Iden Riminiben nyaraltunk a mennyasszonyommal, ket bolognai ragu, eloetellel, majd desszertekkel fizettunk atlagosan 35-40 eurot, ugy hogy ebben benne voltak a limonadek. Nem tudom, hogy mennyi Budapesten egy Olasz etterem, de ettol biztosan tobbet fizetnek.rashidm írta:Úgy gondoltam, hogy pl Pesten egy olasz étteremben ha eszik ket fő carbonarat meg egy-egy desszertet meg üdítőt, akkor külföldön ugyanaz kb vagy olcsóbb.Realista24 írta:
Jo, ez nalam ugymond nem mervado, csak ha tenyleg van egy almat almaval osszehasonlito listad.
Osszessegeben jarok eleg sokat kulfoldre, latom, hogy nyugati arszinvonalon mozognak nalunk az arak, ellenben a fizetesekkel, de 20-30%-os arkulonbseget a nyugat javara sehol nem latok az egeszet tekintve.
Most pl. Athenban a stadionban a fel liter viz 0,5 euro volt, hambi, hotdog 4,5 euro, udito 2,5 ero.Repteren a reggeli ket fore 15 euro volt. Ez a ketto pl. nevetseges kategoria, viszont nem csak magyarhoz kepest, hanem europa szerte.
Viszont pl. az osztrakoknal inkabb megveszem a mososzert, ha dragabb is, de a minosege biztos, hogy jobb.
Itt Madridban a tapasok a legkellendobbek, az enyem altalaban igy nez ki, csirkekrokett, patatas bravas, steak es paella. Ez durvan 15 euro. A csirkekrokettbol atlagosan 5-6 dbot adnak, a patatas bravas es a paella durvan 500 g a ketto, steak meg durvan 300g.
A fizeteseket osszevetve akkor lennenek egyensulyban az orszagok, ha kozel minden 30%al olcsobb lenne Magyarorszagon. Az atlag fizeteseket nem tudom otthon mennyi, mert amikor ott laktam, akkor is vallalkozo voltam.
Madridban szinte senki nem keres netto 2200 euronal kevesebbet, meg egy portas is kb 2300 korul kap kezhez, es ha jol tudom itt ez a munka fizet a legkevesebbet.
Hozzateszem az alberletek arat is, hogy kicsit jobb kepet kapjunk. Itt kint egy egy szobas alberlet, ami 40 nm, havonta 1000-1100 euro, ami a rezsit is magaba foglalja. Persze, ez nem a gazdagreszen van, ahol elkernek 15 ezret is akar.