dzsi91 írta:
Nem hiszem, hogy szentimentális voltam, szimplán tárgyilagos. Nem a szív és a lélek miatt kéne melózni, még azt a romantikát sem hozom fel, hogy a szurkolók miatt, vagy mert mindenki bekamuzza, hogy álmai klubja stb., hanem azért, mert erre szerződtek, hatalmas pénzt raknak zsebre cserébe, és igazából bele is lehet menni a szurkolói vonalba, hiszen a sociók pénzén csinálják ezt.
Ha valaki alkalmatlannak tartja az edzőt, akkor azt lehet kulturált, értelmes módon is jelezni, miközben a tőlük telhetőt lerakják az asztalra. Aztán eldől úgyis, hogy az edző kevés vagy sem. Igazából ez mutatná meg a legjobban. Ha beleteszik a melót, megcsinálják amit kérnek tőlük, és jól megy, akkor a játékosok max. ripacsok, aztán lehet menni, ha nem tetszik. Ha ennek ellenére sem megy, akkor az edző a kókler, vagy szimplán tényleg nincs meg a kémia.
A „világ legkényesebb edzői posztja” frázis tulajdonképpen felmentés a játékosok és részben a vezetőség felé, a kisasszonykodás és az intervencionista vezetés normalizálása, hogy hát ez van, ezt kell szeretni. Ezzel egyszerűen nem értek egyet, mármint hogy ez inherensen része a Real Madridnak, és pont innen nem lehet kigyomlálni. Azt is vitatnám, hogy idealizmus, hiszen több sikeres példa is volt erre.
Persze, el lehet küldeni az edzőt, „ez a legegyszerűbb” alapon, aztán onnantól végképp az lesz, amit a játékosok akarnak, jöhet újra a 2000-es évek és a kirakatemberek a padra. A reális jelöltek, pláne a sokszor hangoztatott Klopp, ennél csak rigidebbek lesznek, és nem fognak kevesebb melót elvárni a pályán.
Nem tudom, hogy a fórumon van-e lehetőség felhasználók hozzászólásai között kulcsszavakra szűrni, de nem mondtam mást tavaly Carlo alatt sem, itt nem Xabi védelmezéséről van szó.
Ami Capellot illeti, ha jól emlékszem, a játék képe miatt lett menesztve, mikor még ez szempont volt.
Pozitív interakciók ide vagy oda, még nem igazán voltak nagy, epikus pillanatok, sokáig szimplán kényelmesen simázva lett a szezon, olyan erős kötelék, bizalmasság sem szokott ennyi idő alatt kialakulni, nem éltek még meg annyi nagy közös csatát.
Viszont ez az egész teljesen mellőzi azt, ami szerintem a valódi töréspont volt. Itt az El Clásicora és Viníciusra gondolok. Addig tipikusan egy olyan periódus volt, amit lehetett várni, főleg hogy egy mai edző sok szempontból nagy váltás Carlohoz képest. Még azt sem tartom kizártnak, hogy ez az egész a vezetőségnek szól, ahogy beavatkoztak a Vinícius esetbe (már ha ez történt), aztán lehet cserélgetni az edzőket, mint az alsógatyát. Ha esetleg erről van szó, akkor ebben is ugyanaz a mérce, mint az edző esetén, és mondjon le a kókler(?) vezetőség, mert az még mindig egyszerűbb, mint a keretet átalakítani?