a lusta narratíva. ha mozgékony csatárunk van mi lenne ha a földön gyors kispasszokkal betörnének a 16oson belülre. tudjuk, hogy megy mert csinálták már. mi lenne ha erre operálnánk, sok elmozgással, beindulással, betanult sémával.
a hab a tortán GG meccs végi cseréje volt, hogy behozza a centert 3 percre és leviszi azt aki képes is a fejére tenni a labdát. kiváló cserék voltak.

mindig csak a kifogás megy, hogy mi nincs a keretben. mi lenne ha meglévő keretből lenne kihozva az ami benne van? vagy csak a fele maxosra lenne járatva.

dortev
Kedvenc játékosaid: Modric, Marcelo, Benzema, Xabi, Kroos, Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: dortev » 2025. december 1., hétfő 17:56

Jim írta: így van
ha múltkor Joseluval, most meg GG-vel is jobb a csapat - akikre mondhatjuk, hogy közepes képességű csatárok - mi a fenéért nem látja az aktuális edző és vezető, hogy kell a a kezdőbe csatár :hmmm:
Érzek azért itt némi álnaivitást. Gonzalo riválisa Mbappé, Mbappének viszont minél többet kell játszani, mert amellett, hogy az egyik kirakatjátékosunk, ő még dédelget aranylabda, aranycipellő, gólkirályi célokat is. Ugyanez a jelenség megfigyelhető volt CR esetén is; még ha komfortosan vezetett is a csapat, de ő még nem rúgta meg a góljait, vagy láthatóan volt még benne, akkor egyszerűen nem illett lecserélni. Az ilyen belső dinamikákat még az FM is az arcodba vágja, ha te konstans lekapkodod Mbappét, vagy egy hasonló kalibert.
Kézenfekvő opció ugyan a két csatáros játékra átállás is, csak ahhoz meg az érinthetetlent kéne megérinteni.
Nyilván, kaphatna több percet Garcia, de amúgy cudar egy helyzetben van.

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2025. december 1., hétfő 17:07

Pad'em írta: Szerintem ha ott van egy Gonzalo/Joselu/akárki akkor gyorsan eldöntjük kb fél óra alatt, mert ott a hozzáállással nem volt gond, csak nem tudtunk mit kezdeni a fölénnyel.
így van
ha múltkor Joseluval, most meg GG-vel is jobb a csapat - akikre mondhatjuk, hogy közepes képességű csatárok - mi a fenéért nem látja az aktuális edző és vezető, hogy kell a a kezdőbe csatár :hmmm:

továbbra is elölről el kéne adni pár bomlasztó és/vagy közepes támadót, és
hozni végre 1 top centert
utána lehet edzőt is váltani, ha Xabi nem jó, de a játékoskeret radikálisabb módosítása nélkül felesleges edzőkeresésbe fogi szerintem :hmmm:

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. december 1., hétfő 15:38

kiserik írta:
Pad'em írta:
--------------Mbappé
---Vini------------Güler
------Bellingham---Tchou---Valverde

Ez volt kb a felállás tegnap, a védelmet gondolom ki tudtad olvasni. Szerintem teljesen egyértelműen látszanak a felállások a pályán, azt nem mondom, hogy működnek, de azért ha nézzük a meccseket nem olyan bonyolult dolgok ezek.

Igen, variálva vannak, mert nem volt nagyon müködő séma még. Végeredményben ugyanoda lyukadunk ki, hogy lyukas, félremenedzselt a keret és hogy télen igazolni kell (kéne) középpályást. Illetve, hogy el kéne jutnia oda Alonsónak, hogy sokszor kell a pályára center több kockázatot vállalva.
Most nézz rá a kapott gólunknál:
---------Mbappe
Vini-Jude-Arda-Fede
-
-------------Tchou

Na ebből mondjuk ki lehetne indulni, hogy hol a hiba és miért.
Tchou lemaradt? :D

Igen, szétszakadtak a pályarészek a félidő végére egyértelműen. Várták a végét és bealudtak. Tegnap a hibát én ott láttam, ahogy írtam is, hogy az első félidei nyomásra nem tettünk senkit a tizenhatoson belülre. Szerintem ha ott van egy Gonzalo/Joselu/akárki akkor gyorsan eldöntjük kb fél óra alatt, mert ott a hozzáállással nem volt gond, csak nem tudtunk mit kezdeni a fölénnyel.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. december 1., hétfő 15:33

kiserik írta: Másrészt idén is játszottunk már Vini nélkül és nem volt valami bravúros a teljesítmény, szóval nekem ez sem bizonyított, hogy nélküle szárnyalnánk. Emellett a legtöbb gólpasszt ő adta Mbappénak. Jude nélkül is hoztuk az eredményeket, de valljuk be, a teljesítmény akkor sem volt valami fantasztikus.
Nagyon szereted ezzel vedeni, de ezt egy tobb meccses mintan kelleni latni hogy milyen a csapat vini nelkul. Nem mellesleg attol hogy kispados még ugyanugy tudja bomlasztani az oltozot a hulyesegeivel.
A legtobb golpassz sem stimmel, mert azt arda adta mbappenak.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 1., hétfő 15:28

Pad'em írta:
kiserik írta: Egyrészt ebben is van valami. A PSG is Mbappe után lett igazán top csapat és tudott BL-t nyerni domináns játékkal.

Másrészt idén is játszottunk már Vini nélkül és nem volt valami bravúros a teljesítmény, szóval nekem ez sem bizonyított, hogy nélküle szárnyalnánk. Emellett a legtöbb gólpasszt ő adta Mbappénak. Jude nélkül is hoztuk az eredményeket, de valljuk be, a teljesítmény akkor sem volt valami fantasztikus.

Harmadrészt én tényleg nem látom a nagy Xabi ballt azon kívül, hogy magasabb a presszing. Az utóbbi időben már azt sem látni a meccsen, hogy mi akarna lenni a felállás és kinek mi lenne a feladata. Carlonál legalább volt egy alap védekezési felállás, mindenki tudta, hogy védekezésnél mi a feladata, pozíciója (csak védője nem volt), de itt, mint a csürhe.
--------------Mbappé
---Vini------------Güler

Ez volt kb a felállás tegnap, a védelmet gondolom ki tudtad olvasni. Szerintem teljesen egyértelműen látszanak a felállások a pályán, azt nem mondom, hogy működnek, de azért ha nézzük a meccseket nem olyan bonyolult dolgok ezek.

Igen, variálva vannak, mert nem volt nagyon müködő séma még. Végeredményben ugyanoda lyukadunk ki, hogy lyukas, félremenedzselt a keret és hogy télen igazolni kell (kéne) középpályást. Illetve, hogy el kéne jutnia oda Alonsónak, hogy sokszor kell a pályára center több kockázatot vállalva.
Most nézz rá a kapott gólunknál:
---------Mbappe
Vini-Jude-Arda-Fede
-
-------------Tchou

Na ebből mondjuk ki lehetne indulni, hogy hol a hiba és miért.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. december 1., hétfő 15:06

Ez a MBappe,Vinicius,Güler,Bellingham négyes soha a büdös életben nem fog működni.
Ennyi a baj.
Aki először ezt megfogja bontani az nyerni fog.
Aki nem az elbukott.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. december 1., hétfő 14:51

kiserik írta: Egyrészt ebben is van valami. A PSG is Mbappe után lett igazán top csapat és tudott BL-t nyerni domináns játékkal.

Másrészt idén is játszottunk már Vini nélkül és nem volt valami bravúros a teljesítmény, szóval nekem ez sem bizonyított, hogy nélküle szárnyalnánk. Emellett a legtöbb gólpasszt ő adta Mbappénak. Jude nélkül is hoztuk az eredményeket, de valljuk be, a teljesítmény akkor sem volt valami fantasztikus.

Harmadrészt én tényleg nem látom a nagy Xabi ballt azon kívül, hogy magasabb a presszing. Az utóbbi időben már azt sem látni a meccsen, hogy mi akarna lenni a felállás és kinek mi lenne a feladata. Carlonál legalább volt egy alap védekezési felállás, mindenki tudta, hogy védekezésnél mi a feladata, pozíciója (csak védője nem volt), de itt, mint a csürhe.
--------------Mbappé
---Vini------------Güler

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. december 1., hétfő 14:44

Egyrészt ebben is van valami. A PSG is Mbappe után lett igazán top csapat és tudott BL-t nyerni domináns játékkal.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

J. Dee
Kedvenc játékosaid: Guti

HozzászólásSzerző: J. Dee » 2025. december 1., hétfő 14:37

Az tény, hogy a francia a jobb játékos, de az is, hogy hiába tol jó szezont (bár azért mostanság nagyon sok gól maradt a lábában), valahogy nem érződik hogy tökéletesen a csapat része lenne, mindig olyan érzésem van, hogy van 10 játékos meg ő, nem érzem, hogy teljesen fittelne a dolog.
És 24-ben Vinivel meg Jude-dal ez nem volt, ott megvolt a tökéletes egyensúly, és itt jön sztem a másik fontos dolog, ami jelenleg az egyik legnagyobb problémánk: Jude annak a szezonnak a 2. felében kvázi bedolgozott Vini alá. Carlo 442 rendszerében a baloldalról indult, védekezésben oda zárt vissza, ami megteremtette a lehetőséget Vini sokkal szabadabb és kevesebb melójának, plusz Kroos is kapott maga mellé még egy embert és nem neki kellett balra kizárnia.
Most ez nincs meg és Jude kvázi szabadon játszik valamit elől, de fogalmam sincs hogy mit és azt se tudnám megmondani, hogy mitől jó ez a csapatnak. És megint csak: Jude egy nagyon jó játékos, elég sokoldalú is, kapu előtt éles, clutch pillanatok stb, látta mindenki. De ebben a pozícióban amiben most játszik, egyszerűen elveszik az egész, mindenhol is van, de cserébe sehol, nem áll össze a játék, nem jól köti össze a csapatrészeket, ráadásul ösztönösen ő is balra mozog többet. Első szándékból nem adja, tekeredik, csel jobbra, balra.

Nekem az a teóriám, hogy miután látta a csapat, hogy Vini érinthetetlen és kvázi azt csinál innentől, amit akar, úgy lett vele Jude is meg Mbappe is, hogy a lófaszt, akkor én is. Na azóta néz ki állandóan a játék képe úgy, mintha emberek fociznának egymás mellett a pályán és nem együtt.
Védekezés meg ugyanez fordítva, ha neki nem kell futni, nehogy már nekem kelljen. Aztán ebből lesz az, hogy tegnap is sétálva nézi végig a csapat, hogy kapunk egy gólt.

Pár hete írtam, hogy az egy dolog, hogy Xabi megbukik így, de komolyan milyen perspektíva ez? Xabi azért nem egy huszadrangú noname arc, ha már itt tartunk. VB, EB, BL stb, konkrétan bármelyik játékosunknál komolyabb a CV-je. Kivel fognak akkor ezek együtt dolgozni? Siralmas évek jönnek így, attól tartok.
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2025. december 1., hétfő 14:23

Galacticos írta:
untouchable írta: Leszek az ördög ügyvédje: Mbappé? Nélküle működött a Jude + Vini páros. Amióta itt van Kylian, azóta gyengélkedünk. Ő gyűjtheti az egyéni díjakat, a klub többi játékosa pedig trófeák nélkül asszisztálhat hozzá.
Szerintem mbappe a jobb jatekos kettejuk kozul aki tobb poszton is bevetheto es a viselkedesevel semmi problema. Egyertelmuen kore kell epiteni, szerintem.
Egyetértek, ő a jobb játékos, de biztosan csak ez számít a csapat szempontjából?!

A csapat jelenleg is köré van építve, amit egyébként Jude és (bármennyire nem szeretnék sokan) Vini is elfogadott.
Hala Madrid y nada más 🤍

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. december 1., hétfő 14:16

untouchable írta: Leszek az ördög ügyvédje: Mbappé? Nélküle működött a Jude + Vini páros. Amióta itt van Kylian, azóta gyengélkedünk. Ő gyűjtheti az egyéni díjakat, a klub többi játékosa pedig trófeák nélkül asszisztálhat hozzá.
Szerintem mbappe a jobb jatekos kettejuk kozul aki tobb poszton is bevetheto es a viselkedesevel semmi problema. Egyertelmuen kore kell epiteni, szerintem.

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2025. december 1., hétfő 14:13

Galacticos írta: De ebbol a harombol egyet kivenni nem az edzo feladata lenne hanem a vezetosege. Mert amint partvonalon kivulre kerulne barmelyikuk onnantol vege, az egesz sajto ra szallna az edzore.
Az meg nagyon remelem nem kerdes hogy a harom kozul ki a kartekony szemelyiseg.
Leszek az ördög ügyvédje: Mbappé? Nélküle működött a Jude + Vini páros. Amióta itt van Kylian, azóta gyengélkedünk. Ő gyűjtheti az egyéni díjakat, a klub többi játékosa pedig trófeák nélkül asszisztálhat hozzá.

(Nyilván nem venném ki a csapatból és nem is adnám el, de ha kinyitjátok a szemetek, akkor egyértelmű a helyzet. Az pedig hiú ábránd, hogy Jude + Vini mozdítható lenne, legalábbis amíg Florentino a főnök.)

Egyszerű a képlet, össze kell csiszolni ezt a triót bármi áron. Szerkezetváltás, vezéráldozatok árán is (Xabi, Arda, Fede stb.).
Hala Madrid y nada más 🤍

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. december 1., hétfő 14:11

dzsi91 írta: Dehogy vége. Ott volt a ziccer. Sarokba lett szorítva lejáratta magát elclasicon az egész világ beállt volna Alonso mögé ha jönnek az eredmények a vezetőség meg nem tudott volna mit csinálni de Alonso punci volt.
Szerinted. Es ez a jobbik eset ha igy volt. Szerintem felsobb utasitas tortent hogy jo lenne ha joban lennetek es vini kezdo lenne.

Ugyanugy bevedte a vezetoseg mint az aranylabdanal, ilazt erzem inkabb szembe mennek barkivel de vini erinthetetlen.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2025. december 1., hétfő 13:58

untouchable írta:
flori írta:

Itt el is hangzott a kulcsmondat. Valamelyiket dobni kell.
Igen, csak Xabit pont azért (is) hozták, hogy megoldja ennek a triónak az együtt szerepeltetését.
Oké hogy azért hozták, de ahhoz hogy ez működjön a játékosoknak is 100%ig együtt kell működni. Olyan érzésem van hogy a közvélemény miatt hozták meg azt a döntést hogy Xabi legyen az edző és egy darab leverkusen meccset nem néztek meg a döntéshozók, csak a jól hangzó statisztikák jöttek velük szembe, nem látták hogy milyen melót raknak bele a kisiparos focisták.

Nah most amit én a testbeszédekből nem azt szűröm le hogy vért pisálva melóznak a srácok hogy kimásszanak a gödörből.

Vissza: